SVERIGE VÄRRE ÄN POLEN OCH UNGERN

Jag får ju då och då en text publicerad i papperstidningen Nya Tider. Det är en tidning som utkommer en gång i veckan och tillhör det som brukar kallas Alternativa medier. Den är dock den enda som utges som papperstidning. För att skydda de som prenumererar på tidningen så kommer den med skyddsark så ingen skall kunna se innehållet i det genomskinliga kuvertet.

Många prenumeranter vill säkert ha det så. Det är enligt svensk media och den svenska journalistkåren inte politiskt korrekt att läsa Alternativa medier och en tidning som Nya Tider. Prenumeranterna är självklart rädda för att bli uthängda av vänsterskribenter på alla nivåer eller av sin granne på sociala medier. Så illa är det med åsiktsfriheten och yttrandefriheten i vårt land.

Nu är det så att Nya Tider har så många prenumeranter att tidningen sedan några år även får presstöd. Tidningen uppfyller idag alla villkor för att erhålla detta. Men ändå har tidningen nekats delta vid till exempel Bokmässan, något som fick stor publicitet för några år sedan. Media och inte minst public service, det vill säga statsmedia utnyttjade det för att smutskasta och stigmatisera tidningen och dess läsare.

Alternativa medier fortsätter dock att växa som aldrig förr.

Jag prenumererar på Nya Tider men jag följer även regelbundet Exakt24, Samhällsnytt, Fria Tider och Nyheter Idag men även några bra bloggar. Många gånger är dessa nyhetskanaler först med icke politiskt korrekta nyheter som etablerad media inte vill skriva om. Det är dock inte ovanligt att dessa nyheter blir så stora på sociala medier att statsmedia och den så kallade etablerade median tvingas ta upp nyheterna 2-3 dagar senare för att inte totalt förlora sin trovärdighet. Något om visar att alternativa medier fyller en viktig funktion, samtidigt som det är bevis för att pk-media och statsmedia inte går i takt med det svenska folket.

Det nya förslaget på regelverk för presstöd visar med stor tydlighet på de etablerade medierna och i synnerhet public service, det vill säga statsmedia inte förstår utvecklingen. Nu försöker man med rena diktatoriska åtgärder stoppa presstödet till alternativa medier genom rent subjektiva bedömningar. Det är ingen överdrift att påstå att det just Alternativa medier som man är ute efter.

Jag tror att så kallas etablerad media är rädd för utvecklingen och man ser hur Alternativa medier växer på alla sätt och de är livrädda för att de skall bli riktigt stora med många läsare. Nästa steg i utvecklingen och ett helt naturligt steg är förstås att annonsörer även börjar vända sig till Alternativa medier. Det skulle sannolikt innebära rena golgatavandringen för etablerad media om annonsintäkterna minskade.

Presstödet är den förtäckta ”public serviceskatten” och är lika viktiga för de privata aktörerna i media som public serviceskatten är för SVT och SR.

Etablerad media och statsmedia har fått konkurrens av en spelare på marknaden som de inte vet hur de skall bemöta och då tar man till ojusta ändringar av regelverket för att stoppa konkurrensen.

19 reaktioner på ”SVERIGE VÄRRE ÄN POLEN OCH UNGERN

 1. Tony 2021-02-20 / 20:48

  Lyssnade till den kloke Lars Bern där han gick igenom Globallisternas möte
  i Davos. Ett möte som Statsmedia här i Sverige inte rapporterat mycket om.

  Något som jag hävdat länge är att Islams utbredning i Europa kommer att
  ta slut vid gränsen till Ryssland, att dom inte kommer att låta dessa religösa
  dårar gå bärsärkagång där med.

  Vid mötet i Davos gjorde både Ryssland och Kina klart att dom inte kommer att
  låta globallisterna sätta dagordningen så som dom gör i flera länder i Europa
  klanmske därför som statsmedia varit tysta, när det inte blev framgång för
  Globallisterna.

  Lyssna gärna till Lars Berns genomgång från mötet på Swebb TV.

  Gilla

 2. Hacke 2021-02-20 / 19:13

  Helt korrekt beskrivning. Politiker-/medieetablissemanget är desperat när de ser att deras tidigare ohotade monopolställning på nyhetsförmedling och samhällsinformation håller på att bli omsprungen och rundad av de stadigt växande fria medierna. Där deras lögner, mörkningar och förvanskningar skoningslöst avslöjas i parti och minut från alla håll.
  Även om jag någon gång skulle få lust att gå in och kika vad gammelmedierna håller på med för humbug skulle är det inte vara knapptrycket och mödan värd. Hur mycket av intressant, angeläget och verklighetsförankrat skulle jag då inte under den tiden gå miste om hos den flora av webb-tv, nättidningar och bloggar som finns på min ständigt växande favoritlista av fria medier.
  Det räcker med en jämförelse bland hur många som helst för att beskriva avgrundsskillnaden mellan gamla och nya medier:
  Hur givet är inte valet mellan exempelvis Anders Lindberg och Henrik Jönsson?
  Undra på att etablissemanget är nervösa och tar till vilka skamgrepp mot yttrandefriheten som helst för att försöka behålla sitt monopol på verklighetsbeskrivningen och Sverigebilden.
  Det är i sanning ingen vacker syn när den illa fäktande och vacklande demokraturen slåss för sin överlevnad i den fruktlösa kampen mot sanningen och folket.

