MÄRKLIG ARTIKEL I SVD FRÅN SD

Jag läste Mattias Bäckström Johanssons debattartikel i SvD angående Corona. Man kan utan tvivel uppfatta SD:s hållning som en hyllning av Folkhälsomyndigheten och Anders Tegnell. Det var i varje fall inte ett enda kritiskt ord mot Folkhälsomyndighetens hantering av pandemin. Samtidigt kan debattartikel uppfattas som ett stöd till den sittande rödgröna regeringen!

Dessutom menar MBJ att vi under 2020 inte har någon överdödlighet, ”om man ser till andelen döda i relation till befolkningen som helhet kvalar 2020 inte ens in som ett av de tio värsta åren efter millennieskiftet”. Det är att göra det väldigt lätt för sig och att ignorera många andra faktorer som påverkat dödligheten tidigare år. Genomsnittet under åren 2015-2019 är 90 962 avlidna men under 2020 förväntas antalet avlidna bli ca 97 500 avlidna när alla registrerats. Det kallar jag för en kraftig överdödlighet.

Inte med en enda rad tar MBJ upp skillnaden i antal smittade eller avlidna med våra nordiska grannländer i debattartikeln. Anledningen är ju att det inte understödjer hans tes i debattartikel. Det vill säga att Lockdowns är verkningslösa. Statistiken från våra nordiska grannländer skjuter fullständigt sönder MBJ:s budskap i debattartikeln.

Våra nordiska grannländer har beslutat om betydligt mer ingripande och kraftfulla åtgärder i ett tidigt skede och det har också gett resultat i både antal smittade och antalet avlidna. Statistiken ljuger inte!

Är detta verkligen Sverigedemokraternas uppfattning? Då är jag glad att jag inte längre är medlem i partiet och behöver stå bakom och försvara den uppfattning.

21 reaktioner på ”MÄRKLIG ARTIKEL I SVD FRÅN SD

 1. Ò Hyra 2021-01-08 / 17:16

  Jaha, nu har jag druckit sex starköl och flockimmuniteten närmar sej…

  Var tog begreppet flockimmuniteten vägen? Den skulle ju vara lösningen på Corona pandemin. Har inte hört ordet flockimmunitet i debatten sedan i våras.

  Gilla

 2. Adam 2021-01-08 / 15:15

  MBJ verkar flytta fram sin position inom SD.

  Gillad av 2 personer

  • Thoralf A 2021-01-08 / 16:15

   Han vårdar sin ”fasad” mycket noga!

   Han har siktet inställt på att ta över som partiledare.

   Gillad av 2 personer

   • turrim 2021-01-08 / 17:22

    Jag har anat det en tid enbart genom att se på utspel i media. Han är det största hotet mot SD, i varje fall vad gäller en röst från mig.

    Ingen i ledningen tycks bry sig trots att han redan som vi kunnat läsa fördärvat Kalmarregionen.

    Man kan inte ha en egoist och myglare i ett riksdagsparti och hoppas att det inte genomskådas efter kort tid av så väl riksdagskamrater, andra medlemmar och väljare.

    Ansvaret ligger på partiledaren som bara tycks låta det gå. Vill eller törs han inte?

    Gillad av 1 person

   • Lars 2021-01-08 / 17:49

    Tycker han har mycket gemensamt med Mikael Damberg. Samma målmedvetna karriärrace, samma undanglidande, samma självupptagna agenda. En sann upportunist och i förlängningen en skitstövel som offrar de han idag får röster ifrån.

    Gillad av 1 person

   • Thoralf A 2021-01-08 / 18:00

    Ligger nog en hel del i jämförelsen med sossen Damberg.

    Gillad av 1 person

   • Bergman år 2021 2021-01-08 / 18:55

    Nja, alltså. Det finns en Henrik Vinge också! 32 år, jurist och med viss arbetslivserfarenhet och han är ju snabbt framlotsad av partiledningen till en central position vars fortsatta inriktning nog inte kan missförstås.

    Gilla

   • Thoralf A 2021-01-08 / 19:28

    Framtiden kommer utvisa det. Med tanke på den låga profil som Jimmie Åkesson håller kan det bli tidigare än många förväntar sig.

    Gilla

 3. wanjie11 2021-01-08 / 14:50

  Det kan finnas många olika orsaker till Svenska myndigheters agerande och strategival inför hotet om att annalkande farligt virus.

  Så sent som 2019 hördes många röster om att pensionssystemet inte var tillräckligt och man måste göra om det igen. Har inte hört ett ord om pensionssystemet 2020.

  Det var ‘allmänt’ känt att Sverige hade ett demografiskt problem som man ville lösa med arbetskraftinvandring. Att det istället blev ekonomisk invandring beror givetvis på att det inte fanns någon form av meritbaserat system för att acceptera asyl.

  Så med ett ännu värre demografiskt problem kommer kanske räddningen i form av ett virus som till största delen tar död på 70 plussare som dessutom gnager på hälsovården. Hittintills har FHM lyckats spara i storleksordningen 100-150 miljoner i månaden bara på pensionerna.

