ARROGANTA SOCIALDEMOKRATER FINNS DET GOTT OM

I måndags publicerade Barometern en krönika skriven av den pensionerade journalisten Ulf Carlsson. Krönikan hade följande rubrik.

Krönikan inledes med följande statement.

”Att uppfattas som arrogant, stöddig och att anse sig vara lite förmer, är det värsta som kan hända en svensk politiker. Då spelar det ingen roll hur kompetent, duglig och intelligent du är.”

Man kan väl utan att överdriva säga att timingen var minst sagt god. Bara några timmar efter att tidningen gått till tryck kom avslöjandet om Morgon Johanssons julhandel.

Nu handlade inte krönikan om de socialdemokratiska ministrarnas shoppande i galleriorna utan krönikan handlade om hur lokala socialdemokrater missbrukar sin makt och utnyttjar sin position, genom vad som brukar kallas för vänskapskorruption.

”Det kan gälla polisanmälan mot samhällsbyggnadsnämndens majoritet, Adolfsons ek, Uhrs motorsågande, landshövdingen som fick sparken eller Holmbergs facebookande av hemliga uppgifter. ”Det smetar på”, säger Peter Akinder (S), samhällsbyggnadsnämndens ordförande, efter att nämndens majoritet kunnat konstatera att åklagaren lagt ner vidare undersökningar av en omdiskuterad polisanmälan.”

Jag har skrivit om alla dessa händelser på min blogg och jag har även varit aktiv när det gäller det misstänkta miljöbrottet med den nedsågade eken hos regionrådet Mattias Adolfsson. Ulf Carlsson fortsätter med följande i sin krönika.

”Med det menar han att hur många gånger partiföreträdare än frias från att ha gjort något olagligt, så ligger anklagelserna kvar i Kalmarborna/väljarnas bakhuvuden. Den som upplevs som arrogant och ha lätt till vänskapskorruption har svårt att vinna väljarnas förtroende.”

Tänk så väl detta nu stämmer in på statsminister Stefan Löfven, socialminister Lena Hallengren, justitieminister Morgan Johansson, finansminister Magdalena Andersson och inte minst generaldirektören på MSB, Dan Eliasson som åkte till Kanarieöarna, inte till Bangkok 😉

Att statsministern sedan vägrar att personligen kommentera sitt eget shoppande i julhandeln är så ytterst pinsamt och fegt. Statsministern skickar fram en tjänsteman att svara på medias frågor. Är det på samma sätt han för Sveriges talan vid förhandlingar med till exempel EU, så förstår jag att det går så illa. Stefan Löfven skulle aldrig våga lägga in Sveriges veto i en EU-fråga. Han är för feg och värnar inte det svenska folket. Det har coronapandemin bevisat.

Svensk media bör åka och ställa sig utanför Sagerska palatset och stanna kvar tills statsminister Stefan Löfven behagar att komma ut och svara på medias frågor. Tvinga ut honom! Eller har alla journalister samma partibok som statsminister Stefan Löfven?

Politik handlar om förtroende! Regeringen har tappat i förtroende. Nu skall det bli intressant att se om det syns i kommande opinionsundersökningar.

Jag fick följande kommentar från en trogen läsare av bloggen.

”Det är intressant vilket beteende media tycker är okej hos politiker. Några av Reinfeldts ministrar tvingades avgå för att de underlåtit att betala TV-licens eller någon gång betalat barnvakten svart. Nu kan ministrar och statsministern gå emot sina egna strikta förhållningsorder mitt i brinnande pandemi. Det första var perifera gamla brister som inte kan säga mycket om personens kompetens och förmåga att utföra ministerarbete. Det senare är exempel på fullständig och total avsaknad av omdöme och ledaregenskaper inom ministerarbetet. Det första gänget drev media till avsked, de andra sitter lugnt kvar….

Regimmedia skyller säkert på att det vore oansvarigt att utlösa en regeringskris mitt i pandemin.

Men om Chamberlain hade lyfts bort tidigare hade Churchill stoppat nazisterna tidigare och färre hade fått sätta livet till.

Sensmoral: Det är aldrig för tidigt att ersätta ett visionslöst och katastrofalt ledarskap med något bättre!”

