FEEDBACK LOOP

Jag har i eftermiddag ägnat mig åt renovera mina trädgårdsstolar och idag målat dem en tredje och sista gång. Imorgon skall de monteras ihop. Samtidigt lyssnade jag till årets första sommarpratare i P1, Greta Thunberg. Hon var tydligen väldigt fascinerad av USA för hon ägnade merparten av programmet åt sin tid i USA och Kanada under förra året.

Så mycket matnyttigt kom dock inte fram i hennes sommarprogram, utan hon kritiserade i stort sett alla från vänster till höger, uppifrån och ned. Ingen annan än Greta Thunberg tycks förstå att vi står inför domedagen redan om 7 år.

Att någon kan vara så ”infekterad” av klimatalarmismen att man är helt faktaresistent från alla andra faktorer som faktiskt påverkar vårt klimat och de cykler som beror på hur vårt solsystem påverkar planeterna.  Inte minst solen!

Att man kan bli så fullständigt uppslukad av en enda hypotes!

Greta Thunberg återkom gång på gång till begreppet ”feedback loop”, en återkoppling. Ett begrepp som jag känner väl igen genom mitt arbete med programmering av styrsystem och reglersystem för processystem.

Men om man har en feedback loop så kan systemet lätt komma i självsvängning om inte PID-parametrarna är rätt intrimmade. Jag tror att Greta Thunberg har missat detta och kommit i självsvängning och hon har inte förmågan att bryta självsvängning. Hon klarar med andra ord inte av att ta in nya fakta och alternativa fakta även om det kommer från forskare.

Jag fick många goda skratt under hennes sommarprat. Jag tror inte för en sekund att hon skrivit särskilt mycket av manuset själv.

Vem av alla sommarpratare skall nu väga upp denna klimatalarmism i Sverige Radio?

 

18 reaktioner på ”FEEDBACK LOOP

 1. Cosmik Debris 2020-06-21 / 01:48

  Daily Mail: ”Three people are feared dead and nine injured in suspected terrorist stabbing attack ‘by a Libyan man’ in a Reading park ”

  Om det här handlar om ett muslimskt terrordåd (hoppas det) kan det betyda slutet för BLM. Notera vad som står längst till vänster på banderollen.

  Gillad av 1 person

 2. Ölandsbonde 2020-06-20 / 23:05

  L 8
  Mkt bra skrivet

  Gilla

  • L8 2020-06-21 / 10:16

   Tack det var snällt sagt.

   Gilla

 3. Ricky 2020-06-20 / 22:19

  Hörde precis en Ländin på TV4-nyheterna, sosse från Kalmar, som beklagade sig över hemtjänsten för sommargäster. Det var ingen dålig bonna-dialekt snubben hade. 🙂

  Kan inte kampen Persson tala regeringen till rätta?

  Gilla

  • Ricky 2020-06-20 / 23:53

   *Pampen skulle det stå.

   Gilla

 4. turrim 2020-06-20 / 19:40

  Det blir ingen tillfällig lag om krav på hemtjänst för sommargäster. Om jag fattade rätt på Rapport så har Lena Hallengren funnit det för besvärligt att fatta ett sådant beslut.

  Var det inte så, att Statsministern fick tillåtelse av Riksdagen att fatta tillfälliga restriktiva beslut under Coronan? Är det redan glömt?

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2020-06-20 / 20:09

   Det är nog många socialdemokratiska kommunalråd som nu är besvikna på sin egen regeringen.

   Gilla

   • Andersson i Pinan 2020-06-21 / 04:35

    Går det att få fram uppgifter på hur många utsocknes som kräver hemtjänst i Mörbylånga respektive Borgholms kommuner. Helst absoluta tal och i förhållande antalet kommuninvånare som använder hemtjänst.

    Gilla

   • Andersson i Pinan 2020-06-21 / 05:03

    Glömde en sak. Det är givetvis av högsta intresse att få veta varifrån de behövande sommargästerna kommer. Men det är förmodligen sekretessbelagt som alla andra besvärande uppgifter som inte får komma till allmänhetens kännedom.

    Gillad av 1 person

 5. Tony 2020-06-20 / 19:38

  Greta hade passat betydligt bättre som Diskjockey, duktig på att babblan mellan musiken
  synd att hon inte sa något vettigt. Men man ska nog inte kräva bättre av henne när man vet vem som är hennes föräldrar.. När hennes Mor står med en tillsamman med Greta förmodligen på Sergels torg, med
  en skylt med texten Oil is för Rövhattar, så undrar man hur det står till?? Menar hon att vi ska sluta att använda olja helt eller försöker hon va lustig? Tyvärr tror jag att hon är så korkad,!

