INTE ETT ORD OM UTVISNING AV KRIMINELLA

Det var säkert många av mina läsare som tittade på Agendas utfrågning av politiker om hur man skall stoppa gängkriminaliteten.

Det framkom knappast att detta i stort sett bara är ett invandringsproblem. Det är bara att kolla på vem det är som skjuts ihjäl i dessa gängskjutningar. Jag har bra koll på detta för 2020 och 2021 och jag vet att det är ca 95 procent som har utländsk bakgrund av de som avlidit.

Det som förvånade mig var att utvisning inte diskuterades och att inget parti lyfte det i sina svar. Därmed kom heller inte frågan om indragna medborgarskap upp under dessa två timmar i direktsändning.

Jag tror dessa ”redskap” är mycket värdefulla om man skall stoppa gängkriminaliteten. Jag tror utvisning avskräcker mer än några år på kåken. Dras sedan även medborgarskapet in så blir det än mer effektivt.

Jag brukar jobba efter en logisk strategi när jag skall lösa ett problem och då använder jag ofta POLO-formeln. Först definiera Problemet, Sedan försöka förstå Orsaken till problemet innan jag börjar försöka hitta en Lösning. Det kan dessutom finnas en Optimal lösning som kanske inte kan genomföras i praktiken. POLO= Problem, Orsak, Lösning, Optimal lösning.

Det som förvånar mig är att alla politiker/partier tycks vara överens om att det är narkotika handeln som dessa gäng lever på och att det är narkotikahandeln som de krigar om men de vill inte ta krafttag mot narkotika handeln.

Ingen vill uppenbarligen skärpa straffen för innehav av narkotika eller drogpåverkan av narkotika! Gör det väldigt kostsamt att bruka narkotika eller inneha narkotika.

Små langare på gatan skall få kraftiga straff och om de har utländsk bakgrund eller är även utländska medborgare skall de utvisas från Sverige och fråntas sitt medborgarskap.

Nu har jag ingen större förväntan på dagens politiker att något sådant kommer ske! Men skall man stoppa gängkriminaliteten så måste man komma åt roten till det onda.

Direkt efter Agenda började Dokument utifrån om president Duarte i Filipinerna. Man hade gett programmet titeln Mördaren i Manilla. Nu säger jag inte att vi skall döda narkotikalangare och narkotikaanvändare men i Filipinerna har det tydligen gått längre än i Sverige men det är hög tid att ta tag i problemet på allvar i Sverige.

En gängkriminell kostar samhället 23 miljoner kronor.

https://www.svtplay.se/klipp/33548698/gangvald-en-gangkriminell-kostar-samhallet-23-miljoner?info=visa

Annons

30 reaktioner på ”INTE ETT ORD OM UTVISNING AV KRIMINELLA

 1. Hejsan 2021-12-16 / 13:47

  Bara så att vi läsare förstår Thoralf.
  Hur var din tanke med parallellen till president Duartes metod om att mörda landets missbrukare?
  Jag såg att du skrev att du anser att han går för långt och jag gissar att du inte menar något mer än att det krävs hårdare tag i Sverige.
  Blir inte jämförelsen med Filippinerna något svårtolkad då?
  Du rör dig ju på minerad mark genom att ens nämna hans namn / metoder i samma mening som svensk hantering av missbrukare menar jag.

  Gilla

  • Thoralf A 2021-12-16 / 15:34

   Det var mest en reflektion att Dokument utifrån började direkt Agendas utfrågning och vilket ämne som man hade. Kopplingen var slående och var nog ingen tillfällighet utan väl vald av SVT.

   Gilla

 2. Högt hårfäste 2021-12-14 / 15:01

  Alla anställda ska få en värdecheck på 500:- av JP att handla mat på take away för enligt JP’s Facebook.

  Finns det obegränsat med pengar?

  Gilla

  • onkelbjrn 2021-12-14 / 17:27

   Är det månne julklappen till de anställda i kommunen. I så fall är det väl inget anmärkningsvärt
   Vill minnas att en gåva på 500 kr är skattefritt.

   Gilla

   • Thoralf A 2021-12-14 / 21:08

    Enligt beslutet i kommunstyrelsens arbetsutskott har anställda tidigare i år fått 500 kronor för Take Away mat och en värdecheck på 800 kronor för handelsstaden Kalmar.

