OFF TOPIC VECKA 11

Detta inlägg är till för att mina läsare skall kunna skriva off-topic kommentarer. Därmed blir mina andra inlägg på bloggen mer renodlade för mina läsare men det finns alltså ändå en möjlighet att skriva kommentarer eller tipsa om artiklar i helt andra ämnen. Du hittar alltid senaste off-topic inlägg i högermarginalen under hela veckan.

Annons

23 reaktioner på ”OFF TOPIC VECKA 11

 1. turrim 2021-03-22 / 07:37

  Nu söndag den 21 mars hörde jag Rapport samtidigt som jag sysslade med annat. Korta Rapport kl 18 hade inslag om ovädret i Australien. Jag lystrade när någon ansvarig som intervjuades förklarade svårigheterna, men sa också att det här är ett hundraårsväder. Inte ett ord om klimat. Jag noterar att hon är kunnig och säkert inte miljöpartist. Hon skulle aldrig intervjuas i Sverige.

  Sedan kl 1930 lyssnade jag noggrannare. Samma inslag. Men av någon anledning så var just meningen om hundraårsväder bortklippt. Den vanliga oturen på SVT med tekniska problem?

  Gilla

 2. halleluja! 2021-03-21 / 23:32

  Klimatet är dagens religion
  Greta är dess profet

  Gilla

 3. Gustav 2021-03-19 / 12:37

  Thoralf, vet du om organisationen islam.nu får bidrag från staten eller kommunen?
  Jag har granskat dom på Facebook och försöker komma in i deras slutna grupper på Facebook för att se vad som händer där. Det verkar vara konverterade islamsalafister som driver islam.nu.

  Gilla

  • Thoralf A 2021-03-19 / 12:52

   Det betvivlar jag starkt men de kan få del av pengar som andra muslimska föreningar fått i bidrag. T.ex. Ibn Rushd,

   Gilla

 4. J B Doe 2021-03-18 / 21:40

  I Kalmar har vi redan både en skola och en gata uppkallade efter sosse-agitatorn Axel Weüdel. Dessutom finns här Olof Palmes gata och inom kort även Roger Kaliffs plats.
  Den sistnämnde finns det ingen anledning att belöna ytterligare. Allt han har gjort och gör är att utföra sitt välbetalda jobb.
  Det minsta man kan begära är en redovisning mer konkret vad det är för storverk utöver pliktens bud som han har utfört.
  Oppositionen borde även kräva att lika många gator/torg uppkallas efter borgerliga politiker.

  Gilla

 5. Andersson 2021-03-17 / 18:20

  sr.se skriver så här:

  ##

  EU-kommissionen presenterade i dag sitt förslag till hur resandet ska komma i gång igen efter coronapandemin. Tanken är att resesugna EU-medborgare på ett enkelt sätt ska kunna visa upp sina uppgifter om eventuell vaccinering, nytagna tester och sjukdomshistoria. EU-kommissionen har länge betonat att vaccinpasset inte ska vara det enda som avgör om om någon ska släppas in eller inte i ett annat EU-land.

  ##

  Hur blir det Storbritannien? Det är mest angeläget för vårt vidkommande. Ordet digitalt nämns inte. Är det ett påhitt av den digitala ministern.

  Så vill jag hälsa på min dotter i Köpenhamn. Men där borde det inte behövas något pass. Det har inte behövts så länge jag kan minnas. Och det är länge.

  Gilla

  • stigrydmark 2021-03-17 / 21:58

   När man hör på Ygeman finns det bara två alternativ: pass eller läkarintyg. Jag och många med mig som nu inte vill ta vaccin, handlar det om diskriminering eller en form av fascism.

   Gilla

 6. J B Doe 2021-03-17 / 17:29

  Nu går PK-isternas älskling Joe Bide ut med en vädjan till de som väller in från mexikanska gränsen: ”Kom inte hit!” Detta ordnas mycket effektivare med ett högt staket utmed gränsen. Men konstigt nog får Biden ingen kritik för sitt ”hjärtlösa” yttrande.

  Gilla

 7. Tony 2021-03-17 / 16:43

  Såg just på text tv ” Strandhäll(s) inte nöjd?? Nej men det förstod man ju att
  Lill Mogge inte skulle räcka till där? eller vad menar dom annars?

  Gilla

 8. Jan i Nybban 2021-03-17 / 08:53

  Vaccin. Alla har samma värde ! Förutom tjänstemännen i kommun och region de har något högre !

