OFF TOPIC VECKA 51

Detta inlägg är till för att mina läsare skall kunna skriva off-topic kommentarer. Därmed blir mina andra inlägg på bloggen mer renodlade för mina läsare men det finns alltså ändå en möjlighet att skriva kommentarer eller tipsa om artiklar i helt andra ämnen. Du hittar alltid senaste off-topic inlägg i högermarginalen under hela veckan.

12 reaktioner på ”OFF TOPIC VECKA 51

 1. Lars Josefsson 2020-12-16 / 09:54

  Före pandemin pratade statsministern om hur väldigt dyra pensionärerna är för samhället; kan detta ha påverkat regeringens motivering att skydda de äldre.
  Jag är 83 år gammal och jag är orolig.

  Gilla

 2. J-O H 2020-12-15 / 02:49

  Ser jag en fullt frisk rumän eller bulgar utanför butikerna som är för bekväma för att jobba får dom aldrig en krona! Ibland har jag gett en tjuga då och då till en sjuk svensk fattigpensionär!
  Hur många svenskar ger pengar till välgörenhet och hur mycket? Företagaren Christer har filmat det svenska bedrägeriet i Filipinerna.

  Gilla

 3. Hacke 2020-12-14 / 22:52

  Gammelmedia tvingades motvilligt ut på banan av fri media kring Federley-skandalen men snabbt kröp dom under sina stenar igen efter några vidriga tyck-synd-om-inslag.
  Men så känns gammelmedia också alltmer irrelevant i det verkliga nyhetsflödet. En fullkomlig explosion nu på nätet av nya friska aktörer så man hinner inte ens med att skumma av vad gamla trötta regimmedier som SVT har för sig med sina förutsägbarheter, dimridåer och lögner.

  ”Riks” däremot är ett verkligt stjärntillskott med sina alerta och duktiga tjejer. Ikväll var det direktsändning med Patrik Sjöberg som sannerligen inte skrädde orden kring Annie Lööf och centerpartiet och kring Federleyskandalen. Han var mycket insatt i ärendet och lär knappast bli inbjuden till gammelmedia just av den anledningen. Och inte i övrigt heller. Det är ingen tvekan vad han står i förhållande till den svenska pk-fascismen och det han kallar flumsverige. Mycket se- och lyssnarvärt liksom det mesta på Riks där det nu välförtjänt väller in nya prenumeranter.

  Gilla

 4. Onkel Björn 2020-12-14 / 18:50

  Det här med covid-19.
  jag tycker det är kul att spåna i konspiratoriska tankegångar. Idag kunde vi se den senaste statistiken över antalet döda i landet fram tom sista november, 87.511 st. Blir ca 262 st om dagen. I genomsnitt har det de senaste decenierna dött ca 250 personer/dag. Alltså en liten överdödlighet på 12 personer per dag. Men eftersom antalet personer i landet har ökat ganska kraftigt de senaste årtiondena, kanske 262 numer är en ”normal” dödssiffra. Och då kan man ju undra över allt detta ståhej som är? Och då kommer mina konspiratoriska fantasier fram. Är det för att vår regering vill styra allt fokus bort från andra ämnen? EU debatten har ju tex varit ganska lam sedan vår statsminister for ner till Bryssel i somras och lovade oss, innan han for, att man inte skulle gå med på att Sverige belastades ytterligare med pålagor. Och vad blev resultatet? Skuldfälla ?

  Ett annat område som det också varit väldigt tyst om från regeringens sida är ju den eskalerande brottsligheten bland invandrare. Vad gör regeringen. Lägger krav på licens för extramagasin till vapen! Men, busarna söker ju inte ens licens på de vapen de har. Suck. Drabbar ju bara de skötsamma jägarna och målskyttarna. Sida får mer pengar att skyffla ut till andra länder än vad tex polisen får. Visar ju bara på prioriteringarna.

  Eller har alla dessa restriktioner och rekommendationer som kommit, förts fram endast för att skyla över den underdimensionerade och under många år ekonomiskt misskötta sjukvården, där den stora kostnaden är för administrationen.

  Finns hur mycket som helst för grävande journalister, om de bara vill engagera sig.
  Men vill de?

  Gillad av 1 person

 5. Robban 2020-12-14 / 18:25

  Tycker det är oerhört roande att höra SVT motivera varför programmet om Federleys mf EU arbete ska fortsätta sändas trots avslöjandet om att han ljuger och umgås med flertalet dömda pedofiler, tom haft en inneboende som gjort sig skyldig till 22 grova barnvåldtäkter på flickor i samma ålder som Federleys egen dotter!
  Detta motiverar SVT med att deras program har absolut ingenting med Federleys privata liv att göra!
  Men svenskaraben som var med i ”på spåret” där drogs avsnitten in pga av att SVT absolut inte delade den värdegrund svenskaraben uppvisat i privata sammanhang ex på flashback under pseudonym!

