SJÄLVBILDEN MÅSTE ÅTERUPPRÄTTAS

Den svenska självbilden har fallerat en hel del under de senaste åren och inte minst under coronapandemin där Sverige val en helt annan strategi. När nu antalet bekräftade smittade i våra nordiska grannländer ökat lite efter att man börjat öppna upp sina restriktioner så passar svensk media och i synnerhet public service på att försöka återupprätta den svenska självbilden.

20200807 Expressen

Nu går det bättre för Sverige är verkligen en förvillande rubrik från Expressen. Läsarna skall bringas att tro att Sverige nu har mindre antal smittade än våra nordiska grannländer. Inget kan var mer felaktigt!

Så här många bekräftat smittade har vi haft de senaste fem dagarna (3-7 augusti)

Bekräftat smittade

Veckan innan hade Sverige ca 1 400 bekräftat smittade och denna vecka är det redan närmare 1 700 bekräftat smittade. En ökning med ca 20 procent mot föregående vecka.

Hur många har sett några rubriker om detta i svensk media?

”Sverige har kritiserats för hanteringen av coronapandemin. Men nu när utvecklingen vänt och läget kraftigt förbättrats ökar i stället smittan i grannländerna Norge och Danmark – som inför nya restriktioner. Statsepidemiolog Anders Tegnell tror att den snabba nedgången beror på ”en ökad immunitet” i det svenska samhället.”

Även när man tittar på antalet avlidna så är Sverige fortfarande värstingen!

Men det är givetvis inget som svensk media lyfter fram eller som man visar några jämförelser med våra nordiska grannländer. En sådan jämförelse blir ju enbart till Sveriges nackdel och försämrar självbilden.

Antal avlidna

Sverige har alltså fortfarande en dödlighet som ligger ca 10 gånger högre än våra nordiska grannländer men det är Norge och Danmark som nu pekas ut av svensk media.

Det är så falskt!

Reducerat pris

Något blev fel med en tryckfile för en tid sedan och jag fick hem ett antal svarta T-shirt med ett mindre tryckfel i den gula texten. Inte så kul då jag får ta på mig hela ansvaret själv.

Men det kanske ändå finns någon som är intresserad av att köpa en T-shirt till reducerat pris. Den funkar säkert bra på jobbet eller träning/motion eller vid andra aktiviteter. Det är bra kvalitet med 100 procent bomull och tryckfelet går knappast att se på några meters avstånd. Det är i den gula texten som det har blivit en liten förskjutning med några streck i texten. Den som vill kan säkert retuschera bort det mesta. Se bilden.

IMG_4029

Den finns i storlek M, L, XXL och XXXL. Storlek XL är nu slut.

Reducerat pris 100 kronor/st + frakt 49 kronor eller 69 kronor för frakten vid köp av 2 st.

Det är först till kvarn som gäller.

Förskottsbetalning gäller till Swish 072-5179099 eller konto Swedbank Clearing nr. 83931
Konto nr. 2530030291

Kontakta mig på Messenger eller mejl thoralf.alfsson@telia.com

19 reaktioner på ”SJÄLVBILDEN MÅSTE ÅTERUPPRÄTTAS

 1. DecemberKartellen 2020-08-09 / 22:12

  Visseligen från England. Men på boenden nekas gamlingar mediciner om de blir sjuka. Och de får för lite mat och dryck och svälter ihjäl. Jag tror det ser likadant ut här. Har sett för ett par månader sedan en man som var det magraste jag sett. Total vanskötsel. Folk vågar inte berätta, då de är rädda att förlora jobbet.

  Testimony: Elderly are being tortured & murdered in care homes
  https://153news.net/watch_video.php?v=K6953AAHMX8B

  Gillad av 1 person

 2. DecemberKartellen 2020-08-09 / 22:10

  Ingen formulerar det tydligare än pensionerade läkaren Vernon Coleman.
  (how and why the elderly are ignored, oppressed, discriminated against and murdered )

  Old Lives Matter
  https://153news.net/watch_video.php?v=WXR34DRHO7HG

  Vernon Coleman. International best-selling author, Dr Vernon Coleman MB ChB DSc FRSA, discusses how and why the elderly are ignored, oppressed, discriminated against and murdered en masse. For more unbiased information about other important issues, please visit http://www.vernoncoleman.com

  Gillad av 1 person

 3. Bajen666 2020-08-09 / 19:29

  Svensk regimmedia är ett skämt och så varit i minst 10-15 år, ibland undrar man om dom skäms för sina vinklade artiklar.?!!

  PS: Idag var en bra fotbollssöndag Bajen slog Djurgården Kalmar klippte Häcken på bortaplan och sist men inte minst så gjorde Mjällby processen kort med Aik….:-)

  Gilla

 4. Kalle 2020-08-09 / 13:34

  ””Löfven vill förbjuda ”rasistiska organisationer”

  ””Stefan Löfven (S) öppnar nu för att kriminalisera så kallade ”rasistiska organisationer” i Sverige. Medlemmar i sådana grupper ska dömas till ”särskilda straff”. Det skriver statsministern på Facebook på lördagen.””

