TROTSIGA SVENSKA MINISTRAR

Idag har vi sett flera ledande politiker i Europa som föregått som goda exempel genom att vaccinera sig men i Sverige har vad jag vet ingen svensk minister vaccinerat sig offentligt.

Anses Sveriges statsminister och övriga i regeringen så oviktiga att det inte behöver vaccinera sig? I så fall behöver de heller inga livvakter i fortsättningen.

Justitieminister Morgan Johansson var till och med ute och handlade i ett shoppingcentrum i Lund under annandagen. Trots att statsminister Stefan Löfven uttryckligen uppmanat affärskedjorna att ställa in mellandagsrean. Om en minister skiter i denne restriktion då kan man heller inte kräva att folket följer restriktionerna. Vilket föredöme Morgan Johansson är!

En riktig pajasregering som det svenska folket får stå ut med!

Tjeckiens premiärminister Andrej Babis vaccinerade sig idag inför TV-kamerorna! Kan ses i både Rapport och Aktuellt ikväll.

19 reaktioner på ”TROTSIGA SVENSKA MINISTRAR

 1. Andersson 2020-12-30 / 10:21

  Tänk om någon hade träffat statsministern och hans livvakter hade det blivit tre färre i gallerian.

  Gilla

 2. Andersson 2020-12-29 / 18:38

  https://samnytt.se/bekraftat-sds-riksombudsman-forbjod-lankar-till-alternativmedia/

  BEKRÄFTAT: SD:s riksombudsman förbjöd länkar till alternativmedia

  ”Men det är absolut ingen som har bett mig skriva det här dokumentet, utan jag har skrivit det helt själv för att vi hade problem med en viss företrädare, säger han till Fria Tider”.

  Det verkar vara väldigt svårt för en del att förstå det här med källor och källkritik.

  Det är självklart tillåtet att länka till vilken sida som helst. Sidan bör vara allmänt tillgänglig och vara relevant i sammanhanget. Citerar man något måste citatet vara ordagrant återgivet. Den som länkar till en sida är inte någon för att innehållet stämmer. Det måste läsaren själv avgöra. Är det en sekundärkälla finns det förhoppningsvis en källhänvisning som leder till den ursprungliga uppgiften.

  Att en en uppgift publicerad i alternativmedia skulle vara mindre tillförlitlig än en uppgift i exempelvis i allmännyttan (public service) är befängt. Många uppgifter från alternativmedia tas inte upp av sr/svt eller de stora drakarna. Inte heller i de små.

  I all forskning är det viktigt att alltid ange källor. Det kan verka paradoxalt att osäker uppgift med källhänvisning är mer värd än en påstådd exakt uppgift utan källhänvisning.

  Det får inte vara så att en partiledning ska bestämma vad det förtroendevalda får och inte får läsa.

  Gilla

 3. Andersson 2020-12-29 / 11:26

  Resten:

  Centerpartiet:

  alireza.akhondi@riksdagen.se,daniel.backstrom@riksdagen.se,jonny.cato@riksdagen.se,fredrik.christensson@riksdagen.se,magnus.ek@riksdagen.se,johan.hedin@riksdagen.se,ulrika.heie@riksdagen.se,peter.helander@riksdagen.se,martina.johansson@riksdagen.se,ola.johansson@riksdagen.se,anders.w.jonsson@riksdagen.se,johanna.jonsson@riksdagen.se,mikael.larsson@riksdagen.se,helena.lindahl@riksdagen.se,per.lodenius@riksdagen.se,kerstin.lundgren@riksdagen.se,annie.loof@riksdagen.se,linda.modig@riksdagen.se,sofia.nilsson@riksdagen.se,rickard.nordin@riksdagen.se,niels.paarup-petersen@riksdagen.se,annika.qarlsson@riksdagen.se,per.scholdberg@riksdagen.se,anne-li.sjolund@riksdagen.se,lars.thomsson@riksdagen.se,helena.vilhelmsson@riksdagen.se,kristina.yngwe@riksdagen.se,solveig.zander@riksdagen.se,martin.adahl@riksdagen.se,anders.akesson@riksdagen.se,per.asling@riksdagen.se

