VAD FAN ÄR DET FÖR FEL PÅ SVENSK MEDIA?

Jag bestämde mig för att titta på lite coronastatistik för Sverige och jämföra det med våra nordiska grannländer. Det blev en minst sagt bedrövlig läsning och jag undrar vad som är fel i Sverige. Är det sjukvården som är så katastrofalt dålig? Eller är det äldreomsorgen som fungerar så illa? Är det Folkhälsomyndigheten som inte förstår allvaret i coronapandemin? Eller är det vår regering och de rödgröna politikerna som är så urusla att det är dem som vi skall ge skulden för att Sverige klarar sig så mycket sämre än våra grannländer i Norden?

Det som dock förvånar mig allra mest är varför inte svensk media ställer ansvariga mot väggen!

På bara en dryg timma har jag sammanställt statistik från våra nordiska grannländer som är ytterst anmärkningsvärd och som borde leda till rena vulkanutbrottet i media. Journalisterna borde jaga svenska ministrar på en förklaring. I synnerhet statsminister Stefan Löfven och socialminister Lena Hallengren.

PK-journalisterna är dock fullständigt handikappade och saknar tydligen en egen initiativförmåga!

Det är bara försorglig att se denna yrkeskårs totala inkompetens och okunskap om verkligheten. Men alla vet förhoppningsvis att det handlar om politisk korrekthet. Det gäller att skydda den rödgröna politiska makten från all negativ publicitet och kritik. Jag kräks!

Jag tittade först på antalet bekräftade fall av covid-19 och sedan antalet avlidna av/med covid-19 i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Jag beräknade sedan dödligheten i covid-19 för de smittade för respektive land. För Sverige 6300/201000=3,13 procent.

Sverige utmärker sig givetvis och står i en klass för sig själv. Jag har aldrig sett dessa siffror i svensk media. Ännu mindre att en svensk journalist har skrivit om dessa siffror på sociala medier. Det är enkel matematik som till och med en journalist på DN, SvD eller Aftonbladet borde klara av! Till och med anställda på public service. Varför avlider så stor andel av de smittade i Sverige?

SVT startade en ny programserie igår om coronaviruset. Programmet kommer sändas varje tisdag och torsdag. I inledningen av programmet efterfrågade de frågor från tittarna. Jag skickade igår en fråga till programmet enligt nedan. Hur många tror att min fråga kommer tas upp?

Frågan är mycket relevant och borde verkligen intressera journalisterna att söka svaret på frågeställningen.

Sedan tittade jag lite på dödligheten i olika åldersgrupper. Tyvärr så har inte Finland samma uppdelning när det gäller de som är 80+ så därför tvingas jag utlämna Finland åldersgrupp 80+ ur detta diagram.

I alla åldersgrupper ligger Sverige i topp när det gäller dödlioghet. Är svensk sjukvård så mycket sämre än i våra nordiska grannländer? Eller beror det på våra politiker i regioner som bestämmer över sjukvården? Oavsett vilket så undrar jag varför inga journalister ställer frågorna till ansvariga inom sjukvården. Vad gör Sverige för fel?

Jag tittade även på utvecklingen av antalet avlidna under den så kallade andra vågen som vi drabbats av efter sommaren eller under hösten. Hur ser då utvecklingen ut sedan vecka 38 i för hållande till våra nordiska grannländer när det gäller antalet avlidna i covid-19?

Utvecklingen är minst sagt skrämmande de senaste 3-4 veckorna. Varför lyfter inte svensk media fram denna statistik. Är svenska journalister fullständigt handlingsförlamade. Jag tror fan det. Det är bara att lyssna på Folkhälsomyndighetens presskonferenser så förstår man vilka ”nötter” som deltar från svensk media i den allvarligaste situationen vi haft i Sverige på ett hundra år. Är det praktikanter som de skickar till presskonferenserna som Folkhälsomyndigheten eller regeringen håller?

Så blir det när politisk lojalitet är viktigare än kompetens! Vad fan är det för fel på svensk media?

PS

Ni som har konspirationsteorier om att covid-19 är ofarligt och är som en vanlig säsongsinfluensa kan väl förklara varför det ser ut som det gör i Norden. Jag blir förskräckt av era ologiska och verklighetsfrånvända inlägg.

