STYRS BAROMETERN AV CENTERPARTIET

Fredrik Federley.
Foto Thoralf Alfsson

Min uppfattning är att Fredrik Federley haft vetskap om sin sambos bakgrund en tid men valt att försöka dölja det och levt på hoppet att det inte skulle avslöjas. När sedan Stoppa pressarna publicerade sin artikel den 24 november så gick helt plötsligt Fredrik Federley in i väggen den 26 november och blev också oanträffbar. För vissa går det fort att gå in i väggen.

Det hela är givetvis en efterhandskonstruktion för att sätta munkavel på Fredrik Federley och ett sätt för Centerpartiet att skademinimera. Om ett halvår är han säkert tillbaka i politiken. Vad jag kan läsa i media så finns inga krav på att han utesluts från Centerpartiet. Hade det gällt en Sverigedemokrat som levt ihop med en dömd pedofil så hade kraven framförts från varenda mediekanal och Jimmie Åkesson hade fått svara på frågor. Har Annie Lööf fått en enda fråga?

Något drev mot Fredrik Federley har det inte blivit i svensk media, snarare snyftreportage om att han mår så dåligt.

Den stora lokala tidningen Barometern/Oskarshamns tidningen har inte skrivit en enda rad om skandalen inom Centerpartiet.

Jag har tittat extra noga efter just detta i gårdagens och dagens nummer av tidningen. För att vara extra säker så gjorde jag även en sökning på Barometern/OT webbsida men det fanns ingen artikel. Varför skriver inte tidningen något om detta?

Förklaringen har två orsaker! Den första är om Nyhetsbyrån TT har skrivit någon artikel om detta. Efter mycket letande så hittade jag att Västerbotten kuriren publicerat en artikel från TT skriven om Fredrik Federley. Men uppenbarligen har alla andra lokaltidningar valt att inte publicera TT:s artikel. Hade det gällt en SD-politiker hade TT:s artikel givetvis publicerats i varenda lokaltidning i riket.

TT är en viktig del i den svenska censuren i media och indoktrineringen av det svenska folket!

Men en lokaltidning kan ju givetvis även ta upp nationella nyheter på egen hand om de inte erbjuds en artikel från Nyhetsbyrån TT. Om nu tidningen tycker att en händelse har ett stort nyhetsvärde för sina läsare.

Men det är ju chefredaktören och nyhetschefen som styr vad som skall skrivas i tidningen. För några månader sedan och i samband med att jag granskade Barometerns artiklar om avsättningen av landshövding Thomas Carlzon fick jag ett tips om Barometern.

”Ett tips eftersom du granskar Barometern så grundligt och befogat. Nyhetschefen Emma Skogberg är gift med centerns politiske sekreterare Pelle Skogberg. Verkligt intrikat eftersom Centern styr såväl regionen som Kalmar och flera andra kommuner med Socialdemokraterna. Nyhetschef är den som styr det dagliga arbetet på en tidning och i mycket bestämmer vad man ska skriva om. Och har du sett några centerkritiska artiklar? Inte många. Känsligt för mig att tipsa förstås.”

Sedan jag fick detta tips har jag synat Barometern lite extra noggrant när det gäller uppgifter om Centerpartiet men det är bara positiva artiklar. I synnerhet gäller det riksdagsledamoten Anders Åkesson som är på bild, titt som tätt när han besökt något möte eller lantbruksföretag. Men det gäller även andra lokala centerpartister som ofta figurerar i tidningen men aldrig i kritiska artiklar. Jag förstår även varför centerpartiets politiker Jaafar Al-Jabiri inte blivit föremål för några kritiska artiklar i Barometern, trots hans uttalanden, lögner och fula påhopp.

Alla journalister som jobbar på tidningen eller som har kopplingar till tidningen känner givetvis till detta förhållande. Relationen fanns ju redan när Emma Skogberg anställdes som nyhetschef på Barometern men det hindrade inte tidningen från att anställa en ”centerpartist” som nyhetschef, dessutom med så nära kontakter till ledningen för Centerpartiet och makten både inom regionen och Kalmar kommun, heller inte Länsstyrelsen via jävsförhållandet genom länsrådet Malin Almqvist.

Nu förstår säkert alla att Barometern inte kommer publicera någon artikel om Fredrik Federley och varför han gått in i väggen. Centerpartiet har frisedel i Barometern/OT.

