SVAR PÅ FRÅGOR OCH INTERPELLATIONER

Jag har nu uppdaterat Framtid Kalmars webbsida med de svar jag fått på min fråga och mina två interpellationer vid kommunfullmäktige den 31 maj. Jag kommenterar givetvis också de svar som jag fått skriftligt och under debatten i kommunfullmäktige. Några av svaren är ytterst anmärkningsvärda enligt min uppfattning men understryker bara min känsla av den socialdemokratiska maktfullkomligheten i Kalmar.

Svar på min fråga om befolkningsutvecklingen i ny Översiktsplan. Länk till artikel.

Svar på min interpellation om hyckleriet med Kalmar kommuns vindkraftverk och det interna prissystemet och det fejkade resultatet. Länk till artikel.

Svar på min interpellation angående hur bidrag betalts ut till Folkets Hus i Lindsdal. Länk till artikel.

Annons

2 reaktioner på ”SVAR PÅ FRÅGOR OCH INTERPELLATIONER

 1. Andersson 2021-06-04 / 19:20

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/ansvarig-utgivare-tog-bort-formuleringen-att-samebyn-ar-en-invasiv-art

  ##

  Därför raderade ansvarig utgivare det kritiserade ordvalet”

  ”Norrbottens-Kurirens ansvarige utgivare Lenitha Andersson-Junkka tog bort formuleringen i en ledartext i efterhand om att samebyar är ”en främmande, invasiv art”.

  – Jag har rättat till det jag anser har blivit fel, säger hon.

  ##

  Man ”rättar” inte i någon annans text. I synnerhet inte det man själv ”anser” ha blivit fe”. Det borde en ansvarig utgivare känna till. Det är bara den som har skrivit texten som har rätt att ändra. En ansvarig utgivare kan lyfta ut en hel artikel ellr ledare men inte lägga sina ord i någon annans mun.

  Det är samma sak med en blogg som den här. Thoralf får inte ändra i några kommentarer. Däremot står det honom fritt att låta bli att publicera dem eller ta bort redan publicerade. Men man bör vara medveten att eventuella svar kan bli hängande i luften.

  Det finns åtminstone ett ”alternativt media” som ägnar sig åt att redigera kommentarer. Det är inte bra.

  När det gäller media och publicering på nätet framgår det oftast inte att artikel är ”rättad” eller vad som har ”rättats” eller när den är ”rättad”. Det gäller inte minst Aftonbladet, Expressen och SNorrbottens-Kurirens ansvarige utgivare Lenitha Andersson-Junkka tog bort formuleringen i en ledartext i efterhand om att samebyar är ”en främmande, invasiv art”.

  Det blir ganska knepigt om man vill länka till en oalternativ tidning. Här tangerar formuleringarna hets mot en svensk folkgrupp. Att sprida sådana skriverier är straffbart.

  Jag tycker det liknar 1984. Korpen är vit och duvan är svart. Så det så.

  Gilla

  • Lennart Karlsson 2021-06-05 / 07:24

   Kvinnor i maktpositioner gör vad de ”känner för”.
   De behöver alltså inte följa några lagar!

   Gilla

Kommentarer är stängda.