CORONASTATISTIK VECKA 49

Smittspridningen fortsätter att öka i Sverige trots de restriktioner som införts under de senaste veckorna. Under vecka 48 testades 35 560 personer som smittade med coronaviruset.

I våra nordiska grannländer är dock ökningen marginell. I Norge minskar antalet smittade till och med. Skillnaden mellan Sverige å ena sidan och övriga nordiska länder är slående. Varför är det så här. Det är regeringen som har det fulla ansvaret.

Det blir ännu värre när man jämför antalet avlidna i de nordiska länder.

Antalet avlidna i Sverige kommer öka för veckorna 47 och 48 på grund av den fördröjning som finns i inrapporteringen av avlidna med covid-19.

När jag sedan uppdaterar prognosen för avlidna under de kommande veckorna hoppas jag verkligen att den inte stämmer. Då vi sannolikt kommer närma oss 1 000 avlidna per vecka. Det tråkiga är att det ser ut som prognosen har stämt under tidigare veckor, där vi nu börjat få det verkliga antalet avlidna med covid-19 under veckorna 44-46.

Prognosen bygger på utvecklingen av antalet smittade och att samma andel av de smittade avlider.

Om prognosen stämmer kommer antalet avlidna vara mer än 10 000 innan året är slut!

Jag undrar varför ingen i media gör liknande prognoser. Jag är övertygad om att både Folkhälsomyndigheten och socialstyrelsen gör detta men att man inte lämnar ut sitt material under sina presskonferenser eller till media. Undrar dock om någon journalist ställt frågor om liknande prognoser från dessa myndigheter.

23 reaktioner på ”CORONASTATISTIK VECKA 49

 1. Sven d.ä. 2020-12-03 / 12:24

  Många länder har i sin strategi försökt och många har lyckats med att hålla nere antal döda i väntan på att man lärt sig mer att behandla Corona sjuka, förbättra sjukvården på äldreboenden och på Corona vaccinet. Som jag ser det så har det varit den bästa vägen.

  Synd att inte Sverige valde den vägen. Vem är ansvarig?

  Gilla

 2. PL 2020-12-03 / 11:49

  När man presenterar siffror som du gör får man intrycket att läget är katastrofalt och en massdöd pågår i Sverige orsakad av coronaviruset. Många debattörer utnyttjar siffrorna för att driva sin egen agenda, det kan vara lockdown, skolstängning, munskyddskrav mm. Man måste fråga sig vad som ligger bakom de höga dödssiffrorna i Sverige för det kan ju inte vara så att de kvinnliga statsministrarna i våra grannländer har skänkt evigt liv till sina invånare. Jag menar att även i Norge, Finland och Danmark avlider sköra gamla samt andra som är svårt sjuka. Den kunnige och sansade läkaren Sven Román menar t. ex. att blott 15% av de som avlider i Sveriga har Covid 19 som huvudorsak. Rekommenderar Románs debattartikel i dagens Expressen

  Gilla

  • Thoralf A 2020-12-03 / 13:23

   Jag presenterar bara fakta och jämförelse med våra nordiska grannländer. Jag övertygad om att de nordiska länderna har samma bedömningar när det gäller vem som avlider av eller med covid-19. Men Sveriges dödstal är helt beroende på att vi har 10-15 gånger så många smittade som Norge och Finland.

   Gillad av 1 person

 3. Ò Hyra 2020-12-03 / 06:14

  Dom närmaste veckorna kommer helvetets portar att stå öppna i Sverige.
  Stanna hemma om ni kan.

  Gilla

 4. Ò Hyra 2020-12-03 / 06:07

  Våra äldreboenden har förvandlats till förintelseläger, rena ättestupor.

  Gilla

 5. Cosmik Debris 2020-12-03 / 01:53

  Nu har den lille dvärgväxte nazidvärgen (Morgan Johansson) lyckats med att få uppladdningsförbud för Swebbtv. IGEN!!

  Gillad av 3 personer

  • Sven d.ä. 2020-12-03 / 12:27

   Det är bra att detta uppdagas i en mellanvalsperiod. Till valet hoppas jag att alla fria medier ligger på säkra kanaler som inte kan stoppas av Sveriges Regering. Thoralf du måste fundera på alternativ.

   Gilla

 6. Kalle 2020-12-03 / 00:13

  ## Hård kritik från amerikansk media mot Sveriges ”experimentella” coronastrategi ##

  ## ”Försök inte detta om du vill rädda liv” – det är tidningens uppmaning till regeringar världen över. Det man avråder från är att anamma Sveriges coronastrategi baserad mer på frivillighet och rekommendationer än tvingande åtgärder. ”Experimentet har floppat och nu står Sverige inför en våg av pandemiskt lidande” skriver Washington Post. ##

  ## Sveriges även inom landet omdiskuterade folkhälsomyndighet med chefsepidemiolog Anders Tegnell i spetsen omnämns särskilt som implementerande en skenbart attraktiv smittskyddspolitik som inte drabbade medborgarnas rörelsefrihet så hårt medan man i bland annat USA gick hårdare fram och fick utstå många missnöjesyttringar för detta. ##

  https://samnytt.se/hard-kritik-fran-amerikansk-media-mot-sveriges-experimentella-coronastrategi/

  Så illa verkar det gå när partiboken är viktagare än kompetensen är vad jag tror.