  Gilla

  • Thoralf A 2021-02-20 / 19:57

   Så sant som det är sagt. I synnerhet jämförelsen mellan Anders Lindberg och Henrik Jönsson!

   Gilla

 3. Sven d.ä. 2021-02-20 / 18:33

  Jag kommer ihåg när polackena kom till Sverige efter murens fall i sina små bilar med massor med saker på taken. Nu kör de om oss i sina BMW och Mercedes. Det är ett gott bildspråk på att de kör om oss demokratiskt också.

  Gillad av 2 personer

 4. Kalle 2021-02-20 / 17:34

  ## Moderaterna kritiserar SD-utspel om stoppad invandring: ”Går inte” att genomföra ##

  ## Ulf Kristersson (M) har tidigare öppnat upp för samarbete med Sverigedemokraterna kring bland annat migrationspolitiken. Men om Sverigedemokraterna hotar att stoppa all invandring från tredje världen är det alltså osäkert hur det blir med den saken. ##

  ##Går utmärkt – i Australien
  I praktiken är det dock enkelt att stoppa invandringen från tredje världen inom ramarna för FN:s flyktingkonvention. Australien har sedan tio år tillbaka skeppat asylsökare till Papua Nya Guinea eller Nauruöarna där de får bo permanent om de får flyktingstatus och annars så länge deras asylhandläggningen pågår. ##

  ## Det är därför jag är förvånad över att han nu ger uttryck för en helt annan politik som skulle bryta mot internationella konventioner och som i praktiken inte skulle vara möjlig att genomföra, säger Maria Malmer Stenergard om Jimmie Åkessons utspel. ##

  https://www.friatider.se/moderaterna-kritiserar-sd-utspel-om-stoppad-invandring-gar-inte-att-genomfora

  Med andra ord Tro inte på moderaterna de försker få SD att ändra politik.

  Är svenska politiker helt slut i pallet??? Det Australien klarar av klarar INTE svenska politiker av. Dåligt av svenska odemokratiska politiker.

  Svenska politiker kan inte läsa och tillgodogöra sig av FN:s flyktingkonvention. Politikerna är tydligen resultat av den svenska flumskolan!!!

  Fråga Orban i Ungern som värnar om Ungrarna. Han är utbildad jurist!!!
  Han kan nog förklara en hel del för svenska politiker om de vill lyssna.

  Det är väl som alltid i sverige. Tycker du inte som jag sä lyssnar jag inte!!!

  En sak är nog säker. Tro inte på moderaterna!!!

  Gillad av 2 personer

  • Sven d.ä. 2021-02-20 / 18:29

   Sveriges största fara är just svenskarna. Jag vet att Thoralf har skrivit liknande förrut, men det kan gott påpekas igen.

   Gillad av 2 personer

   • Lars 2021-02-20 / 19:30

    I praktiken finns inte Sverige längre. Islam breder ut sig och svenska politiker har som främsta uppgift att sko sig själva.

    Gillad av 1 person

  • turrim 2021-02-20 / 19:34

   Det finns fler skäl till att inte lita på moderater. Om jag inte har fel så är det moderat i topp i Region Stockholm och Skåne. I dessa regioner överväger man nu att vaccinera invandrare och papperslösa före skattebetalande 95+. Minns detta i nästa val.

   Gillad av 1 person

 5. Tony 2021-02-20 / 17:31

  Ja om statsmedia hade lagt lika mycket energi på att förmedla nyheter som dom
  är , istället för att mörka omskriva och ofta utelämna för makten obehagliga
  nyheter så hade Svensken haft någon nytta av dom astronomiska summor
  som det läggs på statsmedia, som ofta hamnar på nonsensnyheter och till ren skit!

  Gillad av 1 person

 6. Staffan Sundqvist 2021-02-20 / 17:11

  Förra våren så var jag en vecka i Krakow. Underbar stad! Och ännu bättre mådde jag när jag märkte att man kunde gå ut utan att hela tiden se sig om efter kringstrykande gäng av muslimer! jag såg icke röken av en muslim på en hel vecka! Likaså tiggarna. De lös totalt med sin frånvaro. Polen bevisade att de var inne på rätt spår. Ylva Johansson är inget annat än en hantlangare till George Soros! Och Soros enda mål är att totalt förstöra Europa. Till slut en fråga till alla vänsterblivna mångkulturförespråkare: Vem ska stå för fiolerna och betala kalaset när alla svenska arbetare och skattebetalare dött ut? Inte lär det ju vara profetens anhängare som spottar i nävarna och hugger i. Betänk att det finns ett arabiskt ordspråk som säger allt om deras mentalitet: ”Hackan är ett vackert redskap i en annans händer”.

