GOLFA HÅLLBART

Det blev en stor suck när jag såg framsidan på senaste numret av tidningen Golfa som jag tror alla medlemmar i golfklubbar får hem i brevlådan. Framsidan talade sitt eget språk, temat var Hållbarhet. Nu påverkar till och med klimatförändringarna min golf. Jag fick dock inget svar på det i tidningen.

Drygt 20 sidor handlade om klimatförändringar och hållbarhet. En golfande meteorolog är tidningens klimatalarmist. Man ser bara en stor mängd problem med ett varmare klimat med torka, skadeinsekter och vinterskador. När man läser artiklarna tror man att det är omöjligt att driva en golfbana och golfklubb i framtiden.

Visst är det lustig att det går alldeles utmärkt med golfbanor i Danmark. Tyskland, Frankrike, Italien och Spanien, trots ett varmare klimat. Många svenskar åker söderut för att förlänga säsongen men i Sverige blir det uppenbarligen svårt driva golfbanor.

Till och med havsnivåhöjningarna kommer ställa till stora problem på golfbanorna då de ofta ligger vid havet enligt tidningen Golfa. Uppenbarligen har man inte koll på landhöjningen, som så många andra experter! De enda golfbanorna som i framtiden kan få problem är väl bara på Falsterbo men det lär dröja många decennier. Att det regnar rejält någon gång vart tionde år handlar bara om väder, inte klimat.

Man kommer inte undan den galna klimathysterin som klimatalarmisterna och media driver! Inte ens på golfbanan.

Annons

9 reaktioner på ”GOLFA HÅLLBART

 1. Bert Juhlin 2021-11-13 / 12:22

  Minns när jag en vårdag 2006 gick en golfbolls-letarrunda på Högemåla P & P sexhåls Golfbana i Mönsterås. Jag hittade ca 70 bortslagna g-bollar och tyckte att jag med den insatsen hade gjort naturen och miljön en god tjänst. Detta mitt letande observerades och rapporterades till banägaren som kontaktade mig och framförde att g-bollarna skulle ligga kvar i diken, i ruffen,i naturen, oftast out of bounds. Han hävdade att det var förbjudet att ta hand om dessa g-bollar, ja rent skitprat!. Banägaren hade dessutom författat ett av honom undertecknat dokument där han exklusivt förbjöd just mig att leta g-bollar.

  Det märkliga är att banägaren ifråga sedan åtskilliga år tillbaka har profilerat sig som en person som värnar miljön, naturen och djuren(morkullorna är hans favorit). Han är dessutom en starkt klimathotstroende person vilket han förmedlar på sin blogg ”Gröna Köpingen”. Ja, vilket hyckleri!

  P.S. En del av de upphittade g-bollarna hade jag själv slagit bort och av någon anledning hade många andra golfare liksom jag placerat sin bollar på ungefär samma plats, de låg väl samlade!

  Gillad av 1 person

 2. Goliat 2021-11-13 / 01:54

  Något helt annat…
  Det är väldigt tyst från Hårfästet. Vad har han i görningen? Utslagen efter kongressen?!?

  Gilla

 3. Andersson 2021-11-13 / 00:21

  Kalmarsundsparken blir ett jävla stort vattenhål. Sjöfågel i restaurangen. Birdie namnam. Simma lugnt.

  Gilla

 4. Ölandsbonde 2021-11-13 / 00:16

  Varför inte använda gummistövlar och pingisbollar? De bollarna flyter. Ett bra miljöval för mångfaldigt golfande. Rentav klimatsmart.

  Gillad av 1 person

 5. malle - 2021-11-12 / 22:52

  OjOjOj! Hur ska det gå med mitt minigolfande nu? O heliga Greta rädda mina banor, kommer även de i betong att flyta iväg? ( Sarkasm,Ironi, en STOR spottloska till alla klimatdårar )

  Jag förstår Thoralf om du inte vill släppa fram detta inlägg, men jag är så jävla trött på allt vad klimatalarm heter, jag är så jävla trött på att se och höra om Greta nästan dagligen och är det inte om henne så är det om corona varvat med hur synd det är om kriminella bidragsturister och hiphoprappare…..JA JAG ÄR SÅ JÄVLA LESS nu……

  Gillad av 5 personer

 6. Skogsmulle 2021-11-12 / 20:42

  Pinsamt….. Jag hittar inget bättre sätt att uttrycka mig.

  Gilla

Kommentarer är stängda.