OFF TOPIC VECKA 24

Detta inlägg är till för att mina läsare skall kunna skriva off-topic kommentarer. Därmed blir mina andra inlägg på bloggen mer renodlade för mina läsare men det finns alltså ändå en möjlighet att skriva kommentarer eller tipsa om artiklar i helt andra ämnen. Du hittar alltid senaste off-topic i

Annons

36 reaktioner på ”OFF TOPIC VECKA 24

  • stigrydmark 2021-06-19 / 10:04

   Om detta blir verklighet är det skäl nog att lämna EU

   Gilla

 1. Anders G 2021-06-18 / 16:48

  Thoralf, vad är din uppfattning om det här?

  ”Tidigare ansvariga ministrar som Carl Bildt, Ingvar Carlsson och Mona Sahlin kommer inte att utredas för eventuella brott i hanteringen av Estoniakatastrofen 1994, rapporterar Sveriges Radio Ekot.”

  Gilla

 2. Sven d.ä. 2021-06-18 / 10:50

  När jag växte upp i Norlands inland på 60-talet så fanns det väldigt få invandrare. Jag kommer ihåg några finnar, min lärare i tyska kom från Tyskland, men det var allt.

  Nu ser jag en bild på Hemnet https://mcusercontent.com/853313b77ab2d85671bb13e1d/images/9061de4c-5db1-ded4-21ad-e62b00ea121a.jpg
  Det var under rubriken; Tänk på detta när du köper bostad första gången.

  Varför väljer man en sådan bild? En mörk man med en ljus kvinna, det är alltid en mörk man och en ljus kvinna. Vill Hemnet normalisera något? Eller tror man att marknaden ser ut som den gör.

  Under rubriken Så kan du höja värdet på huset, så finns denna bild:

  Ljusa män ska tydligen visas som lite märkliga. Till Hemnets försvar så verkar det finnas en serie med dessa märkliga bilder.

  Uppenbarligen platsar jag inte in i Hemnets målgrupp.

  Gilla

 3. Andersson 2021-06-17 / 06:10

  ”Ronnebyboende: ”Alla kommer att flytta härifrån””

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/alla-kommer-flytta-harifran

  Ronneby ligger steget före Kalmar. Inte ens de inflyttade ronnebyboendena vill bo kvar. Vart ska de flytta …..

  SVT skriver inte något om kulturlivet den här gången:

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/stenkastning-i-ronneby-mot-polis-och-raddningstjanst

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/upploppet-i-ronneby

  https://kvartal.se/artiklar/nar-mellanostern-kom-till-ronneby/

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/fredagsbonen-i-brunnsparken-en-vattendelare-i-samhallet

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/kommunalrad-vill-stoppa-fredagsbonerna-i-brunnsparken

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/efter-34-ar-ingen-premiar-for-brunnsloppis-pa-paskdagen

  Jag brukar inte länka till Flashback. Jag hittade det här när jag sökte på webben. Diskussionen är ganska sansad och den ger en bakgrund till sakernas tillstånd:

  Flashback: Nyanlända får Ronneby att blomstra!

  https://www.flashback.org/t2773741p1

  Gilla

 4. Kenny 2021-06-17 / 01:34

  Kriget pågår inte bara på gator och torg. Kriget pågår inte bara i USA och Sverige. Kriget pågår inte bara i politiken. Kriget pågår inte bara på arbetsplatser. Kriget pågår inte bara mellan MSM och ALT media. En del påstår att det är ett andligt krig mellan djävulen och gud. Näää kriget har brutit ut på allvar i börsen nu också mellan blankare och småsparare. Kriget på wallstreet är mellan snakes och apes. Så får man tro vad man vill!

  https://www.redbubble.com/shop/apes+together+strong+t-shirts

  Så många som pratar om en gamma squeeze med AMC som kan rucka hela börsen om den blir verklig! Som vanligt satsa aldrig mer pengar på börsen än vad ni har råd att förlora!

  Gilla

 5. Nils Dacke 2021-06-16 / 21:00

  VMA har utfärdats i del av Eskilstuna för att 1 st elbil brinner!!! tänk om några år och då det finns flera miljoner elfordon i landet och kulturberikarna får för sig att grilla ett antal bilar, vad blir konsekvensen då??, måste man utrymma hela städer eller vad kommer att hända?

  Gillad av 1 person

  • Andersson 2021-06-16 / 19:38

   Anatoliy Petersson har för avsikt att plugga medan han sitter inne. Han ska sitta inne på livstid så han har tid att studera till något riktigt fint innan han släpps ut.