  Vänsterpartiet:

  ulla.andersson@riksdagen.se,nooshi.dadgostar@riksdagen.se,lorena.delgado.varas@riksdagen.se,ali.esbati@riksdagen.se,ida.gabrielsson@riksdagen.se,hanna.gunnarsson@riksdagen.se,tony.haddou@riksdagen.se,jens.holm@riksdagen.se,christina.hoj.larsen@riksdagen.se,momodou.malcolm.jallow@riksdagen.se,lotta.johnsson.fornarve@riksdagen.se,maj.karlsson@riksdagen.se,birger.lahti@riksdagen.se,gudrun.nordborg@riksdagen.se,yasmine.posio@riksdagen.se,daniel.riazat@riksdagen.se,karin.ragsjo@riksdagen.se,elin.segerlind@riksdagen.se,hakan.svenneling@riksdagen.se,mia.sydow.molleby@riksdagen.se,ilona.szatmari.waldau@riksdagen.se,jon.thorbjornson@riksdagen.se,jessica.thunander@riksdagen.se,vasiliki.tsouplaki@riksdagen.se,ciczie.weidby@riksdagen.se,linda.westerlund.snecker@riksdagen.se,jessica.wetterling@riksdagen.se

  Kristdemokraterna:

  lars.adaktusson@riksdagen.se,michael.anefur@riksdagen.se,acko.ankarberg.johansson@riksdagen.se,camilla.brodin@riksdagen.se,gudrun.brunegard@riksdagen.se,ebba.busch@riksdagen.se,andreas.carlson@riksdagen.se,sofia.damm@riksdagen.se,hans.eklind@riksdagen.se,jakob.forssmed@riksdagen.se,hampus.hagman@riksdagen.se,robert.halef@riksdagen.se,magnus.jacobsson@riksdagen.se,ingemar.kihlstrom@riksdagen.se,magnus.oscarsson@riksdagen.se,mikael.oscarsson@riksdagen.se,kjell-arne.ottosson@riksdagen.se,desiree.pethrus@riksdagen.se,tuve.skanberg@riksdagen.se,pia.steensland@riksdagen.se,larry.soder@riksdagen.se,roland.utbult@riksdagen.se

  Liberalerna:

  tina.acketoft@riksdagen.se,gulan.avci@riksdagen.se,juno.blom@riksdagen.se,malin.danielsson@riksdagen.se,bengt.eliasson@riksdagen.se,joar.forssell@riksdagen.se,helena.gellerman@riksdagen.se,roger.haddad@riksdagen.se,robert.hannah@riksdagen.se,nina.lundstrom@riksdagen.se,fredrik.malm@riksdagen.se,maria.nilsson@riksdagen.se,lina.nordquist@riksdagen.se,christer.nylander@riksdagen.se,johan.pehrson@riksdagen.se,mats.persson@riksdagen.se,arman.teimouri@riksdagen.se,barbro.westerholm@riksdagen.se,allan.widman@riksdagen.se

  Miljöpertiet:

  leila.ali-elmi@riksdagen.se,janine.alm.ericson@riksdagen.se,emma.berginger@riksdagen.se,mats.berglund@riksdagen.se,elisabeth.falkhaven@riksdagen.se,maria.gardfjell@riksdagen.se,camilla.hansen@riksdagen.se,annika.hirvonen@riksdagen.se,emma.hult@riksdagen.se,rebecka.le.moine@riksdagen.se,amanda.palmstierna@riksdagen.se,anna.sibinska@riksdagen.se,karolina.skog@riksdagen.se,pernilla.stalhammar@riksdagen.se,lorentz.tovatt@riksdagen.se,johanna.ofverbeck@riksdagen.se

