CORONASTATISTIK

”Finland har tidigare hyllats som ett framgångsland i sin hantering av coronapandemin – men nu varnar regeringen för att antalet nya fall stiger i en oroande takt. (SvD)”

Flera nyhetskanaler rapporterar om ökad smittspridning i Finland. SVT Rapport hade igår ett inslag om det och att den finska regeringen överväger nya hårda restriktioner. Det är skillnad på Sverige och Finland och vilken strategi som råder. Jag tror svensk media försöker flytta fokus från Sverige.

Statistiken över antalet smittade fram till och med vecka 47 visar en helt annan bild än den svensk media försöker förmedla. Se statistiken nedan.

Att antalet smittade inte ökade så mycket i Sverige under vecka 47 beror sannolikt på att vissa regioner införde begränsningar i möjligheten att testa sig. Siffrorna för innevarande vecka tyder på antalet nya smittade kommer stiga betydligt mer under vecka 48, kanske över 35 000 smittade. Finland hade vecka 47 ca 2 300 nya smittade.

Antalet som läggs in på IVA varje vecka fortsätter öka och i skivande stund ligger ca 220 personer på IVA.

Antalet avlidna fortsätter samtidigt att stiga och är nu över 200 personer för vecka 46 men det antalet kommer sannolikt öka med många avlidna då det råder en stor eftersläpning. För vecka 47 kan man redan se att antalet avlidna kommer överstiga vecka 46. Min mycket förenklade prognos tyder på en kraftig ökning av antalet avlidna de kommande veckorna. Vi får hoppas att prognosen är felaktig.

11 reaktioner på ”CORONASTATISTIK

 1. ceskyraj 2020-11-28 / 11:38

  Thoralf, min föra kommentar om PCR provtagning publicerades inte. Varför? Så detta är testkommentar.

  Gilla

  • Thoralf A 2020-11-28 / 14:49

   Av någon anledning hamnar den automatiskt i skräppost. Det är något som styrs av wordpress och det beror antagligen på innehållet i kommentaren.

   Gilla

   • ceskyraj 2020-11-29 / 00:30

    Så här var det: jag berättade för dig, hur fel det är med PCR tester, som inte var tänkta från uppfinnaren K.M. (skriver inte namn för säkerhetsskull) för diagnostik bara för lab och hur de fungerar. I dessa tider är det förbjudet, alltså wordpress censurerar. Påminner mitt födelseland i öst under kommunisttiden. Sorgligt. Jag trodde, att du har censurerat. Jag får se, om detta klarar sig.

    Gilla

 2. ingemar hansson 2020-11-28 / 10:59

  Hur kommer det sig att kalmar med 250000 inv bara har hälften smittade o döda än kronoberg med bara 200000 Inv?
  Rapporteras det annorlunda I kalmar?

  Gilla

 3. Cosmik Debris 2020-11-27 / 23:11

  Här trotsar muslimer och araber Folkhälsomyndighetens rekommendationer och sätter sprätt på socialbidrag och rånbyte. Sannolikt har ett flertal av dessa muslimkärringar ”anställning” inom vården och kan redan i morgon dag sprida kaos och död och på Göteborgs äldreboenden.

  Man blir gråtfärdig. Det här är vårt land. Åk hem. Åk för helvete hem!!

  Gillad av 1 person

  • Klan 2020-11-28 / 00:22

   I Borås öppnade en ny matbutik i Hässleholmen igår, ”Superspar”. 100 slöjbeklädnade kvinnor i kön utanför och massa trängsel inne efter mjöl och matolja.

   I kyldisken fanns enbart nöt, lamm och kyckling, inte en gris så långt ögat kunde nå och halal givetvis.

   Det är ett sorgligt land vi lever i.