59 reaktioner på ”VAD FAN ÄR DET FÖR FEL PÅ SVENSK MEDIA?

 1. Andersson 2020-11-22 / 16:06

  VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ REGERINGEN?

  På regeringens hemsida kan man läsa följande angående statsministerns tal till folket 19:01 i afton:

  ”Talet webbsänds på regeringen.se och på Regeringskansliets Youtube.”

  Jag blev konfunderad över hur de som i likhet med mig har för lite gigabyte att slösa på hans budskap. Så jag skrev till regeringskansliet och frågade. Svaret jag fick:

  ###
  Hej,
  Tack för ditt mejl. SVT, TV4 och SR kommer att sända talet.
  Ha en fin helg!
  Allt gott /Maria
  ###

  Jag har uppmanat kanslisten att uppdatera hemsidan med det snaraste men det har inte skett i skrivande stund.

  För övrigt är jag inte Maria med kanslisten. Det glömde jag att upplysa henne om. Hon verkar ha gått på någon slags charmkurs. Det gjorde jag också på 70-talet men det det har inte haft någon märkbar verkan.

  Även om det är rejält off topic måste jag berätta om Torbjörn. Han ringde till omsorgen på kommunen men fick inte tag i människan han sökte utan fick bara en charmig röst i örat. Eftersom Torbjörn inte pratade med pratmaskiner lade ha på luren och ringde upp en stund senare. Vid fjärde försöket brast det för Torbjörn och då sa han till pratmaskinen; ”Ha en bra dag själv för faen!” Det är med saknad jag minns Torbjörn. Han krökte inte rygg.

  Gilla

 2. Sven-Erik 2020-11-22 / 09:51

  Felet är att tidningarna är privatägda, så de kan skriva vad de vill.
  Vi behöver en censurmyndighet som endast låter sanningen komma till tals.

  Gilla

 3. Tony 2020-11-22 / 08:12

  Idag ska den store Patriarken Löfven hålla tal till till Svenska folket,
  bland annat ska vi uppmanas att göra vår plikt??? Vilka gör inte det?
  Han SJÄLV HAR REGERAT S,VERIGE I FEM ÅR UTAN ATT GÖRA SIN PLIKT,
  istället har han brutit merparten av allt som han o regeringen lovat, till exempel
  att ta krafttag mot en eskalerande brottslighet, den som han sagt att han skulle
  utrota, men bara gött med nya förmågor.

  Tror nog dom flesta gör vad dom kan för att inte dra på sig Covid-19 utan att
  behöva höra en massa förnumstigheter från regimens företrädare och den
  allt mer bedrövliga media Sverige drass med!

  Gillad av 1 person

 4. Sven d.ä. 2020-11-21 / 19:05

  Utmärkt undersökningsarbete och artikel, svensk media orkar inte.

  – Svenskt media orkar inte heller beskriva att försvaret är nedmonterat.
  – Svensk media orkar inte berätta att Sveriges barn lär sig revisionistisk historia – vikingar beskrivs i ett rosa skimmer, vad Karl XII och Gustav II Adolfs insatser för Sverige berättas inte.
  – Svensk media orkar inte berätta att Islam är en våldsam religion och livsfilosofi.

  Svensk media orkar inte mer – de är trötta. De behöver ersättas och de är på god väg med vår nya fria media.

  Gillad av 1 person

 5. city Saturnus 2020-11-21 / 18:47

  Vad är det för fel på svenska domstolar, advokater och rätt, har själve hin håle infiltrerat!?!?
  Det finns ju dom som verkligen inte tror eller förstår.
  Det finns den typen av röstare som ständigt ljuger för dem kan inget annat. Det finns dem som vill tala sanning men blir nertryckta. Den bästa presidenten genom åren Donald Trump förlorade genom valfusk men sanningen gör honom till en vinnare!!

  Gillad av 2 personer

 6. turrim 2020-11-21 / 16:47

  Mats Skogkär i Sydsvenskan blev avskedad när han skrev utanför den åsiktskorridor som politisk chefredaktör Heidi Avellan bestämt. Disciplinen tycks hårdare i redaktionslokalerna än på arméns slagfält.

