MAKTEN KORRUMPERAR DEL 1

Den 25 november 2011 avslöjade jag i ett blogginlägg hur det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson höjde sin egen månadslön med 6 000 kronor till 57 000 kronor men även för det ledande moderata/alliansens oppositionsrådet Malin Peterssons (Almqvist) lön med hela 8 000 kronor per månad från ca 46 000 kronor till ca 54 000 kronor. Det var häpnadsväckande lönehöjningar med tanke på att efterverkningarna av finanskrisen 2008-2009 levde kvar med stora sparbeting i den kommunal verksamheten.

”Jag lägger mig inte i arvodeskommitténs arbete. Det är inte min roll, säger Johan Persson till Barometern.”

SD:s ledamot sparkades från arvodeskommittén sedan han läckt dessa uppgifter till mig och jag publicerat uppgifterna på min blogg. Ända sedan dess har SD varit utan ledamot i Kalmar kommuns arvodeskommitté. Det är utan tvekan Johan Persson som ligger bakom det. Ett par dagar efter mitt avslöjande följde Barometern upp det.

Bara ett halvår senare, juni 2012 avslöjades det att Johan Persson och Malin Petersson (Almqvist) hade en relation, hur länge den pågått har aldrig kommit fram men det var säkert betydligt längre än ett halvår. Då kom deras höga löneförhöjningar i ett helt nytt ljus. Det var en ”familjeöverenskommelse”. Makten korrumperar!

Den 17 oktober 2012 skrev jag det första blogginlägget om Länsstyrelsen i Kalmar län och Malin Almqvist. Malin Almqvist hade då fått ett jobb som utvecklingsdirektör, en helt nyinrättad tjänst vid Länsstyrelsen, efter att hon tvingats sluta som oppositionsråd för Moderaterna i Kalmar på grund av sitt förhållande med socialdemokraten Johan Persson. Men hon fick även lämna sin plats i Moderaternas partistyrelse. Enligt min uppfattning var jobbet på Länsstyrelsen ett rent fejkjobb, som skapades efter att hennes relation med kommunalrådet Johan Persson (S) blev offentlig. De som låg bakom att jobbet skapades var landshövding Stefan Carlsson, säkert i samråd med Socialdemokraterna och kommunstyrelsens ordförande Johan Persson. Sannolikt också godkänt av Reinfeldregeringens civilminister Stefan Attefall (KD), eftersom Malin Almqvist tvingats lämna moderaternas partistyrelse. Min rubrik på blogginlägget var ”Att dom inte skäms”. Makten korrumperar.

http://thoralf.bloggplatsen.se/2012/10/17/8833006-att-dom-inte-skams/

Malin Almqvist utbildning är som SO-lärare i grundskolan. Men som om inte det vore nog så härjade landshövding Stefan Carlsson runt på Länsstyrelsen och kom i konflikt med den ena kvinnan i chefsposition efter den andra. Efter att landshövding Stefan Carlsson gjort sig av med bland annat länsrådet Anne-Li Fiskesjö fick Malin Almqvist börja tjänstgöra som vikarierande länsråd. Det blev inte så många veckor som utvecklingsdirektör. Undrar om även det var planerat?

Något av det sista som den moderata alliansregeringen gjorde innan valet i september 2014 var att utse den före detta moderata partistyrelseledamoten Malin Almqvist till ordinarie länsråd vid Länsstyrelsen i Kalmar län. Makten korrumperar!

http://thoralf.bloggplatsen.se/2015/02/16/11021103-makten-korrumperar/

Den 14 april 2015 tog jag på min blogg för första gången upp den jävssituation som råder mellan Kalmar kommun och Länsstyrelsen på grund av paret Johan Persson och Malin Almqvist maktpositioner och det stora antalet underställda som står i beroendeställning till dem. Där Länsstyrelsen skall hantera t.ex. överklaganden som gäller ärenden inom Kalmar kommun. Jag kallade det för jävstriangeln.