25 reaktioner på ”ARROGANTA SOCIALDEMOKRATER FINNS DET GOTT OM

 1. Nyår 2020-12-31 / 17:17

  Ulf Kristersson ville alltså stötta handeln mitt i julruschen. Klart han inte kritiserar Löfven då. När oppositionen är tyst, förstår man varför.

  Gilla

 2. Otto 2020-12-31 / 15:01

  Det kunde man väl räkna ut att Kristersson också julhandlat, med tanke på att han och övriga är knäpptysta. Nu säger Ulf att han ville gynna de lokala handlarna. Snart visar det sig att samtliga partiledare gjort samma sak. Ulf vill heller inte ”moralisera över klockaffärer”.

  Det säger väl allt?

  Gilla

  • Lasse 2020-12-31 / 16:14

   De är lika goda kålsupare allihop!

   Gilla

 3. Tony 2020-12-31 / 14:58

  Det han skriver är helt rätt, arrogansen slår ständigt nya rekord. Visst är det
  juletid, men man kan fråga sig ifall den så kallade oppositionen med
  Ulf kristersson Och Ebba Busch Thor har följt med Dan Eliasson till
  Kanarieöarna, för någon kritik från dessa över Sossarnas beteende den sista
  tiden, med den oförskämda nedläggningen av Swebb tv, och deras uppfostring
  av Svenska folket med hårda regler mot Corona, regler som dom själva
  ger totalt fan i???? Men ingen kritik från dom som borde gasta i högan sky??

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2020-12-31 / 15:21

   Sannolikt beror det på att de själva varit ute och julshoppat!

   Gillad av 1 person

   • Andersson 2020-12-31 / 16:05

    Jag har också varit i gallerian och handlat. Det är enda vägen in till mataffären. Det var inte mycket folk i affär. Men det är en kärring jag retar mig på. Hon tar plats i kassakön och skickar gubben att hämta i hyllorna. Det hjälper inte att säja till henne för då tar det hus i helsike. Föreståndaren vågar inget säga ända har henom satt upp ett plakat att ska handla ensam utan bilaga.

    I gallerian är det tomt förutom inne på systemet. Där slipper inte fler in än vad som kommer ut. Kön kunde vara mer än hundra meter lång men det är är armlängds lucka och drygt det. Ut genom svängdörren och halvvägs ned i backen mot sjön. Där kunde gå stå och frysa.

    Jag hade klarat av mitt inköp tidigare i veckan. Det fanns knappt en enda kund och jag kunde gå och välja i lugn och ro utan att behöva trängas. Då kommer det fram en anställd och frågade om jag behövde hjälp. Nej tack sa jag. Och då säger människan att vi stängde för tio minuter sedan.

    Gilla

   • Tony 2020-12-31 / 18:17

    Ja säkert har dom det men deras arroganta beteende överlag borde få dom icke
    regerande partierna att reagera.

    Gilla

 4. Roland Salomonsson 2020-12-31 / 14:32

  Väldigt träffande inlägg! Bra Thoralf!
  Även kommentarerna är värda att notera!

  Gå med i rörelsen ”Nix to the Six” (Ledare: Hans Jenseman)!

  Gilla

 5. Kalle 2020-12-31 / 13:47

  Så här går det när soossarna håller ihop.

  ##Swedbank har stängt våra bankkonton##

  ## Det stämmer också att jag har stämt Swedbank vid Stockholms tingsrätt och ansökt om att Swedbank ska tvingas öppna kontot. Det stämmer slutligen att en domare vid tingsrätten istället har beslutat att kontot ska vara stängt och att domaren avsiktligt har utelämnat mina viktigaste argument för att få ha kontot öppet ur skälen för det beslutet, samt även mörkat dem i sin redogörelse av vad jag anfört i målet. ##

  ## stämmer inte att Fria Tider tidigare skulle ha skrivit något om den aktuella domaren. Hon har aldrig varit föremål för uppmärksamhet i Fria Tider och är inte jävig av någon sådan orsak. Däremot stämmer det uppenbarligen att hon gillar Malena Ernman, ”Vi gillar olika”, Amnesty International och diverse invandrings- och vänsteraktivistgrupper på Facebook.##

