SOM ETT BREV PÅ POSTEN

Lyssnade tidigare idag på lördagsintervjun med Mikael Damberg. Det handlade till stor del om gängskjutningar och att Sverige toppar statistiken i Europa med flest dödsskjutningar per capita.

Damberg hävdade flera gånger att antalet dödsskjutningar under 2021 har minskat och att det skulle bli intressant med statistiken för maj. Lite märkligt att inrikesministern inte var informerad om att det redan har inträffat 5 dödsskjutningar under maj. Inte ens intervjuaren hade tydligen koll på detta, vilken dålig research! Idag inträffade ytterligare en dödsskjutning i Hjällbo mitt på dagen vid en ICA-parkering.

Sex dödsskjutningar under maj. Det är ingen minskning, utan snarare raka motsatsen om det fortsätter under de kommande sommarmånaderna.

Damberg var lite extra stolt över att inga dödsskjutningar skett i Göteborg under 2021. Han fick svar på tal direkt från Hjällbo.

Om man skall tro de insatta i familjerna och klanerna i Göteborg så kan dagens mord utlösa en rad hämndmord.

Annons

25 reaktioner på ”SOM ETT BREV PÅ POSTEN

 1. Ò Hyra 2021-05-31 / 18:00

  Jag tycker uppriktigt synd om, speciellt våra föräldrar och morföräldrar som gjort allt för att skapa ett bättre Sverige.

  Hela deras livsgärning har gått upp i rök. Aggressiva, otrevliga invandrare har flyttat in i deras trappuppgångar. Vilken tid på dygnet som helst hörs deras oväsen samtidigt som barnen terrorisera sin omgivning.

  Inte nog med att dom betalat Europas högsta skatter. Nu glunkas det om höjda kapital och arvsskatter. Allt i sken av att det gynnar välfärden.

  Jag vet vad som gynnar välfärden. Skicka hem 600 000 parasiter.

  Tänk att man inte ens kan få dö i ro i Sverige. Kusligt. Genast är en såsse eller kommunist där och kräver arvsskatt. Allt i sken av jämlikhet och solidaritet.

  Gillad av 4 personer

 2. Cosmik Debris 2021-05-31 / 16:26

  Expressen: JUST NU: Skottlossning – stökigt på platsen
  ”En person allvarligt skadad – tunnelbanan stoppad i Husby”

  Vad är det man brukar säga, ingen rök utan svartskallar? 😊👍

  Gillad av 2 personer

  • Cosmik Debris 2021-05-31 / 17:59

   Död.

   JUST NU: Man ihjälskjuten – blev jagad av gärningsman

   Gillad av 1 person

 3. Kalle 2021-05-31 / 15:03

  Från Göteborgsposten, ledare:

  ## Adam Cwejman: De kriminella klanerna har tagit Göteborg som gisslan ##

  ## Politiken har varit handfallen inför situationen. Åtgärder och insatser har haft tveksam effekt. Assimilationen har gått på tomgång och delvis bakåt. Den segregation som blivit följden utgör en fertil mylla för rekrytering till organiserad brottslighet där värdegrunden består av machoideal, blodshämnd och hederstänkande. ##

  ## Den svenska lagstiftningen har inte hängt med i utvecklingen. Tungt kriminellt belastade personer sitter inne allt för kort tid och dessutom är det svårt att komma åt de som styr verksamheten. De som buras in är ofta unga och längre ned i hierarkin medan ledarna kan hålla sina händer rena. Det gör att polisens arbete ofta är att betrakta som ett evighetsarbete; de kriminella klanerna och nätverken naggas ständigt i kanten, utan att verkligen slås sönder.##

  ## Det som utspelar sig i Hjällbo drabbar inte ”bara” kriminella. En hel stadsdel hålls gisslan av ett antal kriminellt belastade släkter och kriminella nätverk. Det här är ett av Sveriges allvarligaste samhällsproblem och inget som försvinner av att vår regering återigen förklarar hur oacceptabelt det är. Samhället måste precis som för tusen år sedan tillintetgöra de våldsamma klanstrukturerna. ##

  https://www.gp.se/ledare/de-kriminella-klanerna-har-tagit-g%C3%B6teborg-som-gisslan-1.48485848

  Svenska politiker ser inte problemen i sverige eller också så förstår de inte vad som händer och bara hoppas på att det löser sig. Det gör INTE det utan har hållit på i 44 år, se på södertölje!!!.
  De VILL INTE se eller förstå vad som händer. Svenska nuvarande politiker MÅSTE bytas ut till politiker som ser problemen och GÖR NÅGOT åt dem. Ut med floskelkanonerna!!!!!!

