OFF-TOPIC VECKA 50

Detta inlägg är till för att mina läsare skall kunna skriva off-topic kommentarer. Därmed blir mina andra inlägg på bloggen mer renodlade för mina läsare men det finns alltså ändå en möjlighet att skriva kommentarer eller tipsa om artiklar i helt andra ämnen. Du hittar alltid senaste off-topic inlägg i högermarginalen under hela veckan.

Du kan köpa min bok på flera olika sätt. Om du inte vill köpa den direkt av mig kan du köpa boken på Dillbergs bokhandel i Kalmar. Boken finns också på internetbokhandeln Bokus.

https://www.bokus.com/bok/9789151960968/mina-politiska-fighter/

Om du köper den direkt av mig så gäller följande. Pris 215 kronor om den hämtas i Kalmar eller 279 kronor för boken om jag skall skicka den med posten.  Kontakta mig i så fall på mejl thoralf.alfsson@telia.com eller på Messenger eller i sista hand på SMS till 072-5179099, för hur du kan betala för boken. Smidigast är betalning till min företagsswish 123 011 48 01 eller Bankgiro 5527-1589

38 reaktioner på ”OFF-TOPIC VECKA 50

 1. turrim 2020-12-12 / 16:36

  Anna Kinberg Batra ska på regeringens uppdrag utreda övergång till digital valuta. Samtidigt som samma regering styr mot elavbrott.

  Kul, då kan vi in te betala räkningar eller handla i affär.

  Gilla

  • Thoralf A 2020-12-12 / 17:43

   Anna Kinberg Batra är styrelseordförande för företaget SolTech Energy AB med mängder av investeringar i Kina. Är hon lämplig som regeringens utredare överhuvudtaget?

   Gilla

 2. turrim 2020-12-08 / 17:42

  Nu börjar det hända på riktigt när SVT känner sig nödgat att på nätet skriva om Federley. Man skriver bl a att det lämnats in en anonym orosanmälan mot Federley. Han säger då att han genom sina kontakter på säkerhetspolisen kan ta rätt på vem den anonyme är.

  Ett konkret exempel på att nomenklaturan lever i en annan värld. DFet djupa Sverige. De har säposkydd. Detta kan de då nyttja för att få ut hemliga namn. Vad säger Löfven? Vad säger Annie?

  Gilla

  • Andersson 2020-12-09 / 05:46

   SVT måste stryka programmet ‘Bryssel kallar’ från tablån. Ty många äro kallade men fåniga äro de utvalda. Den 28:e dennes är det menlösa barns dag. Vi som oskyldiga äro kastar första stenen.

   Gilla

 3. turrim 2020-12-08 / 14:55

  Att Ygeman ljugit på Twitter och därför enhälligt prickats i Konstitutionsutskottet håller man tyst med i betalmedia och i statsTV/Radio. Man måste läsa Ericson i Ubbhult på nätet för att få veta.

  Gilla

 4. PK 2020-12-07 / 23:32

  Intressant slogan Kalmar kommun kör med i sina platsannonser.

  ”Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.”

  Gilla

  • Andersson 2020-12-08 / 14:53

   Är det någon som kan försöka förklara det som står i den långa meningen?

   Gilla

 5. Lollo 2020-12-07 / 18:59

  Angående regeringens och folkhälsomyndighetens hantering av coronapandemin:

  ”Under förra veckan rapporterade Sverige fler dödsfall bland coronasmittade än vad grannlandet Norge har gjort totalt sedan pandemins början.

  Totalt registrerades 386 nya dödsfall i Sverige under förra veckan.

  I Norge är den sammanlagda dödssiffran på 359”

  https://emanuelkarlsten.se/coronaveckan-som-gatt-v49/

  Gilla

  • Hacke 2020-12-07 / 21:16

   Tack för länkarna. Det jag hört och sett från Louise Erixon är djupt imponerande. Inte minst hennes insats i statsradions Lördagsintervju. Fullständigt lysande och i bjärt kontrast till den som var i lördags med tilltänkta(?) efterträdaren till Jimmie Åkesson, Henrik Vinge. Den var dessvärre stundtals en ren plåga att lyssna på.
   I mina ögon heter den givna efterträdaren Louise Erixon (om hon är intresserad). Ingen i nuvarande sd-ledning lyser som hon.