    Gilla

   • Mycket bra 2021-12-16 / 13:40

    Mycket bra. Det är bland annat så vi använder skattepengarna bäst genom att visa den slitsamma arbetaren på golvet att vi bryr oss om hans / hennes insats i t ex äldreomsorgen.
    Jag sponsrar mer än gärna fler presentkort om året!

    Gilla

 3. Varjager 2021-12-14 / 12:53

  Reblogga detta på Varjager's Weblog och kommenterade:
  SVT kommer aldrig att prata om utvisning och indraget medborgarskap.

  Gilla

 4. Kalle 2021-12-14 / 11:56

  BIRGITTA SPARF [Det Goda Samhället]:

  ## En märklig ”debatt”##

  ##
  Agenda Special (12/11) tog under två timmar upp gängkriminaliteten och vad som eventuellt ska kunna göras åt den. Någon debatt skulle absolut inte föras, utan de olika partiernas rättspolitiska talesmän skulle få framföra sina bästa förslag utan debatt.

  Ett något annorlunda programkoncept för Agenda, men detta upplägg visade sig fungera alldeles utmärkt. Åtminstone för programledaren Camilla Kvartoft, som genom detta blev den enda i studion som fick debattera mot det som sades.

  Ett antal kriminologer var inkallade till studion för att säga det som de alltid säger. Politikerna var också där för att säga vad de alltid sagt och alltid kommer att säga.

  Kvartoft var dock i högform under de två timmarna och ifrågasatte i stort sett allt som yttrades från M, SD, KD och C. Hon var påläst och laddad med argument mot längre straff, sänkt straffmyndighetsålder och borttagna ungdomsrabatter.

  Hon hänvisade ideligen till ”forskningen” som ”tydligt visar att långa straff inte hjälper”. Vilket indikerar att hon helt missat att ta del av den forskning som säger raka motsatsen.
  ##

  https://detgodasamhallet.com/2021/12/14/birgitta-sparf-en-marklig-debatt/#more-53590

  Debatt utan debatt…längtråkig gammalt tjat som varit utan resultat hitills och lär så förbli!!!

  Gillad av 1 person

 5. Tony 2021-12-14 / 09:41

  25 miljoner bara säger Sossarna,vi får höja drivmedelspriserna och Energiskastterna några varv till, det är bra säger en kvinnlig sosse, dom stackars Lantisarna kan gott få ”betala” lite till, och
  höjde just sin lön med måttliga? 1600 per månad från den 1/1 2022.

  Håller med Stefan Saauk, många politiker behöver plockas ner på jorden!

  Gilla

 6. Lars.Eriks (@EriksLars) 2021-12-14 / 09:25

  SVT och politikerna samarbetar så folk skall tro de gör allt för att komma åt gängkriminaliteten.

  Gilla

 7. Karl W 2021-12-14 / 03:48

  Det är inte bara narkotikan. När det gäller Sverige är narkotikan symptomet, inte orsaken. Alla fundamentalistiska muslimska samhällen är uppdelade i klander med sin eget hederskultur och rättsväsende. Det är det som tar med sig till Sverige. Det gäller alltså att bryta detta och många är villiga att lämna klanen, men då riskerar dom att korrigeras med hedersvåld, som att kvinnor kastas ut från en balkong. Kina har lyckats, även om där finns komplikationen att USA sponsrar våldet i avsikt att skapa regimbyten och ta kontrollen. Kina internerar de våldsamma för avradikalisering och utbildning. Metoderna är desamma som används i Sverige. De som vill lämna klanen erbjuds att ”försvinna” och skyddas så klanen inte hittar dom. Det är då klanerna påstår att dom kidnappats och satts i koncentrationsläger och ingen vet om dom lever. Sverige anser att det är en mänsklig rättighet att gå fritt på gatorna att döda, exempel polismördaren Sakariye Ali Ahmed i Göteborg. Polismannen Andreas Danman fick inte ens uppleva den mänskliga rättigheten att leva och träffa sin dotter. Sverige måste ändra sin grundinställning. Kasta ut våldsverkarna inom 24 timmar, de som inte kan deporteras interneras. Inget annat kommer att fungera.

  Gilla

 8. Fredrik. 2021-12-14 / 01:45

  Hårdare tag mot droghandel, traffiking mm kräver många, och många undrar nog även varför politikerna inte agerar mot detta.

  Svaret, eller åtminstone en viktig del av svaret, är enkelt; då måste isåfall de kriminella hitta andra, nya inkomstkällor. Ingen i beslutsfattande position vill riskera att det är i det egna bostadsområdet som de kriminella söker efter dessa nya inkomstkällor.

