MAKTEN KORRUMPERAR DEL 2

När jag började gräva efter fakta som bekräftade uppgifterna om att landshövding Stefan Carlsson ringt telefonsexsamtal för ca 20 000 kronor, som sedan skattebetalarna fick betala fick jag uppgifterna från en närstående till en av de anställda på länsstyrelsen. Hur avslöjandet gick till har jag beskrivit i min bok men även i flera blogginlägg under juli 2016.

Den informationen jag fick av tipsaren och som sedan gjorde att regeringen sparkade landshövding Stefan Carlsson, pekar emot att ett flertal personer kände till omständigheterna, under säkert ett års tid. Det var i första hand husfrun Anette Johansson som sannolikt attesterade många av fakturorna på residenset, landshövdingens sekreterare Maria Tholén Barmark, länsrådet Malin Almqvist och sedan även enhetschef Johan Wendell men det fanns säkert fler. Dessa fyra personer mörkade landshövding Stefan Carlssons telefonsexsamtal under ett helt år. Johan Wendell bekräftade för media att han känt till uppgifterna ett helt år utan att agera men Malin Almqvist förnekade i media att hon skulle haft vetskapen.  

Johan Wendell belönades några år senare med att få tjänsten som chef för Samhällsbyggnadsförvaltningen på Kalmar kommun.  Makten korrumperar.

Efter att regeringen sparkad Stefan Carlsson fick Malin Almqvist träda in som tf. landshövding under ca ett år innan regeringen utsåg Thomas Carlzon till ny landshövding. Den nye landshövdingen förstod omgående jävsproblematiken med Malin Almqvist och socialdemokraterna och tog upp problemet men Malin Almqvist vägrade förstå problemet. Då gick istället Thomas Carlzon till regeringen för att kunna förflytta Malin Almqvist. Det gillades givetvis inte av Malin själv och hennes man Johan Persson, med samarbetssvårigheter som följd. Thomas Carlzon upptäckte sedan också att hans sekreterare Maria Tholén Barmark hade sin lojalitet mer hos länsrådet Malin Almqvist än hos landshövding Thomas Carlzon. Därför gav han Maria Tholén Barmark andra arbetsuppgifter och anställde en ny sekreterare. Det här fick givetvis även Maria Tholén Barmark att bli negativt inställd till landshövdingen. När sedan även husfrun avslöjades med att ta saker från residenset så var situationen minst sagt problematiskt.

Nu började anonyma tips strömma in till tidningen Barometern om att landshövding Thomas Carlzon skulle anlitat en konsult på vänskapliga meriter och att han betalat ut svarta löner. Allt för att undergräva landshövding Thomas Carlzons trovärdighet. Den eller de som låg bakom de anonyma tipsen lyckades också med sitt uppsåt då den dåvarande civilministern Ardalan Shekarabi (S) på en av sina sista arbetsdagar som civilminister i september 2019 lyckades få med sig regeringen att avsätta landshövding Thomas Carlzon. Ardalan Shekarabi och Johan Persson är för övrigt goda vänner och det hade säkert också sin betydelse i att det gick så snabbt. Makten korrumperar.

Barometern agerade dessutom nyttiga idioter genom att inte källgranska de anonyma tips som tidningen fick om Thomas Carlzon. Tidningen kollade inte ens fakta med till exempel Skatteverket innan de publicerade sina artiklar. Varför hade tidningen så bråttom med att publicera de anonyma uppgifterna? Makten korrumperar.

Allt det här har jag skrivit om på min blogg ett flertal gånger. Därför är jag övertygad om att det finns flera personer som är synnerligen irriterade på mig och som nu utövar sin makt för att motarbeta min anmälan av det miljöbrott som jag anser att socialdemokraten Mattias Adolfson begått. När Adolfson tog hjälp av sin socialdemokratiska motorsågsvän Magnus Uhr för att ta bort en mycket stor och gammal skyddsvärd ek på sin tomt i Hossmo.

Jag är personligen fullständigt övertygad om att någon drar i trådarna i bakgrunden på Länsstyrelsen i Kalmar när det gäller min anmälan som avskrevs och min överklagan av beslutet. Jävssituationen består fortfarande på länsstyrelsen mellan Malin Almqvist och det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson. Frågan är om det kommer förändras när Malin Almqvist slutar på Länsstyrelsen i Kalmar?

Mitt förtroende för Länsstyrelsen i Kalmar är på fryspunkten!

Jag undrar dessutom hur det gick till när Malin Almqvist fick tjänsten som länsråd i Kronoberg från den 1 december 2020. Malin Almqvist var i varje fall inte den mest meriterade som fick tjänsten, utan snarare den minst meriterade personen. En ansökan som dessutom kom in närmare två månader för sent enligt ansökningstiden. Insåg till och med regeringen att jävssituationen i Kalmar var för problematisk och flyttade Malin Almqvist till Länsstyrelsen i Kronoberg. Då hade vare sig kompetens eller ansökningstider någon betydelse. Ett problem skulle lösas.

Makten korrumperar!