När Kalmar kommun skulle ha en ny arrendator till Stensö Camping upptäckte jag märkliga omständigheter. Flera lokala företag ville ta över Stensö camping som till exempel Böda Sands Camping men de fick nobben av Kalmar kommun. Företaget som fick arrendeavtalet var Nordic Camping & Resort. Ett företag utan tidigare verksamhet i regionen. Som ordförande för företaget satt Fred Joakim Skantze. Som av en ren tillfällighet var Skantze också styrelseledamot i företaget Goodpoint AB. Vem var då ordförande för Goodpoint, jo ingen mindre än landshövding Stefan Carlsson.

Jag ställer mig givetvis frågan om tjänster och gentjänster. Stefan Carlsson fixade så att Malin Almqvist blev länsråd och Johan Persson ordnade så att Carlssons kompis Fred Joakim Skantze fick arrendera Stensö Camping under 35 år. Gick Stefan Carlsson lottlös?

Makten korrumperar!

http://thoralf.bloggplatsen.se/2015/04/14/11072624-javstriangel/

I samband med att jag skrev dessa båda blogginlägg i februari och april 2015 så fick jag tips om Stefan Carlssons ledarstil och agerande på Länsstyrelsen och om hans alkoholproblem och fester på residenset. Jag fick också de första tipsen om telefonsexsamtalen, som sedan skulle följas av flera och mer detaljerade uppgifter med de exakta summorna på teliafakturorna.

Fortsättning följer i del 2

20 reaktioner på ”MAKTEN KORRUMPERAR DEL 1

 1. Sven 2020-11-15 / 23:23

  Thoralf, jag undrar vad du tycker om minkfarmar i Sverige? Bör de stängas, särskilt med tanke på virusspridningen? Åkesson och SD tycker att minknäringen är Blekinges signum. Detta vidriga djurplågeri, hur kan det försvaras? Det är bara V och MP som vill förbjuda minkuppfödning. Vem bär päls 2020?

  Ursäkta för OT.

  Gilla

  • Thoralf A 2020-11-15 / 23:28

   Det finns ett särskilt inlägg för OT-kommentarer.

   Gilla

   • Anders 2020-11-16 / 09:09

    Ang vem bär päls2020? ja om ingen gör det finns det ingen framtid för minkfarmarna case closed

    Gilla

 2. Jörgen filipsson 2020-11-15 / 18:05

  Tänk om alla Journalister vore som dig du är otrolig på ta fram fakta och statestik

  Gilla

 3. Tony 2020-11-15 / 16:59

  Och vem tillsätter en arvodeskommite, det är väl politikerna själva?
  Att sossar är hagalna, det kan man se även hos Statsministern, som
  på sin tid som högsta höns dubblerat sin lön, inte på grund att han är
  dubbelt så bra utan av ren girighet .

  Gilla

  • Benny 2020-11-15 / 18:10

   Visst är Löfven girig men värre ska det bli…Efter att han avpolletterats som statsminister så kommer med största säkerhet belöningen i form av att låtsasjobb på någon bank och mut-miljonerna börjar rulla in på kontot i något skatteparadis, precis som hos företrädarna på posten! Det kan bli så mycket att det räcker till en herrgård (Person) eller en egen ö med stort lyxhus (Rheinfeldt)

   Gilla

 4. Håkan Spångberg 2020-11-15 / 15:16

  Vi som lever i villfarelsen att etik och moral är vägledande begrepp är förlorarna.
  Särskilt sozzeriet lever upp till bilden av den korrupta makteliten.
  Men väljarna verkar nöjda…

  Gillad av 2 personer

 5. Nils Dacke 2020-11-15 / 13:21

  Jag är helt övertygad om denna korruption inte bara pågår i Kalmar med omnejd utan gäller i stort sett hela landet där personer/partier med långt maktinnehav och många gånger sossar och moderater är inblandade. Sverige är sannolikt det land i Europa med störst vänskapskorruption och ryggkliande.

  Gilla

  • Otto 2020-11-15 / 16:48

   Det är mer eller mindre korrupt i alla kommuner, men mindre är helt klart värre än större, enligt min uppfattning. Åtminstone vad gäller svågerpolitik. Kalmar känns som en sekt.

   Gilla

   • Anders J 2020-11-16 / 10:35

    Av Sveriges 290 kommuner måste väl Kalmar ändå ses som en av de större?