  Gilla

 7. Kenny 2021-02-20 / 16:11

  Jag hade egentligen tänkt beställa från två alt-tidningar och sponsra flera bra alternativ videobloggare då och då. Det som är väldigt irriterande är att BANKEN vet inte bara när kunderna köper en flaska whiskey eller några öl numera NÄÄ dom ska också veta vilka politiska åsikter kunderna har!?

  Gilla

  • Andersson 2021-02-20 / 17:50

   Inte nog med det. Skatteverket vill se dina kontoutdrag. Köp det brännvin med kontanter eller bränn själv. Köp jäst och socker kontant annars kan det gå rent på tok.

   Gilla

 8. Kalle 2021-02-20 / 14:36

  ## Ny rapport: Politikerna kör över folkviljan i mer än varannan folkomröstning ##

  ##För tio år sedan genomfördes ändringar i kommunallagen som syftade till att öka möjligheten för medborgarna att få till stånd folkomröstningar på kommunal nivå. Förslaget kom ursprungligen från 2010 års stora grundlagsutredning, som menade att politikerna alltför många gånger kunde strunta i folkviljan. Nu visar en rapport från Sveriges Kommuner och Regioner (SKR), att det förstärkta folk­initiativet blivit en flopp. I de 31 folkomröstningar som medborgarna tvingat fram under den senaste tioårsperioden, har politikerna beslutat att köra över valresultatet i en majoritet av fallen.##

  ## Folkomröstningen om trängselskatter i Göteborg är den mest uppmärksammade kommunala folkomröstningen i Sverige det senaste årtiondet. Nej-sidan, som ville ta bort de trängselskatter som politikerna infört, segrade stort. Ändå valde politikerna att strunta i folkomröstningens resultat##

  https://www.nyatider.nu/ny-rapport-politikerna-kor-over-folkviljan-i-mer-an-varannan-folkomrostning/

  Det är bara att inse fakta. Politikerna skiiiter i våra åsikter!!!

  Sverige försöker påverka EU bland annat att taga emot fler så kallade flyktingar som endast är lycksökare och grundlurar regeringar och Ylva Johansson S-märkt i EU att sköta flyktingpolitiken i EU!!! Flera länder opponerar sig, gudskelov.

  Tacka vet jag Ungern och Polen som skyddar, tar hand on sin befolkning och struntar i omvärldens åsikter.,

  ## Statstelevisionen i attack mot Åkesson: ”Ovärdigt” att kräva invandringsstopp” ##

  https://samnytt.se/statstelevisionen-i-attack-mot-akesson-ovardigt-att-krava-invandringsstopp/

  Jimmie Åkesson SD partiledare har rätt. I allra högsta grad ovärdigt av media att angripa honom för hans åsikter som delas av många. Ni angriper större delen av svenska folket som delar Jimmies åsikter.

  (S)VT och (S)r gå och dra något gammalt över eder. Ni har passerat ”Bäst före Datum” med råge. Ni är de enda som inte fattat det!!!

  Gilla

 9. stigrydmark 2021-02-20 / 13:07

  Det är hög tid att prata klarspråk: fascism!

  Gilla

 10. Magnus Berg 2021-02-20 / 11:04

  Ungern och Polen är ett demokratiskt paradis om man är en verklighetsförankrad demokrat som sätter sitt folk och land i främsta rummet.

  Är man en kulturmarxist som vurmar för genusfeminism och har centimetertjocka PK-glasögon så gillar man demokratur som Sverige har blivit eller i alla fall ta stormsteg mot.

  Gilla

 11. Thor 2021-02-20 / 10:59

  Diktaturfasoner. Mitt förslag till botemedel är enkelt: lägg ned dessa myndigheter och avskaffa allt presstöd. Höj tidningsmomsen till 25%. Se till att skatten sänks i motsvarande grad så får folk råd att köpa de tidningar de vill ha. SVT och SR är bekymmer som får behandlas separat.

  Gilla

 12. stefan a. 2021-02-20 / 10:37

  I papperskorgen med det här, mångfald i media är inte farligt, det är enfald som är farligt…

  Gillad av 1 person

 13. MickeP 2021-02-20 / 09:51

  Med kraven på ”innehåll av hög kvalitet” och ”ansvarstagande nyhetsförmedling” torde samtliga redaktioner i gammelmedia (eller gammedia som de också kallas) – dvs. SVT, SR, DN, SvD, Sydsvenskan, GP, Expressen/Kvällsposten och sist men inte minst, Aftonbladet – ha att släcka lyset och stänga ner sina redaktioner med omedelbar verkan.

  🙂

  Men jag antar att det inte är dessa redaktioner som MPRT har för ögonen.

  MickeP

  Gillad av 2 personer

 14. Håkan Spångberg 2021-02-20 / 09:11

  Sverige=DDR=🤢🤮

  Gilla

Kommentarer är stängda.