BIVERKNINGAR COVIDVACCIN

Läkemedelsverket har i veckan ändrat hur man presenterar sin statistik över biverkningarna för de olika godkända vaccinerna mot covid-19. Detaljrikedomen har mer eller mindre tagits bort helt och hållet. Jag gissar att det beror på att man vill begränsa uppgifterna för vaccinmotståndare.

Jag är inte vaccinmotståndare och jag skulle gärna ta Astra Zenecas vaccin imorgon om jag fick det. Jag är dock lite skeptisk till mRNA-vaccinerna från Pfizer och Moderna.

I statistiken från Läkemedelsverket finns det dock en del intressanta uppgifter som jag tänkte skriva och informera om i detta blogginlägg. Jag är mycket förvånad över att jag inte sett något om detta i svensk media.

Jag börjar med att redovisa antalet personer som blivit vaccinerade och som registrerats av Läkemedelsverket.

Pfizer/BionTech var ju det vaccin som godkändes först och det är anledningen till att så många hittills blivit vaccinerade med det vaccinet. Men hur många rapporter om biverkningar har kommit in för de olika vaccinerna?

Totalt har 7 676 rapporter om biverkningar kommit in till Läkemedelsverket. Men det mest intressanta är ju att titta på hur många rapporter om biverkningar som kommit in i förhållande till hur många personer som blivit vaccinerade.

Då kan vi se att AstraZeneca har absolut flest antal rapporter om biverkningar. I stort sett var tjugofemte personer får biverkningar i någon form, det behöver inte vara allvarliga biverkningar utan kan handla om huvudvärk, ömhet eller lite feber. Det är ca 4 gånger fler rapporter än Pfizer om ser till hur många som blivit vaccinerade. För Pfizers vaccin får ungefär en av hundra personer några biverkningar. När det gäller AstraZeneca så har ju vad jag förstår ingen fått två doser då det skall vara ca 12 veckor mellan dos 1 och dos 2.

Om vi sedan tittar på antalet avlidna men då är det viktigt att påpeka att det är väldigt osäkert om det finns ett samband med vaccinet och dödsfallet. Jag tror att alla dödsfall inom två veckor från att man vaccineras automatiskt ger en rapport om biverkningar.

Så här ser antalet av lidna ut för respektive vaccin. Här tronar Pfizer på tronen helt ensam. AstraZeneca har inte haft något dödsfall! Det kan givetvis bero på att AstraZenecas vaccin inte varit tillåtet på personer äldre än 64 år. Utan det har i huvudsak getts till anställda inom sjukvården och äldreomsorgen. Det kanske också är orsaken till det stora antalet rapporter om biverkningar för just AstraZenecas vaccin.

Räknar man om antalet avlidna till andel dödlighet per vaccinerade personer får följande siffror.

Pfizer har alltså en dödlighet på ca 2 av 10 000 och Moderna 1 av 10 000 men då skall man komma ihåg att bara ca 40 000 vaccinerats med Modernas vaccin medan ca 440 000 vaccinerats med Pfizers vaccin.

Nu är det upp till var och en att bedöma vilket vaccin som man tror mest på. Men du kommer sannolikt inte få välja vaccin under de kommande månaderna. Det kan till och med bli en kombination av vaccin lite senare.

Den som lever får se!

Annons

22 reaktioner på ”BIVERKNINGAR COVIDVACCIN

 1. Robban 2021-03-07 / 13:03

  Är inte i riskzonen och planerar därför att ev fundera på en vaccination tidigast efter att flertalet kliniska tester är klara och givetvis med lyckade resultat! I Pfizer och Modernas fall är det ca2år kvar på de kliniska testerna!
  Gissar att om jag kommer vaccinera mig, så blir det med det ryska vaccinet Sputnik B som jag personligen tycker verkar mest lovande!
  Vilket jag ser som en möjlig nödlösning om de auktoritära och totalitära ökar repressionen och det blir omöjligt att leva normalt utan ett ”vaccinpass”!
  Men vi får se! Jag har ingen brådska, skulle dock inte bli förvånad om det slutar med någon form av tvingande åtgärder för att få folk att injicera sig med dessa s.k vacciner!

