HUR MÅNGA TROR PÅ IBN RUSHD

Ibn Rushd styrs av muslimska brödraskapet enligt vissa källor som t.ex. Johan Westerholm som granskat ett stort antal muslimska organisationer i Sverige och hur de är kopplade till extremistiska och muslimska rörelser. Läs boken Muslimska brödraskapet, Islamismen i Sverige.

Personligen litar jag inte det minsta på de redovisningar som Ibn Rushd presenterar och som sedan används för att söka bidrag från staten, regionerna och kommunerna. Men även det som redovisas borde få bidragsgivarna att dra öronen åt sig och stoppa bidragen.

Kalmar län ingår i Ibn Rushd Östra tillsammans med Kronoberg, Jönköping och Östergötland. Enligt redovisningen har man under 2019 haft 41 667 studietimmar totalt. Det blir väldigt många studiecirklar varje dag. Vad har man då ägnat sig åt under alla dessa timmar.

14 540 studietimmar har gått till det arabiska språket.

6 268 studietimmar har gått till folkbildning om islam.

2 177 studietimmar har gått till att stärka den svenskmuslimska identiteten.

Sedan har det lagts ca 10 000 timmar på mer kryptiska saker som samhällskunskap, islamofobi, integration, påverkansarbete och opinionsbildning. Jag är helt övertygad om att dessa studietimmar också drivs av ett muslimskt perspektiv och av muslimska värderingar.

Hur många studietimmar ägnades då åt motverka våldsbejakande extremism? Jo, hela 60 Studietimmar. Det vill säga 0,14 procent av alla studietimmar. Sedan ägnades hela 332 studietimmar åt jämställdhet men enligt vilken värdegrund framgår inte av redovisningen. Gissar att det i varje fall inte handlade om HBTQ eller svensk värdegrund.

Det är ganska enkelt att summera Ibn Rushds studieverksamhet till att minst 80 procent av alla studietimmar syftar till att stärka den muslimska identiteten och kulturen, därmed också motverka en integration i det svenska samhället. Vad som i verkligheten döljer sig bakom dessa så kallade studietimmar skulle verkligen vara intressant att veta.

Jag har kontrollerat redovisningen för de kommuner som Ibn Rushd säger sig ha verksamhet i Kalmar län. För att få bidrag från regionen krävs att organisationen har verksamhet i minst hälften av länets kommuner. Kan ni tänka er att IbnRushd har precis just det, 6 av 12 kommuner redovisar Ibn Rushd verksamhet för.

När jag synade redovisningen för enbart Kalmar läns kommuner så upptäckte jag flera märkliga omständigheter.

Ibn Rushd Kalmar län 2019

Genomsnittet för en studiecirkel är tydligen ca 6-7 deltagare och antalet studietimmar i genomsnitt ca 70-75 för varje studiecirkel. Det märkliga är att det är nästan exakt samma siffror för varje kommun. Skillnaden är marginell mellan kommunerna. Jag tror inte ett dugg på dessa siffror. Samtidigt är jag övertygad om att granskningen är minimal från bidragsgivarna. De vågar inte granska på grund av risken att få rasiststämpeln.

Större delen av Ibn Rushds verksamhet finansieras av statliga, regionala och kommunala bidrag på totalt ca 30 miljoner kronor för hela landet. För Ibn Rushd Östra så ökade bidragen med 20 procent till 2019 och uppgick då till ca 4,3 miljoner kronor av våra skattemedel.

Fick jag bestämma skulle varenda krona dras in och all finansiering med svenska skattemedel skulle stoppas.

PS

Idag lyssnade jag på Sveriges Radio och lunchekot, där sa man följande i ett inslag.

Att köpa och slakta ett får är ett viktigt inslag under Eid al-Adha.”  Sveriges Radio missade dock att säga att det handlar halalslakt av fåren.

Jag hoppas att alla fårägare har koll på sina får i dessa dagar.

Annons

23 reaktioner på ”HUR MÅNGA TROR PÅ IBN RUSHD

 1. turrim 2020-08-01 / 17:23

  Det är en sak att behöva skämmas över landets statsminister. Men att även behöva skämmas över sin ÖB i Pride-sammanhang är tragiskt.