  Gillad av 2 personer

 7. Den Allsmäktige 2020-11-21 / 16:15

  Alla vet ju att Sverige har världens bästa sjukvård. Det är bara otur och slump som gör att vi har en extrem överdödlighet.. kan vara tidigare regeringars fel med förstås 🙂

  Gillad av 1 person

 8. Magnus Eriksson 2020-11-21 / 14:57

  Det hela är ganska enkelt. I våra nordiska grannländer har personer på äldreboenden som fått Covid 19 sänts till sjukhus och fått syrgas eller annat andningshjälpmedel, varvid de flesta överlevt. I Sverige har enligt centrala anvisningar personer på äldreboende som fått Covid 19 inte fått åka till sjukhus utan av läkare på distans ordinerats stora morfinmängder, vilket ytterligare försvårat andningen och lett till att personen ifråga avlidit. Detta påminner om Hitlers euthanasiprojekt där svårt handikappade och svagbegåvade personer avlivades.

  Gillad av 3 personer

  • Thoralf A 2020-11-21 / 16:30

   Detta är möjligen förklaringen i gruppen 80+ men inte för grupperna från 50-69. Sverige utmärker sig även där!

   Gillad av 2 personer

 9. Hacke 2020-11-21 / 12:25

  En i högsta grad berättigad fråga. Som genom en given signal försvann all information och jämförelse med våra grannländer från regimmedia.
  Den enda rapportering jag hört på mycket länge kom till av en slump i morgonens SVT:s Vinterstudion där det konstaterades att hela det svenska alpina landslaget (och enda) blivit utestängt från världscuppremiären i finska Levi och satts i karantän p g a en smittad ledare i truppen.
  Där rapporterade deras utsände Hasse Svens i en bisats om de tuffa och framgångsrika åtgärderna man vidtagit i Finland och som betyder att man idag har en smittspridning som ligger på en tiondel av den svenska. Det är enda ”läckan” jag har upptäckt hos den i övrigt så hermetiskt slutna statstelevisionen på relevant information i sammanhanget under andra vågen. Den våg vi enligt folkhälsomyndigheten dessutom inte skulle drabbas av!
  Att svensk media är ett dåligt skämt i allmänhet visste vi sedan tidigare och att tvångsfinansierade public service borde släckas ned för gott får vi dagliga belägg för. Att deras förtroendesiffror ändå ligger såpass högt är lika paradoxalt som att sossarna och katastrofen Löfven ger utslag på opinionsmätningarna och att Tegnell inte bara fortsatt får härja fritt utan dessutom fått kultstatus hos samma media.
  Känslan av att befinna sig i ett politiskt samhällsexperiment med Nordkorea som förlaga växer sig starkare för var dag. För att inte tala om den uppgivenhet man känner inför att svenskarna en dag ska vakna upp och inse vad man utsätts för.

  Gillad av 3 personer

  • Cosmik Debris 2020-11-21 / 15:30

   ”Känslan av att befinna sig i ett politiskt samhällsexperiment med Nordkorea som förlaga växer sig starkare för var dag. ”

   Exakt.

   Här berättar en galen nazist på WEF hur man ska gå till väga.
   https://tinyurl.com/y2k34m5w

   Gillad av 1 person

 10. Claes 2020-11-21 / 11:43

  Bra Thoralf att du lyfter fram det här. Varför föredrar SvT att göra jämförelser med länder som av olika skäl lyckats sämre i pandemibekämpningen än Sverige? Det vore väl mer konstruktivt att jämföra med länder som lyckats bättre och lyfta fram vilka åtgärder mot smittspridningen som fått effekt i dessa länder? Du lyfter själv fram våra nordiska grannländer som exempel. Andra goda exempel är länder i Östasien som Japan, Sydkorea och Taiwan. Med en idrottsmetafor, det finns mer att lära av topplagen än bottenlagen i tabellen.