  Gilla

 4. Andersson 2020-12-29 / 10:37

  Sverigedemokraterna:

  jonas.andersson@riksdagen.se,lars.andersson@riksdagen.se,tobias.andersson@riksdagen.se,clara.aranda@riksdagen.se,ludvig.aspling@riksdagen.se,angelika.bengtsson@riksdagen.se,bo.broman@riksdagen.se,mattias.backstrom.johansson@riksdagen.se,alexander.christiansson@riksdagen.se,dennis.dioukarev@riksdagen.se,staffan.eklof@riksdagen.se,aron.emilsson@riksdagen.se,matheus.enholm@riksdagen.se,yasmine.eriksson@riksdagen.se,mikael.eskilandersson@riksdagen.se,runar.filper@riksdagen.se,josef.fransson@riksdagen.se,ann-christine.from.utterstedt@riksdagen.se,sara.gille@riksdagen.se,jorgen.grubb@riksdagen.se,roger.hedlund@riksdagen.se,ebba.hermansson@riksdagen.se,richard.jomshof@riksdagen.se,patrik.jonsson@riksdagen.se,mattias.karlsson@riksdagen.se,martin.kinnunen@riksdagen.se,julia.kronlid@riksdagen.se,fredrik.lindahl@riksdagen.se,linda.lindberg@riksdagen.se,angelica.lundberg@riksdagen.se,david.lang@riksdagen.se,monika.lovgren@riksdagen.se,adam.marttinen@riksdagen.se,thomas.morell@riksdagen.se,mats.nordberg@riksdagen.se,caroline.nordengrip@riksdagen.se,katja.nyberg@riksdagen.se,anne.oskarsson@riksdagen.se,eric.palmqvist@riksdagen.se,magnus.persson@riksdagen.se,charlotte.quensel@riksdagen.se,per.ramhorn@riksdagen.se,patrick.reslow@riksdagen.se,roger.richthoff@riksdagen.se,michael.rubbestad@riksdagen.se,oscar.sjostedt@riksdagen.se,johnny.skalin@riksdagen.se,robert.stenkvist@riksdagen.se,mikael.strandman@riksdagen.se,carina.stahl.herrstedt@riksdagen.se,jimmy.stahl@riksdagen.se,cassandra.sundin@riksdagen.se,sven-olof.sallstrom@riksdagen.se,bjorn.soder@riksdagen.se,per.soderlund@riksdagen.se,henrik.vinge@riksdagen.se,eric.westroth@riksdagen.se,markus.wiechel@riksdagen.se,jennie.afeldt@riksdagen.se,jimmie.akesson@riksdagen.se,christina.ostberg@riksdagen.se

  Gilla

 5. Andersson 2020-12-29 / 10:33

  Moderaterna:

  ann-sofie.alm@riksdagen.se,jan.r.andersson@riksdagen.se,alexandra.anstrell@riksdagen.se,helena.antoni@riksdagen.se,kristina.axen.olin@riksdagen.se,hanif.bali@riksdagen.se,lars.beckman@riksdagen.se,sten.bergheden@riksdagen.se,jorgen.berglund@riksdagen.se,tobias.billstrom@riksdagen.se,elisabeth.bjornsdotter.rahm@riksdagen.se,helena.bouveng@riksdagen.se,katarina.brannstrom@riksdagen.se,margareta.cederfelt@riksdagen.se,asa.coenraads@riksdagen.se,mikael.damsgaard@riksdagen.se,ida.drougge@riksdagen.se,annicka.engblom@riksdagen.se,karin.enstrom@riksdagen.se,jan.ericson@riksdagen.se,lotta.finstorp@riksdagen.se,johan.forssell@riksdagen.se,mats.green@riksdagen.se,ann-charlotte.hammar.johnsson@riksdagen.se,anders.hansson@riksdagen.se,richard.herrey@riksdagen.se,lars.hjalmered@riksdagen.se,johan.hultberg@riksdagen.se,marie-louise.hanel.sandstrom@riksdagen.se,malin.hoglund@riksdagen.se,kjell.jansson@riksdagen.se,lars.jilmstad@riksdagen.se,pal.jonson@riksdagen.se,david.josefsson@riksdagen.se,ellen.juntti@riksdagen.se,ulrika.jorgensen@riksdagen.se,arin.karapet@riksdagen.se,mattias.karlsson@riksdagen.se,ulf.kristersson@riksdagen.se,ann-sofie.lifvenhage@riksdagen.se,marlene.lund.kopparklint@riksdagen.se,betty.malmberg@riksdagen.se,maria.malmer.stenergard@riksdagen.se,josefin.malmqvist@riksdagen.se,noria.manouchi@riksdagen.se,louise.meijer@riksdagen.se,marta.obminska@riksdagen.se,lotta.olsson@riksdagen.se,lars.puss@riksdagen.se,saila.quicklund@riksdagen.se,edward.riedl@riksdagen.se,jessica.rosencrantz@riksdagen.se,jessika.roswall@riksdagen.se,hans.rothenberg@riksdagen.se,mats.sander@riksdagen.se,magdalena.schroder@riksdagen.se,fredrik.schulte@riksdagen.se,maria.stockhaus@riksdagen.se,elisabeth.svantesson@riksdagen.se,cecilie.tenfjord.toftby@riksdagen.se,hans.wallmark@riksdagen.se,camilla.waltersson.gronvall@riksdagen.se,john.weinerhall@riksdagen.se,sofia.westergren@riksdagen.se,cecilia.widegren@riksdagen.se,john.widegren@riksdagen.se,niklas.wykman@riksdagen.se,viktor.warnick@riksdagen.se,boriana.aberg@riksdagen.se,ann-britt.asebol@riksdagen.se