  Just nu drabbar det inte de beslutsfattande familjerna speciellt mycket så då kan de fortsätta låta detta drabba oss andra ett tag till utan att göra något åt det.
  MVH Fredrik.

  Gilla

 9. Calle 2021-12-13 / 22:57

  Hela tiden pratas det om ” gängkriminalitet ”, rätta benämningen borde vara invandrarkriminalitet, och den har de styrande orsakat själva genom massimport av densamma.

  Gillad av 6 personer

 10. Hans 2021-12-13 / 20:35

  Kursomläggning: statsminister Margareta Andersson ringer upp Duterte och säger:
  ”It’s a good job”.

  Nej, det kan man inte tänka sig…….

  Gilla

  • Hans 2021-12-15 / 08:19

   Magdalena bör det visst vara.

   Gilla

 11. Roger P 2021-12-13 / 20:14

  Die Hard 1.

  Om du inte kan fixa problemet, så är det du som är problemet.

  Gilla

 12. janne 2021-12-13 / 18:06

  Det här visar ju bara vilken total beröringsskräck politikerna har inför ämnet
  Ändå vill dom ha löneförhöjning dessa lågpresterande fåntrattar som borde
  ha avsked på ett skitigt grått papper.Ni skämmer ut landet mer och mer.

  Gillad av 4 personer

  • onkelbjrn 2021-12-13 / 19:04

   Apropå lågpresterade och högavlönade. Kom att tänka på Janne Andersson, lagledaren för fotbollslandslaget. Om han hade tagit ut ett lag med lika okvalificerade spelare som Magdalena har gjort, ja då skulle tom ett korplag säkert ha sopat plan med landslaget.
   Ändå stod Magdalena och sa, då hon presenterade sin regering, att hon hade haft många mycket duktiga och kvalificerade människor att välja bland
   Justitieminister är en tung post i en regering. Vad har Morgan egentligen åstadkommit på alla dessa år, annat än att skaffa sig en ny flickvän,

   Gilla

   • ivarandersson 2021-12-14 / 08:47

    Magdalena valde de bästa inom sossarna och det blev ett korplag. Då förstår vi hur dåliga övriga inom sossarna är.

    Gilla

   • Andersson 2021-12-14 / 09:20

    Janne Andersson tog ut Zlatan. Det säger allt,

    Gilla

 13. Ò Hyra 2021-12-13 / 17:39

  För inte så länge sedan var det en partiledare som bad svenska folket, ”öppna era hjärtan”.
  Lille Kristersson var en av dom som log och applåderade.

  Kanske inte så roligt längre när våldet med rån i hemmen börjat drabba moderata kärnområden.
  Det är lätt att öppna kräva öppna hjärtan hos andra i tron att det aldrig drabbar ”fina mej”

  Det är så man ska se M:s krav på minst 5 års fängelse för rån i hemmet.

  Gillad av 2 personer

 14. Cosmik Debris 2021-12-13 / 17:16

  Sverige framställs just nu i flera reportage i tysk media som ett kriminellt muslimskt inferno där regimen helt har tappat kontrollen. Med all rätt! Sverige är en misslyckad stat och Stefan Löfven var en misslyckad ledare.

  BILD: “Sverige är Europas farligaste land”
  https://snaphanen.dk/2021/10/27/sverige-er-europas-farligste-land/

  Polisen i Stockholm har lyckats med bedriften att samla på sig femtiotvå (52) ouppklarade mord de senaste tre åren. Det betyder att det sannolikt går minst 40 mördare fria på Stockholms gator. 40? Ja, många mördare från muslimska och afrikanska länder har troligtvis begått dubbel- eller trippelmord. Det kan vi inte veta. Hur ska fan vi veta det när inte ens polisen vet? Och alla människor som dagligen hittas döda i lägenheter, i skogar eller i vattendrag. Hela jävla landet är ett enda stort Dödens fält. Det kan ligga döda och styckade kroppar precis varsomhelst. I sandlådan på dina barns lekplats, i soprummet eller varför inte i kylen hos din lokala pizzeria?

