MIGRATIONSVERKET EN KATASTROF FÖR KOMMUNERNA

Hyresfastigheterna som skall rivas vid bostadsområdet Stålhagen i Hultsfred. Foto Thoralf Alfsson.

Inför valet 2018 så granskade jag samtliga kommuner i Kalmar län och hur deras framtid såg ut. Det fanns några riktiga skräckexempel i mina granskningar. Det var framförallt Mönsterås, Högsby och Hultsfreds kommun. Dessa kommuner hade tagit emot en väldigt stor andel migranter och deras kommunalråd var väldigt positiva till att få migranter till sin kommun, inte minst på grund av statsbidragen och det kommunala utjämningsystemet. Jag varnade samtliga av dessa kommuner för framtiden och kommande skattehöjningar.

Vad har då dessa naiva kommuner gemensamt? De styrs av centerpartistiska kommunalråd!

I Mönsterås är det kommunalrådet Anders Johansson (C), i Högsby är det kommunalrådet Stihna Johansson Evertsson (C) och i Hultsfred är det kommunalrådet Lars Rosander (C).

Här nedan finns länkar till vad jag skrev om dessa kommuner under våren 2018.

http://thoralf.bloggplatsen.se/2018/02/09/11513776-monsteras-kommun-pa-vag-utfor/

http://thoralf.bloggplatsen.se/2018/01/27/11510849-katastrofen-vantar-om-hornet-i-hogsby/

http://thoralf.bloggplatsen.se/2018/02/01/11512049-vad-hander-med-hultsfred/

Titta speciellt efter befolkningsutvecklingen i dessa kommuner, arbetslöshet och ersättningar från Migrationsverket så förstår nog de flesta att dessa kommuner till viss del levde på pengarna från Migrationsverket. Nu drar sig istället Migrationsverket bort från dessa kommuner. Många av migranterna söker sig istället till enklaverna i större städer där det finns människor med samma bakgrund, språk och kultur. Kvar står kommunerna med mycket av kostnaderna och måste nu skära ned på skolorna och bostäder.

I Högsby planerar Migrationsverket att redan i år säga upp alla lägenheter. Det rör sig om ca 50 lägenheter där företaget Stångåkonsult äger 48 av dessa enligt Barometern. Företaget har haft som affärsidé att köpa nedslitna fastigheter för en billig penning och sedan hyra ut lägenheterna till Migrationsverket. Så har man gjort även i Mönsterås kommun. Jag gissar att dessa lägenheter inte går att hyra ut utan en totalrenovering. Men då blir hyran så pass hög att ingen kan hyra dem och dessutom saknas efterfrågan helt och hållet. Nu kommer sannolikt Stångåkonsult starta en process för att få ut så mycket pengar som möjligt från Migrationsverket, det vill säga skattebetalarna, för den förslitning som gjorts. Sedan kommer sannolikt merparten av fastigheterna rivas.

I Hultsfred har man kommit längre i sina planer enligt uppgifter i media. Migrationsverket hade tidigare sina lokaler och lägenheter i bostadsområdet Stålhagen. Men Migrationsverket lämnade Hultsfred för många år sedan men lägenheterna har man fortsatt hyra av Hultsfreds kommun. Nu kommer Migrationsverket flytta bort de sista migranterna från Stålhagen och då finns det bara 9 andra hyresgäster i området som har 108 lägenheter. Dessa hyresgäster har av Hultsfreds kommun hänvisats till andra bostäder.

Enligt Hultsfreds kommun skulle en renovering kosta ca 20 000 kronor per m2. Om vi då säger att varje lägenhet består av i genomsnitt 65 m2 skulle totalkostnaden för en renovering bli

20 000 * 65 * 108 = 140 400 000 kronor

Det skulle kosta ca 140 miljoner kronor för det kommunala bostadsbolaget Hultsfreds bostäder. Migrationsverket har gett kommunen 5,2 miljoner kronor i ersättning för förslitningen av lägenheterna. Kommunen hade hoppats på betydligt mer. Men eftersom det inte finns någon större efterfrågan på lägenheter och de dessutom skulle få en väldigt hög hyra efter en renovering så planerar nu kommunen att riva fastigheterna. Det kommer att kosta ca 15 miljoner kronor att riva fastigheterna. Det är bara att gratulera skattebetalarna i dessa kommuner.

Det man inte pratar högt om i Hultsfred är dock att den stora anledningen till att man river fastigheterna är att man inte vill stå med tomma lägenheter om det kommer en ny migrationsvåg till Sverige. Folket i Hultsfred har fått nog av migranter och mångkultur.

