SÄMST I LANDET

För några veckor sedan hyllade alla socialdemokrater och de flesta andra politikerna i majoriteten bostadsområdet Oxhagen. Det fanns ingen hejd på de positiva ordalagen om hela området.

Idag lät det dock annorlunda i kommunfullmäktige när skolpengen debatterades och Utbildningsnämndens ordförande och socialdemokraten Lasse Johansson sa så här om den enda skolan i området, friskolan Thoren Framtid.

”Thoren Framtid får mest pengar per elev av alla skolor i Kalmar kommun, de har dock den lägsta andelen behöriga lärare, inte bara i Kalmar, utan i hela landet!”

Tänk så snabbt det kan ändra sig från lovord till kritiska kommentarer när Socialdemokraterna visar sitt rätta jag. Hyckleriet!

PS

Barometerns artikel berörde givetvis inte detta uttalande utan den handlade mest om vad Miljöpartiet ställde frågor och interpellationer om.

Jag återkommer imorgon med kommentarer till min fråga och två interpellationer och de svar jag vid dagens möte i kf.

Annons

12 reaktioner på ”SÄMST I LANDET

 1. Roland Salomonsson 2021-06-01 / 12:55

  Det leder till några frågor!
  *Får det privata skolan extra pengar p g a hög andel invandrarbarn?
  *Är uttalandena ett led i angreppen mot privata ”vinstgivande) skolor?
  *Kan det tänkas att de ”obehöriga” lärarna är hämtade ur de etnicitéter, som finns bland eleverna? Kan dessa lärare ha behörighet från sitt ursprungsland?
  *Hur är skolans officiella resultat?

  Gilla

  • Thoralf A 2021-06-01 / 12:59

   Det är säkert en kombination av alla dina frågor i synnerhet gällande vinster i välfärden.

   Gilla

 2. Goliat 2021-06-01 / 11:23

  Får inte skolor i utsatta områden särskilda statsbidrag också? Gäller det Oxhagen?

  Gillad av 1 person

 3. Kalle 2021-06-01 / 10:19

  Från ”Det Goda Samhället”

  Skall det bli så här även i Kalmar??? Eller det kanske det är redan???

  ## MOHAMED OMAR: Polisen är främlingar i utanförskapsområdena##

  ## Jag har tjatat om detta i åratal nu. För att vända utvecklingen måste vi ha en sträng och ansvarsfull invandringspolitik. Politiker pratar nu om att ge mer pengar till polisen, men inga åtgärder kommer att hjälpa om det fortsätter att strömma in folk från våldsamma klansamhällen till Sverige. ##

  ## Ok, om du bor i ett mångkulturellt utanförskapsområde kan du inte prata med polisen och fortsätta leva ett normalt liv. Det går bara inte. Polisen kommer och går. Men de kriminella och deras farbröder, bröder och kusiner är dina grannar. De vet var du bor. Du möter dem på morgonen när du ska till jobbet. Ni handlar i samma affär.##

  ## De som pratar om att ”tystnadskulturen måste brytas” har ingen erfarenhet av att bo i ett mångkulturellt utanförskapsområde.##

  ## Jag är inte emot att man ger polisen mer pengar. Man framför krävs att vi stoppar massinvandringen och att polisen tuffar till sig. Sätt hårt mot hårt. Få folk att respektera svensk lag och ordning. Vi kan börja med att utvisa alla utlänningar som begår brott – inga undantag. Nu växer unga killar upp i orten och tycker att deras äldre, kriminella kusiner är coola medan svennepoliserna är ynkliga mesar. Det är de äldre kusinerna som har pengar, vapen, märkeskläder, brudar och status i kvarteret.##

  https://detgodasamhallet.com/2021/06/01/mohamed-omar-polisen-ar-framlingar-i-utanforskapsomradena/

  Gilla

 4. Christer 2021-06-01 / 08:14

  I Stockholm har Mälarhöjdens skola lägst elevpeng ca 70000kr/år och högst elevpeng har Tensta Rinkeby ca 170000kr/år.
  Sossarna tror alltid att lite extra pengar löser alla problem .
  45 års erfarenhet av motsatsen har de inte märkt av .

  Gillad av 1 person

 5. Martin 2021-05-31 / 23:49

  Det går bra nu. Sverige är en värre än en stinkande soptipp. Löfvens gullegrisar varvar upp nu i värmen. Hur många skottlossningar,mord, upplopp, bomber,bränder, våldtäkter ska svensken tåla? Sverige har gett walk over till invandrarpöbeln.
  Inte ens hockey kan vi spela längre. Det är som om all värdegrundsskit förstört allt, kärringlaget tre kronor är sämst. Allt manligt ska tryckas bort till förmån för den feministiska homolobbyn som plågar Sverige med en rosa flumdimma. Sverige. Arma land.

  Gillad av 4 personer

  • Bergman år 2021 2021-06-01 / 08:27

   USA:s tidigare president Ronald Reagan: ”Det sägs att politik är världens näst äldsta yrke. Jag har funnit att det bär en slående likhet med det äldsta.”

   Gillad av 1 person

 6. Högt hårfäste 2021-05-31 / 23:10

  Hyckleriet har ingen sans. När det gäller pengar och bidrag, då är sossar i farten. Annars är det mest att slå sig för bröstet. Fy fan!

  @Thoralf, vad styr hur mycket de får i skolpeng? Är det mer i utsatta områden? Upp till varje enskild kommun?

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2021-06-01 / 07:03

   Utsatta områden får mer pengar. Elevpengen beräknas varje år och skolan som.får mest har ca 104 000 kronor per elev och skola som får minst drygt 70 000 kronor per elev

   Gillad av 1 person

   • tompas11 2021-06-01 / 16:07

    Hur och när blev dessa områden utsatta?

    Gilla

 7. Cosmik Debris 2021-05-31 / 22:57

  ”För några veckor sedan hyllade alla socialdemokrater och de flesta andra politikerna i majoriteten bostadsområdet Oxhagen”

  Bor det några politiker i området?

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.