  Gillad av 1 person

 11. Roland Salomonsson 2020-11-21 / 11:18

  Bra att du tar upp tillkortakommandet! Men…
  den statistik du redovisar blir bara bränsle i den internationella skrämselvåg, som skall leda till att läkemedelsföretagen kan prångla ut vacciner för mångmiljardbelopp. De flesta tror ju att vacciner ”botar”, men så är det inte säkert. Lika väl fungerar de bromsande, så att immunförsvaret kan göra jobbet. Du bör även komplettera med en tabell som redovisar det internationella läget med Covid. Överraskande nog är Covid väldigt lågt i länder som allmänt distribuerar malariamediciner, Uganda, TaiWan, provinser i Nigeria etc.
  Själv tänker jag inte ta ett vaccin mot virussjukdom där tillverkningen sker med GENMANIPULERING. Det innebär inga västerländska vacciner, eftersom det är osäkert vilka företag som i verkligheten inte genmanipulerar. Osäkert är också tillverkare i t ex Ryssland, Kina, men sannolikt är vaccin därifrån INTE genmanipulerat – och därför av något skäl portförbjudna där Big Pharma kontrollerar sjukvården..

  Den som tar vaccin från västerländska läkemedelsföretag bör påminnas om att de har friskrivit sig från alla ersättningar, som kan rättsligt utkrävas p g a biverkningar. Normalt tar det ca 5 år att framställa ett biverkningsfritt läkemedel. Big Pharma har även fått ett stort antal regeringar, däribland Sverige, att proklamera att vid läkemedelsbiverkningar kan gräsrötter inte längre påräkna de vårdinsatser eller assistans biverkningsskadade borde förtjäna i ett välfärdssamhälle. OCH SEDAN TROR DE ATT GRÄSRÖTTERNA TAR RISKEN MED SÅDANA MEDICINER – VACCINER!

  Fråga dig då varför läkemedelsföretagen plockar bort sådana läkemedel utan patent, som faktiskt BOTAR! Om något med patent botar, så ser de till att alla länders sjukvårdsledningar bojkottar sådana läkemedel. Det klassiska ser vi just nu, när malariamediciner (utan patent) tillsammans med zink-preparat, D resp C-vitamin faktiskt får miljoner att överleva och Covid-19 botas. Men dessa är billiga och ger inga vinster åt Big Pharma. Några länder vägrar dock acceptera Big Pharmas korruption, t ex Kina, Indien, Ryssland, Nigeria, Syd-Afrika, Brasilien. De betalar inte en sekin extra för preparat och tillverkar själva preparaten (i synnerhet sådana äldre preparat som faktiskt är kända för att bota, men Big Pharma onödigt byter ut mot nya patenterade preparat, vilka INTE botar) om Big Pharma konstrar.

  Angående statistik, så kan inget avgöras ens av din statistik. Skall en bedömning av läget ske, så behövs en komplett tabell över dödsfall presenteras med några kompletteringar. Liknande även för smittfall. Alltså hur många dör totalt varje dygn, i vilka huvudgrupper av orsaker, men dödsfall AV Covid-19 särredovisade, samt vilket antal som dör MED Covid. I Sverige bör också finnas redovisad dödlighet AV Covid för olika invandrargrupper resp för etniska svenskar/Nordbor, vilket kanske säger något om varför Sverige avviker från resten av Norden

  Gillad av 3 personer

  • Thoralf A 2020-11-21 / 11:37

   Mitt blogginlägg handlar om skillnaden i andelen avlidna av covid-19 mellan de nordiska länderna och varför den svenska journalistkåren tiger om detta. Inte om vaccin och Big Pharma.