  ””Uppdraget ska redovisas i februari nästa år.””

  https://www.friatider.se/lofven-vill-forbjuda-rasistiska-organisationer

  Väldans vad bråttom det har blivit!!! Det går däremot väldigt bra att släpa fötterna efter sig i åratal när det gäller att stoppa kriminalitet och mördandet där invandrare oftast är gärningsmän!!!

  Vilka är rasistiska??? Är det oppositionen eller alla som står till höger eller vänster om socialdemokratin. En mycket farlig väg sossarna verkar vilja välja!!!

  Är det rasistiskt att påstå att sverige är fullt???

  Är det rasistiskt att påstå att välfärden håller på att ta slut i sverige???

  Vi hade ju inte ens skyddskläder till personalen på äldreboenden.

  Äldreboendes personal som togs in från gatan bara för att frisera arbetslöshetsiffrorna. De kunde inte ens svenska och kunde inte prata med de äldre vårdbehövande!!!

  ”Old Lives Matter” räknas det som rasism i dagens sverige. för man får väl bara tycka att BLM är bra???

  ÄR det demokratiskt att stoppa oliktänkande och hota med fängelse???

  Fii faen för en sådan diktatorisk statsminister!!!

  Gillad av 3 personer

 5. Tony 2020-08-09 / 11:46

  Den Svenska självbilden ska återupprättas?,Det blir kanske inte så lätt nu
  när andra länder börjat uppmärksamma hur det egentligen står till med landet.

  Gillad av 1 person

 6. DecemberKartellen 2020-08-09 / 08:56

  Jag hittade detta.
  Nicholas Kollerstrom, Ph.D.
  First let’s check the deaths so far, that are officially attributed to COVID-19. I’m using the Worldometer website as source, it gives daily deaths. Comparing the US with the UK, France, Italy and Sweden we express them as deaths per million, or which some may prefer, as percentages. The UK – oddly enough – comes out top:

  UK 825 deaths / million => 0.08% of population

  Italy 582 “ => 0.06% of population

  Sweden 558 “ => 0.06% of population

  USA 482 “ => 0.05% of population

  France 452. “ => 0.05% of population

  Gillad av 1 person

 7. DecemberKartellen 2020-08-08 / 22:42

  LÅT OSS FOLKOMRÖSTA OM EU MEDLEMSKAPET http://www.ulfstrom.se/folkomrosta2021.html

  Här kan du bli medlem… http://www.ulfstrom.se/medlem.html
  Föreningen är öppen för alla som anser att Sverige bör lämna EU och att det folkomröstas om detta. Att bli medlem i föreningen är kostnadsfritt och utan förpliktelser.

  Sverige är och har varit en nettobidragsgivare. Nu begär EU att Sverige skall stå som garant för ett lån på ytterligare 150 000 000 000 kr (etthundrafemtio tusen miljoner) som sedan till stor del skall delas ut som bidrag till privata företagare inom EU, framför allt i Italien, Spanien och Grekland. Ett hissnande lånebelopp för ett litet land som Sverige. Ett lån som skall återbetalas till år 2058 av oss, våra barn och barnbarn.

  1997 sattes som krav att statsskulden för ett EU-land inte fick överskrida 60% av dess BNP. Tre länder – Grekland, Italien och Belgien – har aldrig någonsin sedan 1999 ens varit i närheten av en statsskuld på högst 60 procent av BNP. Sedan 2011 har dessa tre länder, liksom Portugal, varje år haft en statsskuld på över 100 procent.

  Sverige har idag som jämförelse en skuldsättning på 35 % av BNP – till priset av återhållsamhet och en välfärd som håller på att kollapsa.

  Ett argument för vårt bidrag till stimulanspaketet är Sveriges beroende av exporten – att det ligger i vårt egenintresse att berörda Medelhavsländer kommer på fötter. Ser vi dock närmare på detta, visar Ekonomifaktas siffror att Grekland står för enbart 0,2%, Spanien för enbart 2% och Italien för enbart 2,7% av Sveriges totala Export.

  Gillad av 5 personer

  • turrim 2020-08-09 / 11:45

   Här har vi länder som konsekvent brutit mot EU:s regel för statsskuld. Detta måste Löfven ha vetat om när han förhandlade. Ändå viker han sig och belönar dem med våra pengar. Ett lika stort svek mot sina landsmän som när Reinfeldt öppnade portarna.

   Gillad av 3 personer

 8. Bergman året 2020 2020-08-08 / 17:28

  Min egen självbild.

  Endast 25 meter från min port finns nedgången till T-banan med lika många meter rakt under mig. 25 meter bort! Men ack så långt bort den kommit de senaste månaderna.