Vi kommer sannolikt få uppleva en rivningsvåg i flera kommuner efter att naiva politiker fått härja fritt och förstöra vårt land.

Annons

26 reaktioner på ”MIGRATIONSVERKET EN KATASTROF FÖR KOMMUNERNA

 1. Cosmik Debris 2020-11-20 / 22:18

  Som sagt. Skymningsläge.

  Ring Swebbtv Live nr 46 med Johanna Hoffman och Lennart Matikainen
  https://tinyurl.com/y6azth26

  Gilla

 2. Kalle 2020-11-20 / 21:33

  Thoralf, jag antar du räknat antal ingång vid Kalmar moské, bryts det mot 8 pers regeln?

  Gilla

  • Thoralf A 2020-11-20 / 22:26

   Den regeln gäller inte förrän den 24 november.

   Gilla

 3. ac carlsson 2020-11-20 / 18:19

  Toralf skriver att kommunerna inte vill ha tomma lägenheter om det skulle komma en ny migrationsvåg.

  En annan anledning till att många små kommuner inte vill ha tomma lägenheter är att andra (större) kommuner ser till att personer som inte kan försörja sig själva flyttar till en kommun där det finns tomma lägenheter.
  Kommunen som vill bli av med ”olönsamma” innevånare ser alltså till att den eller de man vill bli av med erbjuds en bostad i en kommun med tomma lägenheter. Genom att kommunen som vill bli av en olönsam medborgare eller familj betalar hyran under de första månaderna kan den som flyttas erbjudas ett hyreskontrakt.
  De mottagande kommunerna kan visserligen styra sina kommunala bostadsbolag, genom att ge dem direktiv att neka bostadssökande som inte är självförsörjande ett hyreskontrakt. Men när det handlar om bostäder som ägs av privata intressenter så är kommunernas möjlighet att hindra inflyttning väldigt små.

  Fenomenet kallas ”social dumpning” och borde enligt min mening vara olaglig.

  Gillad av 4 personer

  • Thoralf A 2020-11-20 / 18:45

   Det är något som storstadskommunerna ägnat sig åt under många år. Fråga gotlänningarna. Stockholmskommunerna dumpade missbrukar på Gotland för flera decennier sedan. Idag dumpar de säkert andra problemgrupper till landsortskommuner.

   Gillad av 1 person

 4. Tony 2020-11-20 / 17:27

  Ingår Parabolerna i välkomstpaketen ? Förstår inte riktigt vad dom gör här
  när dom vill ha det som hemma, med nyheter och program från sina hemländer?
  Är det möjligen bara den arbetsbefriade inkomsten som drar och andra förmåner?

  Läste någonstans idag att socialstyrelsen skulle börja att informera om fara med
  Kusingifte? Hur ska Socialstyrelsen få dem på andra tankar? Här lever ju säkert
  hundratusentals som just är produkter av kusingifte???Detta har många varnat
  för, men det slappa Sverige gör allt för att vara till lags, Inavel har varit
  förbjudit i Sverige i många år bland djur, och otroligt konstigt att det kan
  tillåtas bland människor!

  Är det detta som man kallar att det är så dags att pinka till kväll när natten är
  halvgången?

  Gillad av 3 personer

 5. Sven d.ä. 2020-11-20 / 16:14

  Jag blev nyfiken på hur man röstar i Högsbo och Hultsfred. I Högsbo så får C ca 20% och i Hultsfred ca 33% (största partiet). Så det är mycket starka partier lokalt. Argumenten jag hör är landsbygd, närodlat, lokalt företagande etc dvs de traditionella C argumenten. De är duktiga på att skaffa röster.

  Men jämför man de argument som C står för i städerna så upplever jag det som ngt helt annat. Jag tror att Centern rymmer så olika värderingar inom partiet så det finns risken eller rättare sagt möjligheten att de splittras.

  Gillad av 4 personer

 6. ölandsbonde 2020-11-20 / 15:40

  Är det bekant om integrationsbidrag utgår för parabolantenn?

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2020-11-20 / 18:41

   Ingick säkert i socialbidragsnormen för några år sedan. Idag har alla fiber, eller väldigt många.

   Gillad av 1 person

 7. Malin 2020-11-20 / 12:46

  Ser att en varit inne på det tidigare i en kommentar ovan.

  Att kommunerna lyckas få ner försörjningsstödet är just för att man skenanställer en nyanländ 1 år sedan när personen når kvalificiering för a-kassa så belastar ju inte personen kommunen längre.