  Gillad av 1 person

 2. bjornwiklund 2021-03-07 / 11:15

  Jättebra sammanställning kunde inte vara bättre och visst har AZ´s fler andel biverkan MEN de som dör är väsentligen färre…. vilket borde vara det bästa så länge det inte kommer typ narkoleåsi et. al. om ett tag…. har själv lagt en polett på AZá vaccin just därför att det är närmare de ”gamla” vaccinerna MEN har börjat luta mot Novavax eller de helt tradionella….. av en massa skäl bl.a. empiri…… men även att själva infektionen kan vara ett alternativ såväl som medicin vilket borde hjälpa bredare än ett vaccin….. för ung och frisk verkar vara ett framgångskoncept…. biologisk ålder kan man inte påverka men väl ett sundare, vitaminrikare liv…. och då man t.o.m talar illa om D-vitamin som trots överdosering på 250ggr inte % efter ett halvår gav lite bieffekter kan man lungt ta iaf ta 10-25ggr RDI uten större besvär eller risker…..

  Gillad av 1 person

 3. messkalle 2021-03-07 / 08:53

  Thoralf är lysande upplysande med sin stapelstatisik. Valet är inte lätt för den som vill ut och träffa yngre/barn/barnbarn.
  Först skulle Astra-zeneca inte ges till de över 65. Nu är denna begränsning borta. – Varför och varför försvinner de vaccin som FHM blivit lovade på vägen?

  Några är inte intresserade att bli vaccinerade. Många är t o m covodförnekare enligt PS rapport från gårdagens demonstration i Stockholm. Tänk om ni vaccinmotståndare/covidförnekare blir allvarligt sjuka, kommer ni då söka sjukhusvård?

  Hittills har jag botat mina influensasymtomer med en magnecyl på pannan och med fler än en ren en i halsen. Varit knockad någon dag. Men sen jag avslutat sådan ren medicinering måste jag bli vaccinerade för jag vill andas, resa (träffa barn/barnbarn) och bli äldre.

  Lite OT om virusförnekarnas coviddemonstration igår. Ingen bar munskydd. Smittan finns inte. Demonstranterna distanserade sig inte. Smittorisk finns inte.

  Åsikter kan gå isär men jag vänder mig mot att någon chef, (polisbefäl, Johan Karlsson kanske Lena Hallengren) beordrade; *Upplös!

  Fullständigt felaktig taktik. Polisen skulle med minimala insatser upplyst vad som gäller. Nu blev det kalabalik. Många blev smittade om smittan finns. Polisen skulle fotograferat, fotograferat. Demonstraterna bar varken hoddies eller ansiktsmasker. Något som vänsteraktivister alltid brukar göra. Om myndigheterna sedan önskar lagföra vore det enkel sak.

  Varför tycker jag detta mot de som utnyttjar sin yttrandefrihet, demonstrationsfrihet är de facto begränsad.
  -Jo, myndigheternas val att identifiera och åtala skulle bli ett prejudicerande fall, några kan vara samhällsomstörtande demonstrationer där demostranterna döljer sina ansikte. Något som är förbjudet.

  Det blev några lindrigt skadade poliser. Demonstranterna vann. Synd bara att polisens polityr blev skadad.

  P.S. Bär själv munskydd när jag handlar. Inte för att jag tror att skyddet stoppar smittan utan för att munskydd signaler; Han är smittsam – Bäst att hålla avstånd
  demonstrationen. Sannolikt en av initiativtagarna. Skulle inte bli förvånad om är medlem i SD så att PS nu kan dra rasistkorten

  Gilla

 4. Ölandsbonde 2021-03-07 / 03:16

  Får jag inte Sputnik 5 får det vara.

  Gilla

 5. Olle 2021-03-06 / 22:10

  Litar inte på nåt vaccin, jag skiter i det.