   Vad Rut Höglind ska göra har inte framkommit. Hon lär har framställt önskemål om sitta av sin tid tillsammans med manliga klienter. Det kan ta en ända med förskräckelse om säger så.

   https://www.expressen.se/tv/nyheter/kvp/sonen-styckmordade-sin-pappa-tillsammans-med-sin-karlek/

   Gilla

 6. Kalle 2021-06-16 / 15:04

  ## Svenska företag går i bräschen för censur – försöker strypa ny brittisk kanal ##

  ## Bara ett par dygn efter lanseringen av GB News, som liknats vid ett brittiskt Fox News, kom krav på att annonsörer inte skulle bidra med pengar till den nya tv-kanalen. Ett par av de företag som genast böjde sig för kraven är svenska Kopparberg och Ikea. ##

  ## Det var i söndags GB News lanserades. Den nya tv-kanalen ska fungera som en motvikt till bland annat BBC.##

  ## – Cancelkulturen är förrädisk, den går emot allt vi stått för sedan upplysningstiden, säger Andrew Neil, vd för GB News med 20 års erfarenhet från BBC. ##

  https://samnytt.se/svenska-foretag-gar-i-braschen-for-censur-bojkottar-ny-brittisk-kanal/

  Nu går svenska företag ut med censur och skämmer ut sig. Sverige som nation är redan ett skräckexempel. Nu står företagen på kö att censurera.

  Censuren sprider sig som en farsot runt världen!!!

  Tysta alla som inte tycker som just du tycks vara andemeningen nu för tiden. Snart dags för bokbål påtänt av de goda censorerna???

  Gilla

  • janne 2021-06-16 / 18:42

   Då blir det inte mer av Kopparberg eller Ikea i fortsättningen,synd på ölet till midsommar
   men det finns ju andra sorter som går att läska sig med.

   Gilla

  • Thoralf A 2021-06-16 / 15:35

   Resultatet av Malin Almqvists tid som länsråd. Stort underskott i ekonomin.

   Gilla

 7. Cosmik Debris 2021-06-16 / 13:30

  Varför använder polisen gasmask när rörelsen ”Frihet & Sanning” och svenskar samlas i grupp eller demonstrerar? Det gör inte polisen under t.ex. kaotiska muslimska upplopp och antisemitiska muslimska demonstrationer mot Israel. Varför?

  https://katerinamagasin.se/ater-visade-polisen-musklerna-mot-barnfamiljer-och-varnlosa-pensionarer/

  Många jag har frågat tror att det är för att polisen vill skrämmas. Det tror inte jag. Jag är övertygad om att legitimitet är svaret. En pressbild där två stora svenska poliser, utan gasmasker – släpar bort en 75-årig tant – blir inte bra på bild. Gasmaskerna ger legitimitet och signalerar att det är en farlig och hotfull situation och att tanten bryter mot smittskyddsreglerna. Hon utsätter alltså allmänheten och polisen för fara. Det gör tydligen inte muslimerna under sina våldsamma upplopp och kaosartade demonstrationer?

  Nej, det handlar inte om att förhindra någon ”smittspridning”. Inte en chans! Det handlar om något mycket obehagligare. Nämligen att regimen vill slå ned på regimkritiska opinionsyttringar och gömmer sig bakom, och godtyckligt tillämpar restriktionerna om allmän sammankomst. Sverige är en fascistisk polisstat. Det är bara att konstatera. Jag är också ganska säker på att den lille vanskapte nazidvärgen och hans svarta gäng ligger bakom hela det ondskefulla upplägget och man hoppas kunna fortsätta fram till valet.

  Det finns helt enkelt ingen annan rimlig och logisk förklaring. Finns det en annan förklaring, vill jag hemskt gärna höra den.

  Gillad av 1 person

  • Ölandsbonde 2021-06-16 / 15:54

   Mycket konstigt. Befaras en gasatack ska de väl i första hand se till att folk kommer därifrån. Försök ta reda på var ordern kom ifrån och varför. MSM gör det inte.

   Gilla

  • folksam2010 2021-06-16 / 18:27

   Förhoppnings vis för att ingen skall se att dom rodnar av skam det dom tvingas göra

   Gilla

 8. ivarandersson 2021-06-16 / 12:30

  Igår hade lokalradion inslag om invandrade kvinnor som behövde tolk när de skulle föda barn. Idag svarade överläkaren att det var bättre att utbilda de invandrade kvinnorna på mödravårdscentralen om hur en förlossning går till i Sverige och vilka ord som används.

