SOCIALDEMOKRATERNAS MAKTFULLKOMLIGHET I KALMAR

Igår hade vi kommunfullmäktige i Kalmar. Jag hade en motion om att göra en översyn av parkeringsnormen för kommunen. I svaret från majoriteten fanns följande text.

”Samhällsbyggnadskontoret uppdrogs i februari 2020 av samhällsbyggnadsnämnden att genomföra en översyn av parkeringsriktlinjerna, hur de appliceras (beräkning av reduktionstal) samt vilka effekter som uppnås av desamma.”

Min motion lämnades in den 13 februari 2020. Problemet för majoriteten är att i protokollen från Samhällsbyggnadsnämnden från februari eller under januari till maj finns inte en stavelse om detta. Något som jag tog upp under debatten i fullmäktige, vilket resulterade att nämndens ordförande Peter Akinder (S) erkände och påstod istället att det var presidiet som tagit beslutet, inte nämnden. Därmed var det ett osanna uppgifter i förslaget till beslutet men majoritet beslutade ändå enligt förslaget till beslut. Mycket märkligt!

Det har hänt många märkliga saker under 2020 som sannolikt kan härledas till Socialdemokraterna maktfullkomlighet.

I januari så slutade Mattias Adolfson (S) som Samhällsbyggnadsnämndens ordförande. Vid hans sista möte i nämnden så fick han ett positivt förhandsbesked om ett bygglov. Det anmärkningsvärda var att bara något år tidigare hade Mattias Adolfson nekat sin granne Svenska kyrkan ett liknande bygglov. Nu gällde uppenbarligen inte samma regler och argument längre. Noteras skall också göras att hela oppositionen anmälde jäv när beslutet togs i nämnden. Så det var enbart Socialdemokraterna och deras stödpartier C och V som tog beslutet. Snacka om delikatessjäv.

Efter detta beslut uppdagades att Mattias Adolfson även fällt en stor ek på sin tomt. En ek som sannolikt var ett så kallat jätteträd och därmed skyddsvärt och att det skulle krävas ett tillstånd från Länsstyrelsen för att få ta ned trädet. Mattias Adolfsons partikamrat Magnus Uhr som har ett företag inom trädfällning mätte in trädet till 98 cm i diameter. Alltså 2 cm mindre än vad som krävs för en anmälan till Länsstyrelsen. Många var förundrade över den inmätningen och den anmäldes till Länsstyrelsen som lade ned ärendet ganska omgående.

I samma veva blev socialminister Lena Hallengren och hennes man Jonas Hellbergs hund utkastat från sitt hunddagis sedan Jonas Hellberg uppträtt illa. Det blev en hel del uppmärksamhet i media. Det florerade många rykten om Jonas Hellberg och hur han utnyttjade sin position som politiker. Nyligen hörde jag dessutom ett rykte rörande hunden som inte var positivt för Jonas Hellberg. Det är som att förlora vårdnaden enligt ryktet.

Under våren visade det sig också att omsorgsnämndens ordförande Michael Ländin (S) startat ett företag som skulle hjälpa föreningar att få bidrag från allmänheten. Det han inte berättade var att han behöll en del av bidragen själv.

Journalisten Ulf Carlsson skrev en krönika om dessa socialdemokrater med rubriken ”har Trump lärt upp Kalmars politiker”.

https://www.barometern.se/nyheter/har-trump-lart-upp-kalmars-politiker

Men det tar inte slut där.

Det avslöjades också att Socialnämndens ordförande Roger Holmberg (S) skrivit på Facebook om en av klienterna hos socialnämnden trots att det råder sekretess. Han blev polisanmäld och nu har en åklagare beslutat att åtala Roger Holmberg för brott mot sekretesslagstiftningen. Hur agerar då Socialdemokraterna? Roger Holmberg fortsätter som vanligt. Det blir ingen time out fram till rättegången och en eventuell dom. Nej, istället uttalar sig Socialdemokraternas ombudsman Linus Hellman att man har fullt förtroende för Roger Holmberg och att han kommer sitta kvar som ordförande i socialnämnden även om han fälls vid Kalmar tingsrätt.