  Gillad av 1 person

  • Ivar Andersson 2020-06-21 / 09:03

   Du har väl inte glömt när Greta uppträdde i AFA-tröja som Gret påstod var hennes mammas?

   Gilla

 6. nilscobra 2020-06-20 / 18:05

  Tipping points och att medeltemperaturen kan skjuta iväg långt över två grader är bara spekulationer av klimathotsextremistiska domedagsprofeter typ Johan Rockström. Inte ens IPCC tror på några tipping points (kap 12 s. 78 i AR5) utom vad som skulle kunna hända den arktiska havsisen förutsatt att deras datormodeller stämmer. Men deras modeller har ju inte varit ens i närheten av att stämma med verkligheten så det behöver vi knappast oroa oss för heller.

  Gillad av 2 personer

 7. L8 2020-06-20 / 16:22

  Klimathysterikor av båda kön tycker jag är ett mer passande epitet på dessa hysteriska människor. Samma hysteriska vänsterdårar som kryper i stoffet för alla som påstår sig vara utsatta för rasism. Hur länge skall det få fortgå? Det märkliga är att dessa dårar kan vräka ur sig vilka sagor som helst och bli trodda. Greta Thunberg tjatar ständigt om att ”vi skall lyssna på forskarna” vilka forskare det gäller är det aldrig någon som frågar. Vilka är källorna? Är det att upprepa en lögn tillräckligt många gånger så blir den till slut sann som gäller? När det gäller de för rasism utsatta stackarna finns ingen hejd för hur hemska upplevelser de genomgått. En av de hårdast drabbade är Kitimbwa Sabuni, bror till Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni tillika ordförande i de inbilllningskränktas riksförbund samt talesperson för en annan lättkränkt förening, muslimska mänskliga rättighetskommitén. Sabuni som är så djupt kränkt över att Sverige mellan 1784-1878 innehade Saint-Barthélemy. ”Mellan 10 och 50 transporter med slavar genomförda av svenskregistrerade skepp är kända, beroende på källa och definition, det vill säga mellan 0,02 procent och 0,1 procent av de transatlantiska slavtransporterna.”

  Om man då tittar lite på Sabunis fantastiska hemland Burundi kan man läsa: ”Burundis första demokratiskt valda president mördades i oktober 1993 efter fyra månader på sin post. Efter tutsimilitärers mord på den nyligen valde presidenten Melchior Ndadaye (hutu) utbröt en terrorvåg. Sedan dess har omkring 500 000 burundier försvunnit i utbrett, ofta intensivt, etniskt våld mellan hutuer och tutsier.”

  Med tanke på ovan text förstår man ju att Kitimbwa Sabuni kommer hit och ställer krav på vilka statyer som skall få finnas i svenskarnas land Sverige. Vad jag känner till, jag kan ha fel men är det någon som bjudit eller tvingat Kitimbwa Sabuni att ”fly” till det rasistiska landet Sverige? Jag anser inte att du är svensk utan burundier och är det så att det inte passar så åk hem till ditt hemland, där kan du kräva precis vad du vill. De flesta som lämnat Burundi gav sig av till Tanzania men det dög uppenbarligen inte åt den inbillningskränkte Sabuni, undrar varför? Var bidragen inte lika höga eller går det inte ljuga ihop sagor om att medborgarna i landet du tvingat dig in i är rasister och kräva att dessa dina välgörare skall börja riva sina statyer pga din inbillningssjuka? Varför ”fly” till ett land befolkat av mestadels vita personer? Vore inte ett land med svart befolkning vara ett bättre alternativ när man vet med sig att man tillhör de inbillningskränkta eller saknas självinsikt?

  Hörde på nyheterna att den avlidne grovt kriminelle George Floyd skulle få ligga på Lit de parade, Lit de parade? Har det fullständigt slagit runt för en del?

  ”Lit de parade [lidәparạd] (franska paradsäng) är utställandet av en avliden person för offentlig hyllning (oftast personer som ansetts viktiga, som till exempel påvar, presidenter etc.).”

