HÖGMOD OCH STEBBLINGS LAG

En väldigt bra sammanfattning av Sveriges hantering av coronapademin, inklusive en historisk tillbaka blick. Till och med lite humoristisk ibland. Väl värd att ses.

Henrik Jönssons videoklipp får mig osökt att tänka på Stebblings lag.

Frågan är i vilken fas Sverige befinner sig enligt Stebblings allmänna lag? Enligt min bedömning befinner sig Sverige just nu i övergången till fas 4.

Stebbings lag

Annons

18 reaktioner på ”HÖGMOD OCH STEBBLINGS LAG

 1. Sven d.ä. 2020-05-30 / 19:03
 2. Sven d.ä. 2020-05-30 / 14:55

  Myndigheterna står helt handfallna. Det verkar som de aldrig har hört talas om virus och smitta förrut. Jag tror det dött en mängd människor tidigare år helt i onödan.

  Gillad av 1 person

 3. Alf 2020-05-30 / 13:41

  Krusenstiernska teatern, Musik på Larmtorget och Stadsfesten ställs in. Ironman kommer givetvis inte kunna genomföras fast de väljer att dra ut på detta tills nästa vecka.

  Hur mycket förlorar Kalmar turism i runda slängar?

  Gilla

 4. stigrydmark 2020-05-30 / 13:26

  Vi har nu sedan flera dagar de högsta dödstalen i världen. Förmodligen främst bland de äldre och kanske vissa invandrare. Igår meddelade Socialstyrelsen att man gett instruktioner till äldreboenden och hemtjänst, något som skulle ha gjorts för 21/2 månad sedan. Gissningsvis handlade det om basala hygienrutiner som borde ha funnits på plats innan pandemin.
  Är det någon som tror att boenden, oavsett kommunala eller privata, hade handlingsplaner och rutiner för något smittsamt? Är det någon som tror att Socialstyrelse och Tillsynsmyndigheter utövat regelbundna kontroller av äldreomsorgen?

  Vi har under decennier hört hur invandrarna ska rädda vår välfärd. Jag tror inte att det finns någon statistik, men låt oss säga att 100.000 är sysselsatta inom vården, främst äldreomsorg. Givetvis har det varit positivt, men där man bortser från det negativa. Hur stor andel förstår muntliga och skrivna instruktioner? Hur många förstår hur man kan smittas? Vilken service har äldre i hemtjänsten fått? Det finns fall där man haft över 60 olika vårdare. Hur många äldre har blivit bestulna? Detta talar man tyst om.

  Reinfeldts och Löfvéns massinvandringspolitik har alltså gett oss invandrare som tillfört något till vård och omsorg, men samtidigt fungerat som dödshjälp både för de äldre och inom den egna gruppen. Till detta kan vi lägga till alla kriminella och bidragsasylanter.

  När det gäller invandring har vår regim varit handlingskraftig, men när det gäller dödade i pandemin, skjutna, våldtagna, åldringsrån, misshandlade eller förnedringsoffer saknas intresse, vilja och förmåga att värna alla utsatta. Skulden är stor och kan aldrig regleras.

  Gillad av 3 personer

  • nilscobra 2020-05-30 / 14:29

   Det finns statistik. Invandrarna från tredje världen är kraftigt underrepresenterade inom vården, vilket betyder att de är en belastning och inte en resurs för vården som helhet. Av Sveriges sjuksköterskor är 94 procent födda antingen i Sverige eller något annat europeiskt land. Av landets läkare är 87 procent födda i Sverige eller EU.

   Du kan läsa mer här: https://uvell.se/2020/01/15/valfardsmyten/

   Gilla

 5. Andersson i Pinan 2020-05-30 / 13:25

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/over-160-000-svenskar-deltar-i-gigantisk-epidemiologisk-studie-via-app

  ”I den svenska delen har vi nu över 160.000 deltagare i befolkningen och vi vill gärna att alla som är 18 år eller äldre laddar ner appen och bidrar till vår studie, säger Tove Fall.”

  Det är många sjuttiplussare som inte har någon app-apparat. Övertecknad är en av dem. Vi som är mellan sjuttio och döden är tydligen inget att räkna med. Vad har man för syfte med studien med ett sådant bort fall.? Räknar man alla som har gått bort när siffrorna räknas?