  Myndigheten för Skydd och Beredskap anklagar ryssarna för att sprida subversiv propaganda som skadar vår beredskap. Det behöver de inte. De kan lugnt sitta och läsa svenska media. Det subversiva och att öppna våra hemligheter sköter våra ministrar och myndigheter galant själva.

  https://samnytt.se/forsvarsmakten-i-ny-politisk-kampanj-med-nagellack-var-styrka-bestar-av-olikheter/

  Gillad av 3 personer

  • Sven d.ä. 2020-08-01 / 18:13

   Du kan lägga till Kronprinsessan Victoria på din lista när det gäller ”Pride”.

   Gillad av 3 personer

   • L8 2020-08-02 / 10:48

    Kronprinsessan Victoria tror jag inte har så mycket val faktiskt.

    Gilla

   • Sven d.ä. 2020-08-02 / 12:05

    L8: Hon har ett val att avstå, eller rättare sagt hon måste avstå enligt Torekovkompromissen. Där sägs att Monarken (jag antar det gäller kungahuset som helhet också) att undvika att uttala sig i politiskt känsliga frågor. Pride är politik enligt min åsikt, alla grupperingar är inte välkomna t ex Sverigedemokraterna och Medborglig Samling. Kronprinsessan går dit kappan vänder eller ännu värre så är hon Miljöpartist (vilket jag tror).

    Gillad av 1 person

   • L8 2020-08-02 / 17:27

    Får svara här. Kungahuset har väl om jag inte minns helt fel bjudit in Jimmie Åkesson till slottet så jag tror inte att de är så PK ändå. Om kronprinsessan blir tillfrågad och skulle tacka nej, fatta vilket liv det skulle bli då. Nej jag tror som sagt var att hon inte hade något val.

    Gilla

  • L8 2020-08-02 / 11:00

   2 andra passande förslag på betydelsen av BLM:

   Black Looting Murderers. Hur många har de mördat och hur mycket har de stulit i affärer de slagit sönder? Någon som hört eller läst något om detta i gammelmedia?

   Black Lying murderers. Hur många lögner som exempelvis att Gustav II Adolf startade 30-åriga kriget och att det var Sverige som påverkade USA när det gäller slavhandel och andra imbecilla påståenden tillika lögner har de spridit utan ifrågasättande? Har något hört något om detta i gammelmedia?

   Gilla

 2. magnus s 2020-08-01 / 12:44

  Thoralf, kan du inte lägga en motion att stoppa bidraget till Ibn Rushd? Eller SD kanske redan gjort det?

  Gilla

  • Thoralf A 2020-08-01 / 13:01

   Kalmar kommun betalar inte ut något bidrag. Regionen betalar ut drygt 200 000 kronor till Ibn Rushd. SD har tagit upp det flera gånger för att stoppa bidraget men ansvariga säger att det inte är möjligt med dagens lagstiftning. Jag kan inte bedöma om det stämmer.

   Gillad av 1 person

   • turrim 2020-08-01 / 13:23

    Det måste ju vara idiotiskt och oförskämt mot skattebetalarna. Att inte kunna stoppa 200 000 kr som bara rinner ut. Det är ju valda politiker som bestämmer över pengarna. Inte någon korkad lag som håller kranen öppen varje år. Men det skulle inte förvåna om det stämmer.

    Gillad av 1 person

 3. Roland Salomonsson 2020-08-01 / 11:50

  ”Köpa och slakta”? Hmmm…
  Hur många får tror ni säljs av bönder till ”privapersoner”? Själv misstänker jag starkt, att får stjäls av bönder och sedan HALAL-slaktas (olagligt), men knappast av ”Kalle och Nisse”. Alternativet är att det finns en stor insmuggling av levande får till Sverige.

  Givetvis inget som syltryggar inom svenska myndigheter törs röra i (ungefär som bilmålvakts-systemet), med risk för död och förrödelse, samt rasistanklagelser.

  Gillad av 3 personer

 4. Bajen666 2020-08-01 / 10:59

  Nu vet jag inte vad Boris Johnson tycker om muslimska brödraskapet men att han både hyllar och beundrar islam/islamister/muslimer och deras sjuka traditioner i detta fall den muslimska offerhögtiden Eid al-adha finns det inga tvivel om.

  I ett inlägg på twitter så hyllar han deras ”heroiska insatser” under coronasmittan och enligt honom så går islam ut på ”pliktkänsla och självuppoffring” mot medmänniskor.

