CARLZON VILLE AVSÄTTA ALMQVIST

Barometern har idag 4 helsidor om konspirationen bakom avsättningen av Thomas Carlzon. Enligt artikeln ville landshövding Thomas Carlzon avsätta Malin Almqvist på grund av jävssituationen. Artikeln bekräftar alla de detaljer som jag skrev om för två veckor sedan. Utan att skriva det direkt så lägger Barometern ansvaret för konspirationen på trion Malin Almqvist, Johan Persson och statsrådet Ardalan Shekarabi. Jag tror dessutom att mina blogginlägg om avsättningen av Thomas Carlzon tvingade Barometern att förändra sitt narrativ i den riktningen. De kunde helt enkelt inte försvara trion längre.

Eftersom jag även känner till att SVT Uppdrag granskning börjat intressera sig för hur det fungerar i Kalmar mellan kommunen och länsstyrelsen och den jävssituation som råder, så förstår jag varför regeringen helt plötsligt utsåg Malin Almqvist till länsråd i Kronoberg. Dessutom Kalmar kommuns kovändning under tisdagen, då kommunstyrelsens arbetsutskott helt plötsligt beslutade åtgärda problemen i gamla stan vid Charlotte Åkerlinds hus. Ett totalt erkännande från ansvariga inom Kalmar kommun.

Det började brännas under fötterna på de inblandade. Jag tror inte allt avslöjats ännu.

https://www.barometern.se/kalmar/dold-maktkamp-nar-landshovdingen-avsattes-c226c293

9 reaktioner på ”CARLZON VILLE AVSÄTTA ALMQVIST

 1. Ölandsbonde 2020-09-30 / 15:23

  ”Dessutom Kalmar kommuns kovändning under tisdagen, då kommunstyrelsens arbetsutskott helt plötsligt beslutade åtgärda problemen i gamla stan vid Charlotte Åkerlinds hus. Ett totalt erkännande från ansvariga inom Kalmar kommun.”

  Detta kan du ta åt dig äran av. Skamligt av media att inte de också driver på mot kommunen. Jag har inte mått bra för att en person ska behöva utsättas för sådana tarvligheter från sin egen kommun. Kommunen kan så klart driva detta rättsligt in absurdum. Och det med skattebetalarnas pengar. Jämför tandteknikern på Gotlsand. Hoppas verkligen att frågan nu är löst, men säker är jag inte. Hur med alla år av lidande?

  Gillad av 1 person

 2. Snoddas 2020-09-30 / 12:42

  Kommer det komma någon kommentar på bloggen ”Johans tankar” inom kort? 🙂

  Gilla

  • Thoralf A 2020-09-30 / 12:51

   JP kommenterar inte negativa artiklar, enbart positiva.

   Gillad av 1 person

 3. Nordkorea 2020-09-30 / 12:24

  Sverige bättre än Nordkorea?

  ———————————————-

  Maktkamp på länsstyrelsen

  Detta har hänt:

  Malin Almqvist har överlevt tre landshövdingar

  Under åtta år har tre landshövdingar styrt länsstyrelsen. Länsrådet Malin Almqvist har överlevt dem alla. Men tiden med Thomas Carlzons ska ha präglats av konflikter.

  Kalmar län • Idag 06:00

  20 februari 2012

  Stefan Carlsson tillträder som landshövding i Kalmar län.

  Stefan Carlsson, före detta landshövding.

  Foto: Paul Madej

  November 2012

  Malin Almqvist får en tjänst som utvecklingsdirektör på Länsstyrelsen i Kalmar län.

  Maj 2013

  Malin Almqvist blir tillförordnat länsråd.

  Augusti 2014

  ANNONS

  Malin Almqvist utnämns till länsråd.

  7 juli 2016

  Stefan Carlsson avsätts. Malin Almqvist har redan tagit över som tillförordnad landshövding under Stefan Carlssons sjukskrivning.

  1 juni 2017

  Thomas Carlzon utnämns till ny landshövding i Kalmar län.

  Thomas Carlzon har utnämnts till landshövding i Kalmar län

  10 juni 2018

  Gun-Britt Aronsson skriver ett första brev till Thomas Carlzon.