   Gillad av 2 personer

 12. PL 2020-11-21 / 11:00

  Hej Thoralf, uppskattar verkligen ditt engagemang i samhällsfrågorna och det är därför jag regelbundet besöker din blogg. Din styrka är frågor som berör teknik-, miljö-, klimat-, och energipolitik. Däremot är jag inte lika imponerad över hur du behandlat Coronaläget. De staplar du redovisar skapar ju intrycket att läget i Sverige är katastrofalt. Om man däremot betraktar siffror som tagits fram av andra seriösa samhällsdebattörer som Sven Román och Emanuel Karlsten (bägge finns på Twitter) så visar dessa att Sverige totalt sett, bara haft en marginell överdödlighet under 2020. Sven Román påstår också att blott 15% av dödsfallen i Sverige är direkt relaterade till Corona, resten av de som avlidit har varit gamla och sköra eller haft underliggande alvarliga sjukdomar eller tillstånd.
  Ett exempel på sådan rapportering var när Göteborgs-Posten i våras meddelade att IFK Göteborgs ordförande under guldåren avlidit i Corona 80 år gammal. Bara det att några veckor tidigare fanns i tidningen en artikel att samma person var svårt sjuk i cancer.
  Jag menar, i motsats till dig, att läget i Sverige inte är katastrofalt utan i väntan på att kurvan planar ut och faller, sitt still i båten och följ de enkla råd som FHM utfärdat.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2020-11-21 / 11:31

   Jag tycker inte det är seriöst att jämföra dödligheten över hela året. Jämför april-maj eller november-december om man vill kolla överdödligheten. Jag tror Socialstyrelsen räknar med en överdödlighet på ca 4 000 personer i dagsläget.

   Gillad av 1 person

 13. Kalle 2020-11-21 / 10:42

  Inte bara journalistiken som är felaktig/dålig även kriminologin i sverige.

  ## GRYM SÅGNING AV SARNECKI OCH SVENSK KRIMINOLOGI SEDAN ÅRTIONDEN ##

  ## Det har länge varit stor hämsko för samhällsdebatten att svensk kriminologi missköts och tillåtits vara en lekstuga för vänsteraktivister som alltid förnekat den ökande brottsligheten och ursäktat de kriminella handlingarna. ##

  ## nu träder en ny generation kriminologer in i den offentliga debatten. Främst Fredrik Kärrholm som utkommit med boken Gangstervåld (Fri Tanke, 2020). Det som utmärker honom är att han inte traskat vägen som socionom eller psykolog inne på flummiga och av vänsterfloskler ingrodda svenska universitet som är helt avskärmade från verkligheten. Istället är han polisinspektör i Rinkeby och pluggat kriminologi i Cambridge i England.##

  https://samtiden.nu/2020/11/grym-sagning-av-sarnecki-och-svensk-kriminologi-sedan-artionden/

  ÄNTLIGEN!!!

  Gillad av 3 personer

 14. Anders 2020-11-21 / 09:58

  Ingen statistik över antalet smittade som dött av covid i åldersgrupperna 0-50? Det sägs att den vanliga säsongsinfluensan dödar fler i den åldersgruppen än covid19 gjort hittills , så är detta det allvarligaste Sverige råkat ut för under de senaste hundra åren är Sverige onekligen ett lyckligt lottat land.

  Man upphör aldrig att förvåna sig över hur totalt olika folk kan uppfatta verkligheten. Aldrig.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2020-11-21 / 10:05

   Antalet under 50 år som avlidit är väldigt lågt. Det skulle inte synas några staplar i diagrammet.

   Gilla

 15. Lollo 2020-11-21 / 09:58

  Magnus Stenlund ger en träffande bild av hur den svenska journalistkåren ser ut. Det värsta är att denna vänster politiska korrekthet även sprider sig till näringslivet vilket gör att hela samhället idag är politiskt drogat.

  Gillad av 5 personer

 16. Benny 2020-11-21 / 09:48

  Problemet med media i Sverige är ägarbilden och dess samröre med regimen i Stockholm! Presstödet är väl numera närmare en miljard och ökande i takt med att ingen köper blaskorna längre! SR och SVT är ju sedan tidigare regimens media och det blev än värre efter att man flyttat notan till skattebetalarna. En kort sammanfattning av svensk media är ”skit inne på kontoren producerar en massa skit ut”. Svensk MSM-media sjunger på sin svanesång och den ”lever” endast för att de får enorma bidrag från oss skatteslavar!

  Gillad av 2 personer

 17. Tom Bergman 2020-11-21 / 08:57

  Relevanta frågor men svaren hittar vi i ”grumliga vatten”, sanningen är för obekväm, därför så tyst. Huruvida man dör eller överlever handlar i första hand och till störst del om styrkan, motståndskraften, ”kvalitén” hos den smittade personen i fråga. Detta ger så klart även utfall på gruppnivå (om än kanske inte enda förklaringen).