  Gillad av 2 personer

  • Malin 2020-05-31 / 21:32

   Ingen app för mig. Vi är tillräckligt övervakade ändå. Och nu ska 5G komma och göra oss sjuka. Julia Caesar har flera bloggar om detta . Mycket farliga framtidsutsikter!
   Malin

   Gilla

 6. nilscobra 2020-05-30 / 12:25

  Jag tycker ordningen med att Folkhälsomyndigheten styrt arbetet mot Coronaviruset är bra. Politiker skall inte leka experter på områden som dom saknar kunskap om.

  Synd bara att man haft fel strategi.

  Frågan är om det i nåt läge hade varit politiskt möjligt för regeringen att köra över FHM och vidta hårdare åtgärder. Kritiken mot den Svenska strategin har ju fram till helt nyligen också varit närmast obefintlig från övriga partier. Speciellt synd att SD varit så tysta. Här hade man om man varit lite alerta från början kunnat visat vägen.

  Gilla

  • Sven d.ä. 2020-05-30 / 14:52

   Nej och åter nej, det är en fokvald regering som ska styra och leda arbetet – på inrådan av olika myndigheter. Varje myndighet kan bara sin specialitet. FHM har ingen kunskap om hur vården fungerar eller snarare inte fungerar, för att ta ett exempel.

   I Danmark har man gjort tvärtom. Tagit råd och agerat.

   Sverige är en demokrati och ingen teknokrati (teknik- eller expertvälde).

   Gillad av 1 person

   • nilscobra 2020-05-30 / 15:24

    FHM ska ju givetvis inte detaljstyra vården. Men som experter på området så måste man ändå som regering förlita sig på deras strategi och följa deras råd. Den ordningen är bra. Synd bara att deras råd visat sig vara en nästintill fullständig katastrof. Man skulle kunna säga att Sverige tagit rådet att inte agera.

    Gilla

 7. Corona 2020-05-30 / 11:19

  Mats Nyström på Helgstudion pressar Lena Hallengren nu. Hon har inga svar på något.

  Gilla

 8. Sven d.ä. 2020-05-30 / 11:15

  Hoppas den ligger på en alternativ plattform också. Regeringen ringer säkert just nu till YouTube-chefen och beklagara sig.

  Gillad av 1 person

 9. turrim 2020-05-30 / 11:11

  När jag hör Lena Hallengren förklara att ingen har ansvar, i varje fall inte hon, men sedan säger att vi alla har ansvar, så fantiserar jag om ett scenario om den tiden då vi hade ett totalförsvar.

  Sverige drabbades av krig och det går åt fanders. Försvarsministern och ÖB intervjuas om vem som hade ansvaret för debaclet. Svaret blir: Vi hade ju 6 Militärområden och 24 Försvarsområden. De kan givetvis ha olika uppfattning om hur landets försvar ska skötas.

  Men hade inte regeringen ansvaret för strategin? Nej, vi hade alla ett ansvar!

  Gillad av 1 person

 10. Omnivore 2020-05-30 / 09:20

  Stebblings lag är en förvånansvärt användbar modell. Jag har förgäves försökt hitta ursprunget på nätet. Kan du hjälpa mig, Thoralf?

  Gilla

  • Thoralf A 2020-05-30 / 10:06

   Nu kan säkert många läsare hjälpa till. Tror den finns i flera varianter.

   Gilla

  • Roger... 2020-05-30 / 19:22

   Kan det vara Chantal Stebbings?

   Sen har vi ju https://sv.wikipedia.org/wiki/Parkinsons_lag som passar Sverige/EU som handen i handsken, och det blir värre och värre med åren av detta+korruptionen som börjar bli hemsk.

   Ca 5000 jobbar i regeringskansliet av ca 600 utomlands, vad gör alla dessa människor?

   FN 37000st, hur mycket fred har dessa skapat?

   SIDA uppger inte antal?

   M.fl.

   Träffade en lirare/ingenjör på Filippinerna 78 som jobbade på SIDA och Bai-Bang-projektet var roligt att höra hans version hur det funkade då och för långt att skriva om och skrattretande redan på den tiden.

   Sverige sjunker snabbt i dyn, dags att packa………EU är ett skämt, se Brexit the movie.

   Gillad av 1 person

 11. Staffan Sundqvist 2020-05-30 / 09:07

  Redan för någon vecka sedan så började man tydligt märka att desperationen kryper fram. Jakten på syndabockar har inletts. Bortförklaringar och rena lögner tilltar. Men en sak kan vi vara säkra på: Stefan Löfven kommer att i det längsta att klamra sig fast vid makten. Han är beredd att offra hekatomber av medlöpare bara han får sitta kvar Och, mina vänner, de värsta bortförklaringarna står ännu på tur.

  Gillad av 5 personer

Kommentarer är stängda.