  OT. Nu har det väl gått bra långt i Kalmar när man går in i en klockbutik och rånar en klocka mitt på ljusa dagen? Läste det på barometern.se.

  Gillad av 2 personer

  • Magnus Berg 2021-03-07 / 06:11

   Undrar jag också.

   ”Föreställ dig ett vaccin så säkert att du måste hotas att ta det. För en sjukdom så dödlig att du måste testas för att veta om du har den.”

   Gillad av 3 personer

   • Magnus Berg 2021-03-07 / 10:16

    Ett CITAT jag hittade på Flashback…vad skribenten menar vet jag ej, men har det inte varit tal om omplaceringar inom vården t ex om nån vägrar att ta vaccinet.?

    Gillad av 1 person

   • Thoralf A 2021-03-07 / 10:52

    Det är väl ganska naturligt om man vill skydda framförallt äldre inom omsorgen.

    Gilla

   • Magnus Berg 2021-03-08 / 10:29

    Sure Bettan.

    Gilla

 6. Lyckylooser 2021-03-06 / 21:05

  Det finns så mycket information som jag skulle vilja skriva om för att svenska folket ska vakna
  och inte bli infostyrda av MSM men jag avstår, det måste vara 100 procent uppbackning!

  Bara sök på 13 familys that rules the world?

  Gilla

  • Thoralf A 2021-03-06 / 21:13

   En bra början är att inte vara anonym om man vill försöka påverka svenska folket!

   Gillad av 3 personer

   • Ingemar Ekman 2021-03-07 / 08:56

    Gillat av 2 anonyma.

    Gilla

 7. Anders 2021-03-06 / 20:52

  Bra sammanställing. Men precis som du skriver har Pfizers vaccin givits till de äldsta och Astra-Zenecas till anställda inom vården, varför det inte går att dra nog slutsatser om hur farligt respektive vaccin är. Och i vilket fall är ju risken för biverkningar av vaccinet oerhört mycket mindre än risken att bli svårt sjuk för den som infekteras med Covid-19.

  Gilla

 8. Åke Nordlöf 2021-03-06 / 20:35

  Har tre döttrar som arbetar inom vården, har fått Astra Zenica, fick 38,39 gr feber dag 1 och mådde dåligt dag 2, men är nu i fullt arbete

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2021-03-06 / 21:05

   Jag gillar inte den falska rubriken på den där artikeln. I Sverige skulle det innebära 520 000 personer som skulle dö av vaccinet. Något som är fullständigt sjukt påstående. Den som skrivit den rubriken kan jag aldrig se som en seriös journalist!

   Gillad av 1 person

   • Fredrik Östman 2021-03-06 / 22:11

    Men bara om statistiken över döda av Kinaviruset stämmer. Det gör den ju inte.

    Gillad av 1 person

   • Karin 2021-03-07 / 13:06

    Nåväl rubriken talar om vad studien kom fram till. Den femte länken under Newsvoice artikel är en engelskspråkig israelisk länk där studien publicerats. Den handlar inte om de som dött av vaccinationen av t ex hjärtinfarkt, organsvikt etc. Den har enbart studerat antalet döda i Covid-19 under en 5-veckorsperiod. I gruppen 65+ dog 200 per 100000 invånare som var vaccinerade och 4,91 per 100000 som inte var vaccinerade dvs de med vaccin hade 40 gånger högre dödlighet i Covid-19. I den yngre åldersgruppen var det dock mycket värre. 260 gånger högre dödlighet bland de vaccinerade.
    Men Bill Gates myser. Hans depopulationsprojekt rullar på. Läs gärna Lars Berns krönika på Anthropocene den 4 mars. Du som vill träna din engelska läs Robert F Kennedys långa redogörelse som ligger som länk i Berns text.

    Gillad av 2 personer

   • Thoralf A 2021-03-07 / 13:56

    Det är svårt att jämföra äpplen och päron.

    Gilla

Kommentarer är stängda.