  I Sveriges fall har det redan framkommit att vissa folkgrupper i samhället har visat sig mer drabbade än andra, både i att bli smittade men också i att dö i relativt högre utsträckning. Det är alltså lättare för viruset att ha ihjäl vissa slags folkgrupper före andra. (Nej jag talar inte om åldersgrupper utan menar verkligen folkgrupper).
  Vad skiljer då Sverige avsevärt från våra grannländer. Jo den demografiska sammansättningen. Den extrema mångkulturen.

  Varför är då vissa folkgrupper så tydligt skräpmaterial och veka jämfört med andra grupper? Är det sosseekonomiska faktorer? Dieten? Bra gener? Strukturell rasism? r/K-selektion, att vi genom en 20% befolkningsökning på bara några år gjort oss tydligare r-strateger jämfört med våra grannländer och då också får ”billig” och umbärlig avkomma.

  Som parentes, på samma resonemang så kan det mycket väl visa sig att vi faktiskt har sk pensionsräddande folkgrupper i samhället om de lever ett så pass ohälsosamt liv att de hinner dö innan pensionåldern 65.

  Denna ojämlikhet i utfall, att vissa veka folkgrupper dör som flugor jämfört andra starkare intelligentare K-selekterade grupper, kommer så klart uppmärksammas av någon socialliberal kommunist och förklaras som strukturell rasism. Detta blir dock en svårare ”orättvisa” att bekämpa för kommunisterna eftersom att kvotera in representation till äldre åldrar inte är möjligt (även om många av dem i sin ungdom plötsligt fick sin ålder uppskriven med 5-15 år så kan sådan administrativ habrovink inte gå omärkt förbi om det gjordes en andra gång). Så kanske får vi göra det omvända istället, med social ingenjörskonst se till att den hälsosamma starka gruppen aldrig når sin fulla potentiella hela livsålder. Lika utfall för alla. Mys.

  Gilla

 18. Lennart Jegerfalk 2020-11-21 / 08:29

  En stilla fråga, så jag kan se helheten.
  -är statistiken baserad på ”överdödligheten” i förhållande till normaltalet av avlidna under samma tid tidigare år.
  Eller
  -avlidna av konstaterade covid -19 komplikationer ed
  Eller
  -baserat på det totala antalet avlidna

  Gilla

  • Thoralf A 2020-11-21 / 09:51

   Det är antalet döda med covid-19 i förhållande till antalet bekräftat smittade. För Sverige 6300/201000= 3,13 procent

   Gilla

 19. Lars 2020-11-21 / 06:31

  Man kanske kan se denna influensa som ett mått på hur illa vårt samhälle verkligen fungerar. När värdegrunden tagit över verkligheten blir det så här. Vad som skall fälla det svenska samhället återstår att se, men det här är ju ohållbart. Som du så riktigt framhåller ligger skulden hos våra journalister o dess chefer som låter detta pågå utan faktagranskning och kritik. Man speglar inte verkligheten utan värdegrunden. När jag tänker på mina barnbarn blir jag deprimerad med tanke på vilket skitsamhälle de får ta över. Hoppas vid gud att svenska folket fattar hur ohållbart allt är och unisont röstar bort dessa odugliga politiker.

  Gillad av 2 personer

 20. Cosmik mDebris 2020-11-21 / 03:14

  Min syster, svåger och systerbarn har alla haft Covid-19. Alla med milda eller inga symptom och sjukdomsförlopp. Kommer jag att ta detta rekordsnabbt framtagna ”vaccin”? Nej, inte en chans. Den som med tvång försöker vaccinera mig ska inte bli förvånad om det slutar på sjukhus för den personen.

  Lyssna gärna på vad den här otäcka och galna nazisten hade att säga på WEF. Känn paniken och ångesten!
  https://tinyurl.com/y2k34m5w

  Gillad av 2 personer

 21. Robban 2020-11-21 / 02:21

  Skulle precis skriva att man inte biter den hand som föder en!
  Skulle jag ha en teori så blir det post modernismen! De förklarar skillnaderna med att det inte går att jämföra länders dödlighet, då det rapporteras annorlunda! Enligt kloakmedia!
  Därav ingen reaktion eftersom de är oförmögna att se verkligheten/problemet!