I förra veckan avslöjades det också genom några undersköterskor att Kalmar kommun satte in extra personal under de veckor som den så kallade kontinuitetsmätningen genomförs. Med andra ord fuskar kommunen för att få ett bättre resultat. Undersköterskorna berättade att så fort mätningen var klar så tas extrapersonalen bort. Omsorgsnämndens ordförande Michael Ländin förnekade att det skulle förhålla sig på det sättet men jag litar mer på personalen än vad jag litar på socialdemokraten Michael Ländin.

Då har jag ändå inte nämnt något om konspirationen som avsatte landshövding Thomas Carlzon eller hur kommunen har hanterat Charlotte Åkerlinds hus i gamla stan.

Detta är bara några exempel på den maktfullkomlighet som råder inom Socialdemokraterna i Kalmar eller skall vi kalla det vid det rättas namn? Maktmissbruk! De tror att de kan göra precis som de vill uppbackade av socialdemokratiska statsråd.

10 reaktioner på ”SOCIALDEMOKRATERNAS MAKTFULLKOMLIGHET I KALMAR

 1. Lazy 2020-09-30 / 03:01

  Får flashbacks av dina inlägg från tiden när jag bodde i Kalmar för 10 år sedan. Johan Persson var korrupt och maktgalen redan då. Jag mådde dåligt av att se och läsa om eländet varje dag.

  Gillad av 1 person

 2. Tuppkam 2020-09-30 / 00:42

  I Kalmaaa är det väl Frimurarordern som bestämmer?

  Gilla

 3. Roland 2020-09-30 / 00:25

  Jag har bott i många mindre kommuner, däribland Emmaboda, Karlskrona och Växjö, men även Kalmar. Det saknas motstycke till Kalmars maktfullkomlighet, inkompetens och Johan Perssons diktaturfasoner.

  Det som slog mig allra mest när jag bodde i Kalmar, var hur okunniga alla tjänstemän var, sjukt lågutbildade, satt som fågelholkar liksom. De slutade ju aldrig heller, vissa verkar vara kvar än, 15 år senare. Det gäller ju även diktatorn himself, 13 år på posten. Snacka om att leva i en bubbla. De har väl för dålig utbildning för att få jobb i större kommuner/städer.

  Och så dessa indoktrinerade Kalmarbor, räcker att läsa i Kalmar-gruppen på Fejsboken, så inser man hur det står till där uppe.

  Gillad av 1 person

   • Maja Dacke 2020-09-30 / 21:24

    Han har alltså vuxit fast i positionen … Limmad?

    Gilla

 4. Thor 2020-09-29 / 23:55

  Jag beundrar verkligen Thoralfs ståndaktiga motstånd mot allt detta mygel.

  Naturen runt Kalmar och inte minst Öland har ju förtjänstfullt dokumenterats av Thoralfs fotograferande och ibland undrar jag om det är naturen som gör att tänkande människor trots allt står ut med Kalmar.

  Gillad av 1 person

 5. Korrupt 2020-09-29 / 23:49

  Flytta från ankdammen och lev ett gott liv, det är mitt tips! Det går inte att bo i ett sovande vänsterträsk! Jag skulle få hjärtproblem i Kalmar, allvarligt!

  Gillad av 1 person

 6. Nordkorea 2020-09-29 / 23:44

  Det går inte att bo i Kalmar. Idiotin, maktmissbruket, myglet och dumheten har nått orimliga proportioner för länge sedan.

  Gillad av 1 person

 7. Sopor 2020-09-29 / 23:10

  Äckligt är bara förnamnet!

  På tal om annat. Aldrig sett en sådan amatörmässig hemsida som Kalmar kommuns. Var inne och tittade på jobb som lärarvikarie. På hemsidans rubrik står det ”timvikatier inom förskola och grundskola”.

  Under kvalifikationer står att man ska ha avslutad gymnasieutbildning inom barn- och fritidsprogrammet, alternativt högskoleutbildning inom pedagogik.

  Ordet alternativt vet alla normalt begåvade betyder ungefär ”i stället för”, ”eller”. Det tolkas alltså som man kan ha det ena eller det andra.

  Kommunen svarar mig att för förskola gäller gymnasieutbildning, men för lärare gäller pedagogisk utbildning.

  Goddag yxskaft! Vilka nollor där finns! Stava kan de inte heller!

  Gillad av 1 person

 8. Håkan Spångberg 2020-09-29 / 23:02

  Föraktet för politiken i allmänhet och sozzeriet i synnerhet är STORT.

  Gilla

Kommentarer är stängda.