    Gilla

 6. Fredrik Östman 2020-11-15 / 13:05

  Jag tror att du har fel. Jag tror att det är folkets, allmänhetens, korruption som leder till att psykopater och allmänt ondsinta och samvetsfria människor utses till makthavande poster.

  Folket är korrupt för att det vägrar att acceptera lokalt utövad moral, roller, klassindelningar och professionell kompetens. Ingenting får störa dess indolens, dess väntan på döden.

  Gilla

 7. Stefan 2020-11-15 / 13:00

  Detta bekräftar det alla redan trott! Kommer Johan Persson klamra sig fast 4 år till vid makten efter nästa val, eller ordnar hans kompisar honom ett jobb på någon statlig myndighet?

  Förresten, Anders Tegnell pratar om att vi inte har en andra våg, vad har vi nu då?

  Gilla

 8. Kalle 2020-11-15 / 11:49

  ## Arroganta S-ministrar har satt ansvarsflykten i system ##

  ## Men det fascinerande är att Socialdemokraterna envetet försöker etablera den motsatta verklighetsbilden, nämligen att allt som går fel är någon annans ansvar. ##

  ## det som Socialdemokraterna ägnar sig åt är rena ansvarsflykten. Och inga behärskar grenen bättre än de ansvariga ministrarna, i synnerhet Lena Hallengren (S) och Morgan Johansson (S). ##

  ## Den socialdemokratiska flykten från ansvar börjar bli plågsamt uppenbar.##

  https://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/arroganta-s-ministrar-har-satt-ansvarsflykten-i-system/

  Det är nog likadant överallt i hela sverige om media skulle gräva ordentligt!!!

  Thoralf, ett mycket bra gräv av dig i Kalmar, manar till efterföljd över hela vårt avlånga land av alla som har tid och möjlighet!!!

  Gillad av 1 person

  • turrim 2020-11-15 / 13:03

   Media vill och törs inte gräva. Bevakar och vill öka sitt presstöd i takt med att man tappar läsare och därmed annonser.

   Skickliga politiker som ser till väljarnas bästa tystas på olika sätt och blir uteslutna. Partiledningarna vill komma in till vilfåtöljerna i det heligaste och ständigt varma rummet.

   Gillad av 1 person

 9. Lasse 2020-11-15 / 11:38

  Jag blir helt mållös när jag läser detta. Inget i Kalmar kommun verkar gå rätt till, utan det är gentjänster och svågerpolitik inblandat i precis allt. Som vanlig dödlig är det omöjligt att få ett jobb i staden utan kontakter. Hög utbildning räcker inte alltid, det har vi ju sett när Malin Almqvist blev utsedd till nytt länsråd i Växjö och vilka sökande hon konkurrerade ut.

  Annette Andersson, kommundirektör, med 2-årig gymnasieutbildning är ett annat exempel. Jag är inte förvånad över att hon uppmanade att ”hemligstämpla hennes ansökan” när hon sökte sig till Kalmar, med tanke på den låga utbildningsnivån. Konstigt att hon inte visste att jobbansökningar är offentliga handlingar.

  Johan Persson skriver att han inte kan lägga sig i arvodeskommitténs arbete. Vilka sitter i den och hur är de valda? Johan Persson gillar att smörja kråset och gynna sig själv. Vi glömmer inte Hansa-resorna han och övriga gjorde med sina respektive.

  Gilla

 10. LaC 2020-11-15 / 11:34

  Tror du att din uteslutning har något samband?

  Gilla

   • LAC 2020-11-15 / 14:46

    Jag menar, har din kritik av personer mm kanske påverkat med ‘kohandel’ av typen ”om ni utesluter …” så gör vi så, så ger vi i stället följande fördelar?

    Gilla

 11. Anders 2020-11-15 / 11:34

  Det är inte utan att man funderar på hur långt myglet kan gå . Läste om sossarna i Åmål . Och allt som hände i Sigtuna .Vore nyttigt om fler visselblåsare i kommuner landet runt hade en sida att lägga upp sina observationer på .

  Gillad av 1 person

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s