  Hahaha

  SVT har alltså inga betänkligheter eller problem med pedofili!
  SVT/SR måste läggas ned! Hoppas att alla inser det, då det inte finns något alternativ!

  Gillad av 2 personer

 6. Kalle 2020-12-14 / 17:52

  ## Region Skåne väntar inte på order från Stockholm ##

  ## I Skåne har man varit på tå och agerat utan att invänta instruktioner från Stockholm. ##

  ## Malmö Stad hade inrättat den så kallade ”Virusexpressen”, mobila provtagningsteam som åker runt och testar personer i äldreomsorgen. ##

  ## Mycket finns redan på plats: personalen bär munskydd och visir och något hoppande mellan avdelningar får inte förekomma. Smittspårning inleds. ##

  https://www.expressen.se/ledare/region-skane-vantar-inte-pa-order-fran-stockholm/

  Tycker att man skall ha VIRUSEXPRESS över hela landet. Så här i vaccinationstider borde man ha en VACCINATIONSEXPRESS som vacinerar de gamlingar som suttit självald isolering i månader för att undvika smitta. De vill nog inte ta sig till vacinationscentraler utan vill bli vaccinerade hemma där de är isolerade!!!

  ## En ny rapport från Arena Idé visar att regeringen och ansvariga myndigheter varnades både i mars och april för att stora delar av personalen inom äldreomsorgen saknade skyddsutrustning. Av rapporten framgår att både statsepidemiolog Anders Tegnell och socialminister Lena Hallengren (S) antingen avfärdat eller inte förstått allvaret. ##

  https://samnytt.se/tegnell-och-hallengren-varnades-tidigt-for-bristen-av-skyddsutrustning-i-hemtjansten/

  Varken Hallengren eller Ättestupan-Tegnell verkar INTE vilja förstå att smittan är farlig. Förstår att Skåne tar saken i egna händer för att göra det bästa av situationen med VIRUSEXPRESSEN isället för att vänta på knasbollarna i Stockholm skall agera, vilket de antagligen varken vill eller har förmåga till!!!

  Nu väntar vi bara på en VACCINATIONSEXPRESS. Sverige är ju ett rikt land!!!

  Gilla

 7. Lollo 2020-12-14 / 17:51

  I min brevlåda httade jag idag ett litet utskick från de lokala Moderaterna i min kommun.

  Slagorden på framsidan löd ”Vi prioriterar skola, vård, omsorg!”

  Jag tycker mig ha hört dessa slagord åtskilliga gånger de senaste åren från samtliga partier. Har man inget nytt att komma med?

  Vänder man på bladet så presenterar Moderaterna i kommunen sin önskelista. Det är ju snart jul!

  Bland önskningarna hittar man:

  ¤ ”God ekonomisk hushållning” och så klämmer man in lite engelska för att imponera på läsarna: ”Need to have or nice to have”. Vad fan menar M med detta?

  ¤ Kommunen ska vara en trygg plats. ”Röj sly längs cykelvägar och gångstråk samt mer belysning”

  Varför inte angripa själva problemet istället för dessa meningslösa symbolåtgärder. Stoppa invandringen till kommunen helt och börja skicka hem dom som redan har kommit hit. Detta är den enda politiken som kommer att rädda kommunen och landet och ge oss tillbaka den trygghet vi hade i samhället för ca. 30 år sedan.

  Nej Moderaterna, ni kommer inte att få min röst i nästa val. Jag kommer fortsätta att rösta på AFS. Det enda parti som har förslag som kan ge mig och andra i kommunen tillbaks vår trygghet.

  Gilla

 8. Ò Hyra 2020-12-14 / 17:47

  Det är det här den feministiska, fjant-utbildningen på Karlsborg har att möta…
  Sverige har aldrig varit säkrare…

  Gilla

 9. Ò Hyra 2020-12-14 / 17:37

  En sak som har retat mej i många år är hur andra världskriget beskrivs.
  Och då särskilt hur väst skulle vara den makt som gjorde slut på Hitler och Nazismen.
  I media och diverse förljugna TV-serier framställs det som om invasionen i Normandie var det som vände kriget. Helt fel. Det hade bara tagit längre tid.

  Sanning är ju att det var slaget vid Kursk, då i stort sett hela Tysklands pansar utraderades
  av till antalet sämre men flera ryska T-34 or. Glöm sen inte slaget vid Stalingrad och general Paulus som blev inringade.

  Nej det var Sovjet som vann andra världskriget om man nu kan tala om vinst i dessa sammanhang.
  Och dom hade vunnit helt utan västmakterna.

  Gilla

 10. Ò Hyra 2020-12-14 / 17:12

  Det är dessvärre så att majoriteten av mänskligheten är dum och obildad med ett lågt IQ.
  Och dom kan därför inte anförtros att delta i allmänna val. Endast en bildad elit kan styra ett land. Folk från MENA-länder ska aldrig erhålla rösträtt.

  Gilla

Kommentarer är stängda.