UPPDATERING

Fick idag (söndag) ett mejl från chefredaktören Anders Enström på Barometern, där han informerade mig om att man publicerat TT:s artikel på sin webbsida.

https://www.barometern.se/nyheter/fredrick-federley-lamnar-politiken-67990864

Artikeln har dock inte publicerats i papperstidningen och därmed inte heller i pdf-tidningen. Jag gissar att artikeln på webbsidan flyttades ned väldigt snabbt och försvann ganska snart för den som besöker webbsidan.

Jag får heller ingen träff på Barometerns artikel på Google.

27 reaktioner på ”STYRS BAROMETERN AV CENTERPARTIET

 1. nilscobra 2020-11-29 / 08:23

  Tydligen har Federley umgåtts med ytterligare en pedofil. En pedofil som planerat en ”peddoträff” för att se på övergreppsfilmer tillsammans med andra pedofiler och som har kontakt med en ensamstående pappa som grovt förgriper sig på sina två minderåriga pojkar.

  Det här börjar lukta pedofilring. Kanske polisen borde ta en titt i Federleys dator. Läs mer här: https://www.friatider.se/federley-c-van-med-annu-en-pedofil-som-drommer-om-att-valdta-spadbarn

  Gillad av 1 person

  • Bergman år 2020 2020-11-29 / 10:16

   I hjärtat satt kärleken förr, var sitter den nu? Hjärtat är bara en pump, så som alla vet. Så kärleken saknar visst fast adress, eller vad tycker du? Den är vorden kemi och hormoner och annan underlighet. Den är hemlös som så mycket annat i dag när bostadsnöden är bitter. Ingen människa vet var den sitter.
   Alf Henrikson

   Och Centerpartiet har ju flyttat jordbruket till Stureplan och försöker sig numera på växtförädling i Gagnef. Ja, ”ingen människa vet var C sitter”. På en tidning i Småland möjligen? Eller kanske i ett kontor i Bryssel?

   Gillad av 1 person

 2. Ludvig 2020-11-29 / 07:25

  När Östra Småland lades ner bestämde jag mej för att inte ha någon dagstidning. Vad skönt att slippa fega Barometern.

  Gillad av 1 person

  • Gratisläsare 2020-11-29 / 16:11

   Det är du inte ensam om Ludvig, Barran har alltid varit styrd av sossarna, o det har ju framgått de två sista åren när de började ljuga om landshövdingen Thomas Carlzon. Nu har DN låst upp sin tidning för alla pga pandemin, sedan har vi Granska Kalmar webbtidning som är gratis som har avslöjat hisnande korruption inom kommun o länsstyrelsen, Alfssons blogg är också gratis, A Blanks webbtidning är också gratis, man behöver därför ingen Barometer som kostar nästan 4000 kr per år, o som förnekar sanningar, hittat på lögnaktiga historier, inget granskas har vi sett, snart kursar den blaskan också.

   Gilla

 3. Cosmik Debris 2020-11-28 / 23:30

  ….och Svergige styrs av dårar och psykopater.

  GP just nu:

  ”Oprovocerade överfall mot kvinnor skapar oro i Stenungsund”
  ”Göteborgare misstänks ha kidnappat snickare i Malmö (Backagänget)”
  ”Polisens uppmaning: Var inte ensam på Järntorget”

  Allt beror på den enormt skadliga invasionen av muslimer och negrer. Sverige befinner sig i fritt fall.

  Gillad av 3 personer

 4. Kenny55 2020-11-28 / 20:59

  Såg en kommentar nedan som inte fick igenom sin kommentar i filtret. Jag har själv råkat ut för detsamma på andra bloggar. Om ni vill få fram STARKA ord mot era politiska meningsmotståndare ex ps;ykfall eller idi-ot osv så klämm in nåt mellan ps#ykfall och idi”ot så kanske det inte fastnar i filtret.
  Magnus Stenlund beskriver lite om detta i framtida artificiell intelligens och algoritmer. Jag tror att det redan genomförts på flera bloggar.

  Gilla

 5. Evert 2020-11-28 / 19:25

  En pedofil som våldför sig på barn är nog det lägsta av allt lågt. Frågan är väl om
  bögen Federly vetat om hans älskares meriter när de blev ett par ?