  Gilla

 9. stefan a. 2021-03-17 / 08:19

  SVT hyllar plötsligt privata initiativ inom vårdsektorn men det vill till att det är en utlänning som startar verksamheten, vanligare är att man låter socialister få oemotsagda orera om de hemska privata vårdgivarna ”skatteparadis” ”vinster i välfärden” och alla hemskheter man kan komma på, detta apropå man påstår att många utlänningar startat företag i krisen, hur många ”många” är får vi inte reda på och vanligaste företagande bland utlänningar är antagligen att man tar över kosunens pizzeria av kända skattemässiga skäl….

  Gillad av 1 person

 10. Onkel Björn 2021-03-17 / 00:11

  Gissar att de flesta av oss vid det här laget är ganska trötta på Covid-19. Mycket har ju skrivits om detta och många konspirationsteorier har framförts. Hittade dock en intressant artikel som handlar om det laboratorium i Wuhan och det utbrott som skedde.
  För ett år sedan hävdades det att covid-19 hade spridits från en fiskmarknad i staden Wuhan. Men ska man tro artikeln stämmer det inte. Varningssignaler fanns långt innan själva utbrottet tog fart, men dessa negligerades mer eller mindre.

  https://www.politico.com/news/magazine/2021/03/08/josh-rogin-chaos-under-heaven-wuhan-lab-book-excerpt-474322?utm_source=pocket&utm_medium=email&utm_campaign=pockethits

  Gillad av 1 person

 11. stigrydmark 2021-03-16 / 22:02

  Jag har under flera år arbetat som genusanalytiker. Det har varit ett intressant och stimulerande arbete. Det som förvånade mig i början var människors intoleranta attityd och förutfattade meningar till ämnet. Det tog mig år att så småningom få grepp på problemet och slutligen kunna presentera en slutbild av min forskning.
  Två distinkta genus föreligger. män och kvinnor. Tveksamt kan därtill läggas de bisexuella och de som vill associera till tjurar och kaniner. Dessa drömmar, fantasier och självbilder kan vi numera exkludera som godkända genus. Möjligen får vi lägga till gruppen: vet ej, de som famlar och letar
  efter sig själva.
  Med dessa klargörande fakta har jag sadlat om till ett yrke som ligger mer i tiden: klimattekniker.

  Gillad av 1 person

 12. Cosmik Debris 2021-03-16 / 21:38

  Det här är bara början. Tekniken finns och den är billig. Det skulle inte ha varit möjligt för tjugo år sedan då det hade krävts dyra parkeringsautomater. Politikers klåfingrighet är oändlig när det kommer till att plåga och beskatta det egna folket.

  Är det någon som tror att man vågar införa liknande parkeringsavgifter i något muslimskt getto? Nej det är hederliga och snälla svenskar som ska straffas. För allt!!

  Insändare i Mitt i Huddinge

  Gillad av 1 person

  • Andersson 2021-03-17 / 13:59

   Allra knepigast är det för dem som har sladdbundna telefoner. Men du kan vara lugn. Vi kommer att få varsin telefon av snälla staten när vi har vaccinerat oss. Hur det blir med en sådana som mig som knappt ser telefonen vet jag inte. Jag har rest mycket i mina dar och det har alltid räckt med analoga intyg. Men jag tror inte jag ska vaccinera mig. Inte förrän de har fått in Putnik V i alla fall.

   Gilla

 13. Cosmik Debris 2021-03-16 / 21:22

  31% av alla barn som föds i Sverige har muslimska eller afrikanska föräldrar. Hur länge är en ”minoritet” i minoritet eller hur stor kan en minoritet bli? Vänta bara tills ”minoriteten” anser att det är dags att gå till anfall. Det är bara en tidsfråga.

  Må folkförrädarna brinna i helvetet.

  Befolknings­utskiftningen i Sverige skjer i rasende tempo, 31 % av nyfødte har utenlandsk bakgrunn
  https://www.document.no/2021/03/11/befolkningsutskiftningen-i-sverige-skjer-i-rasende-tempo-31-prosent-av-nyfodte-

  Gillad av 1 person

 14. Ò Hyra 2021-03-16 / 18:38

  Det är stor skillnad på sinnelaget och karaktären mellan en labrador och en pitbull.
  Olika raser eller människogrupper skiljer sig åt och passar inte alltid ihop.
  Vetlanda var en pitbull.

  Var inte på fel plats vid fel tidpunkt.
  Undvik framförallt resecentrum, men också din lokala ICA-handlare, bibliotek.
  busshållplatser, gym och cykelvägar.

  Visst är det underbart med multikultur, det är så berikande!