  Gillad av 2 personer

 4. Kalle 2021-05-31 / 11:28

  Äntligen en intelligent polisområdeschef som talar i klarspråk vad som är orsaken till att vi leder ”skytteligan”

  ## SVERIGE Erik Nord, chef i polisområde Storgöteborg, tror att kulturella faktorer bidrar till att Sverige ligger i topp i Europa när det gäller dödsskjutningar. Han skriver att ”i princip alla som skjuter eller skjuts i gängkonflikter har ursprung från Balkan, Mellanöstern, Nord- eller Östafrika.”##

  ## Men han menar också att ”svenska värderingar” kan spela en roll – exempelvis att vi drar oss för att prata om just kulturfaktorer.
  ”Att ändra grundläggande värderingar är inte lätt men att bli medveten om dem kan hjälpa oss till en saklig diskussion i stället för att sopa obekväma frågor under mattan”, skriver polischefen.##

  https://nyheteridag.se/polischefen-om-skjutvaldet-har-koppling-till-migrationen/

  Det är fööör mycket ”Sopa Under Mattanpolitik” i sverige. Man måste våga säga vad som är problemet är utan att råka ut för åtgärder från myndigheterna. Polisområdeschefen i StorGöteborg visar vägen med hela handen. Hoppas att hans klargörande av läget i sverige får förbättring i debattklimatet i sverige.

  Jag gillar polisområdeschefens åsikter och tankar. Hoppas på en/många förbättringar i sverige nu.
  Att politikerna får en spark i häcken så de börjar agera för sveriges bästa och gräver ned floskekanonen.

  Gilla

  • tompas11 2021-05-31 / 14:41

   ”Det är i dag inte längre någon hemlighet att mycket av problematiken med gäng- och nätverkskriminaliteten med skjutningarna och sprängningarna har koppling till migrationen till Sverige de senaste årtiondena.” Detta säger Erik Nord, chef i polisområde Storgöteborg. Med detta uttalande så bekräftar han att agendan har hela tiden varit att dölja och förminska problem kopplade till invandrare. Dock presenterar han ingen vettig och varaktig lösning. Fler poliser är inte lösningen. Stängda gränser och massiva utvisningar av de kriminella är däremot ett framgångskoncept, men det törs inte polischef Erik Nord ta i ens med tång. Därför är hans PK-debattartikel under all kritik.

   Gillad av 1 person

  • pllay 2021-05-31 / 14:43

   Med de uttalanden har han skrivit under sin avskedsansökan och stängt dörren till vidare arbete inom polis, militär och vaktbolag.
   Ingen kan ostraffat andas kritik mot etablissemangets trossatser eller sanningar, värre än mord eller högmålsbrott.

   Gillad av 1 person

   • tompas11 2021-05-31 / 16:48

    Det tror jag inte. Erik Nord är 60 bast och kommer inom kort att ta pension.

    Gillad av 1 person

   • pllay 2021-05-31 / 18:23

    Fel av mig, pensionsansökan, inte avskedsansökan. Pensionering innebär fortfarande en väg till frihet i tal och skrift, nåja, vi har ju HMF som fortsatt kan användas mot oss, vilket också sker i imponerande stor skala.

    Gilla

 5. ivarandersson 2021-05-31 / 08:57

  Sverige leder skytteligan. Inkompetenta politiker och dålig lagstiftning är en stark bidragande orsak. I Danmark är det andra lagar. I rättegången om dubbelmordet i Danmark hänvisade åklagaren flera gånger till att gängmedlemmarna tigit tidigare förhör och att de ändrat sin historia inför rättegången.
  https://www.expressen.se/nyheter/krim/regeringen-vill-ta-efter-dansk-lag-om-tidiga-bevis/?referrer=todays-news
  20 års fängelse för 17-åringarna
  https://bulletin.nu/diamant-salihu-allt-fler-unga-beredda-att-bli-mordare

  Gillad av 1 person

 6. Håkan Spångberg 2021-05-31 / 07:47

  Någon som minns Lars Molins TV-serie ”Korset”?
  Sveriges öde…

  Gilla

  • Ölandsbonde 2021-05-31 / 11:43

   Korset minns man. Påminner mycket om det som skedde i Malmö när en skytt tog sig för att skjuta på knarklangare. Media vred det till att han sköt på invandrare. Hade det varit så hade han hunnit med betydligt fler på sin jakt. Hans syster hade dött av en överdos. Att langarna råkade vara babbar var bara så.

   Gilla

 7. Högt hårfäste 2021-05-31 / 01:29

  Skottlossning i Malmö nu ikväll också. Heja Sverige! Är det så att skjutningarna ökar när pandemin avtar?

  Gilla

  • Thoralf A 2021-05-31 / 07:26

   Jag tror inte dessa individer bryr sig det minsta om pandemin. Däremot vackert väder med sol och värme har säkert sin betydelse för hur mycket de vistas ute.