  Jag fick för mig att denna Johnson hade alla hästar hemma och var en vass kniv i lådan…så fel jag hade.!!!

  https://www.friatider.se/boris-johnson-hyllar-muslimsk-invandring-salam-aleikum

  Gilla

 5. Sven d.ä. 2020-08-01 / 10:34

  Läste för ett tag sedan ”Perfekt storm”. Det stämmer relativt bra hittintills. 2027 var invasionen enligt boken. Det är om ca 7 år. Nu gäller det att ta ställning (överflödig kommentar för de som kommenterart här, men inte för ni andra.). Vilket Sverige vill vi ha? Vad kan vi göra?

  Gilla

 6. Cosmik Debris 2020-08-01 / 03:01

  Dårhushjonen i Miljöpartiet vill tydligen tvinga präster att viga homosexuella? Förslaget gäller såväl präster, imamer, rabbiner som övriga vigselförrättare.

  ” imamer”? Ska man skratta eller gråta? Jag väljer att skratta. Ni kan ju börja med att kräva att kvinnor och män ska ha gemensam ingång till moskén. Dårar! Mitt förslag är att vi skickar hem alla muslimer till öknen och river alla fiendebaser.

  Sannolikt kommer det att bli undantag för muslimer.

  Gillad av 4 personer

  • L8 2020-08-02 / 11:14

   Det är ju precis det som betecknar samtliga miljöpartister, deras väljare samt en alldeles för stor andel av svenska folket, idioti. De tror på fullt allvar att alla som kommit hit är precis som vi. Många av dem skulle på fullt allvar omyndigförklaras för de klarar uppenbarligen inte ens av att skilja på verklighet och sina egna sjuka fantasier om att alla människor är lika, allas lika värde och annat skitsnack. Lycka till dårar.

   Gilla

 7. Cosmik Debris 2020-08-01 / 00:36

  2013 ansåg jag att Carl Rudbeck hade fel.
  2020 anser jag att Carl Rudbeck var en idiot.

  ”Alla som bor i sådana har dagliga möten med människor som kommer från jordens alla hörn och som dyrkar olika gudar eller ingen gud alls. Fortsätter det så kommer den muslimska frågan snart inte längre vara någon fråga och ”den muslimska flodvågen” knappt ens en krusning på historiens yta.”

  Carl Rudbeck: Myten om ett muslimskt övertagande
  https://www.svd.se/myten-om-ett-muslimskt-overtagande

  Gillad av 1 person

 8. Cosmik Debris 2020-07-31 / 23:37

  Lyssna gärna på vad Göran Gabrielsson föreslår som valslogan inför valet 2010. Jag tror inte den valslogan skulle fungera i nästa valrörelse. Dessutom skulle nog ingen skratta.

  Verkligheten har helt enkelt kommit i kapp.

  Göran Persson möter sig själv i Kongressen
  https://tinyurl.com/y2gap26j

  Gillad av 1 person

 9. Ölandsbonde 2020-07-31 / 22:02

  ”Köpa och slakta ett får”
  Stämmer. Efterfrågan är stor, särskilt vid vissa högtider. Ett vanligt förfarande är att bonden sätter en kula i pannan efter att fåret riktas in åt rätt håll. Sedan kan mussarna skära av halsen så fåret dör. Så här års är det väl mest uttjänta tackor och bagglamm som säljs.

  Ett helt godkänt förfarande. Villkoret är att köparen fullgör köpet före slakt så det kan räknas som hemslakt.

  Gilla

 10. Ò Hyra 2020-07-31 / 21:58

  Att som våra politiker tycks tro, att med tiden kommer muslimerna att anpassa sig till det moderna svenska välfärdssamhället är att bedra sig själv.

  De kommer aldrig att anpassa sig, de kommer istället att kräva att det svenska samhället anpassar sig efter dem och deras tro då de anser att denna är den enda sanna tron och att Muhammed är dess profet.

  Här i Sverige har man antagit synen att all kritik mot islam och Koranen är utslag av islamofobi något som ska motverkas till varje pris. Detta är att gå muslimernas ärenden och göra precis vad de vill nämligen tysta alla kritiker.

  Gillad av 3 personer

  • Onkel Björn 2020-08-01 / 01:05

   Ja och med de allt för många naiva politiker som finns fortsätter muslimerna att flytta fram sina positioner. Och att få dem att backa kommer att bli en tuff match, kanske tom omöjlig med tanke på de resurser som finns i landet i nuläget.

   Vi ser ju hur muslimerna i Turkiet mer och mer islamiserar det landet. Militären var en gång en garant för det sekulariserade Turkiet, men det är nu historia.

   Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.