  Kommer man till Sverige ska man bli en svensk med invandrarbakgrund och inte en invandrare med förankring i hemlandet som bara bor i Sverige.

  Gillad av 1 person

 9. stigrydmark 2021-06-16 / 11:53

  I Fria tider finns en artikel om pensioner till invandrare. Dagens årskostnad 4 miljarder, 2030 11 miljarder och 2060 69 miljarder. Det här är ju verkligen skrämmande siffror. Om vi idag har 675.000 bidragsgivare så kommer den siffran att öka årligen pga vansinnig invandring De flesta kommer ju inte i jobb, de blir bidragstagare och bidrar inte med en krona till pensionssystemet.
  I förhållande till antalet lediga platser har vi ett enormt arbetskraftsöverskott.
  Jag är för gammal att bli berörd, men unga människor har all anledning att vara oroliga.
  Stefan L brukar ju säga att Sverige är ett rikt land. Men att klara dessa framtida kostnader med en allt mindre, arbetande befolkning kommer inte att gå.

  Politikerna syns ointresserade. Framtiden är inte aktuell förrän vi är där. Så tänker sossarna om sin framtida makt, alltså inte alls. När Sverige har en majoritet av muslimer 2065, tror då sossarna på allvar att de får behålla makten? Högst osannolikt. Kalifatet kan knappt bildas om inte muslimerna ensamma får makten.

  Gillad av 1 person

  • folksam2010 2021-06-16 / 18:21

   Detta är från 2019 när Granskning Sverige fanns som sedan på felaktiga grunder tvingades bort
   Redan då såg ju regionerna det komma men på Riksnivå kör man på

   Gilla

 10. folksam2010 2021-06-16 / 11:45

  Någon som vet hur det går med anmälan mot Ygeman den skulle presenteras i början av juni

  Gilla

 11. stigrydmark 2021-06-16 / 11:34

  För en tid sedan kommenterade jag om TV-reklam och inslag med svarta människor. Jag har funderat mer på detta. Jag har inte något emot svarta generellt. Det finns vissa som har utmärkt sig och som jag inte gillar. Inte pga av hudfärg utan baserat på åsikter, t.ex Timbuktu och Sabuni, brodern.
  Varför kommer invandrare,hit, svarta och andra med krav på oss svenskar. De tar för givet att vi måste ändra oss.
  När jag idag ser TV-reklam med en vit kvinna och en svart man, uppfattar jag det nästan som en inbyggd reklam för rasblandning. Svartas andel av befolkningen motiverar inte denna kraftiga överrepresentation i TV-reklamen. Den berör mig numera helt obehagligt..
  Företagens villighet att ansluta till PK-ismen är faktiskt häpnadsväckande, den gör mig så negativt inställd att reklameffekten uteblir.

  Gillad av 3 personer

  • Thoralf A 2021-06-16 / 11:55

   Instämmer och jag reagerar på samma sätt och blir negativt inställd de företag som köper dessa reklamfirmors koncept.

   Gillad av 2 personer

   • Malin Jonsson 2021-06-16 / 20:26

    Instämmer till fullo

    Gilla

  • turrim 2021-06-16 / 12:49

   Oavsett aktörer så är TV-reklamen mestadels så urbota usel att jag inte begriper varför företagsledningen köper och låter visa filmen. Oftast begriper jag inte vad de gör reklam för och varför. När jag begriper så är det så uselt att jag inte litar på producentens omdöme och avskräcks från den produkten. Bäst är kossorna i Bregottfabriken.

   Jag har fjärrkontrollen till hands så att jag i varje fall kan stänga ljudet och ta några minuter med boken eller korsordet.

   Gilla

   • Ölandsbonde 2021-06-16 / 15:59

    Jag tittar nästan aldrig på TV direkt. Spelar in och tittar senare. Det gör att jag lätt kan snabbspola förbi reklamen. Men det jag noterat på ”mina” kanaler (som vit man gillar) så är det mycket reklam för hjälp, på ett eller annat sätt, till små afrikanska negerbarn. Syftet är väl att de ka kunna växa upp och få egna barn som vi sedan kan hjälpa. O S V

    Gilla

  • Sven d.ä. 2021-06-16 / 12:51

   Håller med. Jag reagerar tvärtom vad deras reklambyrå tänker, dvs köper inget från företag som håller på med den agendan.

   Går man ut i normalstor svensk stad och tittar på affärskyltarna. Det är nästan bara engelska. Svenskan måste användas oftare.