   Gilla

   • Thoralf A 2020-12-07 / 22:48

    Jag har valt att inte skriva om lördagsintervjun med Vinge. Den var minst sagt defensiv. Han till och med slog knut på sig själv när han fick frågan om han skulle ta vaccinet. Inte ett enda rakt och ärligt svar.

    Gilla

   • Andersson 2020-12-08 / 14:08

    Louise Erixon har sagt att hon inte är intresserad utan hellre vill fortsätta jobba som lokalpolitiker. Men man ska aldrig säga aldrig. Men en förutsättning är givetvis att nuvarande partiledare lämnar alla förtroendeuppdrag i partiet. Det är aldrig bra att ha föredettingar med. Särskilt inte i kulisserna.

    Gilla

 6. Ò Hyra 2020-12-07 / 17:12

  Kanske skulle man varje gång som Morgan Johansson uttalar sej i TV visa
  en lögndetektor uppe i högra hörnet på bilden.

  Fast å andra sidan är det ju stor risk att detektorn skulle brinna upp när den
  lille halvfiguren sprider sin dynga.

  Gillad av 2 personer

 7. Ò Hyra 2020-12-07 / 16:31

  Dåliga skolor? Varför är det ingen som säger sanningen Det handlar om dåliga elever med gener som gör dem oemottagliga för vanlig undervisning.

  Deras ursprung gör att de inte passar in i ett modernt samhälle med de krav som ställs.

  Gillad av 2 personer

 8. Cosmik Debris 2020-12-07 / 16:05

  Tidigare centerpartistisk statssekreterare dömd till fängelse: Uppmuntrade till våldtäkt på spädbarn
  https://www.document.no/2020/12/06/tidligere-sp-statssekretaer-domt-til-fengsel-oppmuntret-til-voldtekt-mot-spebarn/

  Jag är inte intresserad av frimärken. Hur stor är då sannolikheten att jag har ett flertal passionerade frimärkssamlare i min bekantskapskrets?

  I fallet Federley är det Ockhams rakkniv som gäller. Han har haft kontakt med minst fyra pedofiler. Fredrik Federley är därför sannolikt också pedofil. Det är nog inte krångligare än så.

  Gillad av 2 personer

 9. Martin 2020-12-07 / 13:20

  Kalmar eller Jönköping i allsvenskan nästa år så Smålansfönstret stängs inte igen helt. Vad tror du Toralf? KFF vinner borta men förlorar hemma tror jag.Och klarar sig på fler bortsmål.
  Efter vad jag hört av släktingar i Vätternstaden är det många där som inte gillar Kalmar FF i allmänhet och ”Kalmariter” i synnerhet.
  Kalmarborna går med näsan i vädret och är dryga,påstås det.
  Växjöbor uppskattas mer. Jordnära och arbetsamma. Som Kamprad och Linné.

  Nåväl Kalmar ligger på en vacker plats, inte riktigt samma med Växjö. Men man kan med fördel om sommaren åka runt och besöka gamla medeltida kyrkor i främst Växjö stift. Granhults 1200-tals träkyrka ligger i en rofylld miljö. Drevs och Hemmesjö gamla k:a är några andra klenoder värda att besöka, Sveriges nuvarande dekadens och sönderfall är avskyvärd, då är det en lisa för själen att understundom få komma till platser där tiden stått stilla, och låta minnena komma förbi.
  Jag brukar ta en rundtur varje vår/försommar till att besöka slott, kyrkor, herrgårdar, fästningar, och nationalparker då är Småland är en bra plats för sådana utflykter, liksom Skåne, Västergötland och Södermanland. Och påfallande få personer från ”icke skidåkande nationer” hittar till dessa platser.
  Så det är måga fördelar.