  Gilla

 6. Andersson 2020-12-29 / 10:27

  Maillista för den som vill skriva till våra riksdagsmän. Först socialdemokraterna:

  ann-christin.ahlberg@riksdagen.se,daniel.andersson@riksdagen.se,johan.andersson@riksdagen.se,denis.begic@riksdagen.se,patrik.bjorck@riksdagen.se,helene.bjorklund@riksdagen.se,marlene.burwick@riksdagen.se,johan.buser@riksdagen.se,clasgoran.carlsson@riksdagen.se,gunilla.carlsson@riksdagen.se,teresa.carvalho@riksdagen.se,mikael.dahlqvist@riksdagen.se,adnan.dibrani@riksdagen.se,hans.ekstrom@riksdagen.se,jamal.el-haj@riksdagen.se,lena.emilsson@riksdagen.se,patrik.engstrom@riksdagen.se,asa.eriksson@riksdagen.se,erik.ezelius@riksdagen.se,aylin.fazelian@riksdagen.se,kenneth.g.forslund@riksdagen.se,isak.from@riksdagen.se,roza.guclu.hedin@riksdagen.se,elin.gustafsson@riksdagen.se,monica.haider@riksdagen.se,abraham.halef@riksdagen.se,thomas.hammarberg@riksdagen.se,johanna.haraldsson@riksdagen.se,sara.heikkinen.breitholtz@riksdagen.se,jorgen.hellman@riksdagen.se,caroline.helmersson.olsson@riksdagen.se,hans.hoff@riksdagen.se,paula.holmqvist@riksdagen.se,per-arne.hakansson@riksdagen.se,anna.johansson@riksdagen.se,mattias.jonsson@riksdagen.se,joakim.jarrebring@riksdagen.se,ida.karkiainen@riksdagen.se,annelie.karlsson@riksdagen.se,niklas.karlsson@riksdagen.se,asa.karlsson@riksdagen.se,sultan.kayhan@riksdagen.se,tomas.kronstahl@riksdagen.se,serkan.kose@riksdagen.se,diana.laitinen.carlsson@riksdagen.se,gustaf.lantz@riksdagen.se,dag.larsson@riksdagen.se,hillevi.larsson@riksdagen.se,lars.mejern.larsson@riksdagen.se,malin.larsson@riksdagen.se,rikard.larsson@riksdagen.se,sanne.lennstrom@riksdagen.se,teres.lindberg@riksdagen.se,asa.lindestam@riksdagen.se,eva.lindh@riksdagen.se,elin.lundgren@riksdagen.se,fredrik.lundh.sammeli@riksdagen.se,patrik.lundqvist@riksdagen.se,petter.loberg@riksdagen.se,johan.lofstrand@riksdagen.se,magnus.manhammar@riksdagen.se,ola.moller@riksdagen.se,laila.naraghi@riksdagen.se,pyry.niemi@riksdagen.se,ingemar.nilsson@riksdagen.se,kristina.nilsson@riksdagen.se,pia.nilsson@riksdagen.se,ingela.nylund.watz@riksdagen.se,leif.nysmed@riksdagen.se,carina.ohlsson@riksdagen.se,solange.olame.bayibsa@riksdagen.se,kalle.olsson@riksdagen.se,jasenko.omanovic@riksdagen.se,mattias.ottosson@riksdagen.se,bjorn.petersson@riksdagen.se,helen.pettersson@riksdagen.se,marianne.pettersson@riksdagen.se,lawen.redar@riksdagen.se,azadeh.rojhan.gustafsson@riksdagen.se,lena.radstrom.baastad@riksdagen.se,joakim.sandell@riksdagen.se,markus.selin@riksdagen.se,linus.skold@riksdagen.se,annika.strandhall@riksdagen.se,maria.stromkvist@riksdagen.se,inge.stahlgren@riksdagen.se,gunilla.svantorp@riksdagen.se,anna-caren.satherberg@riksdagen.se,olle.thorell@riksdagen.se,emilia.toyra@riksdagen.se,mattias.vepsa@riksdagen.se,anna.vikstrom@riksdagen.se,alexandra.volker@riksdagen.se,anna.wallentheim@riksdagen.se,hanna.westeren@riksdagen.se,asa.westlund@riksdagen.se,bjorn.wiechel@riksdagen.se,mats.wiking@riksdagen.se,carina.odebrink@riksdagen.se,anders.osterberg@riksdagen.se,