  Gillad av 2 personer

 22. Conny Lundberg 2020-11-21 / 01:23

  Varför används ett PCR-test för att mäta smitta med som tillverkaren själv uttryckligen sagt inte skall användas för att testa virus och varför får man upp till 94% falskt positiva testresultat vid testning? Ju fler tester, ju fler smittade! Varför används inte mediciner som bevisligen gör nytta som t ex Hydroklorokin och varför förordas inte D-vitaminintag som också bevisligen skyddar mot svår biverkningar av Covid???

  Gillad av 1 person

   • Elisabet Hansson 2020-11-21 / 09:31

    Jo det stämmer. Conny Lundberg har rätt.

    Gillad av 1 person

   • Thoralf A 2020-11-21 / 09:53

    Det är egentligen ointressant då alla länder använder samma metod. Jag vill påvisa skillnaden mellan våra nordiska grannländer.

    Gilla

   • Conny Lundberg 2020-11-21 / 14:48

    Enligt den undersökning som utfördes för att nedvärdera effekten av detta som ett lämpligt medel för covid så utfördes den felaktigt genom att man administrerade mycket höga doser till patienter som redan var allavarligt sjuka helt tvärtemot de rekommendationer som anges för medlet. Efter en tid kom det en rättelse som få läste eftersom man redan avfärdat HQC.

    Gilla

   • Thoralf A 2020-11-21 / 16:28

    Det har testats i Sverige utan att det har gett någon effekt.

    Gillad av 1 person

   • Conny Lundberg 2020-11-21 / 16:32

    Av vem? I USA bl a så har en mängd läkare lyckats bota mängder med patienter men det kanske inte fungerar på svenskar???
    Sverige är oerhört läkemedelinriktat och vill helst ha dyra nyproducerade läkemedel för covid som t ex remdivisir som inte hade någon nämnvärd effekt. D-vitamin bl a har en mycket god effekt enligt forskning men det ger ju inga pengar till läkemedelsbolagen!

    Gilla

   • Thoralf A 2020-11-21 / 17:13

    Det finns många studier som visar på att inte har någon effekt.

    D-vitamin är fritt för alla att ta. Det finns till och med att köpa i ICA-butiken.

    Gillad av 1 person

   • Conny Lundberg 2020-11-21 / 18:20

    Jag är absolut fast i detta spåret och med allt jag läst och sett är det inte troligt att jag växlar spår i första taget! 🙂

    Gilla

   • Conny Lundberg 2020-11-21 / 18:33

    Dessa studier har jag inte sett och desto underligare då att en hel mängd läkare i USA öppet skulle ljuga om sina erfarenheter men ok, vi har helt klart inte läst samma studier. Att D-vitamin förhindrar svårartat sjukdomsutfall har konstaterats i en mindre studie och alla som läst på om kosttillskott och vitaminer vet att detta vitamin stärker immunförsvaret och att inte FHM öppet går ut och förordar detta vitamin är för mig en gåta om de värnar om folkets hälsa. Jag känner ett flertal personer som fått vitaminet utskrivet av sin läkare. Om man litar på myndigheter och det svenska sjukvårdssystemet så förstår jag att man gärna väntar in ett i all hast framtaget vaccin som dessutom innehåller både fragment av bebisar och nanopartiklar och som troligtvis förändrar vårt DNA. Jag står fast vid min uppfattning att karantän, skyddsavstånd och ansiktsmasker har föga verkan annat än att fullkomligt förstöra ekonomin och ruinera mindre företag och i slutänden nationsstaten. Dessutom verkar det som att all skräckpropaganda som tidningarna spyr ur sig framkallar en absolut skräck hos beholkningen vilket i sin tur sätter ned immunförsvaret. Vi kan väl enas om att vi var och en har olika uppfattning och lämna det vid det.

    Gilla

 23. Conny Lundberg 2020-11-21 / 01:17

  Kolla in SCB statistik för döda i Sverige och jämför med tidigare år och dra dina egna slutsatser.

