TRÖJAN SKALL SYNAS

Idag var det kommunfullmäktige i Kalmar och dagen till ära så tog jag på mig min nya T-shirt. Det var dock ingen som klagade utan det blev istället några glada skratt.

Med tanke på SVT och Agenda på söndagskvällen så anser jag att min T-shirt är ännu mer aktuell. Intervjun av statsminister Stefan Löfven var minst sagt pinsam och visar att public service inte är objektiva i sitt arbete. Hammaren o skäran tycks vara stämplad i pannan på de flesta medarbetarna på SVT och SR.

Det känns väldigt bra att ha tröjan på sig!

KF 20200615

Men idag fick jag också hem några provexemplar av den vita T-shirten med samma tryck. Så nu finns både en svart och en vit T-shirt för den som vill beställa.

IMG_3931IMG_3889[1]

Så är du intresserad av en egen T-shirt så är det bara att höra av dig till mig på Messenger eller på mejl thoralf.alfsson@telia.com

Pris 150 kronor + frakt 49 kronor.

Jag kommer lägga en ny beställning till leverantören på onsdag.

19 reaktioner på ”TRÖJAN SKALL SYNAS

 1. ulrica 2020-06-16 / 22:52

  Thoralf, funderar på att köpa tröjan men det som bekymrar mig är att jag kommer få en del glåpord mot mig. Har du funderat på att göra en tröja med texten. Islam, nej tack?
  Har du klarat dig från påhopp? Mer ros än ris?

  Gilla

 2. Andersson i Pinan 2020-06-16 / 17:28

  Läst på svt.se

  ”Men Louis De Geer idkade även svensk slavhandel i västafrika via företaget Afrikanska kompaniet, under den period då drottning Kristina grundade den svenska kolonin Cabo Corso i nutida Ghana. Något som nyligen aktualiserades då konstnären Carl Johan De Geer, släkting till Louis de Geer, gjorde upp med sin såriga familjehistoria i utställningen Släkten och slavarna på Norrköpings konstmuseum år 2018.
  Statyn har sedan dess varit föremål för debatt, liksom statyer av vetenskapsmannen Carl von Linné.
  Kommunstyrelsens ordförande Lars Stjernkvist (S), säger till SVT Nyheter Öst att det har kommit in synpunkter på statyn.
  – En del medborgare har hört av sig och politiker har ställt frågan, Men vi ska inte radera vår historia, säger han.”

  En av mina anfäder var direktör i Svenska Afrikanska Kompaniet. Fast han står ju inte staty någonstans vad jag vet. Å andra sidan har jag en i släkten som var slav i Virginien i Amerika. Så det jämnar kanske ut sig. Men han var ju ingen anfader.

  Gillad av 1 person

  • Sven d.ä. 2020-06-16 / 22:46

   Sverige skulle kunna göra upp med alla de nazister som fanns i Sverige under 2:a Världskriget. I våra Nordiska grannländer så utdelades det stränga straff och tom avrättningar. Det är betydligt närmare i tiden än vad en Drottning gjorde för 300 år sedan.

   Gillad av 1 person

   • Andersson i Pinan 2020-06-17 / 00:28

    Min anfader Hans Neuman dog i ett fängelse i Cabo Corso så han fick nog veta att han levde innan han dog.

    Triangeltrafiken nämns knappast i de svenska läroböckerna. Men faktum är att Sverige bedrev slavhandel ända till 1847 i den svenska kolonin Saint-Barthélemy. Genom att rota fram gamla oförrätter eldar man på massorna.

    Mer närliggande är de miljoner Karlskrona kommun satsade på att ge statyn av stadens grundare ett ståndsmässigt fundament. Karl XI var envåldshärskare, en diktator som orsakade mycket död och lidande i Skåne och Blekinge. Det var ganska mycket protester men de folkvalda drev igenom projektet med sossarna i spetsen. De förnekar sig inte.

    I morgon är det inte lövmarknad men här är en film från innan de ersatte grönskan runt statyn med sten. Precis som om det inte finns tillräckligt

    Trevlig midsommar på er allihopa. Matjesill med tillbehör inklusive karlskronapilsner och närodlad snaps. Nytt för i år är Björntass. Inte alls dumt. På balkongen. Smittan kommer närmre och närmre. Vi är i alla fall två. Det är inte lätt för de som lever ensamma.