  Gilla

  • Messi 2020-12-07 / 19:37

   Kalmariter är dryga, har näsan i vädret och stöpta i samma form som Johan Persson, storhetsvansinne deluxe. Inte alla, men allt för många. Växjö och Jönköping, för att inte tala om västra Sverige, är helt annat.

   Gilla

   • Stefan 2020-12-07 / 23:02

    Det sovande folket.

    Gilla

 10. Bergman året 2020 2020-12-07 / 13:03

  Säkert har många med mig förundrats över alla dessa professorer som dyker upp i media och uttalar sig hit och dit om än det ena och om än det andra. Egentligen kan man skala ner mängden av uttalanden till helt vanliga tyckanden och mängden av alla uttalanden från professorerna gör åtminstone på mig ett intryck av att de inte är kloka.

  Annat var det med bonden Paavo som blev såväl klimatexpert som odlingsexpert och därtill insåg vikten av lagerhållning. Sin specialanpassade kunskap fick han genom trial and error- metoden som han inte snackade så mycket om – lågmäld som han var i glesbygden bland Saarijärves moar.

  Andra gaphalsar som breder ut sig återfinns i den fisförnäma kultureliten och som kräver att alltid bli tagna på allvar. Men Alf Henrikson visste bättre:

  ”Mången målar en kalv som en sol
  och blir ansedd för rena geniet
  Men den som vill göra en hederlig stol
  har inga genvägar dit.
  Mången diktar med grumliga ord
  Och folk säger ”underbart!”
  Men den som vill snickra ett användbart bord
  Är tvungen att tänka klart.
  Hjärnans drömskhet är utan gräns
  Och ögat ser som det vill
  Men handens medfödda intelligens
  kan ingenting konstla till.”

  Ja, vi lever ständigt på Kiviks marknad med gratis entré men vi får dras med öronsus p g a alla marknadens utropare som vill knuffa in oss i de många marknadstälten. Damen utan underkropp visas för resten 24/7 i Centerpartiets glädjetält, som står alldeles intill entrén till galenskaperna.

  Gillad av 1 person

 11. Affe 2020-12-07 / 12:02

  @Thoralf. Men Valresultatet 2018 måste ses som ett misslyckande för AfS.
  Delar du denna uppfattning och om så är fallet, vad tror du det berodde på?

  Gilla

  • Sven d.ä. 2020-12-08 / 19:13

   Affe, vad var målsättningen, före valet? Efter valet så anpassas målsättningen snabbt.

   Gilla

   • Thoralf A 2020-12-08 / 19:17

    Målsättningen är väl alltid att komma in i riksdagen när man står utanför.

    Sedan finns det ett mer realistiskt mål i valet. Det första målet är att komma över 1 procent, nästa mål är att komma över 4 procent. Samtidigt är frågan om inte spärren skulle vara lägre. I Danmark tror jag spärren till Folketinget ligger på 2 procent. Då blir det inte så många ”bortkastade” röster.

    Gilla

 12. Kalle 2020-12-07 / 11:58

  ## Utredaren i Estlands parlament: “Svenska myndigheter vill dölja de verkliga orsakerna till Estoniakatastrofen” ##

  ## – Jag anser att Estonia sjönk på grund av en händelse som svenska regeringskretsar har bestämt sig för att dölja och hänvisar till den nationella säkerheten som förevändning. Jag vet inte vad det är för händelse. Men det måste vara relaterat till den svenska försvarsmaktens aktiviteter eller underrättelsetjänsten, sade Kurm vidare.##

  ## Kurm berättade vidare om de fall, där de svenska myndigheterna enligt honom dolt utredningsresultaten, ignorerat vittnesmål eller på annat sätt hindrat att sanningen skulle komma fram.##

