BAKGRUNDEN MÖRKADES

”En jargong som innehåller mycket sexuella anspelningar och grova sexuella uttryck. Så beskrivs samtalskulturen bland personal på kommunala Äventyrsbadet i en intern utredning, som gjordes efter en anmälan om sexuella trakasserier.”

Så beskrev Barometern arbetsklimatet vid Äventyrsbadet i Kalmar i en artikel i slutet av september. Jag fick tips från en person inom media att jag borde gräva lite i detta. Artikeln fortsätter sedan enligt följande.

”Anmälaren, en fastanställd kvinna, berättade om hur hon vid många tillfällen fått höra att hon måste ”lära sig” att prata sex med sina arbetskamrater, att hon fått olika sexuella kommentarer och blivit tillsagd att ranka kollegerna på en ”ligg-lista”, alltså vilka hon ville ha sex med. Hon berättar också om en händelse, där hon ska ha blivit fysiskt attackerad av en manlig kollega. [….] Där beskrivs hur anmälaren blivit dragen i håret och satt ner på knä och blivit tillsagd att utföra en sexuell handling.”

”Under inledningen av utredningen stängdes också den huvudanklagade personen av från arbete under 14 dagar.”

Jag grävde en del i detta men sedan kom det annat emellan och jag har lagt det åt sidan. Idag skriver återigen Barometern om det då kommunen tagit fram en ny handlingsplan för de anställda på äventyrsbadet.

”Nu har all personal intervjuats igen och en handlingsplan är mer eller mindre klar. Syftet med intervjuerna har varit att kartlägga arbetsmiljön med särskilt fokus på kultur och språkbruk inom arbetsgrupperna.”

Den huvudanklagade person och som stängdes av under två veckor är född i Syrien. Nu skall kommunen fokusera på kultur och språk. Kommunen och Barometern har varit noga med att inte skriva att det handlar om personer med utländsk bakgrund. Jag tror dock att den kultur och värdegrund som dessa personer från MENA-länder har med sig till Sverige alltid kommer sitta kvar. Den går inte bort med hjälp av en handlingsplan och samtal. Tyvärr så använder Kalmar kommunen sina arbetsplatser som integrationsprojekt och det faller inte så väl ut alla gånger.   

8 reaktioner på ”BAKGRUNDEN MÖRKADES

 1. Martina Karlgren 2020-12-10 / 18:57

  Toralf!
  Du ska nog akta dig för att komma med subtila och personligt riktade anklagelser i ett fall som du inte har en aning om. Bryter du inte mot integritetsskyddet?
  Mvh Martina Karlgren

  Gilla

 2. Thor 2020-12-10 / 11:11

  Det blir nog bra när Sverige blivit islamiserat till fullo. Så kan kvinnorna lämna det offentliga livet och återgå till kök och sängkammare för att brukas av oss män och vara oss till behag.
  Det blir fina tider för alla oss av manligt kön.

  F.Ö Nanne till HIF, Olof till Sirius, Rydström till FF

  Gilla

 3. turrim 2020-12-10 / 08:51

  Det här borde väl ha medfört en polisutredning. Inte en internutredning med straffet fjorton dagars avstängning och ändrade rutiner.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2020-12-10 / 09:48

   Kommunen mörkade det under flera månader. Den utsatta kvinnan borde gjort en polisanmälan. Frågan är hur ansvariga inom Kalmar kommun agerade. Avrådde de kvinnan från att göra en polisanmälan?

   Gillad av 1 person

 4. Ivar Andersson 2020-12-10 / 08:32

  Vad hjälper en handlingsplan när sharialagarna är rättesnöret?

  Gillad av 2 personer

 5. Håkan Spångberg 2020-12-10 / 06:20

  Ansvaret ligger hos de politiker som möjliggör denna dekadenta utveckling av vår nation.
  Och ytterst hos väljarmajoriteten som släpper fram dessa oikofoba vänsterliberaler till makten.
  Sverige RIP.

  Gillad av 2 personer

  • Lars 2020-12-10 / 10:32

   Håkan S, ja vi har en ointelligent väljarkår. Lägg till det att en stor del är helt beroende av statliga, kommunala och regionala anställningar (majoritet kvinnor men också många karriärsugna män) o på dessa arbetsplatser finns alltid en ordningsman (motsv. politisk kommissarie i Sovjet) som gör att demokratiska diskussioner kvävs direkt. Så jag håller med dig – Sverige R.I.P.

   Gillad av 2 personer

 6. Andersson 2020-12-09 / 23:45

  Saxat från Thoralfs blogg:

  ”Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.”

  Gilla

Kommentarer är stängda.