  Hm, valet av strategi var antagligen ingen slump.

  Så att hylla Tegnell, FHM eller regeringen ? Nej det borde vara främmande för alla svenskar. Förr eller senare hamnar alla i den båten !

  Gilla

 4. Doken J 2021-01-08 / 14:02

  Öht. så har SD varit oerhört svaga under hela pandemin, ska man vara i opposition, så får man också agera som att man verkligen är i opposition. Det är stundtals helt tyst, all tystnad gynnar sittande regering som får driva den politik som man är bra på, och vill.
  T.om Moderaterna har haft en tuffare attityd, och kommit med befogad kritik, det har ju också visat sig i opinionssiffrorna som har gett (M) ett rejält övertag över SD.

  Gilla

  • Thoralf A 2021-01-08 / 16:10

   Det är framförallt Jimmie Åkesson som jag saknar i oppositionen! Har han gått in i väggen igen?

   Gillad av 1 person

   • Benny 2021-01-08 / 17:54

    SD verkar inte intresserade av makten! Kanske inser man att förfallet gått för långt och då är det bekvämare att sitta på sidan och titta på! Sverige behöver ett nytt parti som vill ta ansvar och göra förändringar! AFS kanske, men det är ju så att Sveriges politik är bakbunden till Bryssel och Washington och var finns Sveriges svar på Victor Orban som har modet att agera mer självständigt?

    Gilla

   • tompas11 2021-01-08 / 19:17

    Åkesson kan väl knappast ha gått in i väggen. Han har ju inte gjort ett skit, bara suttit och chillat.

    Gilla

 5. Sven d.ä. 2021-01-08 / 13:36

  Folkhälsomyndighetens strategi är (fortfarande) att ‘…minimera antal döda..’. Om man jämför antal döda med resterande Norden så har man misslyckats, det finns inget annat att säga.

  Att ‘…minimera antal döda..’ betyder att man inte bryr sig om antal smittade. Man hoppades på en immunitet bland befolkningen. Men det raserades och föll när folk dog som flugor i äldreboenden, och imuniteten inte kom som en hjälpande ängel.

  Hade myndigheten skrivit strategin som ‘…minimera antal smittade..’ så hade det varit en annan sak.

  (Thoralf, har du kompenserat för folkökning i din analys av antal döda?)

  Gilla

 6. PL 2021-01-08 / 13:09

  Det som förvånar mig är att SD utan vidare röstade ja till en lag som inskränker den frihet som rått i Sverige sedan urminnes tider. Med den nya lagen kan regeringen i fredstid t. ex. utfärda förbud att vistas i offentliga miljöer. För övrigt är inte SD samma parti som det som kom in i Riksdagen 2010. Partiet har öppnat för Natomedlemskap, man godkänner riskkapitalister inom utbildning och vård. Bara som exempel. Dessutom har partiet inte lyckats hålla huvudet kallt i Rysslandsfrågan utan anpassat sig till den meningslösa sanktionspolitik som förespråkas av övriga partier.

  Jag tycker det är mycket problematiskt att demokratierna i Europa och Amerika har anpassat sig till den politik som förs av diktaturen Kina när det gäller bekämpning av en pandemi som har karaktären av en svår influensa. Anpassningen till Kina har lett till att polisen i västliga demokratier har rätt att storma in i lägenheter om det finns misstankar om att fler än fyra personer finns inne. Och gör det också. Myndigheterna i dessa lockdownländer uppmanar också medborgarna att ange sina grannar. Du propagerar för ”kraftfulla” åtgärder för att bekämpa Covid19, är det de åtgärder som förespråkas av diktaturen Kina du tänker på?

  Beträffande våra grannländer Norge, Danmark, Finland är det inte så att regeringarna i dessa länder har skänkt sina invånare evigt liv utan gamla och svårt sjuka människor i dessa länder avlider också. I slutändan kommer det inte att bli någon större skillnad mellan våra länder. Varför finns det inte utrymme för optimism, kurvorna på avlidna med Covid19 håller på att vända, dessutom är effektivt vacccin på gång.

  Gilla

  • Thoralf A 2021-01-08 / 13:30

   I sista stycket motsäger du dig själv. Du skrifter att våra grannländer kommer komma ifatt när det gäller avlidna sedan skriver du att kurvorna för avlidna håller på att vända. Då finns det ingen möjlighet att våra grannländer skulle komma ifatt. I synnerhet inte Norge och Finland som bara har en 5-7 procent avlidna i förhållande till Sverige.

   Gillad av 2 personer

  • tompas11 2021-01-08 / 14:22

   SD röstade ju nej.

   Gilla

  • PL 2021-01-08 / 18:33

   Förlåt, hade fel. SD röstade nej och det länder partiet till heder.

   Gilla

 7. Hoppalong 2021-01-08 / 12:26

  Hur kan MBJ veta att ingen överdödlighet har förekommit under 2020? Det är på inga vägar sluträknat ännu. Bara idag har 17 december räknats upp betydligt.

  Han verkar ha lämnat förnuftet hemma, igen.

  Gillad av 3 personer

Kommentarer är stängda.