ARTIKEL I NYA TIDER

Har fått en artikel publicerad i midsommarveckans nummer av Nya Tider. Hoppas att många tar sig tid att läsa artikeln och gärna låta släkt och vänner läsa tidningen under midsommarhelgen.

Jag kan rekommendera den som vill läsa fakta i ämnen som mörkas i politisk korrekt media att läsa Nya Tider. En årsprenumeration är väl värd sina pengar.

https://www.nyatider.nu/

Artikel inledning

 

13 reaktioner på ”ARTIKEL I NYA TIDER

 1. Frågor som korrupta murvlar inte vågar ställa 2020-06-19 / 00:07

  Frågor till kitimbwa sabuni som med rasistkortet i högsta hugg vill riva svenska statyer och göra om Sveriges historia mm.
  SVT Kulturnyheterna 18/7/2020

  1. Ska även islams historia behandlas på samma sätt som Sveriges historia?
  dvs Ska islamska maktsymboler, som moskéer, minareter mm, också rivas eller förses med information om att islams grundare Muhammed var PEDOFIL*?

  2. Om Sverige är ett ‘rasistiskt’ land, varför riskerar afrikaner sina liv över Medelhavet för att ta sig hit?!

  3. Det finns faktiskt en hel kontinent där det inte finns någon rasism alls och där nästan bara bor svarta människor i fred, harmoni och kärlek. Varför flyttar ni inte dit om ni lider så mycket här?!
  Kontinenten heter Afrika.

  ——————–
  * Googla Aisha

  Gillad av 2 personer

 2. Ò Hyra 2020-06-18 / 18:14

  ”Black life matter”. Är inte det rasistiskt?
  Borde det inte vara: ”All Life matter”?

  Gilla

 3. botwid 2020-06-18 / 13:06

  Mätningarna från satelliterna, som NASA refererar till, mäter inte specifikt strålningen över Sverige.
  På Teneriffa, där vi bor, har jag installerat vattenbärande solpaneler.
  När solen inte räcker till, kopplas en elpatron in.
  Jag mäter den genomsnittliga elförbrukningen hos patronerna och konstrar att förbrukningen ökat väsentligt under de två senaste åren. Det har inget med solens direktstrålning att göra utan molnbildningen. Detsamma gäller den solpaneler som ger ström till en cirkulationspump till jacuzzin.
  Problemet är att nästan all ”klimatforskning” går ut på att skuldbelägga livets gas – CO2. Jag efterlyser mer forskning om den kosmiska strålningens betydelse för väder och klimat.

  Gilla

   • botwid 2020-06-18 / 15:13

    Tyvärr vet jag inte hur strålningen över Sverige har varierat. Det är väl SMHI som samlar in denna information? SMHI har emellertid samlat in information om solskenstid och det måste väl vara en bidragande faktor till att det blivit varmare?

    Gilla

   • Thoralf A 2020-06-18 / 17:39

    Du skrev att du inte höll med och jag förutsätter att du syftade på min artikel. Jag undrar vad det var som du inte höll med om. Jag vill kunna bemöta det eller var det en för snabb kommentar från din sida?

    Gilla

   • botwid 2020-06-18 / 18:38

    Vad jag vänder mig emot är meningen ”Solinstrålningen mot jorden ökar”.
    Antalet solfläckar idag är noll och vi är på väg in i solcykel 25 som förväntas bli mycket svag. Enligt SMHI är det ”antalet soltimmar i Sverige” som har ökat sedan 2010”. Vi har funderat på att byta ut alla markiser på vårt hus på Teneriffa mot solpaneler. Den tanken har vi slagit bort på grund av den tilltagande molnigheten, alltför få soltimmar. Vi är nöjda om vi slipper ett nytt Maunder minimum.

    Gilla

   • Thoralf A 2020-06-19 / 06:50

    Du borde veta att det är tidningen som satt rubriken och att det inte ingår i texten i min artikel. Man måste hålla isär begreppen.

    SMHI mäter det som kallas ”Globalstrålning” och antalet ”Soltimmar” men det är givetvis globalstrålningen som är det intressanta, då även bakgrundsstrålning ingår i globalstrålningen.

    Gilla

 4. 502V8S 2020-06-18 / 10:38

  Det var en intressant och välskriven artikel, jag läste den igår!

  Gilla

 5. botwid 2020-06-18 / 10:05

  Håller inte med. Det är på grund av solens minskade aktivitet som de kosmiska strålarna kan passera och påverka molnbildningen på Jorden. Vi har mycket låga moln men litet regn.
  Henrik Svensmarks hypotes stämmer perfekt. Det blir kallare!
  Detta är datat från satelliter:

  Gilla

  • Thoralf A 2020-06-18 / 11:06

   Vad håller du inte med? Att globalstrålningen i Sverige ökat är ett faktum som mätinstrumenten har registrerat. Varför globalstrålningen ökat går jag inte in på i min artikel. Min poäng med artikeln är att SMHI inte lyfter fram detta faktum och att man inte forskar på orsakerna!

   Gilla

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s