DET BRINNER MÅNGA BILAR

Inatt brann 4 av Kalmar kommuns bilar vid Vänskapens väg som ligger i Norrliden. Tre av bilarna var elbilar och den fjärde var en gasbil, dessutom skadades två andra av kommunens bilar. Natten innan brann två bilar i Lindsdal.

När det gäller Kalmar kommuns bilar så var det som sagt elbilar och det är ju inte ovanligt att dessa brinner. Det har ju hänt mer än en gång att de börjat brinna under laddning. Jag skulle aldrig våga ha en elbil på laddning i en carport eller liknande. Minst 10-15 meter till närmaste byggnad som säkerhetsavstånd.

”Polisen misstänker dock att branden var anlagd och rubricerar händelsen som mordbrand.”

Nu ligger detta vårdboende där bilarna var parkerade i invandrartäta Norrliden. Då börjar man ju fundera över brandorsaken. Jag gör faktiskt en koppling till de narkotikabeslag som gjorts i Norrliden under helgen och framförallt det under måndagen men där uppger inte polisen var det påträffats. Lite märkligt av polisen. Det sannolika är väl Norrliden eller Oxhagen

Det var under måndagen som man hittade en stor narkotikagömma med flera kilo.

”Försäljningsvärdet på beslaget värderas till mycket stora summor. Vi vet också hur stor skada narkotikan hade gjort ute på våra gator vilket gör fyndet än mer glädjande!”, skriver områdespolisen i inlägget.

”I lördags vid 18-19-tiden gjorde polisen också fyra mindre beslag av narkotika utomhus, bland annat vid Röda gatan och Två Bröders väg i Norrliden. Då handlade det främst om cannabis till skillnad från det stora fyndet nu, enligt Robert Loeffel.”

Jag spekulerar i om bilbränderna av kommunens bilar var någon hämnd på samhället. Någon har uppenbarligen gått miste om en stor mängd narkotika och missat stora intäkter. Hur reagerar dessa kriminella individer på en sådan smäll? Kalmar kommun har ju även satt in ordningsvakter och polisen övervakar Norrliden betydligt mer just nu. Det irriterar säkert dessa individer. Kommer det hända mer saker de kommande dagarna?

Annons

15 reaktioner på ”DET BRINNER MÅNGA BILAR

 1. Andersson 2021-10-06 / 16:51

  Hur som helst kom det idag en obeställd försändelse från Postkodlotteriet. ”Klimatekonomisk DR – Ej Retur” står det att läsa på kuvertet. Om jag returnerar försändelsen blir den då dubbelt så klimatekonomisk eller klimatkompenserad eller rentav klimatsmart?

  Gilla

 2. Kalle 2021-10-06 / 11:44

  ##Karin Pihl: [GP ledare ]Vi ska elektrifiera samhället – med vilken el då?
  LedareFör att göra sig oberoende av olja och kol ska samhället drivas av el. Samtidigt har politikerna i Sverige och Europa förstört möjligheterna till en stabil och klimatneutral energiproduktion.##

  ## Den största delen av bensinpriset, 60 procent, är dock skatter – och det är dessutom moms på skatten. Det slår hårt mot människor som bor på landsbygden och inte har möjlighet att åka kollektivt eller cykla till jobbet. Till Expressen säger energiminister Anders Ygeman att han förvisso vill att kostnaderna för klimatomställningen ska fördelas mer rättvist mellan stad och land, men att det ändå måste kosta att släppa ut.
  Problemet är bara att politikerna har sabbat alternativen. ##

  https://www.gp.se/ledare/vi-ska-elektrifiera-samh%C3%A4llet-med-vilken-el-d%C3%A5-1.56361149

  Politikerna sabbar allting. Därför ökar politikerföraktet.

  Hoppas att dessa politiker åker ut vid nästa val med en rejäl spark i baken..

  Sverige klarar inte mera sabbande av allting!!!

  Gillad av 1 person

 3. Högt hårfäste 2021-10-06 / 11:16

  Detonation i trädgård i Mönsterås i morse. Det kommer allt närmare Kalmar. Är det Nisse och Kalle som är i farten igen?