   Gillad av 1 person

   • Högt hårfäste 2021-05-31 / 11:14

    Var det inte rätt lugnt förra våren och sommaren med skjutningar och sprängningar?

    Gilla

   • Thoralf A 2021-05-31 / 11:19

    2020
    April 3 dödsskjutningar
    Maj 3 st
    Juni 3 st
    Sedan tog det fart i juli och augusti
    Juli 5 st
    Augusti 5 st
    September 5 st

    Gilla

 8. Goliat 2021-05-31 / 00:53

  Jag pratade med en polis i Göteborg. Han sa att det är riktigt, riktigt illa där och att de tappat greppet helt om gängvåldet. Det är kört för Sverige!

  Gilla

 9. Anders G 2021-05-30 / 23:24

  Landet är i totalt förfall, Södertälje, Göteborg, Malmö och Stockholm är förlorade städer.

  @Thoralf,

  Varför tror du att Moderaterna blir större än SD i nästa val?

  Gilla

 10. Cosmik Debris 2021-05-30 / 23:05

  En arab, muslim eller en n-ord knivhugger eller skjuter en person som avlider eller blir handikappad för resten av livet. Gärningen tar högst 1 minut. Vi förutsätter att polisen får tag i gärningsmannen och att han döms till livstid.

  Kostnaden för svenska skattebetalare landar på minst 25 miljoner.

  Ett gäng araber, muslimer och n-ord bestämmer sig för att bränna upp hemtjänstens bilar för att, oklart varför – hämnas på det land som gett dem skydd. Under 5 minuter klarar man att sätta 10 bilar och en garagelänga i brand. Vi förutsätter att polisen inte får tag i gärningsmännen.

  Kostnaden för bilägare och skattebetalare kan landa på 2-5 miljoner.

  6 minuter som kostar det svenska folket 30 miljoner. Hur många ”sexminutare” tål Sverige?

  Jag vill inte höra ett enda litet jävla pip om att återinförd fastighetsskatt, förmögenhetsskatt eller arvsskatt behövs för att rädda välfärden. Det enda som kan rädda välfärden är att stora horder av muslimer, araber och n-ord vallfärdar hem till öknen och djungeln.

  Gillad av 3 personer

  • messkalle 2021-05-31 / 06:30

   Lysande klartext

   Gillad av 1 person

 11. Cosmik Debris 2021-05-30 / 22:57

  Fick en liten tanke efter att ha tittat på den eminente SHA 70:s senaste video om envarsrätten. Han tog upp olovlig kårverksamhet.

  Wikipedia: ”Olovlig kårverksamhet är ett brott som regleras i svenska brottsbalkens 18:e kapitel 4 § om högmålsbrott, allmänt kallad kårlagen. Lagen förbjuder att någon bildar eller deltar i en sammanslutning som utgör eller kan utvecklas till en olaglig militär trupp (paramilitär) eller polisstyrka. Lagen förbjuder även att någon upplåter mark eller ger finansiellt stöd till en sådan sammanslutning.”

  Nyckeln är ”kan utvecklas till”

  Shariapolis patrullerar redan i och vägspärrar sätts upp i muslimska slumområden. Dessutom kriminella muslimska klaner som sätter skräck i hela stadsdelar. Det måste betraktas som olovlig kårverksamhet? Här bör finnas utrymme att förbjuda muslimska föreningar och byggande av moskéer.

  Gillad av 4 personer

  • Bergman år 2021 2021-05-31 / 07:33

   Precis! Märkligt att ingen har fört fram tanken tidigare.

   Den sortens kårverksamhet som du avser innefattar ju dessutom en verkställighet av straff för någon slags hittepå-orsak. De sex dödsskjutningar i maj, som Thoralf nämner, kan i vissa fall kanske vara ett resultat av den sortens olovlig kårverksamhet som du pekar på. Ett parallellt samhälles kårverksamhet med dess resultat som vi exempelvis ser i Hjällbo kan ju på sitt sätt möjligen tjäna som exempel på sådan verksamhet.

   Gillad av 2 personer

 12. Håkan Spångberg 2021-05-30 / 22:55

  Ingenting får stå i vägen när sozzeriet ska bredda sin väljarbas…

  Gillad av 4 personer

 13. pllay 2021-05-30 / 22:49

  Du kan inte ta några uppgifter från myndigheter för sanna längre, allt korrigeras efter det politiska behovet för stunden.
  Döda och smittade av C19 samvarierar med myndigheternas önskan om utvecklingen.
  Med säkerhet är dödsorsaken en politiskt het potatis som är förhandlingsbar, dog han pga att han körde in i trädet eller av att han blev skjuten i huvudet 2 sekunder innan han körde av vägen?
  Svaret på den frågan känner alla som är ordentligt informerade om vad som krävs för att behålla jobbet och vill vårda sin karriär.

  Gillad av 2 personer

Kommentarer är stängda.