    Gillad av 1 person

 3. Hacke 2020-06-16 / 16:11

  Lena Hallengren kallar till pressträff för att…trumvirvel…presentera ännu en samordnare.
  Vi lär ha över 50 sådana nu. Låtsastjänster som bara är ett uttryck för en handlingsförlamad och ansvarsbefriad regering. Den förra på området fick f ö sparken/avgick efter bara tre veckor på ”jobbet” Men det är sådana här potemkinkulisser Löfven gömmer sig bakom när ha ska stoltsera med vad regeringen uträttat. Senast i Agenda i söndags började han rabbla helt ovidkommande siffror på utredningar och andra byråkratiska bromsklossar man hade skapat under coronapandemin.
  Men i de låga förväntningarnas förlovade land drar man numera en lättnadens suck så länge den nya samordnaren inte heter Mona Sahlin!
  Men vad vet man å andra sidan vad det är för välinsyltade, partitrogna pajaser man lyfter fram och vad sysslar dessa övriga 50-talet gissningsvis mycket välavlönade med?
  Vad fan får vi för pengarna gäller på alla fronter där vi befinner oss i korruptionens sossevåld även om Thoralfs tröjtryck ger den kanske viktigaste påminnelsen om det värsta skräckexemplet i demokraturen.
  Snyggt jobbat i snygg tröja Thoralf!

  Gillad av 4 personer

  • turrim 2020-06-16 / 20:19

   Kan ingen tala om för Hallengren att när något ska ges särskild observans som t ex vaccin så utnämner man någon i sin stora stab – det här ska du sköta och rapportera direkt till mig. Det behövs ingen extra stjärna på axelklaffen eller någon löneförhöjning. Det ingår i jobbet. Så går det till i det verkliga livet utanför kanslihusen.

   Gilla

   • Hacke 2020-06-16 / 22:04

    Exakt. Politikeradeln svävar omkring i sin egen bubbla på behörigt avstånd från verkligheten och folket som försörjer dem och deras utvalda vänner i den ständigt svällande förvaltningskolossen.

    Gilla

   • Thoralf A 2020-06-16 / 22:09

    Hon har väl inget förtroende för sin egen stab av tjänstemän.

    Gilla

 4. Bajen666 2020-06-16 / 14:15

  Ja det ska bli en upplevelse att bära dessa tröjor i sommar…hoppas bara man inte stöter på nån vänsterextremist så det blir bråk och man hamnar i finkan……för jag kommer inte att backa.

  PS: Beklagar förlusten häromdagen..men Bajen gjorde sin plikt..:-)

  Gilla

  • Thoralf A 2020-06-16 / 19:02

   Norrköping borta är tufft. Nu håller jag tummarna för tre poäng mot Helsingborg på torsdag.

   Gilla

 5. Otto 2020-06-16 / 12:58

  Kommer Johan Persson köpa en? 🙂

  Gilla

 6. Cosmik Debris 2020-06-16 / 01:34

  Vi har en statsminister att skämmas över. Att dåren får hålla på? Han framstår ju som en förståndshandikappad idiot. Ska vi verkligen ha en byfåne som statsminister?

  Gillad av 5 personer

  • Sven d.ä. 2020-06-16 / 08:16

   Ja vi kan tydligen få en ” byfåne som statsminister” eller egentligen vem som helst. Det hela är inte väljarnas fel, det är hur den svenska demokratin är konstruerad.

   Löfven har inte valts av folket, utan av en Socialdemokratisk kongress, kan det vara 300 personer. Partierna bestämmer hur vallistorna, att som väljare lägga till en person är inte möjligt. Valmanskåren röstar på partier, mycket få använder sig av möjligheten att kryssa favoriter.

   Sverigedemokraterna kom in i Riksdagen 2010, KD 1985 (tillsammans med Centern i en valsamverkan). De andra partierna har en hundraårig historia i Sveriges Riksdag, dock under olika namn. Så det är extremt sällan ett nytt parti kan slå sig in i Riksdagen och stanna.

   Vi har alltså en partivald statsminister inte en folkvald.

   Gillad av 1 person

   • Bo Adolfsson 2020-06-16 / 09:47

    Mp kom in 1988 och åkte ut 1991, men återkom 1994.
    Ny demokrati var med under 1991-1994.

    Gilla

   • Sven d.ä. 2020-06-16 / 11:34

    Det stämmer, jag glömde MP, de kom in och stannade i Riksdagen (förhoppningsvis inte länge till). Ny Demokrati räknade jag bort eftersom de inte är kvar.

    Gilla

   • tompas11 2020-06-16 / 14:26

    Visst har väljarna del i felet genom att de röstat på partiet. Detsamma kan sägas om de väljare som röstade på partiet där psykopaten Reinfeldt förstörde landet.

    Gilla

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s