DOSER VACCIN KALMAR LÄN

Under januari och februari kommer Kalmar län få följande antal doser vaccin enligt preliminära uppgifter från Folkhälsomyndigheten. Första siffran leverans januari och andra siffran februari.

Pfizer 16 000 + 16 000 = 32 000 doser

Moderna 2 500 + 2 500 = 5 000 doser

Astra Zeneca 0 + 74 900 = 74 900 doser

Eftersom den som vaccinerar skall ha två doser så räcker det till ca 56 000 personer.

I Kalmar län finns ca 47 000 personer som är 70+ enligt SCB men alla kommer sannolikt inte vaccinera sig. Sedan skall även viss personal inom sjukvården och äldreomsorgen prioriteras. Utöver det finns det andra personer som befinner sig i någon annan typ av riskgrupp som också kommer prioriteras.

Med stor sannolikhet kommer den utlovade leveransen räcka till dessa grupper. Sedan står antagligen gruppen 65-69 år på tur och de är drygt 15 000 personer och de borde därmed få tillgång till vaccinet i mars.

Jag gissar att i åldersgruppen 70+ kommer minst 80-90 procent vaccinera sig men sedan kommer andelen sannolikt minska ju yngre personerna är.

23 reaktioner på ”DOSER VACCIN KALMAR LÄN

 1. Hoppalong 2020-12-11 / 19:46

  Svar till Thoralf ovan. Du lärde dig inget av löftena som avgavs i samband med fågelinfluensan? Vad Hallengren pratar om har ingen relevans i verkligheten. Om hon avgår i morgon är hennes uttalande inte vatten värt. Det borde du om någon veta.

  Gilla

   • Hoppalong 2020-12-11 / 17:30

    Så står det inte ,utan de förbereder ett lagförslag. När träder den lagen i kraft står inget om. Med andra ord ingen är skyddad i dagens läge, För att var skyddad måste du ta reda på vilket vaccin du får och kontrollera om nuvarande försäkring täcker eventuella biverkningar. Vilket jag tvivlar på att Agda 90 år har reda på.

    Gilla

   • Thoralf A 2020-12-11 / 17:40

    Om du lyssnar på inslaget så säger socialminister Lena Hallengren att lagförslaget kommer vara retroaktivt från det att vaccinet börjar ges även om lagförslaget inte är beslutat av Sveriges riksdag.

    Gilla

 2. Robban 2020-12-11 / 08:07

  Om något av vaccinerna skulle visa sig ha allvarliga biverkningar!
  Vem är isåfall skadeståndsansvarig?
  Jag gissar att företagen har en klausul där de friskriver sig från ev ersättningar vid okända biverkningar!
  Just de tre företag som listats har alla tagit fram sina vacciner med helt nya metoder, jämfört med hur ex de traditionellt tas fram!
  Finns ingen chans att jag någonsin kommer låta mig frivilligt injeceras med någonting sådant!

  Gilla

  • Roland Salomonsson 2020-12-11 / 10:57

   Att pandemin skulle komma tycks ha varit väl känt inom Globalismen.

   Redan för 2-3 år sedan beslutades av Regering/ev även Riksdagen. att läkemedelsföretag inte längre skulle vara skadeståndsskyldiga för läkemedels biverkningar.

   Samtidigt beslutades att biverkningsskadade individer i Sverige, inte skulle kunna kräva ”överdriven” hjälp i vård eller socialt. D v s skulle få klara sitt liv själv om de blev biverkningsskadade.

   Med tanke på att företagen nu bara avser leverera GENMANIPULERADE vacciner/läkemedel, kommer jag som 70+ ändå inte att välja ett västerländskt vaccin de närmaste 3-5 åren. Jag tror det ryska vaccinet är standardframställt, så det blir i så fall mitt förstahandsval. De testar ju noggrannare än de västerländska bolagen. De var först, men fortsätter trots detta med tester.

   Någon jäkla ofrivillig FÖRSÖKSKANIN vill jag inte vara.

   Gilla

   • Thoralf A 2020-12-11 / 11:19

    Det vore bra om du angav källa till dina påståenden!

    Genetic Vaccines
    Vaccines that deliver one or more of the coronavirus’s own genes into our cells to provoke an immune response.

    Viral Vector Vaccines
    Vaccines that contain viruses engineered to carry coronavirus genes. Some viral vector vaccines enter cells and cause them to make viral proteins. Other viral vectors slowly replicate, carrying coronavirus proteins on their surface.