  Gillad av 1 person

 7. Hacke 2020-12-03 / 00:02

  Den katastrofala utvecklingen kring Kinaviruset följer samma kurvor som landets utveckling i stort i jämförelse med omvärlden och inte minst våra grannländer. Som våldtäkterna, gängbrottsligheten, skjutningarna, sprängningarna, förnedringsrånen, vårdplatserna, beredskapen, polisen, skolan…Ja, listan kan göras hur lång som helst på alla de områden där vi gått från toppen till botten.
  Och bakom denna historiska massaker på det tidigare trygga och välordnade välfärdslandet vilar huvudansvaret på den s k fria världens sämsta journalistkår. Deras bottenplacering är cementerad sedan decennier. Hade de gjort vad de skulle, tjänat folket och sanningen, istället för att agera medlöpare och aktivister och lierat sig med den makt man är satt att granska hade vi haft ett helt annat land – och inte minst befolkning – idag.
  Historiens dom blir förhoppningsvis skoningslös mot dessa värsta rangens folkförrädare.

  Gillad av 3 personer

 8. Cosmik Debris 2020-12-02 / 22:40

  OT

  Tino pudlar:

  ”Jag har ingen sympati för Federley givet vad som kommit fram, det var omdömeslöst av mig att överhuvudtaget uttala mig innan vi visste, det är lika fel att ge någon som inte förtjänar det stöd som att felaktigt fördöma någon i drev. Jag ska inte ursäkta mig med att ”jag var naiv”, jag var korkad och lättledd som lät mig luras att känna medömkan.”

  ”En annan fråga som man undrar är hur mycket som pågår av andra män med makt, men som inte uppdagas. ”

  ”Det går inte att utesluta att han indirekt har utsatt barn för fara”

  Orosanmälan? Federley är inte lämplig som förälder. Om man har överseende med grova sexuella övergrepp på barn är man inte en lämplig förälder. PUNKT.

  Gillad av 6 personer

  • messkalle 2020-12-03 / 07:40

   @CD. En orosanmälan har gjorts enligt någon kommentar. Den blir sekretessbelagd. Hoppas dock att FF har självinsikt och medicinerar under kontroll för att förbli fäder annars kan han fara och flyga … där sätter jag punkt.

   Till ämnet. SvT1 nu på morgonen intervjuas Britton och Giesecke. Frågorna är NU skarpa och bättre än vad Svt2 tidigare gjort.
   Båda herrarna spaka och ser både trötta och ledsna ut.

   Varför ställer ingen frågan; Hur är läget i Kina? Första sökningen ger endast länkar till vad som skrevs i våras. Hittar emellertid en graf som visar att det var 6 (sex) smittade den 26 november 2020

   Naturligtvis har diktaturer total kontroll över media men ingen rök utan eld. Kan detta stämma? Det borde få utrikesministern att hovsamt kontakta Kinas ambassad och fråga officiellt. Hur har ni gjort? Kan ni hjälpa oss?

   Corona today in China
   https://www.google.com/search?q=coeona+today+in+china&oq=coeona+today+in+china&aqs=chrome..69i57.13725j0j9&client=ms-android-samsung-ga-rev1&sourceid=chrome-mobile&ie=

   Gilla

 9. Rune 2020-12-02 / 22:29

  Men har alla dött av Corona? Eller har de dött med Corona? Svårt att veta med alla bud hit eller dit?

  Gillad av 1 person

  • Sven d.ä. 2020-12-03 / 08:32

   Enligt Dansk Radio så har redan 1 miljon kineser vaccinerat sig mot Covid 19.

   Gilla

 10. Bergman år 2020 2020-12-02 / 22:11

  Johan Westerholm hade i gårdagens Ledarsirona.se en utmärkt artikel ”Därför granskar inte granskarna media” som verifierar och på ett utmärkt sätt nyanserar din uppfattning om att ”Journalistiken i Sverige har upphört att fungera”.

  Gillad av 4 personer

 11. Lasse 2020-12-02 / 21:12

  Det var väl någon professor som skrev i media att han räknar med 10 000 döda innan året är slut? Det borde komma fler restriktioner inom kort.

  Gilla

 12. Håkan Spångberg 2020-12-02 / 20:59

  Journalistiken i Sverige har upphört att fungera.
  Politisk korrekthet och ”journalister” som sitter på sina höga hästar bereder väg för demokratur.

  Gillad av 3 personer

Kommentarer är stängda.