HORRIBEL SYMBOLPOLITIK I KALMAR

Idag tog Kalmar kommunfullmäktige ett horribelt beslut som saknar all verklighetsförankring. Det är ett riktigt ”Greta-beslut” med andra ord. Det var ett medborgarförslag som den rödgröna majoriteten och restalliansen köpte rakt av. Skandal!

Från och med idag råder det klimatnödläge i Kalmar! Det har Kalmar kommunfullmäktige beslutat med röstsiffrorna 27 Ja-röster, 1 Nej-röst och 4 som avstod från att rösta.

Det är så absurt att jag citerar det socialdemokratiska värmländska kommunalrådet Daniel Schützer som kommenterade Morgan Johansson (S) 2015, med ”att det var så dumt att klockorna stannar och blommorna vissnar.

Daniel Schützer är fortfarande kommunstyrelsens ordförande i Årjäng.

Jag anser att ett beslut angående klimatnödläge inte skall eller kan fattas av Kalmar kommunfullmäktige. Klimatet är inte specifikt för en kommun, utan är en gemensam sak för hela landet. Därför skall frågan om ett klimatnödläge inte hanteras av enskilda kommuner, utan av Sveriges riksdag.

För det andra så råder det inte något klimatnödläge överhuvudtaget i Kalmar kommun eller i vår region! Det är ett alarmistiskt påhitt av klimataktivister!

https://www.barometern.se/kalmar/klimatnodlage-i-kalmar-hetast-pa-fullmaktige-58d4156e

Klimatet har alltid förändrats. Men aktivisterna kan inte hålla isär väder och klimat. Det kan uppenbarligen inte heller Kalmar kommuns folkvalda politiker. Det är tragiskt att bevittna.

De förändringar vi har haft de senaste ett hundra åren i Kalmar är en ökning av medeltemperaturen med drygt 1,0 grader och en ökad årsnederbörd på ca 50-100mm per år. Enligt min uppfattning och väldigt många andra är denna förändring väldigt positiv för inte minst lantbrukssektorn med längre odlingssäsong och större skördar. För Kalmar kommun har det dessutom inneburit stora besparingar i uppvärmningskostnader och snöröjning, tack vare de milda vintrarna.

Men det finns numera ingen isbana i Ugglebo, vilket tydligen är ett problem för Centerpartiets Ingemar Einarsson 😉

Jag yrkade givetvis på avslag men ingen lyssnade på mig.

Det märkliga var att inte en enda politiker från moderaterna, liberalerna eller kristdemokraterna deltog i debatten som varade i närmare 40 minuter. De vågade uppenbarligen inte sig upp i talarstolen och argumentera för att Kalmar befinner sig i ett klimatnödläge. De trodde uppenbarligen inte på sig själva. Otroligt fegt av dessa välavlönade politiker att inte yttra sig. Men voteringen avslöjade dem. De röstade samtliga för att det är ett klimatnödläge i Kalmar.

Jag tar mig för pannan och undrar vad oppositionen sysslar med i Kalmar!

Här är hur partierna röstade. (vi har ett halverat kommunfullmäktige på grund av coronasituationen, de svarta kvadraterna är frånvarande ledamöter)

Min röst är den röda nej-kvadraten

SD stödde inte med avslagsyrkande! När medborgarförslaget behandlades i Miljö o Vattennämnden så stödde SD förslaget om att det råder klimatnödläge. När medborgarförslaget behandlades i kommunstyrelsen var det en enig kommunstyrelse, inklusive SD som beslutade om att det råder ett klimatnödläge i Kalmar. Men till kommunfullmäktige hade uppenbarligen SD ändrat sig och visste uppenbarligen inte vad de tyckte då man avstod från att rösta.

Att SD skulle ansluta sig till denna absurda och horribla klimatalarmism var faktiskt till och med i mina ögon väldigt oväntat.

Grattis alla SD-medlemmar i Kalmar. Nu är ni även riktiga klimatalarmister!

PS

De som företrädde SD vid dagens kf-möte var Mika Kotanen, Linda Emma Kotanen och Michael Foghagen.

När ärendet och debatten kommer upp på YouTube så kommer jag länka till den.

Annons

32 reaktioner på ”HORRIBEL SYMBOLPOLITIK I KALMAR

 1. molle3 2020-11-06 / 21:01

  Så länge sozzarna styr i Kalmar är det verkligen ett konstant nödläge.
  De är dåliga för både klimatet och hälsan.

  Gilla

 2. J B Doe 2020-10-27 / 20:53

  Att utropa lokalt klimatnödläge är väl ungefär lika töntigt som när någon svensk ort utropade sig till kärnvapenfri zon.