  ## I korthet därför att Sveriges domare till skillnad från i många demokratier utses och befordras direkt av Stefan Löfven (S), varför den förnuftige medborgaren naturligtvis avstår från att väcka talan mot en bank där Göran Persson (S) är styrelseordförande. ##

  ##Efter 20 års problemfritt kontoinnehav stängde Swedbank kontot inom fem dagar från att banken fått kännedom om att jag är den jag är, dvs. att jag är den person som driver Fria Tider.##

  ##socialdemokratis dröm vi håller på att bli: Ett kontantfritt samhälle med en opposition utan bankkonton. ##

  https://www.friatider.se/swedbank-har-stangt-vara-bankkonton

  Målet med det kontantfria samhället tycks vara att misshagliga personer skall få sina bankonton stängda och på så sätt bli ”osynliga” som opposition. Detta handlar bl.a. om Swedbanks utländska konon. Swedbanks illvilja och förföljelse når utanför sveriges gränser.

  En oppsition utan bankonton blir än mer osynliga än var den är idag.

  Andra oppsotionsbildare jagas istället av skatteverket som sätter dem i konkurs!!!

  STOPPA det kontantlösa samhället!!!

  Gilla

 6. Evert 2020-12-31 / 12:20

  Läser just på Fria Tider att vår statsvetsare påstår att han vänt Sverige till det bättre. Med ett land i förfall välfärden är snart slaktad arbetslösheten går upp som en raket. Karls måste vara sinnesslö sen att han står och vädjar till svenska folket att inte besöka köpcenter och dylikt så gör han själv det han vädjar att vi vanliga dödliga inte ska göra och som lök på laxen så struntar även flera av hans ministrar i det han säger. Där kan man snacka om både arrogans och inkompetens som måste vara i världsklass. Hur kan nån människa som har alla hästar hemma tro på den mannen.

  Gilla

 7. Andersson 2020-12-31 / 11:43

  Han har mognat obetydligt han kosmopoliten

  Gilla

 8. Ivar Andersson 2020-12-31 / 10:32

  Socialdemokraternas statsminister Stefan Löfven och justitieminister Morgan Johansson saknar sunt förnuft och tror att livvakterna kan skydda ministrarna under en pandemi när ministrarn går och shoppar.

  Gilla

 9. Nils Dacke 2020-12-31 / 09:58

  Tyvärr har jag inget hopp att detta beteende från ministrar och politruker får något genomslag i opinionsundersökningar och förtroendemätningar då det sovande folket ännu inte vaknat ur sin djupa sömn. Detta folk som ser sitt land infiltrerat av islamistiska terrorister, som ser sitt land styras av ett fascistiskt miljöparti, som ser korrupta vänsterinriktade politiker/politruker leda stora delar av samhället, som ser sitt land närma sig avgrunden med dagliga skjutningar, sprängningar, rån och bränder kommer nog inte att reagera förrän det är för sent.

  Gillad av 6 personer

 10. Ölandsbonde 2020-12-31 / 08:52

  Ja då blev det ett djävla liv när Eriksson for till Spanien under blockaden med mae och cigarr..

  Gilla

 11. Stefan a 2020-12-31 / 07:40

  Avståndet mellan de styrande och folket ökar alltmera och det blir vanligare och vanligare att ansvariga ministrar tackar nej till intervjuer i varje fall i direktsändning och i debatt med andra, återinför treåriga valperioder så har man inte råd att vara så arrogant, man räknar kallt med att det som händer mitt i valperioden skall vara bortglömt till valet, och det stämmer ju ….

  Gillad av 7 personer

 12. turrim 2020-12-31 / 07:29

  Ingen kommentar från statsministern när befälhavaren för landets civila beredskap mitt under coronakrisen tar semester Spanien. Skulle han vara lika obekymrad om ÖB gjorde samma om stormakten laddade runt Östersjön och penetrerade landet med nålsticksoperationer?

  Å andra sidan är det kanske bäst för landet att just Dan Eliasson håller sig borta.