  Vad blir nästa steg i hysterin? Postumt adlande? Sir George. Självklart var det både tråkigt och onödigt att han dog men var är proportionerna? När räcker det? En dåre tyckte att man skulle ta bort alla statyer på Carl von Linné eftersom hon ansåg att han var rasist. Inga belägg krävs tydligen. En uppenbarligen inte fullt frisk individ står och vrålar att hon och hennes gelikar har rätt att vara i vilket land de vill eftersom ”vi” stulit guld och deras land ifrån dem. Inga bevis här heller. Det räcker med att någon inbillat kränkt uppger att det är sant så tror vänsterdårarna blint på vad som sagts.

  https://samnytt.se/aktivist-uppmanar-att-riva-ner-svenska-monument-i-know-the-carl-von-linne-statures-are-shaking-right-now/

  https://samnytt.se/black-lives-matter-aktvist-i-rasistattack-era-vita-mammaknullare/

  I London har den muslimske borgmästaren gett order om att en staty föreställande berömde skotske handelsmannen och skeppsägaren Robert Milligan (1746–1809), som nu pekas ut som slavhandlare, skulle rivas och den revs under dagen. Statyn stod vid West India Docks i London – de hamnar som Robert Milligan personligen lät bygga. I andra europeiska länder är man lika hysterisk. I USA tvättar vita personer liggandes på knä fötterna på två svarta pastorer, tom några poliser deltar. Det finns ingen hejd på hur många vita som låter sig förödmjukas på liknande sätt. En svensk dåre som påstår sig företräda hela svenska folket ber om ursäkt till alla migranter för ”vi har inte tagit hand om er”. En sak jag inte förstår är varför dessa ”stackars förtryckta” människor över huvudtaget kom till Sverige? Varför stannar de kvar i detta rasismens värsta land på jorden? Varför inte återvända till paradiset de kom ifrån eller flytta till något land vars befolkning inte är sådana rasister som det svenska? Är det månne de alldeles för frikostiga bidragen som det rasistiska svenska folket står för via skattsedeln, en försörjning som i väldigt många fall gäller livet ut som lockat. Är det för våra ”naiva” politiker i 7-klövern som släppt in alla som velat ta sig hit genom decennier utan någon som helst koll på vilka de var, låtit dem stanna genom att lita på deras rövarhistorier man betalat migrantsmugglarna för eller hittat i PUT-manualer på nätet? De som fått avslag och inte lämnar landet belönar man med gratis tand-och sjukvård samt mediciner.

  Är det inte dags att sätta ner foten och säga att det räcker nu.

  Avslutar med en länk till en intressant artikel tillägnad Kitimbwa Sabuni och hans muslimska fru Fatima Doubakil:

  https://samnytt.se/den-glomda-arabiska-slavhandeln/

  Han kan ju fråga sin fru hur det var/är med den muslimska slavhandeln. Efter det kan de tävla i vem som är mest kränkt men gärna så långt bort från Sverige som möjligt.

  Gillad av 3 personer

  • Maja Dacke 2020-06-21 / 14:20

   Jaha. L8. där fick du skriva av dig och delvis håller jag med dig i sak.

   Men George Floyd på Lit de parade? Vilken George? Den äkta dog 2016, blev begravd av sin syster, och lär nog inte vilja … Den som stal hans namn och bakgrund lär nog inte heller vilja det. Ni såg väl hans leende när hans kompis, skådespelande polisen, sa något till honom vid bortförandet? Undrar var han finns nu och vad han fick för besväret …

   Men håll ögonen öppna på svensk MSM den 7 juli – det samlas folk för ett sjusärdeles stort upplopp av BLM-sympatisörer i vårt närmaste grannland USA. Så …

   För övrigt: Läs bloggar därute och lär!

   Gilla

   • L8 2020-06-23 / 21:05

    Jag måste erkänna att jag inte riktigt hänger med i ditt inlägg? Kan du förklara lite mera? Menar du att Georg Floyd egentligen hette något annat och att han inte dog?

    Gilla

 8. botwid 2020-06-20 / 16:20

  Ett hjärtligt tack för informationen! Jag har ställt in klockradion så att jag somnar in till klassisk musik. Det är inte bra för hälsan och nerverna att plågas av Gretas okunskap.
  I min ungdom byggde vi rörförstärkare med negativ återkoppling. Det minskade distorsionen. Våra analoga styrsystem jobbade liksom naturen med negativ återkoppling. Koldioxidhotet och positiv återkoppling är bara usla konspirationsteorier som saknar vetenskaplig grund. Alla borde läsa Staffan Mörners bok ”Borde man oroa sig för KLIMATHOTET?”.

  Gillad av 1 person

  • Svante 1 2020-06-20 / 17:13

   Jag har läst ”Klimatkarusellen” Elsa Widding…..Jättebra !!!

   Gillad av 1 person

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s