  Gilla

  • Andersson 2020-10-29 / 13:28

   Åjo. Buddah kom flyttandes från Stockholm och annekterade ett område i Sibbamåla som han utropade shom sin stat. All kontakt med Sverige skedde via utrikesdepartementet i Stockholm. Riktigt förtretad blev när svensk polis gjorde intrång och försökte avhysa honom. Det var en fientlig handling mot en suverän stat och och skarp not skickades till departementet.

   Buddah gav inte upp sitt territorium förrän kommunen ordnade med en skaplig bostad i Lyckeby. En villa mitt i byn. Den var exproprierad men där bodde Buddah som en herreman.

   Budda var miljöaktivist. Han körde omkring med en trehjulig moped. Han hade alltid gasmask. Utan filter för det blev för tungt att andas.

   Det finns mycket mer att berätta om Buddah men det får bli en annan gång. Buddah lär ha varit ämbetsman vid något verk eller förvaltning. Jag vill inte nämna hans namn men har var född 1923 och dog 1981. Sörjd av ingen och saknad av många.

   Gilla

   • Thoralf A 2020-10-29 / 13:59

    Låter som en spännande person.

    Gilla

 3. Sven d.ä. 2020-10-27 / 19:23

  I ett ‘nödläge’ föväntar jag mig utegångsförbud. Militär i alla gatuhörn. Stridsvagnar på gatorna.

  Kalmar ropar på vargen, när vargen är långt långt borta.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2020-10-27 / 19:21

   Så klart att SR hade valt att prata med en aktiv socialdemokrat för att få de rätta svaren.

   Gillad av 1 person

  • Sven d.ä. 2020-10-27 / 19:25

   Det är väl det enda sättet att få fasta boenden,

   Gilla

   • Ralle 2020-10-27 / 21:29

    Pinsamt att läsa hur Johan Persson smörjt Kriminalvården chefer och beslutsfattare i 14 år för att få etablera fängelset. Han sticker ju inte under stol med att han gjort det heller, enligt Barometern.

    Det verkar inte helt säkert att bygget blir av heller, men kommunen har betalat saftigt för marken i ödemarken.

    Gilla

 4. Ò Hyra 2020-10-27 / 17:14

  Förvisso är det ett nödläge, men inte så mycket beroende på klimatet.
  Sverige hade 1950, 7 millioner invånare, och hela folkökningen därefter beror på främmande invasiva arter. Sverige är unikt, inget annat land har så i grunden förändrat sin befolkning,

  Mycket sorgligt är det att befinna sej mitt i en tid då man bevittnar en nations undergång och förfall.

  Gillad av 1 person

 5. Karl 2020-10-27 / 14:46

  Kanske SD Kalmar fått order av MBJ att avstå? Finns ju in risk att man blir utesluten om man sympatiserar med din politik.

  Gillad av 1 person

 6. Otto 2020-10-27 / 13:46

  Herregud, vad Johan Persson bröstar upp sig över ett fängelse som ska ligga 3 mil bort. Han har tydligen tjatat i 14 år, vem är förvånad?

  Blir ju bara längre restid för snåla Kalmariter som får resa cirka 6 mil om dagen. Grattis Torsås kommun!

  Gilla

 7. Ölandsbonde 2020-10-27 / 08:22

  Flytta till Öland. Här är det inget nödläge för klimatet!
  Sickna okunniga folkvalda. Men de representerar säkert folket, vars åsikter är på samma nivå. Finns inget hopp. Säkra för dig själv.

  Gillad av 3 personer

 8. Anders 2020-10-27 / 07:44

  Vi brukar ta några dagar i Kalmar. Bo på hotell och gå på uteteatern .
  Men nu lägger vi av med det . Vill inte bidra till klimatförstöringen

  Gilla

 9. botwid 2020-10-27 / 06:44

  Någon kallar ett svensk parti för ”Miljöpartiet de Galna”. Det är väl OK, men de har spritt Galenskapen värre än Corona-19. En obehaglig åkomma!

  Gillad av 4 personer

 10. Cosmik Debris 2020-10-27 / 02:42

  I Sverige löser man samhällsproblem genom att i två veckor hysteriskt diskutera och debattera t.ex. klaner, gruppvåldtäkter, muslimsk terrorism eller assistansfusk.

  ……..sedan händer inte ett förbannat dugg. Inte ett smack! Inga braskande rubriker och ingen som helst uppföljning. Problemet är officiellt löst. Allt återgår till det ”normala” och klanerna, gruppvåldtäktsmännen, de muslimska terroristerna och assistansfuskarna kan lugnt fortsätta sina samhällsomstörtade verksamheter.

  Gillad av 4 personer

  • Otto 2020-10-27 / 13:47

   Ja, svenska folket är dumma i huvudet. Det är bra att de välställdas barn nu får dela skola med kulturberikare i Trollhättan. De har ju själva röstat på detta.

