JOHAN PERSSON HELT TYST

Kommunalrådet Johan Persson (S) var knäpptyst under hela debatten i kommunfullmäktige angående Foppahotellet. En debatt som höll på under ca en timma. Så det fanns många tillfällen för Johan Persson att delta.

Inte ens när jag uppmärksammade alla på att ingen kommunfullmäktigeledamot från Socialdemokraterna, Centerpartiet, Vänsterpartiet eller Liberalerna deltagit i debatten och kallade det för ynkligt tog Johan Persson till orda men mitt negativa omdöme tvingade ut några andra i debatten, kommunalråden Ingemar Einarsson (C), Liselott Roos (V) och oppositionsrådet Carl-Henric Sölvinger och sist socialdemokraten Linus Hellman men det yrkade i stort sätt bara bifall på detaljplan.

Johan Persson svarade dock på min debattartikel i en replik som publicerades i Barometerns tryckta upplaga under onsdagen. Läs den på följande länk.

Låt oss diskutera just sakfrågan skriver Johan Persson. Varför var han då knäpptyst under debatten i kommunfullmäktige. Är det någonstans som sakfrågan skall diskuteras så är det ju i kommunfullmäktige. Jag säger än en gång, ynkligt Johan Persson!

Tack vare Johan Perssons svar i Barometern så får jag därmed tillfälle till en replik. Hela texten på repliken finns nedan eller läs den på följande länk. Den är också införd i dagens tidning.

Texten till min replik.

Johan Persson har uppenbarligen stora problem med att skilja på ett jävsförhållande och som han uttrycker det konspirationsteorier. Det är nästan pinsamt när han försöker få det till ett angrepp på hans fru, Johan Persson är Kalmar kommuns nummer ett och hans fru var Länsstyrelsens nummer två under sju år. Juridikprofessorn Olle Lundin är en av Sveriges främsta experter på förvaltningsrätt. Han beskriver förhållandet som ett ”klockrent jäv” i en artikel i Barometern den 30 september 2020. Det förstår uppenbarligen inte Johan Persson.

Regeringen flyttade just därför bort Malin Almqvist som länsråd i Kalmar län, till att bli länsråd i Kronoberg för att oskadliggöra jävssituationen i Kalmar, detta trots att det fanns betydligt mer kvalificerade sökanden till tjänsten som länsråd i Kronoberg. Det handlade om ren vänskapskorruption inom Socialdemokraterna på regeringsnivå. Men det kommer givetvis aldrig kommunalrådet Johan Persson erkänna, att hans socialdemokratiska regeringskompisar fixade tjänsten åt hans fru.

I sakfrågan hade dock Johan Persson inget att säga i sin replik på min debattartikel och det fullständigt ologiska beslutet som Länsstyrelsen har fattat angående det nya förslaget till Foppahotell. När kommunfullmäktige den 21 juni debatterade Foppahotellet under en timmes debatt yttrade sig inte Johan Persson en enda gång. Så villig var Johan Persson att diskutera sakfrågan. Svagt av kommunstyrelsens ordförande!

Sedan undrar jag hur länge Johan Persson skall tjata om att jag är utesluten från SD. Det är snart tre år sedan och jag är betydligt friare idag att driva en egen politik och att granska majoriteten i Kalmar. Det vill säga i första hand Socialdemokraterna men även Centerpartiet. Något jag kommer fortsätta med fram till valet i september 2022. Dessutom på ett tuffare sätt än vad Socialdemokraterna är vana vid.

Thoralf Alfsson, Framtid Kalmar

Annons

10 reaktioner på ”JOHAN PERSSON HELT TYST

 1. Goliat 2021-06-25 / 00:04

  Han lär säkerligen vara tyst om detta med.

  ”Person attackerad av yxman utomhus

  En man, beväpnad med yxa, ska ha uppträtt hotfullt mot människor på en gata i Kalmar.

  En person ska ha blivit slagen med yxa av mannen och är förd till sjukhus med ambulans. Skadeläget är oklart uppger polisen.

  Polis är på platsen och har gripit en man i 25-årsåldern, misstänkt för grov misshandel.”

  Gilla

 2. Martin 2021-06-24 / 20:09

  Suck. UK är bara så tragisk, detta är endast ett töntigt godhetsposerande av moderatledaren. Han kan vi inte ha som statsminister. Dessa ständiga attacker mot Ungern och Polen framförallt, trygga säkra sunda länder i jämförelse med svearabien. Varför hissar inte UK prideflaggan vid en moské istället? Detta sjuka samhälle, helt fixerad av sexuella avarter.
  Synd att Ungern till slut inte kunde stå emot tyskfjollorna, i matchen i em. Tyskarna borde ägna sig åt fotbollstaktik istället för pridehysterien. Men dom känner väl kanske ännu skuld för 40-talet, fjanterier och godhetsposerande fjollor.
  Ungern är Europas hopp i en sekteristisk flumtid!

  https://www.friatider.se/hanfulla-kommentarer-nar-kristersson-hissar-gayflagga-mot-ungern

  Gillad av 2 personer

 3. Högt hårfäste 2021-06-24 / 18:45

  Det kommer nog snart ett uttalande på hans tankar om ”den numera uteslutne Sverigedemokraten”.

  Gilla

 4. Benny 2021-06-24 / 17:36

  Det är ju så att korruptionen är så systematiserad i Sverige efter alla år av sosse-styre att de tror att det ska vara så här…Och dessvärre hakar de andra partierna på i korruptionen som genomsyrar svenska samhället! Varför tror ni att sossarna är så rädda att förlora den totala makten? Precis som kommunisterna i de forna öststaterna så är sossarna livrädda att bli av med privilegier och förmåner som de snott till sig och dessutom avslöjas som kriminella!

  Gilla

 5. Otto 2021-06-24 / 14:27

  Nu tiger han som en mussla!

  Gilla

 6. Ingemar Ekman 2021-06-24 / 10:11

  Igår 23/6 skrev jag en kommentar på J.P:s svar i Barometern. Tyvärr tog jag inte någon kopia men fritt ur minnet så skrev jag:

  ” Låt oss då diskutera just sakfrågan istället för vem jag är gift med.”
  Efter det följer 8 rader med text om hans fru, och inte ett ord om sakfrågan.
  Detta måste vara socialdemokratisk logisk argumentation i sin prydno.

  I dag är kommentaren borttagen och det står endast:

  ”Ingen har skrivit något än. Starta diskussionen!”

  Gillad av 1 person

 7. ivarandersson 2021-06-24 / 07:23

  Johan Perssons tystnad är talande: Han saknade helt argument.

  Gilla

  • Thoralf A 2021-06-24 / 07:35

   Svårt att argumentera när argumenten sannolikt bygger på korruption och maktfullkomlighet.

   Gilla

 8. Lars 2021-06-24 / 07:15

  De som anser sig företräda de etablerade partierna vill inte ha dig med i debatten Thoralf. För mig är Framtid Kalmar = SD på det kommunala planet, och vad som finns kvar av SD/ Kalmar är bara en pinsam spillra. Vad du primärt behöver är ett rejält röstunderlag i nästa val där SD/ Kalmar försvinner och ersätts av Framtid Kalmar på det lokala planet. Att jävsförhållande som det du tar upp den här gången kan förekomma och inte regleras av normala kontrollregler är en stor skandal. Barometern är att betrakta som en socialdemokratiskt partitidning och en stor orsak till att vi har en maffialiknande situation i Kalmar. Med ett ökat röstunderlag kommer de etablerade partierna tvingas in i debatten med dig. Du är en enastående bra politiker.

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.