JAG REAGERADE OCKSÅ PÅ ANNONSEN

I lördagens tidning var det infört en annons från Kalmar energi, som ägs till 49 procent av Kalmar kommun och 51 procent av EON.

I annonsen lyft socialdemokraten Anna Thore fram som Kalmars energirebell. Anna Thore är kommunfullmäktigeledamot, ledamot av kommunstyrelsen, ordförande för Vatten- och miljönämnden och flera andra uppdrag som t.ex. ombud för Energikontor Sydost.

Det är minst sagt anmärkningsvärt att Kalmar Energi på det här sättet lyfter fram en socialdemokratisk politiker. Jag är dock inte ensam att reagera på detta tilltag. Martin Tunström på Barometerns ledarsida har även reagerat enligt nedan.

”Bolaget berömmer en politiker med uppsiktsplikt för bolaget – samtidigt får en nämndordförande en större reklamplats och omnämns som ett föredöme. Det kan vara ett misstag. Men det är faktiskt osunt om kommunala bolag ger sig in valrörelsen genom att med annonser lyfta fram enskilda politiker, därtill en av kommunens högsta förtroendevalda.”

Läs artikeln och se annonsen på följande länk.

Är detta ännu ett exempel på socialdemokraternas maktfullkomlighet, där tentaklerna når ända ut till kommunbolagens marknadsavdelningar!

Jag skickade idag på morgonen följande mejl till Kalmar Energis vd Anna Karlsson.

Jag har ännu inte fått något svar från Anna Karlsson. Frågan är om jag får ett svar?

UPPDATERING!

Det dröjde inte så lång tid efter att jag publicerat inlägget innan jag fick ett svar från Kalmar Energi. Det uppfattade min lilla ironiska touch i mitt mejl.

Annons

11 reaktioner på ”JAG REAGERADE OCKSÅ PÅ ANNONSEN

 1. Kalle 2021-11-03 / 14:07

  Förstör flygets infrastruktur i sverige med att riva flygplatsen Skövde för en EVENTUELL batterifabrik !!!
  Tydligen totalt hjärnsläpp i Skövde???

  ##
  Därför vill han folkomrösta om nedläggningen av Skövde flygplats

  Skövde kommunfullmäktige har beslutat att lägga ner Skövde airport för att få mark till en eventuell batterifabrik. Men nu har det dragits igång en namninsamling för att få till en folkomröstning i frågan. Cirka 4 500 underskrifter behövs.

  – Jag tror absolut det är möjligt att få ihop så mycket namn. Det är ett enormt gensvar, säger Jörgen Eliasson till SVT Nyheter Väst.
  ##

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/initiativtagaren-tror-pa-folkomrostning-om-skovde-airport

  Skall hatet mot flyget bli som nedläggningen av militära förband för att sedan återuppstå när politikerna till slut fattat hur dumt de agerat !!??

  ##Numera används flygplatsen [Skövde ] för bland annat privatflyg, ambulansflyg och taxiflyg. ##

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Sk%C3%B6vde_flygplats

  Gilla

 2. ivarandersson 2021-11-03 / 09:02

  Kalmar Energis vd Anna Karlsson fick tydligen kalla fötter när hon konfronterades med verkligheten men gjorde inte avbön för sitt idiotiska tilltag.

  Gilla

  • Thoralf A 2021-11-02 / 23:28

   klart att man blir trött av att lyssna på trams.

   Gilla

 3. Champagne Supernova 2021-11-02 / 22:10

  Oddsen på att Anna Karlsson är socialdemokrat är 1,05, enligt Bet365. Skulle inte förvåna mig om Karlsson och klimathjälten Thore umgås privat.

  Gilla

 4. Ölandsbonde 2021-11-02 / 20:49

  200 kWh? Ska det vara för ett helt år? Extremt lite. Har du fjärrvärme?

  Gilla

  • Thoralf A 2021-11-02 / 21:01

   Nej, mina solceller producerar drygt 4 000 kWh. Jag har en luft/luft värmepump och en braskamin som huvudsaklig uppvärmning. Även solfångare som värmer mitt varmvatten från slutet av mars till oktober utan några problem, där spar jag säkert 1000 kWh varje år.

   Gilla

 5. Goliat 2021-11-02 / 19:02

  Sosse-Kalmar förnekar sig inte!

  Gilla

 6. J B Doe 2021-11-02 / 18:14

  Annonsen innebär ju att skattebetalarna bekostar valpropaganda, vilket sossarnas väl tilltagna resurser ska stå för.

  Gilla

 7. Ò Hyra 2021-11-02 / 18:03

  Om man betvivlar att svensken är en hjärndöd primat, så räcker det att titta på ett avsnitt av ”Ullared” för att få det bekräftat. Att det finns sådana ”människor”? Skrämmande.

  Där finns dom, idioterna, som inte förstår något av vad som händer med Sverige, och som ett lullande gäng idioter går fram emot sitt eget öde.

  Gilla

 8. turrim 2021-11-02 / 17:17

  Vad kul! Det borde finnas minst en ärlig och sakligt korrekt rebell i varje kommun. Det behövs fler uteslutningar av rädsla för att som nummer ett bli deklasserad på vallistan i alla partier.

  Gilla

Kommentarer är stängda.