NYA SIMHALLEN FULLSTÄNDIGT FELPLACERAD

Jag röstade emot en placering av en ny simhall och friskvårdsanläggning vid Snurrom. Fem kilometer från Kalmar centrum, med universitet och alla gymnasieskolor som ligger placerade väldigt centralt i staden. Det är rena tokerierna att då placera en jätteanläggning på 15 000 kvadratmeter på en halvmils avstånd från centrum.

Jag förordade och röstade på förslaget att den nya anläggningen skulle placeras vid Brofästet/Tallhagen. Inom 2 km fanns 20 000 personer men vid Snurrom så minskar det till ca 5 000 personer enligt utredningen. Sedan hade Linneuniversitetet och en lång rad skolor funnits inom gångavstånd som Stagneliusskolan, Lars Kaggskolan, Jenny Nyströmskolan och Calmar Internationella skola. Alla gymnasieskolor och sedan finns ju även en hel rad grundskolor med gång eller cykelavstånd, inte minst den nya Tallhagsskolan med ca 800 elever om jag kommer ihåg rätt. Vid placeringen i Snurrom gäller busstransport för mer eller mindre alla skolor och deras elever. Det är inte gratis.

Jag undrar fortfarande vem som var drivande bakom detta dåliga beslut. Johan Persson? Ville man skylla över misslyckandet med kinesiska Fanerdun, med en ny simhall och friskvårdsanläggning så området inte skulle vara helt öde, och därmed locka fastighetsbolag att bygga billiga bostäder i området. Så jäkla ruttet kan det väl inte vara när socialdemokraterna med Johan Persson i spetsen styr Kalmar.

Nu är risken dessutom väldigt stor att Snurrom utvecklas till ett utanförskapsområde. Det har redan kommit en bra bit på vägen då vissa delar redan har en andel på över 30 procent med invandrarbakgrund, vissa fastigheter upp emot 40-50 procent. Kombination Berga centrum, Norrliden och Snurrom kan bli Kalmars nya problemområde. Om det inte redan är det!

Grattis Kalmar! Det kan bli en mångkulturell mardröm i framtiden.

https://www.dagenskalmar.nu/nyheter/e/96598/stokig-fest-i-snurrom-slutade-med-fem-anmalningar/

https://www.dagenskalmar.nu/nyheter/e/95613/misstankta-biltjuvar-korde-ned-i-diket-inatt/

https://www.dagenskalmar.nu/nyheter/blaljus/e/86319/tva-inbrott-i-snurrom-samma-dag-men-bytet-blev-skralt/

https://www.dagenskalmar.nu/nyheter/e/85593/lagenhetsinbrott-brot-upp-ytterdorr-med-kofot/

Kalmar kommun har uppenbarligen även utnyttjat friskvårdsanläggningen som en integrationsåtgärd för norra delarna av Kalmar stad. Det kan visa sig vara ett fatalt misstag som inte går att rätta till på 50 år.

Om det blir som jag befarar kommer sannolikt många svenska familjer och grupper avstå från att besöka den nya anläggningen i framtiden.

PS

På torsdag skall kommunstyrelsen ta beslut om nya simhallen skall byggas i egen regi eller om den skall hyras under 35 år till en kostnad på drygt en miljard kronor. Den rödgröna majoriteten (S,V och C) förordar att ett privat företag bygger och driver anläggningen och att sedan Kalmar kommun hyr in sig i anläggningen.

I sann socialdemokratisk anda enligt Johan Persson. Eller har jag fel?

Annons

9 reaktioner på ”NYA SIMHALLEN FULLSTÄNDIGT FELPLACERAD

 1. Lars 2021-06-09 / 08:15

  Jag håller med om att Socialdemokraternas ekonomiska kunnande inte är stort – naturligtvis blir det dyrare att hyra men det går väl att trixa bort en sådan kostnad.
  På grund av unga manliga invandrares attityder skulle det inte falla mig in att besöka en kommunal simhall. Det var skillnad förr när det var ordning o reda. Så för min del ligger simhallen bra till i det nya gettot. Kunde vi dessutom få bort källarmoskén ifrån Storgatan o fredagshandeln ifrån Stortorget skulle det vara ännu bättre. I brist på återvandring tycker jag definitivt segregering är en bra temporär lösning.

  Gilla

 2. Högt hårfäste 2021-06-09 / 00:19

  Vad håller man på med i Kalmar? Det ena beslutet värre än det andra. Man tror allvarligt att hela styret har fått hjärnsläpp.

  Besluten som fattas är uppåt väggarna i praktiskt taget allt. Johan Persson måste bort nästa val, men vågar Kalmarborna rösta bort sin stora ledare och härskare, och vem ska ta över? Samma skrot och korn, förutom Framtid Kalmar. Gissar att det lär bli mycket valfläsk och lovord nu framöver från JP.

  Snurrom kommer bli det nya utanförskapsområdet. Där står skäggbarn och kastar sten på bilar på E22 och tänder eld på bilar.

  Gillad av 1 person

  • Lars 2021-06-09 / 08:27

   Stenkastning o bilbränder – samma mönster som i Malmö. Undrar hur länge golfbanan (inom gångavstånd även för en Arab) skall få vara i fred? Mopedrally på golfgreenen, inbrott i klubbhuset eller raketanfall mot spelare ifrån skogsbrynet…

   Gilla

   • Otto 2021-06-09 / 11:38

    Kalmar golfklubb har haft inbrott upprepade gånger!

    Gilla

 3. Goliat 2021-06-08 / 23:48

  Var finns klimatnödläget från Johan i detta fallet? Jävla hycklare i vanlig ordning. Själv är han jättenöjd och tror att turister kommer vallfärda till Snurrom. Är gym och badhus det som lockar turister mest på sommaren när det finns hav utomhus? Vilka turiater åker till ett gym på sin semester?

  Han är sjuk.

  Gilla

 4. Sven d.ä. 2021-06-08 / 23:24

  Skuld per Kalmarbo är ca 67000 Kr. Har man då råd med en ny simhall och friskvårdsanläggning?

  Gilla

 5. en småländska 2021-06-08 / 23:15

  Ja man blir både arg och mållös, har sagt det hela tiden att simhallen borde ligga centralt. som du så riktigt påpekar måste man ju titta på bästa mest centrala platsen för det stora flertalet. Detta ökar ju både buss- och bilåkande, vem vill cykla ut dit på höst o vinter? Skulle vilja säga att ingen har tänkt till el bryr man sig inte.

  Gilla

  • janne 2021-06-09 / 07:15

   Ja du småländskan,tänka och komma till bra beslut är inte deras starka sida.

   Gilla

Kommentarer är stängda.