  ## – Vad hände med det [film]original som klienten fick är dock okänt, det gick förlorat eller hemligstämplades. Föreställ er att i en katastrof där 852 människor omkommer och det viktigaste beviset, filmen om vrakundersökningen, går förlorat. Försvinner spårlöst innan haverikommissionens ledamöter hinner se den!, dundrade Kurm. ##

  ## Kurm betonade att han inte fick några svar på hans frågor från Sverige, trots att man först hade lovat ge honom alla svar. ##

  https://nyadagbladet.se/utrikes/utredaren-i-estlands-parlament-svenska-myndigheter-vill-dolja-de-verkliga-orsakerna-till-estoniakatastrofen/

  Det är något väldigt skumt med utredningen av Estonia katastrofen. Fler och fler vittnesmål om den svenska utredningen flyter upp till ytan. Det är INTE speciellt smickrande för sveriges utredning!!!

  Gilla

 13. Kalle 2020-12-07 / 11:11

  ## Staten vägrar värna de som byggde landet ##

  ##När organisationen Vid din sida hjälper hemlösa pensionärer gör man det jobb som staten en gång lovade.
  Att staten vägrar delta och värna om de som byggde det här landet gör mig illamående och arg, skriver författaren Dag Öhrlund. [Expressen]

  ## Politikerna bröt löftet och gör det fortfarande, allt medan hundratals miljoner av skattepengar slussas ut till tveksamma projekt. ##

  https://www.expressen.se/debatt/staten-vagrar-varna-de-som-byggde-landet/

  Sverige har de lägsta pensionerna i Norden. Fattigpensionärerna ökar i antal.

  VÄLFÄRDSLANDET sverige är numer skiiitlandet sverige!!!

  Gillad av 2 personer

  • turrim 2020-12-07 / 12:08

   Den svenska modellen: Det är alltid offrets fel.

   Gilla

 14. Arne E 2020-12-07 / 11:08

  EU-ländernas utrikesministrar står enade om att införa sanktioner mot 40 belarusier för våld, förtryck och falsifiering av valresultat. EU minskar samtidigt samarbeten med belarusiska myndigheter och ökar stödet för civilsamhället.

  Ministrarna sade sig även bara beredda att vidta ytterligare åtgärder som att sätta president Alexandr Lukasjenko på sanktionslistan om situationen inte förbättras. Sanktionerna innebär bland annat inreseförbud till EU-länderna och att deras eventuella tillgångar i EU fryses.

  Det har efter valet i USA med all önskvärd tydlighet framkommit att även detta val kantades av valfusk i ett flertal delstater, så varför har inte EU-ländernas utrikesministrar enats om liknande sanktioner mot USA?

  Gillad av 3 personer

  • 502V8S 2020-12-07 / 12:29

   På svenska heter landet Vitryssland. Finns det sedan lång tid ett vedertaget svenskt namn på ett land tycker jag man ska använda det. Vi säger ju t.ex. inte Suomi eller Deutschland om Finland och Tyskland.

   Gilla

 15. Sven d.ä. 2020-12-07 / 11:06

  En förlorad manlig generation – Sverige sviker.

  Svenska män mellan 15 och 30 är inte välkomna i Sverige.

  – Hundratusentals män i samma ålder importeras från mellanöstern. Vilken förnedring att andra män tar de svenska männens platser. Det manliga överskottet i dessa åldersgrupper är emormt.
  – De importerade männen får ekonomiska fördelar som inte saknar motstycke.
  – Lägenheter till de nya erbjuds av kommunerna.
  – Lycksökarna från mellanöstern dränerar den svenska ekonomin. Kommun och stat har begränsade möjligheter att anställa de svenska männen.
  – De importerade männen har subventionerade löner, och anställs med mycket lägre kostnader än de svenska.
  – Företagen dräneras med skatter och avgifter. Arbeten flyttar utomlands. Jobb lyfts ur Sverige.

  Slutligen så indoktrineras att allt bra i Sverige är “feministiskt”. Hur ska Svenska män uppskattas i ett land där det feministiska hyllas?

  Gillad av 6 personer

Kommentarer är stängda.