  Pengarna kommer ju från statskassan då. (A-kassa 300 dagar sedan när det är slut försäkringskassa med typ samma ersättning som a-kassan)

  Gillad av 1 person

 8. Ivar Andersson 2020-11-20 / 08:38

  Centerpartisterna trodde tydligen på sagan om den lönsamma invandringen men har nu upptäckt att det bara var en saga.

  Gillad av 1 person

  • turrim 2020-11-20 / 11:01

   Häxan i huvudstaden tror fortfarande att det är lönsamt; i varje fall för häxan själv.

   Gillad av 4 personer

  • janne 2020-11-20 / 11:05

   En av Sveriges mest avancerade avlyssningscentraler.

   Gilla

   • Andersson 2020-11-20 / 19:06

    Var lyssnar man? Inte är det väl i fria luften?

    Gilla

 9. Ölandsbonde 2020-11-19 / 22:51

  Nu är ni inte snälla mot Centerpartiet. Det är inte idag vad det har varit, i synnerhet på riksplanet. Men i landsortskommuner har de varit bra och en motvikt mot andra partier. De har haft en sund inställning till att rätta munnen efter matsäcken och inte spekulationssatsa på onödigheter.
  I båda ölandskommunerna regerar nu S tillsammans med C.
  Borgholm 34+14=48%
  Mörbylånga 29+18=47%
  Andelen med ett sunt bonnförstånd minskar med minskningen av aktiva bönder.Tyvärr är det andra idéer som nu är de rådande i samhället.
  -Koldioxid är farligt
  -Kärnkraft är farligt
  -SD är farligt
  -Putin och Trump är båda farliga och också galna.
  -Den som inte vet sitt kön har rätt att inte veta och det ska respekteras.
  -Man har rätt att känna och tycka vad man vill i naturvetenskapliga frågor. Ingen har rätt att kräva att man begriper något.

  Gillad av 3 personer

 10. Trött 2020-11-19 / 21:59

  Johan Persson har ju använt dessa invandrare till att öka invånarantalet, gissar att det kostade mer än det smakar.

  Nu var det visst 90% av de ensamkommande skäggbarnen som fått sysselsättning, enligt Barometern. Men vad är det för sysselsättning? Studier genererar studiebidrag som kommer från staten, liksom andra konstgjorda andningar i form av bidrag.

  Kan man gissa att dessa individer du skriver om i Högsby flyttar till min stad, Borås? Det lär vara låga odds på det. Vi har nog med mångkultur och helvete här.

  Gillad av 1 person

 11. stefan a. 2020-11-19 / 21:16

  De räknade nog kallt med att efter den tvååriga etableringsfasen skulle det komma nya feta generella bidrag från staten, men det gjorde det inte de var riktade till AF, återstod att skenanställa så många som möjligt under ett år och med statligt stöd så att de kom in i a-kassan och inte belastade kommunens försörjningsstöd, sedan har vi avvecklingskostnaderna för den omfattade verksamheten som byggts upp runt invandringsindustrin, inte minst vård av ensamkommande män, då det är sist in först ut som gäller och då måste man köpa ut vissa om man vill
  behålla andra …….

  Gillad av 1 person

 12. Thor 2020-11-19 / 20:36

  Nog säkrast att riva fort som attan. Det kan bli tvingande placeringar om den nuvarande takten på migrationen fortsätter.

  Gillad av 1 person

 13. Cosmik Debris 2020-11-19 / 19:09

  Skymningsläge. När kommer kriget? Snart.

  Ring Swebbtv Live nr 46 med Johanna Hoffman och Lennart Matikainen
  https://tinyurl.com/y6azth26

  Gilla

 14. Lollo 2020-11-19 / 16:50

  Tack Thoralf för ett mycket bra inlägg.

  Centerpartister verkar vara samhällets byfånar. Jag kan inte förstå hur någon människa med förståndet i behåll kan rösta på detta sjuka parti.

  Gillad av 5 personer

 15. Andersson 2020-11-19 / 15:33

  Den som gapar efter mycket ….. Vilka är det som håller i styret?

  Gillad av 1 person

  • Andersson 2020-11-19 / 15:35

   Amazon i Eskilstuna
   Fängelse i Södra Möre

   För att ta några exempel.

   Gilla

 16. Håkan Spångberg 2020-11-19 / 14:55

  Centerpartister är oikofober som inte har Sveriges och svenskarnas bästa för ögonen.
  Men det yttersta ansvaret har väljarmajoriteten.
  Föraktet man känner…

  Gilla

 17. Anders 2020-11-19 / 14:20

  Undrar om det finns en enda Centerpartist att rösta på i dessa kommuner om två år .
  Jo någon finns det säkert . Den sista idioten är inte född än .

  Gilla

Kommentarer är stängda.