KLIMATTOKIG

Finns det någon opposition värd namnet i Kalmar? Idag hyllade alla partier Johan Persson (S) för att han lyckats få kriminalvården att bygga ett nytt fängelse i Kalmar kommun. Johan Persson kände sig säkert som tuppen i en hönsgård. Alla övriga gruppledare, de flesta är välbetalda kommunalråd eller oppositionsråd tycks dessutom vara överlyckliga över att de fick vara med majoriteten och besluta om ett nytt coronapaket inom kommunen. Ingen i oppositionen hade något annat förslag eller åsikt om mer pengar till företagen, inte ens Moderaterna.

Sedan handlade dagens kommunfullmäktigemöte väldigt mycket om ”klimatet”. Är det någon mer än jag som har noterat hur det ordet missbrukas och förvanskas. Klimat kan snart sagt sättas samman med vilket ord som helst. I de flesta fall menar man inte klimatet utan man menar livets gas, koldioxid.

I kommunens budget som antogs i oktober kan man läsa att det skall göras ”klimatanalyser vid större investeringar”. Hur många tror att det handlar om inomhusklimatet? Nej, givetvis inte utan det handlar om vilket ”klimatavtryck” eller ”klimatpåverkan” som en investering kommer innebära. Vad är då ”klimatavtryck” eller ”klimatpåverkan” för något? Jag tolkar det som att det är en analys av hur mycket koldioxid som kommer produceras till atmosfären. Det är med andra ord ingen ”klimatanalys” utan en koldioxidanalys. Men det låter mer dramatiskt med ”klimatanalys, klimatavtryck eller klimatpåverkan”.

Hållbar turism diskuterades också i en interpellation. Då blev det istället ”klimatsmart turism” och hur man kan ”semestra klimatsmart”. Det handlar egentligen till stor del bara om ”klimatsmart resande”. Det blir cykelsemester i fortsättningen om Miljöpartiet får bestämma. Återigen handlar det om koldioxid. Det rätta begreppet borde ju vara koldioxidsnålt resande men det är ju inte lika slagfärdigt för en floskelpolitiker eller för en ”klimatalarmist”.

En klimatalarmist är ju i grund och botten en koldioxidalarmist!

Kalmar kommun skall också göra en miljö- och ”klimatgenomgång” av alla livsmedel. Begriper de egentligen vad de skriver? Klimatgenomgång av livsmedel! Hur gör man det? Jag gissar att det handlar om hur mycket koldioxid som olika livsmedel genererar under produktionen och transporterna. Undrar om även hur mycket människor ”pruttar” av olika livsmedel. Så den rätta beteckningen vore ju ”klodioxidgenomgång” men det är ju inte lika slagkraftigt i debatten.

Sedan ville också det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson ge en julklapp. Kalmar kommun skulle ansöka om medlemskap i nätverket ”Klimatkommunerna”. Är det nätverket för kommuner som fått hybris och tror att de kan påverka klimatet? Jag tolkar det i varje fall på det sättet. En kompis klubb där man skall ”klimatdunka” varandra i ryggen och ”klimatkrama” varandra till en ”klimatorgasm”. Suck….

Sedan avslutade Johan Persson ett svar på en interpellation från Miljöpartiet med följande ord.

”En annan för tidig julklapp, dagen till ära, är att elektorsförsamlingen idag samlas runtom i USA:s alla delstater. Där kommer man formellt att välja Joe Biden till USA:s nästa president. Det första beslutet den nya administrationen tar den 20 januari är att återigen ansluta USA till Paris-avtalet. Ett otroligt viktigt ställningstagande.”

Det finns många anledningar att ställa frågor till Johan Persson och övriga kommunalråd under 2021 då jag planerar att bli betydligt mer aktiv i kommunfullmäktige.

Man kan bli klimattokig för betydligt mindre!

13 reaktioner på ”KLIMATTOKIG

 1. Andersson 2020-12-15 / 15:12

  Min käresta blev klimattokig för några år sedan. Jag tror har med åldern att göra för nu har det gått över. Nu är hon precis lika tokig som innan.