    Protein-Based Vaccines
    Vaccines that contain coronavirus proteins but no genetic material. Some vaccines contain whole proteins, and some contain fragments of them. Some pack many of these molecules on nanoparticles.

    Inactivated or Attenuated Coronavirus Vaccines
    Vaccines created from weakened coronaviruses or coronaviruses that have been killed with chemicals.

    Gilla

   • ac carlsson 2020-12-11 / 16:50

    Många olika vaccin mot Covid-19 på gång.

    Klicka för att komma åt novel-coronavirus_landscape_covid-19.pdf

    Flera av dessa vacciner kan inte direkt klassas till en av de fyra vaccintyper som Thoralf listar, utan är i stället en kombination av flera typer.

    Vaccinet från AstraZeneca /University of Oxford

    ChAdOx1-S (eller AZD1222) är ett försvagat virus som inte kan reproducera sig själv. Detta virus är en version av ett vanligt förkylningsvirus (adenovirus) som tagits från schimpanser och sedan manipulerats så att det kan producera det spikprotein som återfinns på ytan av SARS-CoV-2-viruset som förorsakar Covid-19.
    Vaccinet kan närmast räknas som ett ”Viral vector vaccin” trots att det inte riktigt överensstämmer med definitionen.

    Vaccinet från Moderna/NIAID är av typen LNP-encapsulated mRNA.

    LNP står för Nano-Partiklar av Lipider (små partiklar av en sorts fett liknande ämnen). I dessa partiklar kapslas mRNA in. Lipiderna beter sig som en klick smör i varmt vatten – de löses upp. Det är därför som detta och liknande vacciner måste förvaras vid låg temperatur.

    mRNA står för message Ribo Nukeic Accid.
    mRNA finns normalt sett i cellens cytoplasma och det går lätt att med modern genmanipulation få en cell att producera stora mängder mRNA (och andra typer av RNA). Det medför att det går snabbt och är relativt billigt att framställa vacciner baserade på mRNA.
    På plats i en mottagarcell kan mRNA förmå cellen att producera ett protein som liknar det som finns i SARS-CoV-2-viruset och på så sätt aktivera immunförsvaret.

    Vaccinet från BioNTech/Fosun Pharma/Pfizer – 3 LNP-mRNAs.
    Liknar vaccinet från Moderna/NIAID men innehåller tre olika sorters mRNA. Därmed kan mottagarcellen producera fler sorters (3?) proteiner som liknar proteinerna i SARS-CoV-2-viruset.

    Inget av de två sistnämnda vaccinerna kan utan förbehåll hänföras till någon av de nämnda vaccintyperna utan kan mera ses som en kombination av flera typer.

    Gilla

   • Thoralf A 2020-12-11 / 17:20

    New York Times klassificerar alla vaccin som är på gång inom dessa fyra olika grupper.

    Min fundering är vilken typ av vaccin har lägst risker?

    Gilla

  • Lars 2020-12-11 / 15:51

   Roland, i stunder av ovisshet får man använda det lilla förnuft man har. Jag vill inte bli allvarligt sjuk i C19 – det verkar för jävligt. Det enda man i någon mån kan luta sig mot är statistik. Enligt Folkhälsomyndigheten i Sverige har vi 7500 döda och 3500 som vårdats på IVA. Det blir cirka 0,1% av Sveriges befolkning. Svårt att hitta uppgifter på skadade av vacciner (andra vacciner) men har sett alarmerande siffror på en på 50 000 – oftare 1/100 000. Om vi är försiktiga och utgår från ”det värsta” och antar en på 10 000 så => 0,01% av Sveriges befolkning skulle få biverkningar vid 100% vaccinering. Jag kommer nog att tacka ja till vaccination.

   Gilla

 3. Cosmik Debris 2020-12-11 / 04:02

  OT
  Regeringen vill göra föräldrabalken mer könsneutral – begreppen ”mamma” och ”pappa” ska tas bort .Åsa Lindhagen (MP) ”-Nu tar vi steg framåt för att anpassa lagstiftningen efter verkligheten”

  Sannolikt finns det fler handikappade än det finns ”regnbågsfamiljer”. Då är det väl inte mer än rimligt att samtliga bostäder som byggs ska vara handikappanpassade för att ”anpassas efter verkligheten”?

  Sverige är landet som anpassade sig till döds.

