LITAR PFIZER INTE PÅ SITT EGET VACCIN?

Igår kom nyheten att läkemedelsverket i Storbritannien godkänt Pfizers vaccin mot covid-19. Det var stora rubriker om detta och att man nu kunde börja vaccinera redan under nästa vecka. Premiärminister Boris Johnson var nästan lyrisk i parlamentet. Idag läste jag följande nyhetsflash på en ekonomisida.

”Pfizer har fått legalt skydd av brittiska regeringen som medför att bolaget inte kan stämmas för något som har koppling till deras coronavaccin.” 

Pfizer har fått fribrev från alla allvarliga biverkningar av vaccinet. Uppenbarligen är vaccinet inte färdigtestat och de långsiktiga biverkningarna är ännu okända.

Kommer EU och Sverige gå med på samma villkor om Pfizer kräver det för att leverera vaccinet?

Kommer svensk media mörka denna uppgift?

8 reaktioner på ”LITAR PFIZER INTE PÅ SITT EGET VACCIN?

 1. Robban 2020-12-04 / 04:42

  När det dokumenterats och filmats att ”vår” regering tagit vaccinet och när det förklarats vem som är skadeståndsansvarig vid ev biverkningar så ska jag överväga att fundera på att vaccinera mig! Men först då!

  Gilla

 2. Sven d.ä. 2020-12-03 / 22:09

  Hur många i Sverige har blivit arresterade för dödsvågen på svenska äldreboenden? Inga antar jag. Det borde vara 100-tals.

  Gilla

 3. ac carlsson 2020-12-03 / 19:46

  Den 2 december 2020 blev Storbritanniens läkemedelsmyndighet (MHRA) först i historien med att godkänna ett mRNA-vaccin tillverkat av Moderna och beviljade ”ett nödtillstånd” för BioNTech / Pfizer COVID-19-vaccin för ”utbredd användning”.

  Fram till december 2020 hade inget mRNA-vaccin, godkänts för användning på människor, och före 2020 ansågs mRNA bara vara en teoretisk eller experimentell kandidat för användning på människor.

  Den stora fördelen med mRNA-vaccin är att de är billiga och lätta att framställa i stora kvantiteter. Nackdelarna är att de måste kylförvaras och är relativt oprövade.
  När ett mRNA-vaccin kommer in i en cell börjar cellen producera proteiner som liknar dem som finns i virus och i celler som drabbats av cancer, minst sagt lite spännande…

  Gilla

  • Sven d.ä. 2020-12-03 / 21:11

   ”Nödtillstånd” skulle jag inte vilja uttrycka det som. Ordet ”tillstånd” har två betydelser i svenskan:
   1) lov, tillåtelse, medgivande, godkännande, licens
   2) läge, situation; skick, beskaffenhet, befinnande, kondition, status

   Det är alltså 2) som gäller.

   Processen beskrivs som:

   ”This was done using a regulatory process known as a ‘rolling review’. A ‘rolling review’ can be used to complete the assessment of a promising medicine or vaccine during a public health emergency in the shortest time possible. This is done as the packages of data become available from ongoing studies on a staggered basis”

   Mer om detta på https://www.gov.uk/government/news/uk-medicines-regulator-gives-approval-for-first-uk-covid-19-vaccine

   Gilla

 4. Andersson 2020-12-03 / 17:22

  För några dagar sedan var det ett program på SVT om och med vaccinationsmotståndare. Det kan ha varit SVT Agenda. Jag såg inte programmet så jag vet inte om det innehöll något av värde. Jag hittar inget på SVT Play och ingen repris i tablån. Det är inte lätt att söka på SVT:s hemsida. Det finns säkert ett uträkning med det,

  Är det någon här som kan hitta det jag söker.

  Gilla

 5. Sven d.ä. 2020-12-03 / 17:08

  Jag tror det är standard att tillverkaren friskriver sig. GlaxoSmithKline fick friskriva sig för svininfluensavaccinet eventuella verkningar. Det var väl 2009 tror jag.

  Gilla

  • tompas11 2020-12-03 / 18:07

   Ja det är korrekt. Big Pharma har aldrig och kommer aldrig att lita på sina framtagna vacciner.

   Gilla

Kommentarer är stängda.