  Gilla

   • Elisabet Hansson 2020-11-21 / 09:32

    Nej, det stämmer inte. V.god och visa det

    Gilla

   • Thoralf A 2020-11-21 / 10:00

    Det är bara att titta på siffrorna för april och maj så ser man en stor överdödlighet. För åren 2015-2019 var dödligheten 76,3 per 100 000 under april. För april 2020 var motsvarande siffra 102,0

    Gilla

   • Conny Lundberg 2020-11-21 / 14:22

    Just nu är det så men som SCB själva säger så är det för tidigt att uttala sig eftersom siffrorna mycket väl kan svänga tillbaka.

    Gilla

   • Thoralf A 2020-11-21 / 14:40

    Det mest sannolika är överdödligheten kommer öka med tanke på hur utvecklingen av antalet smittade ser ut.

    Gillad av 1 person

   • Conny Lundberg 2020-11-21 / 14:43

    Jovisst, om man antar att alla som testas verkligen är sjuka vilket jag är ytterst tveksam till. Vi har också en mängd eftersläpande patienter som ej fått vård p g a sjukvårdssystemets oförmåga att hålla två bollar i luften samtidigt.

    Gilla

   • Thoralf A 2020-11-21 / 16:15

    Om 100 000 bekräftas smittade under enbart november så tror du att inga kommer bli allvarligt sjuka? Sannolikheten är stor att 1 procent eller 1 000 personer av dessa kommer bli så sjuka att de kräver sjukhusvård och en viss andel kommer sannolikt avlida.

    Gillad av 1 person

   • Thoralf A 2020-11-21 / 16:31

    Vi ser redan svaret i kraftigt stigande dödstal och inläggningar på IVA

    Gillad av 1 person

   • Conny Lundberg 2020-11-21 / 16:33

    Det låter på dig som om pesten har kommit men se det tror inte jag på men vi kan väl enas om att vi har olika åsikt och skiljas åt som vänner i denna diskussion?

    Gilla

   • Thoralf A 2020-11-21 / 17:17

    Då har du uppenbarligen missuppfattat min mening med blogginlägget. Jag ifrågasätter varför andelen avlidna är högre i Sverige än i våra grannländer och varför media inte uppmärksammar detta och ställer relevanta frågor.

    Men du är fast i spåret att covid-19 är som vilken influensa som helst och Big Pharma försöker tjäna pengar på att skrämma upp människor och regeringar.

    Gillad av 1 person

 24. Thor 2020-11-21 / 00:41

  Stasi-media rapporterar ivrigt om det desperata läget i USA. Visst. Men USA har 33 gånger så stor folkmängd som Sverige. Både antalet nysmittade och senaste antal avlidna per dag visar att läget är värre än i USA.

  Gillad av 1 person

 25. Onkel Björn 2020-11-20 / 23:25

  Kan det vara så enkelt som att man inte biter den hand som föder en.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2020-11-20 / 23:43

   Om så skulle vore fallet är det inte journalisterna som sviker utan chefredaktörerna och ägarna!

   Jag tror dock att de är stöpta i samma form.

   Gillad av 2 personer

   • Onkel Björn 2020-11-21 / 01:32

    Nu känner jag inte, rent personligt, någon journalist och vet således inte vad som sker på en redaktion. Men kan det inte vara som så att den sk värdegrunden även på allt för många tidningsredaktioner har fått ett ordentligt fäste, med följd att chefredaktörerna inte tillåter allt för fria journalister? Chefredaktörerna måste ju värnar sina jobb.
    Även om nu kanske majoriteten av journalisterna är mer röda i genomsnitt, så tror jag ändå att det bland gammelmedia finns än hel del av dem som sympatiserar med borgligheten och även SD.
    Lever inte drömmen om scoopen fortfarande hos journalisterna?

    Gilla

 26. Håkan Spångberg 2020-11-20 / 23:07

  Svensk media är ett skämt.
  Har förresten upptäckt GAB som är vad Twitter och Facebook borde vara. Diskussionsforum utan censur.

  Gillad av 1 person

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s