  Gillad av 3 personer

  • Hacke 2021-03-16 / 20:49

   Statsradions Studio Ett ”storsatsade” och skickade sin prisbelönta reporter till Vetlanda för att under två inslag och lika många dagar rapportera kring detta genom som det rubricerades ”vandra i 22-åringens (sick!) spår”.
   Som alltid med statsmedia så var detta falsk varudeklaration. För reportern hängde hela tiden på resecentret och intervjuade afghanens (det ordet nämndes inte en enda gång under dessa dagars rapportering) vänner. Hon lyckades naturligtvis med sitt uppsåt att få detta till att vara ett helt vanligt drogrelaterat problem där personal och resenärer samtidigt kunde vittna om ett ställe i skräck där Pressbyråanställda fick låsa in sig efter att förgäves försökt få dit polisen och inte ens politikerna själva vågade sig på ett uttag i en bankomat!
   Inte med en stavelse nämndes att det rörde en afghan eller utlänning. Och bara i förbifarten och hopklumpat med andra samhällsgrupper nämndes vid ett tillfälle som alibi ”ensamkommande”.
   Reportern lyckades med konststycket att aldrig koppla detta med invandringen och i detta fall den horribla gymnasieamnestin. Det är om inte annat den interna prisutmärkelsen garant för.
   Självklart berördes heller inte med en stavelse offren eller de anhöriga och än mindre intervjuades någon representant för dessa trots att reportern utlovat en vandring i ”22-åringens” spår. Annars kunde hon följt blodspåren över halva Vetlanda om bara viljan och uppdraget funnits.
   Vilket j-a svineri. Vilket sanslöst svek av statsradion mot de drabbade och som alltid lyssnarna som tvingas finansiera denna förbannade radioteater förklädd i nyheter och samhällsjournalistik.

   Gillad av 3 personer

   • Cosmik Debris 2021-03-16 / 21:29

    Man ska inte titta på SVT eller lyssna på SR. Man blir dum i huvudet av det.

    Gillad av 1 person

   • Onkel Björn 2021-03-16 / 23:47

    SR beskriver själva studio 1 som ” ett dagligt aktualitetsmagasin med fördjupad journalistik”. Nu lyssnade jag inte på programmet, men av Hackes beskrivning låter det långt ifrån som en fördjupad journalistik.
    Vidare beskriver man sig som att med energi och engagemang vilja ge lyssnarna de långa kvalificerade reportagen, för att vi ska kunna förstå nyhetsutvecklingen och få inblickar i andra människors villkor.
    Man slutar sin beskrivning av sig själva med ”Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

    Suck!!

    https://sverigesradio.se/artikel/394194

    Gillad av 1 person

 15. Håkan Spångberg 2021-03-16 / 18:25

  Skattehöjarpartiet Socialdemokraterna är ständigt på jakt efter nya sätt att pungslå folket.
  Nu är det tydligen fastighetsskatten som lockar.
  När medlen tryter får vanligt folk se över sina utgifter. Men det verkar inte gälla för den politiska adeln.
  Ett tips är att se över utgiftsområde 7, 8 och 13 i statsbudgeten. Där är många direkta och indirekta miljarder att hämta.
  Man får väl hoppas att folket tittar upp från Lets Dance och Melodifestivalen och reagerar på regimens beteende.

  Gillad av 1 person

  • Ölandsbonde 2021-03-16 / 21:45

   För S har alltid det ultima målet varit att beröva alla medborgare alla pengar och sedan dela ut pengar till de, och dem, de anser vara i behov av dem. Att själva styra vad som ska finansieras och inte.
   Ta våra bibliotek som ett exempel. Där sitter politiskt korrekta och bestämmer vika böcker som ska köpas in. Under min uppväxt fanns varken Femböcker eller Biggles. Nej, boklånarna ska läsa sunda och uppbyggande böcker så vi blir goda samhällsmedborgare med rätt värdegrund.

   S hatar självständiga människor som ställer sig på egna fötter och bygger sin tillvaro. Ta bara fackföreningarnas avsky för fria företagare och små företag. De är mer hatade än storkapitalisterna! Stämplas som klassförrädare av S.

   Att hålla igen med utgifterna är något som gemene man tillgriper när intäkterna inte räcker till.
   En FULLKOMMLIGT ABSURD TANKE hos den gode sossen vars strävan är helt klar. In med alla pengar som skatt och så bestämmer vi vilka som ska få vad. På så sätt bygger vi en humanistisk stormakt med en feministisk politik!

   Gillad av 1 person

   • Håkan Spångberg 2021-03-16 / 21:56

    Känns naturligt att förakta sozzeriet.

    Gilla

Kommentarer är stängda.