  Gillad av 1 person

 7. Andersson 2020-12-28 / 19:26

  Den nya så kallade pandemilagen har fått ett namn: Lex Morgan.

  Gilla

  • messkalle 2020-12-29 / 08:28

   Saxat: ”Fjanten som ansvarar för säkerheten, tar med sig säkerhetspolis, som jag betalar, när han skall köpa den försenade julklappen till sina föräldrar på mellandagsrean för att spara några kronor. Karln behöver säkert påökt, det räcker inte med 140’ +/månad, som jag betalar.”

   – Statsministern måste ta den lille i örat och leda ut honom. Han.är sämst i klassen

   Gilla

   • Andersson 2020-12-29 / 18:08

    Han kan inte leda ut honom. Det är han som ska ta över när statsministern ballar ut. Den lille är statsministerns bästa livförsäkring.

    Gilla

 8. Otto 2020-12-28 / 13:38

  Denna pajasregering har gjort sitt nu, men svenskarna lär sova nästa val också, precis som i Kalmaaa där Johan Persson abonnerar på tronen.

  Gillad av 1 person

 9. Andersson 2020-12-28 / 09:56

  ANNIKA STRANDHÄLL: ”Detaljerna är inte heller det viktiga utan den signal som agerandet skickar att som tung politisk ledare under en akut pandemi som kräver liv delta i sådant här”

  MORGAN JOHANSSON: ”Säger man en sak till väljarna men gör något helt annat kallas det för hyckleri”

  Gillad av 1 person

 10. Ò Hyra 2020-12-28 / 08:43

  Varför skulle vi tro på serielögnaren Morgans förklaring till sitt handlande?

  Gillad av 1 person

 11. peo 2020-12-28 / 05:36

  Du borde skämmas TA som föreslår att ministrar ska tränga sig före i kön och stjäla vaccin från gamla och sjuka. Ynkligt är bara förstavelsen!

  Gilla

   • Sven d.ä. 2020-12-28 / 11:21

    Varje blog med självaktning ska ha några troll. Jag tycker att PEO börjar tappa stinget. Har du inga bättre som du kan släppa fram?

    Gilla

   • Thoralf A 2020-12-28 / 12:59

    Får skriva lite om invandringen och islam. Då brukar det hända saker.

    Gilla

 12. Andersson 2020-12-28 / 00:01

  Så här skulle det vara:

  Löfven kan inte göra sig av med sin ställföreträdare. Justitieministern är den bästa livförsäkring han kan ha.

  Peter Eriksson försvann som en fjärt i morgondimman. Är det någon som vet varför?

  Gilla

 13. Andersson 2020-12-27 / 23:55

  Löfven kan inte göra sig av med sin ställföreträdare. Finansministern är den bästa livförsäkring han kan ha.

  Gilla

Kommentarer är stängda.