VARFÖR STRAFFAS JAG?

Idag är sista dagen som reaktor 1 vid Ringhals producerar driftsäker, det vill säga väderoberoende elenergi som dessutom är billig. Ansvaret vilar tungt på Socialdemokraterna som låter sig styras av miljötalibanerna i MP.

Nedstängningen av Ringhals 1 motsvarar ca 1 500 vindkraftverk på 2MW om man tar hänsyn till att verkningsgraden bara är ca 30 procent på grund av att vindkraftverken är väderberoende. Förutom all annan skada de ställer till med. Jag är otroligt förvånad över att inte alla naturvänner protesterar mot den otroliga fågeldöden, rena fågelslakten som dessa vindsnurror orsakar. Men det är uppenbarligen ett överkomligt pris för miljöpartisterna! De brukar annars använda argument om utrotning av arter flitigt i den politiska debatten. Jag kallar det för rent hyckleri!

Jag tittade in på Svenska Kraftnäts ”kontrollrum” på morgonen för att se hur elenergin distribueras på årets sista dag. Jag blir förbannad!

Varför straffas vi i södra Sverige mer eller mindre dagligen med ett högre elpris? Trots alla flotta ord om alla människors lika värde, jämlikhet och jämställdhet. Varför startas ingen proteströrelse mot orättvisa elpriser?

Man kan tolka bilden på olika sätt och det gör jag nu. Södra Sverige tillhör elområde SE4 och idag exporterar SE4 till flera länder. 733MW till Litauen, 603MW till Polen, 426MW till Tyskland och slutligen 956MW till Danmark.

En förbaskad massa elenergi men ändå så har SE4 nästan det dubbla elpriset mot övriga delar av Sverige! Vi har alltså ett överskott på elenergi men ändå straffas södra Sverige med nästan dubbelt så högt elpris.

Gör hela Sverige till ett enda elprisområde!

https://www.expressen.se/debatt/i-dag-stangs-ringhals-1-ett-historiskt-misstag/

8 reaktioner på ”VARFÖR STRAFFAS JAG?

 1. Ludvig 2021-01-02 / 10:12

  Ja så blir det när dvärgpartier får bestämma miljöpolitiken.

  Gilla

 2. botwid 2021-01-01 / 08:55

  Ordet väderkvarn avslöjar att det är en kvarn som är beroende av vädret. Idag har vi väderkraftverk som levererar el då vädret är gynnsamt. Solenergin är mer pålitlig, den levererar ingen el alls under den större delen av dygnet.

  Gilla

 3. Magnus Berg 2020-12-31 / 17:46

  Vansinne är bara förnamnet för denna politik…miljö/migrationstalibanerna måste bort från inflytande och riksdag helst innan 2022.

  Gillad av 3 personer

 4. turrim 2020-12-31 / 15:43

  Lövin och Bolund bestämmer. Ygeman törs inte säga nej. Ingen av dem bor i Sydsverige. De bryr sig inte. Ej heller Annie som hellre låter landet lida än rösta samma som SD.

  Gillad av 1 person

 5. bjornwiklund 2020-12-31 / 15:39

  Jaa 1.500 snurror á 2MW japp ocg 30% verkningsgrad…. till en kostnad av cirka 15miljoner/MW eller 15kr/W…. osså vilket du medvetet utelämnar för att gynna vindkraften kanske?
  De svarta svanarna hör de vindkraftverk, som inte har PPA eller liknande avtal, som levererar efte 20år…. medan de via svanarna är de kärnreaktorer som inte lever mindre än 60år, ja om inte MP+C tillåts tramsa förstås….. totalt LCC för vind ligger med dessa fakta ovan på nästan 10x kostnaden för vind oaktatreservkraften som behövs då det inte blåser men vattenkraften t.ex. är ju osså så billig att den kostnaden försvinner nästan jmf med den vind som behöver den…. detta baggböleri är svindlande och till nöds kan man väl förstå logiken att elproduktionen görs för att arrendera vår mark för el till Tyskland…. men vilken nytta gör vindel producerad i norra sverige med kinesiska ägare……

  Gillad av 1 person

  • Thor 2020-12-31 / 16:36

   Är du berusad eller är det någon svårfångad ironi i din text? Den är tämligen slarvigt skriven.

   Gilla

   • bjornwiklund 2020-12-31 / 18:36

    Oj då tänkte/trodde att fakta ändå går fram…. kan du se några faktfel i insändaren? Vänligen plocka fram dessa så kan vi ha en dialog om dessa. Om inte beklagar jag för recensioner är inget jag ber om…. eller ens bemöter efter en sådan kommentar som din….. Och rörande fakta: jag är helt nykter

    Gilla

 6. Håkan Spångberg 2020-12-31 / 15:22

  Sverige är ett dysfunktionellt land där ett parti som knappt kravlar sig över riksdagsspärren får sätta agendan.
  Sverige RIP.

  Gillad av 4 personer

Kommentarer är stängda.