  24 september 2018

  Gun-Britt Aronsson skriver ytterligare ett brev till landshövdingen.

  14 september 2019

  Barometern-OT avslöjar att länsstyrelsen anlitat en tillitskonsult för 323 000 kronor genom direktupphandling. Konsulten är bekant med landshövding Thomas Carlzon sedan hans tid på Ikea.

  19 september 2019

  P4 Kalmar rapporterar att landshövdingen låtit personal från residenset arbeta på privata fester utan att lämna kontrolluppgift till Skatteverket. Thomas Carlzon ber om ursäkt vid en presskonferens.

  25 september 2019

  Regeringen, genom civilminister Ardalan Shekarabi, tvingar landshövding Thomas Carlzon att avgå. Nya arbetsplatsen blir Regeringskansliet.

  28 september 2019

  Barometern-OT avslöjar att tolv tjänster, varav fyra chefstjänster, tillsatts internt på länsstyrelsen utan att anställningsförordningen följts.

  1 oktober 2019

  En internutredning dras i gång på länsstyrelsen. En anställd misstänks för förskingring. Sträng sekretess råder, eftersom anklagelsen kommit in via myndighetens visselblåsarfunktion.

  1 oktober 2019

  Barometern-OT avslöjar att ett chefsjobb på länsstyrelsen gick till en person som inte sökt jobbet. Upplägget godkändes av facket.

  Cecilia Schelin Seidegård har varit vikarierande landshövding.

  Foto: Mats Holmertz

  17 oktober 2019

  Regeringen utser Cecilia Schelin Seidegård till vikarierande landshövding i Kalmar län. Hon tillträder den 21 oktober.

  20 oktober 2019

  Thomas Carlzon gör sin sista dag som landshövding.

  11 november 2019

  En anställd på länsstyrelsen avskedas och polisanmäls. Beslutet fattades av länsstyrelsens personalansvarsnämnd. Senare framkommer det att personen är misstänkt för förskingring och att fem vittnen hördes av myndighetens utredare före polisanmälan.

  13 december 2019

  Kammaråklagare Johan Henningsson lägger ned förundersökningen. Han anser inte att det utredningsmaterial som finns bevisar att något brott har begåtts och det finns ingen mening med att fortsätta utreda misstankarna. Trots det får den anställde inte jobbet tillbaka.

  3 juli 2020

  Peter Sandwall utses till ny landshövding i Kalmar län, han tillträder den 21 september.

  24 september 2020

  Malin Almqvist får ett nytt jobb som länsråd i Kronobergs län.

  Gillad av 1 person

 4. Pamp JP 2020-09-30 / 12:11

  Väntar mig bara att de stora PK-blaskorna kavlar ut myglet! Smålandsposten borde väl åtminstone intressera sig över vad de får in för nytt länsråd?

  Gillad av 1 person

 5. Andersson 2020-09-30 / 12:10

  Usch och jag. Men jag tror du har fått det hela om bakfoten. MeeToo var ett drev som har tynat. Har du namn på någon av dessa karlar. Det duger inte med Lasse Kronér, Martin Timell eller Fredrik Virtanen. Komikern från Kungsgatan och Vita Bergen är en riktig knöl men han blev friad. Nu tycks han vara försvunnen men inte gör det mig något.

  Den du kallar ‘Sveriges Dramatenchef’ hette Benny Fredriksson och han var chef för Stockholms Stadsteater. Den drivande bakom drevet som drev honom till självmord var Åsa Linderborg på Afton bladet. Om henne tycker jag inte.

  Gilla

 6. Ricky 2020-09-30 / 11:52

  Det borde även granskas hur Malin Almqvist kunde vara den mest meriterade till det nya jobbet som länsråd i Kronobergs län. Givetvis vsr hon inte det. Maken Johan Persson fixade biffen.

  Gillad av 1 person

 7. Anders 2020-09-30 / 08:16

  Du ser Thoralf , din spotta på stenentaktik börjar ge resultat .
  Thoralf for President .

  Gillad av 3 personer

 8. Hoppalong 2020-09-30 / 08:14

  Här fungerar det som det borde fungera. MSM skall jaga politikerna, inte jobba i symbios.

  Gillad av 3 personer

Kommentarer är stängda.