  Gillad av 1 person

 4. Calle 2021-10-06 / 09:03

  Det mesta av alla negativa inrikesnyheter man hör eller läser, har en direkt koppling till den totalt ansvarslösa massinvandringspolitik som bedrivits de senaste 30 åren .
  Reflektera över detta nästa gång ni ser eller hör på nyhetsprogram .

  Gillad av 2 personer

 5. Adam 2021-10-05 / 22:39

  Det är anmärkningsvärt att Johan Persson aldrig bloggar om den utveckling som Kalmar går emot. I andra kommuner där dessa problem finns, talas och skrivs det ständigt om detta. Jag har själv bott i flera. Johan Persson bloggar om Bjursnäsrevyn och hur bra han och allt i kommunen är.

  Gillad av 2 personer

 6. Cosmik Debris 2021-10-05 / 21:46

  Om bilarna har självantänt eller om babbar har lekt med tändstickor spelar egentligen ingen som helst roll. Babbar och elbilar är nämligen ett så kallat miljöpartistiskt kinderägg. Två obehagliga överraskningar i en.

  ….och båda ska bort.

  Gillad av 1 person

 7. Bjursnästomte 2021-10-05 / 21:07

  Mord, skottlossning, inbrott, rån och bilbränder. Det är illa nu!

  Gilla

 8. Goliat 2021-10-05 / 20:22

  Kalmar är nu i klass med andra invandrartäta kommuner som Borlänge, Kristianstad, Linköping, Göteborg, Malmö, Stockholm m.fl. och dessa utanförskapsområden.

  Det är bara Johan Persson som inte insett det än.

  Gillad av 3 personer

 9. Högt hårfäste 2021-10-05 / 20:02

  Helt klart en hämnd. Vad säger Johan Persson om allt som sker? Är svaret ”fler ordningsvakter” i vanlig ordning?

  Gilla

 10. tompas11 2021-10-05 / 17:58

  Det kommer säkert att hända fler saker, om inte de närmaste dagarna så längre fram. Det kommer aldrig att upphöra så länge som dessa individer befinner sig i landet.

  Gillad av 5 personer

 11. turrim 2021-10-05 / 17:41

  Intressant nu när vi läser att Volvo ska till Stockholmsbörsen och satsa helt på elbilar.

  Var ska de parkeras för att inte sprida brand och med vad, när och till vilken kostnad ska de laddas? Kärnkraft förbjudet och vattenkraft är inte hållbart enligt Bryssel och MP.

  Volvo ska även bygga en batterifabrik på Torslanda utöver alla andra batterifabriker och serverhallar som poppar upp i landet med krav på el. Krav på unika grundämnen som inte får brytas i Sverige enligt MP.

  Men Pågen kunde inte bygga till sitt bageri i Malmö på grund av elbrist.

  Har någon sett Regeringens långtidsanalys? Jag har bara hört Ygemans snack som inte är trovärdigt.

  Jag törs inte köpa några aktier

  Gillad av 4 personer

 12. Ò Hyra 2021-10-05 / 17:28

  Ta ifrån kriminella deras svenska medborgarskap, och sedan ut.
  Garanterat omedelbar effekt, då det värsta många kriminella vet är att skickas hem dit dom hör hemma. Där finns inga gratispengar utan en grop i öknen med ett getskinn över, kallat hem.

  Gillad av 2 personer

 13. Cosmik Debris 2021-10-05 / 17:26

  Muslimer firar Lars Vilks död med tårta och fyrverkerier. Jag kommer att fira med cognac och cigarr när den storskaliga tvångsrepatrieringen av muslimer påbörjas, moskéer rivs och Sverige åter kan bli ett bra land.

  Enligt Göran Greider är muslimer tydligen en utsatt minoritet. Hur stor kan en utsatt minoritet bli och hur mycket rån, våld, våldtäkter, bilbränder och terror kan en utsatt minoritet ställa till med?

  Muslimerna ska ut ur vårt land.

  Muslimer firar Lars Vilks död med fyrverkerier och tårtor
  https://samnytt.se/video-invandrare-firar-lars-vilks-dod-med-fyrverkerier-och-tarta/

  Gillad av 5 personer

  • Lars Johansson 2021-10-05 / 20:24

   Intressant att få en kommentar av Göran Greider!

   Gilla

Kommentarer är stängda.