  Gilla

 6. Nordsjö 2020-11-28 / 16:25

  Mentalsjukhusen måste byggas upp på nytt, vi har nu i årtionden sett hur snett det kan gå för ett land när psykfall släpps fria in i politik och kommuner.

  Gilla

 7. Sven-Erik 2020-11-28 / 16:23

  Jag är verkligen ingen centerpartist. Men som liten fick jag lära mig att inte döma hunden efter håren.
  Jag tycker det gäller än idag och då spelar det ingen roll att andra inte har lärt sig det.
  Enstaka underliga finns i alla partier.

  Gilla

  • Bo Adolfsson 2020-11-29 / 09:56

   Nej de underliga finns ju bara i sd!
   Det har Annie Lööf och hennes gång ständigt trumpetat ut.
   Federley är verkligen en slemmig typ. Varför gransakr inte ”Public service” och MSM honom?

   Gillad av 3 personer

   • messkalle 2020-11-30 / 08:13

    Rätt, men trumpetandet kommer också från hela vänstern. Falsks spelar de.

    Gilla

 8. Calle 2020-11-28 / 15:48

  Läs på Samnytt så förstår ni att FF kör med ” damagecontrol”, startade det redan mot grannarna , givetvis efter att skandalen uppdagades. Nog har han väl koll på var hans sambo tillbringat de senaste 6 åren, och vet han det vet han varför.

  Gillad av 2 personer

 9. Gunnar Karlsson 2020-11-28 / 15:42

  Svensk media skämmer ut sig på minst två olika sätt, för det första, att man genomgående använder sig av olika måttstockar beroende på vem som skall bedömas, för det andra, att i stort sätt hela journalistkåren nästan alltid har identiska åsikter, m.a.o. det är en riktig ankdamm.

  Om man jämför svensk media med hur våra grannländers media fungerar, så blir man som svensk bara så ledsen och avundsjuk, själv har jag löst problemet genom att nästa genomgående endast läsa utländsk press.

  Jag blir därför inte det minsta överraskad av Thoralfs redogörelse för Barometerns cyklopbeteende, även om det lika tragiskt varje gång det upprepas.

  Jag hittade i morse ett ytterligare bevis på att folk börjat bli så vansinnigt trötta på denna enögda propaganda som svensk media ägnar sig åt, jag hittade ytterligare en ny nyhetsblogg, Nilssons Perspektiv.

  Denna blogg har idag samma ämne som Thoralfs, men ur en annan vinkel, för er som inte varit inne på Nilssons Perspektiv idag, enjoy !

  //Gunnar

  Gillad av 5 personer

 10. Otto 2020-11-28 / 13:36

  Det börjar bli riktigt äckligt i lilla Kalmar. De som inte förstår det och enbart tycker ”det är så vackert”, har ju inte förstått någonting.

  Gillad av 1 person

 11. Hans 2020-11-28 / 12:57

  Kalmar blir värre och värre på alla plan vad gäller inavel och indoktrinering.

  Gilla

 12. Sven d.ä. 2020-11-28 / 12:34

  Gått in i väggen ja ja så kan man säga men snatate är det så att han (Fredrik Federley) ligger lågt och hoppas att allt blåser över.
  Han har tagit timeout från sitt jobb och sjukskrivit sig, med full lön kanske ca 100000 kr per månad. Vad exakt Fredrik Federley tjänar vet jag inte men han kan inte vara helt ledsen.

  Gillad av 1 person

 13. turrim 2020-11-28 / 12:22

  Det synes vara jäv(ligt) på de flesta arbetsplatser som ska serva kalmarboenden.

  Gilla

  • Rickard B. 2020-11-28 / 16:35

   Ja det är JÄV inom alla statliga o kommunala myndigheter o däri ingår Barometern ockskså, usch!
   Se bara hur Barometern har ljugit om Thomas Carlzon, när det i själva verket var en kupp bakom hans rygg, sponsrad av Barometern, kommunen Persson o.