17 reaktioner på ”MAKTEN KORRUMPERAR DEL 2

 1. Lollo 2020-11-16 / 23:18

  Nu är det inte bara i Kalmar som sossemyglet och korruptionen flödar. Hela landet är totalt korrumperat av sossenätverken:

  Gillad av 1 person

 2. ERIK.VA. 2020-11-16 / 19:50

  Jag sa ”Riksdagsvalet”!! Inte kommunvalet.

  Gilla

 3. lasseaxelsson 2020-11-16 / 16:57

  När kommer tredje delen? Mycket intressant läsning fast jag inte bor i Kalmar och vill inte flytta dit heller jag är nöjd bara jag får läsa Toralfs blogg. Jag tror inte nån kan rubba en som fastnat i betongsossestolen och tror att han har all makt i världen och kan göra precis som han vill.

  Gilla

 4. Lasse 2020-11-16 / 16:40

  Om Johan lämnar lokalpolitiken, blir han helt klart statsråd eller generaldirektör, kanske landshövding. Det ordnar hans vänner i regeringen.

  Gillad av 1 person

  • Växjö 2020-11-16 / 22:28

   Ja absolut, alternativt att Löven fixar så gullgossen Persson blir hans efterträdare som starsminister å Malin blir Sveriges första dam o så får di flytta in på Sagerska palatset. Vill di stanna i Kalmar så lär väl snart Lena Hallengren utse Malin till generaldirektör för E hälsomyndigheten, det här med Växjö är ju bara ett kort vilseledande pga jäven. I Växjö lär det naturligtvis inte bli långvarigt, ett spel för galleriet.

   Gilla

 5. ÖJ 2020-11-16 / 15:22

  Ha ha, det lär nog läggas ner så klart, kan väl alla räkna ut, korruption, korruption.

  Gilla

 6. Stefan 2020-11-16 / 15:06

  Vilken korrupt tid vi lever i. Johan Persson bästa kompis Ardalan S samt Morgan J. Malin som länsråd är gift med Johan. Korrupt. Vad är demokratin påväg i Sverige. Nog måste väl politikerna leva efter de värderingar, lagar o förordningar som finns i vårt land.
  Stefan C och Johan P gjorde säkert upp allt runt Johans fru. Hur kunde regeringen utse Malin? Var Ardalan civilminister för Länsstyrelsens då? Troligen.
  Ledsamt att läsa detta men otroligt bra att det kommer fram. Hoppas ngn tidning eller uppdrag granskning kan lyfta detta nationellt.
  Läste att Kalmar kommun alltid lyfts som gott exempel i Sverige. Är Johan P påväg att bli statsråd?

  Gillad av 1 person

  • Morgan 2020-11-16 / 18:23

   Kalmar lyfts upp överallt som bäst i allt och vinner utmärkelser både här och där, vilket är väldigt märkligt. Likaså att den nya anstalten råkade placeras just i Kalmar. Johan hade visst tjatat i flera år på regeringen och Krininalvården och åkt runt med ansvariga och visat upp kommunen och bröstat upp sig.

   Gillad av 1 person

  • Skj 2020-11-16 / 19:47

   Kalmar är en riktig skitstad med allt deras myglande, att Kalmar ”lyfts” så mycket beror enbart på att Perssons närmaste vänner sitter i regeringen, inget annat. Otäckt.

   Gilla

   • PK 2020-11-16 / 20:06

    Johan är livrädd att det blir borgerligt styre i Sverige. Då är det slut med alla Johans fördelar.

    Gillad av 1 person

   • Thoralf A 2020-11-16 / 22:15

    Där har du säkert en viktig poäng!

    Gilla

 7. Erik. Va. 2020-11-16 / 14:23

  Men det här är ju verkligen så uppenbart att korruption förekommer på länsstyrelsen. All personal har skattefinansierade inkomster så därför kan de göra precis som de vill o behöver inte ta ansvar för någonting, helt helt otroligt. Detta måste väl vara den enda skattefinansierade myndigheten i hela Sverige som har ställt till med så mycket elände. Många lär nog visa vad de tycker vid nästa riksdagsval, då lär nog sossarna ryka.

  Gilla

  • Ölandsboende 2020-11-16 / 16:31

   ”Många lär visa vad de tycker vid nästa riksdagsval”. Nej, kalmarborna kommer förmodligen att rösta på samma elände som de alltid gjort. Föreställningen om det utopiska idealsamhället är för djupt för att de skulle ändra sig. Korruptionen är väljarnas fel, helt och hållet.

   Gilla

 8. Champagne Supernova 2020-11-16 / 13:31

  Vad händer exakt nu i ärendet med Adolfssons misstänka miljöbrott?

  Gilla

  • ÖJ 2020-11-16 / 15:21

   Ha ha, det lär nog läggas ner så klart, kan väl alla räkna ut, korruption, korruption.

   Gilla

 9. Håkan Spångberg 2020-11-16 / 11:36

  Samtidens politik genererar enbart känslor av förakt.

  Gilla

Kommentarer är stängda.