  Gilla

  • Thoralf A 2020-12-11 / 07:18

   Skriv kommentarer under OT-inlägget

   Gilla

 4. Anders 2020-12-10 / 19:59

  Det vore oerhört dumt av de äldre att inte vaccinera sig. Det kommer naturligtvis att uppträda biverkningar som man inte sett i de kliniska studierna. Dessa omfattar vad jag sett upp mot 20 000 individer, och sällsynta biverknar kan man ha missat. De syns först när man vaccinerat millioner. Men låt oss säga att en allvarlig biverkan drabbar var 50 000:e. Det är en risk om 0.05 promille, vilket för de över 70 år ska ställad mot risken att dö av Covid-19 som är runt 5 procent, dvs 1000 gånger högre. Och även för de yngre är riskkalkylen klart till fördel för vaccinationen.
  Så låt oss hoppas att en mycket hög andel av befolkningen låter vaccinera sig.

  Gilla

  • Anders 2020-12-10 / 20:01

   0.02 promille ska det vara.

   Gilla

  • Andersson 2020-12-10 / 23:52

   Vad är det som vore ”oerhört dumt”? Jag anser att det är oerhört dumt av dig att uttrycka dig på det sättet. Jag och flera med mig behöver inga råd från en anonym amatör. Jag vill att du visar vilka källor du har till dina uppgifter. Att du uppträder anonymt stärker inte din trovärdighet.

   Gilla

  • Grålle 2020-12-11 / 09:24

   Visst, förutsatt att man tror på ett snabbt framtaget, undermåligt utprovat vaccin som laborerar med kroppens RNA- och DNA så är det säkert toppen!
   Det är värt hundratals miljarder för läkemedelsbolagen och bygger på att du skall vaccineras om och om igen.
   Dessutom ger det Bill Gates en hygglig avkastning på hans investeringar…..

   Gilla

 5. Hacke 2020-12-10 / 19:52

  OT
  Det är lika bra att följa det råd som eminente författaren Sven Delblance så ofta upprepade; resignera.
  Efter två ”nyheter” i dagens flöde står det klart att i princip alla som sätter sin fot på svensk mark också blir kvar för gott såvida de inte lämnar av fri vilja.
  Tillfälliga uppehållstillstånd är bara är en formalitet som till hundra procent leder till permanenta (TV4-Nyheter).
  Och vad jag förstår av samma källa tar den nya migrationslagen med bland annat humanitära skäl hand om resten (centern körde en riktig fuling med sin skenmanöver härom dagen). Och de som inte ryms inom dessa vida ramar ramar stannar ändå och lever gott på kombinationen bidrag och kriminalitet.
  Godnatt Sverige. Det lilla som fanns kvar av hopp om en förbättring eller nyans till kursändring har flugit sin kos. Allt är bara ett stort förbannat spektakel och spel för galleriet.

  Gillad av 2 personer

 6. Sven d.ä. 2020-12-10 / 19:15

  Ska det räcka till 56000 personer så är det 112000 doser som ska injiceras. Hur lång tid tar det att identifiera personen, personen gör sig iordning för injektion, injektionen utförs, dokumentation att injektionen är utförd etc etc. Kan man hinna med 10 personer i timmen? Räknar man med pauser för personalen, att vissa patienter inte dyker upp i tid, vissa måste kollas upp medicinskt/allergi etc. Jag tror man måste finna 15000-20000 timmar för att administrera vaccineringen. Har Kalmar den resursen?

  Gilla

 7. Hoppalong 2020-12-10 / 18:49

  Undrar om de som vaccinerar sig vet om att alla har friskrivits sig från ansvar?

  Gillad av 1 person

  • Andesson 2020-12-10 / 23:57

   Jag tror att ”Anders” glömde nämna det i sin kommentar [”ANDERS 2020-12-10 / 19:59”]

   Gilla

 8. Magnus Berg 2020-12-10 / 18:46

  Jag har mina försäkringar på försäkringsbolaget moderna….har dom nån koppling läkemedelsbolaget moderna.?

  PS:1 Jag tänker inte ta detta vaccin frivilligt….jag håller mig borta ifrån folk och fä tills det har lugnat ner sig.

  PS: 2 Grattis till segern mot Jönköping.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2020-12-10 / 18:58

   Tack, utgångsläget är utan tvivel bra inför söndagens match men inget är klart förrän slutsignalen.

   Gilla

Kommentarer är stängda.