  Bo Theutenberg om säkerhetsläget och det inhemska (importerade) muslimska hotet:

  ”Sverige har varit ett stabilt land i tusen år, mer eller mindre. Ja, vi har haft våra kriser här också[…] men så illa utsatt som Sverige är just nu vet jag inte om vi har varit någon gång tidigare alltså[…] Utvecklingen i Sverige är just nu väldigt svåröverskådlig och jobbig att tala om helt enkelt(…] Libanon och Venezuela, det finns ju fruktansvärda exempel på vart man kan vara på väg. Man får ju intensivt hoppas på att det här landet på något sätt ska kunna stabilisera sig och undvika ett sådant öde”

  Det finns bara ett sätt att stabilisera vårt land. Sluta att mata det muslimska odjuret! Brutal och obeveklig tvångsrepatriering av muslimer och n-ord samt omedelbar rivning av alla moskéer är den enda lösningen. Jag anser att Stefan Löfven är delaktig i mordet på t.ex. polisman Andreas Danman. Han kunde ha stängt gränsen 2015. Det gjorde han inte! Han släppte istället in tusentals brottslingar och destabiliserade landet ytterligare. Nu ska den sinnesslöe och svamlande byfånen tydligen göra internationell karriär? Ska han starta tredje världskriget då eller? Nej, han ska givetvis slutligen belönas för att ha förstört Sverige. Vårt land! Den oduglingen ska fängslas och dömas för folk- och landsförräderi. Allt annat är uteslutet!

  Gillad av 3 personer

 15. onkelbjrn 2021-12-13 / 17:13

  Man kan ju undra vart SD’s åsikter om kriminella från början av 2000-talet har tagit vägen och varför.
  Då pratade Jimmie om tredje gången gillt, sedan skulle nyckeln slängas.
  Att dra in medborgarskap och utvisa folk är nog bra, men! Idag blir allt för många invandrare som pga brott döms till utvisning kvar i landet. Och släpps ut i samhället igen.
  Varför internera man då inte dessa på obestämd tid tills de självmant lämnar riket. Och varför ska brottslingars personliga integritet och skydd väga tyngre än de skötsamma medborgarnas.

  Gillad av 2 personer

 16. Ò Hyra 2021-12-13 / 16:40

  Ta bort asylrätten ur den svenska lagstiftningen då detta lagrum är det mest missbrukade idag.

  Gillad av 1 person

 17. Bergman 2021-12-13 / 16:23

  Tja, man ska väl i inte sätta sig på sina höga hästar, men totalt sett var gårdagens Agenda special till sin utformning och från sin början till sitt slut ett eländigt och intetsägande dravel.

  Hade liknande trams körts hemma vid mitt köksbord med de gamla vanliga gubbarna, så hade vi inte kommit ihåg ett förbanna dugg dan efter. Möjligen hade vi förenats i: ”Det var väl samma snack för snackandets skull som alltid och tiden gick fast vi hade gudskelov snackat oss sömniga framåt midnatt.”

  Gillad av 1 person

 18. ac carlsson 2021-12-13 / 14:45

  Vad händer i ett land när de ledande politikerna inte törs nämna att vi ska utvisa kriminella?

  SD som vill ge sken av att de är lite tuffare än de andra riksdagspartierna talar lite försiktigt om ”frivillig återvandring”.

  Jag tycker att våra politiker borde ta sig en rejäl funderare på vad som händer i ett land, där människor i likhet med mig känner att de inte kan lita på något av våra folkvalda partier i riksdagen.

  Gillad av 2 personer

 19. Hacke 2021-12-13 / 13:49

  Vilken outhärdlig urvattnad soppa till ”debatt”.
  Ta ifrån SVT ansvaret för dessa tillrättalagda tillställningar av, med och för vänsteretablissemanget. Här kunde de senaste sju årens högste ansvarige till det kaos som skulle men inte fick debatteras, Morgan Johansson, småmysande skicka ut gliringar och lägga ut ansvar på andra efter behag. Och handplockade ”experters” vänsteragenda bildade grund för irrelevanta frågeställningar från Kvarfort som definitivt gjort sitt i dessa sammanhang.
  Tio år för sent anordnade alltså statstelevisionen ett två timmar långt program utan att huvudorsaken nämndes med en stavelse. Det är närmast en bedrift. Men vem kan göra det bättre än den tvångsfinansierade propagandakolossen.
  Tänk vad kunde det inte annars blivit kring detta internationellt uppmärksammade och helt politikerskapade samhällskaos, med en på riktigt fri och obunden aktör som anordnare. Med forskarröster från olika håll, internationella bedömare, politiker utan förprogrammerade frågeställningar och så vidare.
  Istället serveras vi detta välregisserade avkok, totalt ovärdigt en demokrati.

  Gillad av 4 personer

Kommentarer är stängda.