KLIMATMISSBRUKET

Efter gårdagens blogginlägg med rubriken ”Klimattokig” fortsatte jag fundera över missbruket av ordet klimat. Jag började titta efter lite exempel i media. Det finns ju minst sagt många skrämmande exempel på detta. Rubriksättarna tycks tävla om de mest uppseendeväckande rubrikerna men bryr sig uppenbarligen inte om relationen till verkligheten och sanningen. Jag satte samman denna bild med exempel.

“Even if the theory of global warming is wrong, we will be doing the right thing in terms of economic policy and environmental policy”

”De vetenskapliga experternas slutsatser tystades ner och ersattes av en åsiktsförklaring som stod i samklang med IPCC-ledningens och vissa regeringars alarmistiska övertygelse och miljöpolitiska intentioner. Vetenskapen fick ge vika för tro och politik. Precis som idag.”

10 reaktioner på ”KLIMATMISSBRUKET

 1. Andersson 2020-12-17 / 19:39

  I går var det granflygning. En kvart innan utsatt tid sprack himmelen upp och solen tittade fram och hela fjärden glittrade som silver. Så kom den flygande granen farande. Ljusen sken så vackert på varje plan och solstrålarna blixtrade i dess nos. När granen vände tillbaka mot flottiljen slöt sig molnen och solen försvann. Det är den enda sol jag har sett på över en månad. Kan någon förklara denna plötsliga klimatförändring på en onsdag mitt i veckan? Kan det vara vädrets makter?

  Gilla

 2. Otto 2020-12-16 / 13:24

  Tråkigt att din överklagan avvisades. Barometern var snabba att meddela detta idag. Adolfson slipper alla former av konsekvenser, som vanligt.

  Gilla

 3. botwid 2020-12-16 / 07:21

  Ett svenskt bajsblad inkliderade CO2 bland luftföroreningarna. Bajsbladen brukar visa bilder på skorstenar som bolmar. Det beror på journalistisk inkompetens. Det vi ser är den ”giftiga” vattenångan, CO2 är färglös – tillika livets gas.

  Gillad av 2 personer

 4. Halal 2020-12-16 / 01:57

  Kommer Kalmar FF’s styrelse vika ned sig igen för supportrarna och anställa Henrik Rydström som tränare? Han som anser att fotbollslandslaget är Nazistiskt.

  Gillad av 1 person

  • Otto 2020-12-16 / 13:33

   Nanne är snart tillbaka. Nästa gång laget krisar rings han in igen. 🙂

   Gilla

 5. Andersson 2020-12-16 / 01:04

  Har ni överskott på poliser i Kalmar?

  SVT SMÅLAND: ”En man har gripits, misstänkt för mordförsök, efter att ha gått till angrepp med en kniv mot flera polismän under en husrannsakan i Kalmar, uppger polisen.”

  Var ligger Oxhagen?

  Gilla

 6. ölandsbonde 2020-12-15 / 15:36

  Negligera inte kampen mot ”klimatföroreningar”, som Biden ska ta tag i. Något för Kalmars bildade fullmäktige att profilera sig på.

  Gilla

 7. nilscobra 2020-12-15 / 14:55

  ”klimatsmart” måste vara ett av dom mest missvisande nyorden dom senaste århundradena. Finns väl inget smart med att en klimathotshypokondriker springer runt och vidtar en massa symbolåtgärder i tron att det skall påverka klimatet.

  Gillad av 2 personer

  • Andersson 2020-12-15 / 21:38

   Vad blir det om man vänder en smart arab bakofram?

   Gillad av 2 personer

 8. Håkan Spångberg 2020-12-15 / 13:18

  Klimatet – samtidens religion…

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.