  Men hur långt bort egentligen? Det vet jag inte, för det beror på när man ska förklara T-banan fri från Coronariskerna. Ingen som vet. Det är nu mer än 5 månader sedan jag, 70+, vågade mig ner i T-banan 25 meter bort och det blir naturligtvis ännu någon månad. Minst. I bästa fall!

  Ett enda misstag kan innebära ten and out för 70+ och jag blir en siffra i statistik+.

  Så jag cyklar och cyklar. Jag cyklade t ex Kungsholmen runt i går. Men på det sättet når jag inte Eriksdalsbadet, denna fantastiska motionsanläggning nere vid Årstaviken dit jag längtar och dit jag alltid ställt kosan när jag ska motionera och jag skulle lätt kunnat ta mig dit idag om T-banan varit riskfri!

  Men att för närvarande cykla genom den enorma byggplatsen Slussen på väg till Eriksdalsbadet är idag förenat med andra och nog så stora risker som att ta T-banan för en gammal man. Och fortsättningen på Slussen, backen upp till Götgatsbacken, gör att tungan slår in i ekrarna av brist på luft om man skulle nå toppen. Jag bör alltså undvika det området och cyklar därför tills vidare på andra säkra cykelbanor men utan en chans att nå Eriksdalsbadet. Visst finns det andra möjligheter att cykla till Eriksdalsbadet (eller till Rom) men alla vägar bär varken till Rom eller till Eriksdalsbadet åtminstone inte för en person som är 70+. Så jag måste istället cykla för motionens skull fast det blir nästan som att cykla för cyklandets egen skull. Men motion måste man ju ha även om många muskelgrupper inte får träning om man bara cyklar.

  I morgon blir det alltså cykeln igen! Benen ska gå upp och ner på pedalerna varv efter varv medan T-banetågen å sin sida kommer och går där de går. Och som spöktåg stannar och startar de medan dörrarna väser när de öppnas och stängs. Precis efter tidtabell. Månad efter månad! Jag vet det, fast jag inte klivit på ett T-banetåg på 5 månader trots att jag bara har 25 meter till nedgången.

  Men jag cyklar alltså. Runt, runt! Enfaldig och utan mål precis som ett cirkusdjur i bur för att undvika ”vård i livets slutskede”, ett begrepp som innebär recycling för 70+ i stället för cykling och där varken gud eller jag får bestämma ”the final countdown”.

  Gillad av 3 personer

  • Andersson i Pinan 2020-08-08 / 20:38

   Västerbron kanske? Men det är väl ingen höjdare? Där har jag aldrig cyklat. Jag har gjort mig av med cykeln och förlitar mig på färdtjänst. Det är sambon som kör. Hon är 70- så hon får röra sig fritt.
   l

   Gilla

 9. Hacke 2020-08-08 / 15:36

  OT
  I Dick Erixon har Samtiden (sd) en chefredaktör och ledarskribent av verkligt gott slag.
  Vem med minsta rättsmedvetande i behåll instämmer inte i hans tankar kring dagens kriminalpolitik och vad den borde ersättas med. En fröjd att ta del av och så långt från sengångaren Morgan Johanssons daltande med förövarna och hån mot brottsoffren man kan tänka sig.
  Ett absolut måste, för nästa fas med dagens utveckling och en närmast kriminellt oengagerad och handlingsförlamad regering är ren anarki. Mot det hjälper inga eviga hänvisningar till papperstigrar som 34-punktprogrammet i världen.
  https://samtiden.nu/2020/08/morgan-johansson-krossar-den-svenska-rattsstaten/

  Gillad av 6 personer

 10. Otto 2020-08-08 / 13:50

  Det kommer bli ett bokstavligen hett möte på Hisingen imorgon för KFF redan 14.30 mot BK Röven. 🙂

  Gilla

 11. Otto 2020-08-08 / 13:42

  Smockfullt på badstränderna i Göteborg idag och 30 grader. Det går utför med Corona.

  Gilla

  • Ufo 2020-08-08 / 16:39

   Packade sillar på Västkusten idag, äckligt.

   Gillad av 1 person

   • turrim 2020-08-08 / 20:39

    Jag tycker mycket om strömmingslåda. Egentligen ska det vara riktig strömming. Men där jag bor så blir det sill. Men jag brukar hitta mindre sillar som duger till strömmingslåda. Nu fanns det bara stora feta sillar så då får det vara med den godisen. Jag håller med, även om jag inte vill säga äckligt.

    Kan det bero på EU som förbjudit sillfiske i Östersjön? Att sillarna i min fiskaffär nu kom från det stora havet där man är fetare?

    I så fall hatar jag EU ännu mer. Särskilt när jag passerade Simrishamn och såg sillfiskarnas båtar ligga sysslolösa i hamn. Dessa arbetslösa sillfiskare och deras landföretag ska nu av sina små socialbidrag skicka Coronapengar till fiskarna i Medelhavet. Det har Löfven bestämt.

    Gillad av 1 person

   • Maja Dacke 2020-08-11 / 14:58

    Packade sillar är äckliga på vilka barer de än befinner sig … …

    Gilla

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s