  Gillad av 4 personer

  • Bo Adolfsson 2020-12-31 / 10:34

   ÖB skulle väl ta ledigt för att gå på Pridefestivalen!
   Han ni märkt att Sverige inte fungerar under storhelger och den långa sommarledigheten?
   För övrigt tycker jag att det är gulligt att vi har en sådan folklig stassminister, som dan före dan ger sig ut på stan för att laga sin rakapparat. Hållbarhet!

   Gilla

 13. Ludvig 2020-12-31 / 07:02

  Vilken dubbelmoral, prata om att det är allvar nu. Sedan ut och handla som vanligt själv.

  Gilla

 14. messkalle 2020-12-31 / 06:58

  Ett lysande inlägg med goa kommentarer. Nu hoppas vi på 2021 och att sosseadelns väljarförakt blir ett självspelande piano.

  – När Stefan besöker Stjärnurmakaren, två gånger, är han ur-tiden.

  Gillad av 4 personer

 15. Angående S-slödder 2020-12-31 / 00:25

  Lena Hallengrens man Jonas Hellbergs (S) hatdrev och grundlösa lögner mot en stackars ensamföretagare bör också nämnas i sammanhanget.

  Gillad av 3 personer

 16. MickeP 2020-12-31 / 00:10

  Min tolkning är.

  I ett samhälle under sönderfall och depravation återstår inget annat än besvärjelser för de styrande att ta till.De har tappat greppet om alla andra medel för att ändra på samhällets utveckling och det är de själva medvetna om. Det enda som återstår är alltså besvärjelser.

  Eftersom besvärjelser är som de är, fulla av floskler, leder de snart nog till att de styrande i all sin nakenhet framstår som de hycklare de i själva verket är. De senaste dagarnas avslöjanden om ministrar som uppsöker folktäta gallerior eller reser på semester till folktäta orter är endast ett tecken på detta hyckleri. De utropar besvärjelser om att så får man inte göra, men är fullt medvetna om att dessa besvärjelser inte går att leva efter och har i vart fall inte för avsikt att själva lägga två strån i kors för att besvärjelserna ska verkställas.

  Som de ledare för ett samhälle i sönderfall och depravation de i själva verket är.

  Flertalet ytterligare besvärjelser kan räknas upp. Jag ger här endast ett begränsat antal exempel.

  – När Reinfeldt utlovade att Sverige skulle bli ett föregångsland.

  – När han yrade om att öppna sina hjärtan och de syner han sett från 10 000 meters höjd i ett flygplan.

  – När Löfven utlovade att vi i Sverige skulle ha Europas lägsta arbetslöshet tilll 2020.

  – När Löfven yrade om att i hans Europa finns inga murar och Refugees Welcome.

  – När han yrade om alla döda som flydde från Medelhavet.

  – När han yrade om en liten ansträngning nu, men stora vinster på längre sikt.

  – När Ygeman (eller var det Danielsson?) påstod att 80 000 illegala skulle utvisas.

  – När lille Morgan påstod att han skulle jaga mördarpack till världens ände.

  – När samme lillfjant öppnar käften ö.h.t.

  – Allt snack om ”gemensam värdegrund” och ”allas lika värde”.

  – O.s.v. O.s.v. Etc.

  Vissa politiker har utvecklat konsten att utropa besvärjelser till den grad att de endast behöver yttra ett ord. Som Annie Lööf t.ex. För henne räcker det att förkunna orden ”fjamåt” eller ”medmänsklighet” eller ”gröön” eller ”miljöö” så har hon dragit till sig tusentals oreflekterande unga kvinnor i ett nafs.

  Min tes är.

  Det är inte långt kvar nu.

  MickeP

  Gillad av 8 personer

 17. Sven d.ä. 2020-12-30 / 23:49

  Arrogans, stöddighet och anses sig vara förmer – en karraktär som inte skulle dra sig för att valfuska.

  Gillad av 6 personer

 18. Håkan Spångberg 2020-12-30 / 23:17

  I grunden väljarnas fel, anser jag.
  När politikeradeln får sitta i orubbat bo i tid och evighet så blir de ett eget frälse.
  Maximera mandattiden.
  Rösta in företrädare som har Sveriges och svenskarnas bästa för ögonen i stället.
  Men jag vet, det kommer inte att ske i detta söndersozzifierade land.

  Gillad av 3 personer

Kommentarer är stängda.