   Gilla

  • tompas11 2021-06-16 / 18:19

   Det är ju bara att bojkotta allt TV-tittande så slipper ni se skiten. Jag slutade för snart 3 år sedan att se på TV, så kontakten har sedan dess varit utdragen. Tänk så lätt det är att slippa detta om man verkligen vill. Men det är ju fan att man ska tvingas betala för skiten trots att man inte tittar på det.

   Gilla

   • stigrydmark 2021-06-16 / 23:37

    Oavsett om kontakten sitter i eller ej får man betala, och reklamen är manipulerande och lömsk.

    Gilla

   • tompas11 2021-06-17 / 10:13

    Och du fortsätter idogt att titta på skiten samtidigt som du beklagar dig. Suck!

    Gilla

 12. Hans 2021-06-16 / 10:47

  Stämmer det att Tallhagsskogen ska bebyggas? Underbar skog med fågelliv, blåbär, lingon och liljekonvaljer.

  Gilla

  • Thoralf A 2021-06-16 / 11:53

   Finns i översiktsplanen men det är bara en plan och det ligger minst 10 år bort i tiden. Men fortsätter folket i Kalmar att rösta på socialdemokraterna i kommande val så blir det säkert så!

   Gilla

 13. Kalle 2021-06-16 / 10:18

  ## Ranelid: 72 tidningar fick min text – ingen vill publicera ##

  ## MEDIA. Författarprofilen Björn Ranelid uppger att hans text om att Sverige befinner sig i inbördeskrig har skickats till hela 72 tidningar. Men ingen av dem har velat publicera den. Nu rasar han mot ”falska journalister” som mörkar sanningen om tillståndet i landet.
  – Tidningarna kan inte tysta mig.##

  ## Björn Ranelid har under en period slagit larm om att Sverige idag befinner sig i ”krig” på grund av den eskalerande våldsbrottsligheten, otryggheten och ”rädslan för att skriva och säga vissa ord och meningar”. ##

  ## inte en enda tidning i Sverige tar in en sådan text som består av sanningar om den grövsta kriminaliteten i riket. De tidningarna kan inte tysta mig.” ##

  https://www.friatider.se/ranelid-72-tidningar-fick-min-text-om-inbordeskriget-i-sverige-ingen-vill-publicera

  Visst sverige befinner sig i ett tyst krig mot alla invasiva arter, tvåbenta och andra.

  Tidningar tar inte ens upp detta fenomen i sina tidningar. Alla försöker tysta ned verkligheten ty den är fööör svår att begripa för media. Media skäms under tystnad för att ha underblåst den nuvarande katastofala situationen i sverige.

  En stor fin blomma till fotbollsspelaren, författaren och debattören Ranelid så här i midsommartider.

  Många elakt taggiga kaktusar till media året om!!!

  Gillad av 1 person

  • stigrydmark 2021-06-16 / 12:00

   Här ser vi hur effektivt det totalitära samhället är. Landets lojala media censurerar åsikter. Det spelar tydligen inte någon roll att vara kändis. Jag har haft en liten förhoppning till de verkligt populära. Om de, kanske tillsammans, skulle tala ut om vår verklighet, skulle det kanske få igång en snöboll. Men jag har förmodligen fel.

   Gillad av 1 person

  • Ölandsbonde 2021-06-16 / 16:04

   Ah. Det kan ha! Var en djävla stöddig pådrivare av smutskastningen av de ”som såg det komma”

   Kommer säkert att missa inkomster från sina föreläsningar också, nu när han blir rasiststämplad.
   Inkomsterna behöver han inte men att inte ha ett forum att briljera inför svider säkert värre.

   Gilla

 14. Kalle 2021-06-16 / 09:59

  ## 100 övervakare kopplas till mc-gäng och grova brott ##

  ## Under sin åklagarkarriär har han sett just den möjligheten missbrukas gång på gång av yrkeskriminella. Han berättar om ett antal personer som var med i det kriminella mc-gänget Brödraskapet där övervakaren och klienten var på krogen tillsammans innan de åkte i väg för att begå brott. En övervakning han beskriver som ”ett skämt”. ##

  https://www.expressen.se/nyheter/100-overvakare-kopplas-till–mc-gang-och-grova-brott/

  Är inte ett dugg förvånad över att det händer i sverige, tvärtom!!!

  Gillad av 1 person

 15. nilscobra 2021-06-16 / 08:58

  Visst är det märkligt att vapenvilan mellan Hamas och Israel enligt MSM bryts när Israel svarar på Hamas attacker och inte när Hamas först attackerar.

  Gillad av 4 personer

Kommentarer är stängda.