   Gilla

  • Lars 2020-10-27 / 19:25

   Bravo Malmgren. Varenda ord är sant.

   Gilla

 11. stigrydmark 2020-10-26 / 23:31

  Idag är klimat och politik de områden som PK-sekter ”lagt” beslag på, och ömfotade och rädda om positioner håller käft. Det är ju bekvämast så. Döda fiskar föler med strömmen.

  Gillad av 1 person

 12. Imam 2020-10-26 / 23:03

  Flytt av fängelse, häkte och tågstation kommer göra Kvarnholmen totalt stendöd.

  Gilla

  • Thoralf A 2020-10-27 / 00:00

   Du har nog fått mycket om bakfoten. Tänk en gång till och du kanske kommer till en annan slutsats!

   Gilla

   • Halal 2020-10-27 / 11:39

    När företag, butiker m.m. lämnar stadskärnan, blir det dött. Även om man bygger fler bostäder, så måste det finnas något som lockar folk in till centrum.

    Gilla

  • Trump 2020-10-27 / 00:48

   Håller med! Stängda butiker på löpande band, en flyttad centralstation ut från stadskärnan, ett hundratal arbetstillfällen som försvinner för häkte och fängelse från centrum till Halltorp, Rifa till Snurrom, simhall till Snurrom m.m. m.m. Det blir troligtvis parkeringsplatser eller p-hus i gamla fängelset. Med idioter som styr förväntar man sig inget annat. Alternativt en stor ful kloss.

   Visserligen byggs en del hus istället som ersätter, men de är så dyra att ingen kommer kunna bo där på sikt. Kvarnholmens företag, butiker och näringsliv lämnar centrum.

   Vad blir kvar…? Vad lockar att bo där till slut…?

   Gilla

  • Dante 2020-10-27 / 12:03

   Den stora vinnaren är Torsås kommun som bara har 6 km från Söderåkra till den tilltänkta platsen. Kalmar är förlorare som jag ser det, många måste pendla kanske 2,5-3 mil nu till sin arbetsplats om man bor i tätorten eller norr om.

   Läser att det sovande folket vill ha hotell i det gamla fängelset, som om det inte finns tillräckligt redan.

   Gilla

   • Andersson 2020-10-27 / 16:00

    Jag har bott på Kilen några nätter. Ett trivsamt hotell men cellerna längst ned stämde till eftertanke.

    Gilla

 13. Hacke 2020-10-26 / 23:02

  Ursäkta lite OT.
  Att alternativmedia tar alltmer mark från systemmedia är ett välkänt faktum.
  Inte förvånande med tanke på klasskillnaden i nyhetsvärdering, kvalitet och relevans.
  Här en ny favorit hos mig i det växande utbudet som verkligen fångar tittaren. Smått chockerande mordstatistik även för den luttrade.
  https://www.exakt24.se/ledaren-mordstatistiken-ar-varre-an-bard-pastod-blm-ar-ett-obegripligt-skamt/

  Som av en händelse medan jag tittade på ovanstående malde kvällens SVT Kulturnyheterna i bakgrunden med gissa vem – fejkhistorikern och byfånen Henrik Arnstad!?
  Avgrundsskillnaden mellan gammelmedia och framtidsmedia kunde knappast illustreras tydligare.

  Gillad av 2 personer

  • Cosmik Debris 2020-10-27 / 01:05

   Magnus Stenlund om USA: ”Totalt antal mord begångna av vita anglosaxer når faktiskt inte samma frekvens som mord begångna av svarta kvinnor”

   Magnus Stenlund pulveriserar också den manipulerade svenska mordstatistiken. Han har givetvis helt rätt. Det är högst rimligt att svenskar inte räknas med i statistiken. Den pågående mordorgien är helt och hållet importerad av Reinfeldt och Löfven.

   Då får vi, enligt Magnus Stenlund.
   Svenska utanförskapsgetton: 71,5 mord per 100 000 invånare.
   Jamaica: 43,9 mord per 100 000 invånare
   El Salvador: 52 mord per 100 000 invånare

   Ledaren: Mordstatistiken är värre än Bard påstod, BLM är ett obegripligt skämt
   https://tinyurl.com/y4mpfqln

   Gillad av 1 person

  • turrim 2020-10-27 / 08:24

   Det är ofarligt för programledaren att använda inventarier från internlagret som Arnstad och Greider. Man har blivit skrämd av riktiga experter som t ex franska ambassadören.

   Gillad av 2 personer

 14. Håkan Spångberg 2020-10-26 / 22:32

  Överklaga i Förvaltningsrätten. Bör prövas om det är förenligt med kommunallagen.

  Gilla

Kommentarer är stängda.