   Gilla

 14. Hacke 2020-11-28 / 11:38

  Fredrik Reinfeldt fick och har fortsatt frikort och särställning hos gammelmedia sedan han gick i lömskalag med mp kring migrationspolitiken. Jag upplever att Annie Lööf och hennes Stureplanscenter har uppnått samma VIP-status bland vännerna i msm inte minst sedan den skamliga uppgörelsen och horribla följetongen kring det som inte kan betraktas som annat än en amnesti åt de tiotusentals unga ankarafghaner utan flyktingskäl.
  Finns det sedan direkt personliga kopplingar mellan partiet och redaktionerna, som i fallet på Barometern, lär det vara både livrem och hängslen mot att obehagliga sanningar eller annan relevant information ska läcka ut kring det nya landsförrädarpartiet där det tycks frodas minst lika mycket skit i leden som någonsin hos miljötalibanerna.
  Gammelmedia är och förblir folkets värsta fiende.
  Tack Thoralf och fri media för att ni ständigt håller oss informerade om mycket av den jävelskap dessa och deras uppdragsgivare ställer till med för landet och det till bristningsgränsen prövade folket.

  Gillad av 8 personer

 15. Lennart Karlsson 2020-11-28 / 11:29

  När en f.d. journalist från en Bondeförbunds-tidning (nu Centern) som tjänstgjort som Waffen SS officer kom hem 1945 gömde man undan honom på en Karlstads redaktion. Det var BF som föreslog och införde ”J” i alla judars pass vilket Tyskland också gjorde.
  Ränderna går aldrig ur!
  Centern, var är ”vitboken” ni lovade?

  Gillad av 2 personer

  • Thor 2020-11-28 / 20:12

   Waffen-SS var förvisso bestående av övertygade nazister men den övervägande delen var ändå som andra helt enkelt stridande soldater. Fanatismen fick dem att strida mycket hårt i bland annat Baltikum. Det bidrog säkert till att rädda Finland från sovjetisk ockupation. I släptåg under det tidigare skedet kom tyvärr andra delar av SS som förföljde judar.

   Gilla

 16. Tony 2020-11-28 / 11:27

  hade det varit en person högt upp I SD s ledning så hade gaphalsarna
  från dom andra partierna plus det så kallade Media stått i kö för att hålla
  förhör med J:Å för att luska fram fler smaskiga bitar att slå i huvudet på SD.

  Expo hade kallat in hela hjärntrusten av grävare?

  Men nu är det tyst, fegisarna både bland dessa orakel i C, vare sig
  Annie Lööf eller den alltid fånigt leende dubbel W har något att tillägga?

  Jag hoppas att inte en enda Bonde röstar på det partiet idag, jag håller
  bönder för att vara smartare än så!

  Gillad av 2 personer

  • Jörgen filipsson 2020-11-28 / 23:22

   Tyvärr har vi väl snart inga Bönder kvar för det ser ju MP till att det inte går att vara.. Danmark har väl subvention på Diseel i Sverige skall den skattas så det är ju inte konkurens på lika villkor
   man kan fundera på varför jag kan (men inte gör)köpa dansk fläskfile för 69,90/kg och Svensk kostar från 119kr

   Gilla

 17. nilscobra 2020-11-28 / 11:20

  Ja, så är det. Att Federley nu mår dåligt beror inte på att han låtit den här personen bo hos sig och att dom på något sätt umgåtts. Utan det beror på att detta avslöjats och han praktiskt taget blivit påkommen med byxorna nere.

  Gillad av 2 personer

 18. Andersson 2020-11-28 / 11:03

  Har centern någon tidning i Östra Småland? Den enda centertidning jag känner till är ‘veckotidningen’ Blekingeposten. De har inte skrivit något om federleyskandalen såvitt jag känner till. Blekingeposten är rikstäckande såtillvida att de har nischat in sig på blekingar i förskingringen. Jag känner flera stycken.

  Gillad av 1 person

 19. Jörgen filipsson 2020-11-28 / 10:39

  Nalle (Peter Lundgren som påstodsTafsa på kvinnas bröst vart ju frikänd men Åklagaren

  bemödade sig att överklaga så drevet fortsätter mot honom SD måste man jaga och hetsa mot i

  absurdom nu knäpptyst i media man mår f-n illa .. Sakligt och oberonde eller vad står det på SVT hemsida

  Gillad av 3 personer

 20. Håkan Spångberg 2020-11-28 / 09:58

  Föraktet för gammelmedia är enormt.

  Gillad av 6 personer

Kommentarer är stängda.