  Gilla

 2. Ivar Andersson 2020-12-15 / 14:25

  Kalmar kommun skulle ansöka om medlemskap i nätverket ”Klimatkommunerna”.
  Varför ansöker inte Kalmar kommun om medlemskap i nätverket ”Klimatnödlägeskommunerna” eller har Johan Persson redan glömt att det är klimatnödläge i Kalmar?
  Kommer det nya fängelset i Kalmar kommun att vara säkrat mot den accelererande havsnivåökningen?

  Gilla

 3. Klimat-Roland 2020-12-15 / 12:05

  Thoralf, det är du som utgör oppositionen i Kalmar.
  Skulle vilja veta hur många, eller rättare sagt få, som känner till Kalmars ledande politiker.
  Alla känner igen och känner till Johan Persson, men hur många känner igen Sölvinger, Deveren och Ross?
  Ännu färre vet vilja SD:s representanter är.
  Marknadsför dig som den enda oppositionen i Kalmar.

  Gilla

 4. awsvensson 2020-12-15 / 11:17

  Att folk i tider när man inte hade så mycket kunskap om väder o vind o trodde det var gudar som styrde så offrade man människor ,djur o värdeföremål för att blidka gudarna, dagens klimathysteriker har i försök o blidka klimatguden Koldioxid o dess profet Greta med ofantligt med miljarder kronor, liksom våra förfäders fruktlösa försök så kommer det o visa sig att det gäller även dagens klimathysteriker.

  Gilla

 5. Hans 2020-12-15 / 10:32

  Är inte islamiseringen av Sverige(och Kalmar) det största problemet för närvarande?

  Diskuteras detta på fullmäktigemötena?

  Eller mina farhågor överdrivna,islamiseringen ändå inte ett så stort problem?

  Flykten från verkligheten ett stort problem i dagens värld Kalmar inräknat?

  Och hur står det till med tänkandet hos Kalmar politikerna?

  Lösligheten i detsamma tycks påfallande, men kanske finns ej tid för mer genomtänkt funderande.

  ”Tänkandet är det svåraste arbete som finns det är förmodligen därför som så få ägnar sig åt”. det.

  – Henry Ford

  Hans

  Gillad av 2 personer

 6. Sven d.ä. 2020-12-15 / 08:39

  ”Klimatrörelsen” har hamnat i eller kommer att hamna i ett dilemma. I sin jakt på att begränsa CO2 så kommer det att leda till fler kärnkraftverk. Polen satsar på kärnkraft. Nu hörde jag också att UK är på väg, och fler länder kommer säkert till. Jag tror inte att ”klimatrörelsen” är de första att omfamna kärnkraft.

  Gillad av 1 person

  • Anders J 2020-12-15 / 10:03

   Det borde de väl vara?

   Gilla

 7. Robban 2020-12-15 / 02:59

  Någon som vet om han tror på det här själv?
  Vet faktiskt inte vilket som är värst! Om han tror på det eller om han spelar med!

  Gilla

 8. ölandsbonde 2020-12-15 / 00:33

  Du missade nyordet ”klimatförorening”. Det ska Bilden ta tag i och kämpa mot.

  Lägg ned alla skolor, för klimatets skull. De producerar ändå bara idioter.

  Gillad av 1 person

 9. Halal 2020-12-14 / 23:11

  Är han narcissist? De brukar vara mästare på att övertala och få med sig allt och alla.

  Kommer JP ställa upp i nästa val med? Stackars invånare!

  Gillad av 1 person

 10. Rappakalja 2020-12-14 / 23:06

  Oppositionens tafatthet är ju rent av pinsam. Kalmar har blivit ett dårarnas planet. Genusflum, HBTQ, feminism, flyktingvurmeri och Greta.

  Gäsp!

  Gillad av 1 person

 11. Håkan Spångberg 2020-12-14 / 22:49

  Det borde införas begränsning på max två mandatperioder för politiker.
  Då kom vi kanske ifrån livstidspolitiker och fick in sunt förnuft i de beslutande församlingarna med företrädare som har folkets och kommunens/landets bästa för ögonen.

  Gilla

  • chowis 2020-12-15 / 18:28

   Max en halv om man inte går igenom offentlig IQ-test och godkänt nationellt prov i alla ämnen

   Gilla

Kommentarer är stängda.