   Gillad av 1 person

 4. ceskyraj 2020-11-27 / 13:51

  Thoralf, jag håller med dig i mycket som du skriver och kommenterar, men i det här fallet kan jag inte göra det. Din text höjer rädsla hos folket, din text hjälper globala krafter att tygla självständiga stater till lydnad. PCR prov, som Kary Mullis fått Nobelpris för år 1993, var enligt honom själv tänkt och format, att använda i laboratoriet (när HIV dög upp) och inte till diagnostik. Alltså, PCR test kan inte användas till identifikation av infektion, är hjälptest. Av RNA sekvens hos covid-19, som tidigare inte funnits, tas en del av denna sekvens (som är unik för denna virus) och appliceras den och 1 cykel uppstår. 4 kopior=2 cyklar etc. Ju längre väntas och högre siffra av cyklar visar på positiv svar. Vid 37 cyklar kanske 5% får symtom, vid 40 cyklar kan synas mera symtom. Vid 60 cyklar blir det positivt hos 100% personer. I Sverige används många cyklar. Då har alla dessa tester falska positiva svar. Detta och mycket mera enligt Dr Thomas Cowan kan läsas på internet. Jag, som pensionerad sjuksköterska förstår, att en ny virus finns (oklart om det har naturligt uppkomst), men vi i landet och hela världen manipuleras till rädsla och lydnad för att härska. Covid-19 —>Agenda21—>Agenda30—>NWO. Ditt vill globala makter få oss. Eftersom jag är uppvuxen i fd kommunistiskt land med diktatur, känner jag igen mekanismer till att indoktrinera och förslava folket. Som tur är, svenska folket börjar vakna. Nu gäller det att protestera. Jag vädjar till dig, bidra inte till skrämselpropaganda. Tack.

  Gilla

 5. Lasse 2020-11-27 / 11:48

  Vänta bara hur det kommer spridas efter denna helg när idioterna ska handla på Black friday och fira första advent.

  Gilla

  • Fredrik Östman 2020-11-27 / 21:32

   Hur skulle det kunna påverka antalet test? Att man har fler fall beror bara på att man testar mer.

   Gilla

 6. Lollo 2020-11-27 / 10:28

  En liten tillbakablick på Tegnells uttallanden och förutsägelser:

  Inte är han en profet direkt den där Tegnell.

  Gillad av 4 personer

 7. bjornwiklund 2020-11-27 / 10:19

  Joo att Sverige testar 10x fler är i våras då andelen som testade postivt under ett par månader låg på typ 20% DÅ ska man notera att den stora delen som testades hade kraftiga symtom. Nu då vi testar 10x så många ligger dock andelen positiva på typ 12-13% dvs andelen smittade i landet verkar ligga på cirka 10-15% . . att inte andelen av de som testar positivt kan förklaras med att många som testas har redan haft infektionen t.ex. för vad jag sett görs inte lika många tester för antikroppar…. nåväl man testar stadigt ökande antal iaf V41 137k och v47 261k V41 3% positivt testade (typ 4.000) V47 12.3% positivt testade (typ 32.000)
  så medan man testat nästan dubbelt så många har andelen som testat positivt fyrdubblats…. så nog har smittspridnngen ökat alltid
  Och vi ligger nu på nästan 2.000 inlagda på sjukhus vilket var 2.200 i våras men förmodligen positivt är att antalet inlagda på IVA halverats…..
  kan man med lite positivt tänlande hoppas på att denna nya våg börjat vända eftersom andelen som testat positivt V47 är lägre än V46… dock marginellt… MEN verkar vara en förbättring…..
  och antal avlidna är mindre än hälften jmf med i i våras..

  finns anledning att undvika onödigt gnuggande men då endast en 10-del av de avlidna fanns i gruppen 70-, typ 700, verkar de äldre och sköra fått ta smällen oaktat varför dock ifall det finns att lära från desa nästan 6.000 avlidna borde förbättringar av både diagnosticering såväl som vård införs omedelbart…..

  Men att branden/utbrottet skulle ha falnat av vid årsskiftet är inte osannolikt

  Gilla

Kommentarer är stängda.