HELENA LINDAHL SÄNKER LÖFVEN

”I dag ser jag inte att den senaste mandatperioden har gett mig skäl att ompröva min uppfattning runt samarbetet med Stefan Löfven. Han har fått sin chans och utfallet har inte varit bra.”

Helena Lindahl (C), på Facebook i eftermiddag.

Centerpartisten Helena Lindahl gav inte sitt stöd till Stefan Löfven och Januariöverenskommelsen 2019.

I den avgörande statsministeromröstningen i januari 2019 gick Lindahl som ensam C-ledamot sin egen väg. Hon röstade rött till Stefan Löfven och gjorde klart att hon betraktade Socialdemokraterna som ett ”landsbygdsfientligt parti”. ”Jag kan inte stoppa Löfven från att bli vald, men han är inte och kommer aldrig att bli min statsminister”, skrev Helena Lindahl i ett offentlig inlägg på Facebook den 18 januari 2019.

Jag älskar personer som vågar stå för sin åsikt även om de vid nästa val kommer förlora sin riksdagsplats, sannolikt inte ens en plats på riksdagsvalsedeln.. Jag hoppas bara att de centerpartister som delar Helena Lindahls uppfattning ger henne sitt stöd och uppmuntrar hennes protest mot Annie Lööf.

Eftersom Socialdemokraterna även har problem med en ledamot som just nu är sjukskriven och inte kan ersättas så har man tappat ytterligare en röst.

Vem vet det kanske även finns fler centerpartister som hellre ser en annan statsminister än Stefan Löfven.

Får vi redan imorgon, på midsommaraftonen beskedet att det blir ett extraval i september. Eller kommer Socialdemokraterna och Löfven fortsätta önskedrömma?

Jag hoppas på att få sjunga en nubbevisa och även kunna skåla för ett extraval!

Annons

15 reaktioner på ”HELENA LINDAHL SÄNKER LÖFVEN

 1. stefan a. 2021-06-25 / 19:12

  Beror nog på om det är farligt eller ofarligt hur Lindahl lägger sin röst…

  Gilla

 2. Waterbug 2021-06-25 / 11:58

  Hur kommer det sig att en sjukskriven ledamot inte kan ersättas?
  Det väckte verkligen min nyfikenhet

  Gilla

  • Thoralf A 2021-06-25 / 12:16

   Så är reglerna. Jimmie Åkesson var sjukskriven ca 5-6 månader och då fick SD inte ta in någon ersättare. En sjukskriven ledamot är fortfarande en riksdagsledamot.
   Vid ledighet måste ledigheten från riksdagen vara längre än en månad för att någon ersättare skall få tas in. Ledigheten måste också beviljas av talmannen.
   Ta som exempel Paula Bieler som ville vara ledig för en bröllopsresa men nekades av talmannen. Paula valde då att lämna sitt riksdagsuppdrag för att förverkliga sin dröm.

   Gillad av 1 person

 3. Ludvig 2021-06-25 / 07:23

  Vad jag vet så har inte Annie Lööf ätit upp sin sko än, det är dags nu.

  Gilla

 4. NO NAME 1953 2021-06-25 / 02:28

  Kollade en video med Bergmark på tuben för ett tag sen där Bilderberggruppen hade lovat henne en statsministerpost. Nu förstår man varför denna sjuka spratteldockan horar ner sig i billighet! RÖDSKRIKAN SKA BORT!!

  Gilla

 5. Cosmik Debris 2021-06-24 / 22:41

  Gilla

 6. Hacke 2021-06-24 / 21:44

  Skål ta mig fa´n. Bästa och mest hoppfulla midsommaren på decennier!
  Fritt fall för Rödskrikan och den folkföraktande regeringen med Löfven och Stenevi i spetsen. Nästan så man blir religiös eller Gud förbjude liberal på kuppen.

  En poäng i sammanhanget är att två enligt gällande pk-doktrin inkvoterade invandrarkvinnor visar sig ha mer stake än deras föregångare fröknarna Sjöstedt och Björklund. Och det till det högsta tänkbara priset i dessa sammanhang – erkännandet av sd och deras väljare som rentav tillhörande det mänskliga släktet.
  Den returen var det nog inte många som såg komma inom den pk-fascistiska eliten.

  Tror jag ska kolla en extra gång på kvällens Aktuellt för att se mer precis hur mycket längre Anders Lindberg blev i ansiktet under debatten med Leijonborg och Teodorescu.
  Det slår nästan EM-fotbollen i underhållningsvärde.

  Gillad av 3 personer

  • Andersson 2021-06-24 / 23:20

   Nooshi Dadgostar är inte invandrarkvinna. Vad har du för belägg för att hon skulle vara inkvoterad? Hon verkar vara väl kvalificerad för den uppgift hon har tagit på sig. Det är min åsikt.

   Gilla

   • Hacke 2021-06-25 / 08:06

    Nej, hon är naturligtvis pursvenska. Kvotering och särbehandling är naturlag i vänsterkretsar utan att det behöver vara inskrivet i några statuter eller protokoll.
    Vad beträffar kvalifikationer kan man förslagsvis lyssna på statsradions Lördagsintervju med henne för att märka att hon inte är belastad med några tyngre dylika.
    Men hon ska ha all heder för sin ståndaktighet, en sällsynt egenskap i dessa kretsar.
    Det är min åsikt.

    Gilla

   • Andersson 2021-06-25 / 11:58

    ”Nej, hon är naturligtvis pursvenska.”

    Nooshi Dadgostar är född i Sverige närmre bestämt i Skåne. Hennes föräldrar kom hit som politiska flyktingar. Har du något problem med det. Var är hon vara inkvoterad? Brerätta. Jag lyssnar inte på statsradion. Oavsett vad de sänder.

    Jag använder inte ordet pursvensk. Sättet du gör det på är ett riktigt lågvattenmärke. Det är min åsikt

    Gilla

 7. Håkan Spångberg 2021-06-24 / 20:11

  Dyr konjak blir om sozzeriet får lämna makten.

  Gilla

  • tompas11 2021-06-25 / 00:33

   Själv föredrar jag rökig maltwhisky och mörk smakfull rom. Ibland även några glas rött. Drick du din konjak med välbehag, den är du väl unnad. Glad Midsommar Håkan och alla andra kommentatorer!

   Gillad av 1 person

   • Håkan Spångberg 2021-06-25 / 08:24

    Jag tillönskar dig en glad midsommar. Även Whiskey och Rom fungerar. Till och med surströmningsspad kan fungera som dryck att skåla i om firandet avser sozzeriets utsparkande från makten…😁

    Gilla

 8. Cosmik Debris 2021-06-24 / 20:07

  Roten till allt ont.

  Wikipedia: ”Megalomani, grandiositet, hybris eller storhetsvansinne, är ett psykiatriskt symtom som yttrar sig i förhöjd självkänsla, en vanföreställning där en person har en starkt orealistisk självuppfattning och ser sig som speciellt utkorad eller menad för stordåd. Megalomani kan vara ett tecken på psykos eller en personlighetsstörning”

  Gillad av 3 personer

Kommentarer är stängda.