TELIA JÄKLAS MED SINA KUNDER

Responsen blev väldigt stor på mitt inlägg om Telia och alla spam jag får. Väldigt många har upplevt samma sak som jag gjort under de senaste veckorna och månaderna.

Jag skrev i mars om att en kvinna på Telias support sagt att man planerar att lägga ned Telias mejlfunktion. Läs mitt blogginlägg

Jag tror att detta är ett led i Telias strategi att lägga ned sin e-post tjänst. Telia har slutat uppdatera sitt spamfilter eller helt enkelt börjat avveckla det för att de kvarvarande kunderna ska få så mycket problem med sin e-post att de byter till t.ex. gmail.com eller något annat.

En annan röst påstår att Telia skall uppdatera sitt e-postsystem till att bli mer modernt. 200MB i lagringsutrymme per e-postadress är ju idag löjligt lite. På Gmail tror jag man får totalt 15 Gb som delas med mejl, foto och Google drive.

Personligen tror jag att Telia vill tjäna pengar och därmed inte kommer satsa på en produkt som ger lite intäkter även om de kommer tappa en del kunder som kanske bara har ett abonnemang hos Telia för att kunna behålla en väl inarbetad mejladress.

Jag tror att alla inom några månader kommer få ett meddelande från Telia att man kommer lägga ned sin e-post vid ett visst datum.

Annons

9 reaktioner på ”TELIA JÄKLAS MED SINA KUNDER

 1. turrim 2021-06-09 / 17:46

  Jag har haft fast telefon i kopparnätet på 6 orter. Aldrig problem. Även datorn och då Teliamail. När vi fick bredbandskabel i gatan så kopplade jag på och fick Ownit till datorn och deras mail plus TV. Inga problem. De tycks ha något spamskydd som jag inte har styrt men som funkar. Kan det vara F-Secure som ingår i mitt paket?

  Utvecklingen gjorde att vi måste skaffa en modern mobil för att kunna parkera, trots att vi är allergiska mot appar. Den gamla kunde vi bara tala i om det hände olycka.

  Men vi hade som åldringar kvar vår fasta telefon på kopparnätet och larmet till Securitas. Då fick vi ett ”erbjudande” från vår gamla leverantör Televerket-Telia sedan 60 år. Vi höjer priset starkt för er fasta telefon på kopparnätet. Men ni kan få en mobil som även svarar på ert tidigare nummer.

  Jag begrep direkt att detta är första steget för att avveckla kopparnätet i vårt trots allt boendetäta område. Så jag ansåg mig behöva vara framsynt och ställa upp. Annars kommer fler prishöjningar.

  Det positiva är att vi nu har två mobiler och har kunnat behålla vårt gamla telefonnummer till den ena. Det negativa är att min hustru är oteknisk och ängslig för att att använda apparaten. Plus att vi måste byta larmsystem till luftburet som inte var gratis, men modernare så länge det inte blir stört eller kopierat som man gör när man stjäl bilar.

  Gilla

 2. Sven d.ä. 2021-06-09 / 14:42

  ”Telia har slutat uppdatera sitt spamfilter eller helt enkelt börjat avveckla….” Visst är det så. Varför ska Telia betala för ett nytt spamfilterabonemang för 1 år till, eller vad de nu har för avtal med spamfilterleverantören. De struntar förmodligen om några kunder får problem.

  Gilla

 3. Cosmik Debris 2021-06-09 / 14:35

  I början hade jag problem med skräppost. Avänder du ett mejlprogram (POP3 eller IMAP)? Hämta då istället mejlen direkt på https://webmail.telia.com under några dagar och systematiskt spärra/markera all skräppost. Det gjorde jag. Borta!

  Gilla

 4. Jennifer Holm, Telia Kundservice 2021-06-09 / 13:24

  Hej!

  Som du skrev i ditt inlägg du hänvisar till, stämmer det alltså inte att vår e-post kommer att läggas ned.

  Och jag kan förstå att det hade behövts mer utrymme, men detta är vad vi har att erbjuda i vår e-posttjänst i dagsläget.

  Gilla

 5. janne 2021-06-09 / 10:23

  Jag har använt spray sedan åttiotalet men det blev slut med sedan dom vill ha
  betalt för tjänsten,men det ville inte jag så jag skaffade en ny adress och det blev
  AOL.com i stället bara för att jävlas lite.Plus ett par andra adresser.

  Gilla

  • Andersson 2021-06-09 / 13:17

   Det är klokt att inte lägga alla äggen i samma korg. Att använda säkra epostleverantörer för för viktig post. En för varje funktion. En högst personlig för kontakt med släkt och vänner. En när man handlar på nätet. En per hemsida du har. En unik för varenda forum man är med i. Och så vidare. Till de sistnämnda använder man med fördel gratiskonton. De är lätta att byta ut. Genom att ha flera konton kan man se var det läcker.

   Jag har ingen uppfattning vad det finns för epostleverantörer som är att lita på eller vad de kostar. Jag har en deal med mitt webbhotell som jag är nöjd med. Jag skulle aldrig få för mig att använda. Outlook, gmail, Google, Telia med flera. Som gratiskonton använder jag protonmail.

   Gilla

   • Sven d.ä. 2021-06-09 / 14:45

    Bra upplägg tycker jag. Något bökigt men du får resultat.
    Jag förstår att Telia vill lägga ned sin email funktion, det är ju inga större pengar i det.

    Gilla

   • Andersson 2021-06-09 / 19:58

    SVEN D.Ä. 2021-06-09 / 14:45

    Inte särskilt bökigt om man inte registrerar sig på alla möjliga konstiga forum. Det gäller bara att vara strukturerad när man väljer epostadresser. ca_kjell@protonmail.com och ca_thoralf@protonmail.com för att ta några exempel. Man kan använda lösenord som bygger på samma princip. Säkerheten behöver inte överdrivas. Säkerheten ligger i att man har flera konton – ett för varje ändamål.

    När det gäller gratiskonton behöver man inte ange mer an sitt namn och så naturligtvis den aktuella epostadressen. Man kan till och med hitta på ett namn om man vill. Det kan ju vara en fördel.

    Att använda samma alias och samma epost på olika ställen kan ha sina risker. Jag fastnade när några illasinnade trålade på avpixlat. Det lyckades inte avslöja min identitet. Jag tror att det berodde på att jag använde mitt eget namn som alias.

    Gilla

Kommentarer är stängda.