VÄNDA PÅ ALLA STENAR

Magdalena Andersson är inte min statsminister och hon kommer heller aldrig bli det. Jag tror det var i sin regeringsförklaring som hon sa att hon och den socialdemokratiska regeringen skulle vända på alla stenar för att stoppa den organiserade brottsligheten och gängskjutningarna. Det är till och med varje ministers uppgift att ”vända på varje sten” för att bekämpa kriminaliteten.

En sak är i varje fall helt säkert och det är att det finns många stenar att vända på när det gäller brottslighet och inte minst bedrägerier mot enskilda och framförallt gamla men också bedrägerier mot myndigheter.

När man försöker gräva lite i alla dessa typer av brottslighet så visar det sig att de som begår dessa brott i väldigt många fall har invandrarbakgrund. Kommer den socialdemokratiska regeringen vända på dessa stenar eller får de ligga kvar detta valår?

När jag synar listan på namn över ihjälskjutna personer vid det som kallas för gängskjutningar så har ca 95 procent utländska namn. Det absolut vanligaste namnet är Mohammed i olika stavningar men även Ali, Hussein och Omar är vanligt förekommande. Då kan vi nog också fundera över religiös och kulturell bakgrund.

Dessa stenar kommer ingen socialdemokratisk minister vare sig vända eller lyfta på! Allt annat skulle vara en sensation under ett valår.

Det mest tragiska är egentligen att alla dessa fakta finns hos Polismyndigheten, Åklagarmyndigheten, Domstolsverket, Kriminalvården och inte minst hos Säkerhetspolisen. Det är bara för Magdalena Andersson att be dessa myndigheter att redovisa fakta och statistik så vet regeringen vilka stenar de skall vända på.

Vilken välbetald journalist som helst inom statsmedia eller inom nationell riksmedia skulle också kunna skriva om verkligheten och redovisa fakta och statistik men det har mer eller mindre avstått från att göra det och det beror antagligen på att chefredaktörerna i dessa medieföretag bromsar denna utveckling. De har dessutom bundit ris till egen rygg genom att bara anställa ja-sägare och karriärister som vet att man bara skall gå redan upptrampade stigar på redaktionerna.

I andra frågor kan media driva en regering framför sig men det kommer aldrig hända när det gäller brottsligheten, då den ofrånkomligen kommer peka ut invandringsgrupper med sin härkomst i huvudsak från MENA-länder.

Att statsminister Magdalena Andersson själv skulle initiera detta skulle framstå som paradigmskifte.

När vi sedan är medvetna om att den ansvariga ministern heter Morgan Johansson så förstår alla att det är uteslutet. Han har dessutom haft det ansvarsområdet inom Socialdemokraterna i decennier och misslyckandet är totalt. Att vända på några stenar har aldrig varit aktuellt, snarare tvärtom om man skall döma av Morgan Johanssons motstånd mot att införa nya eller skärpta lagar. Att han sedan har en relation med den rabiata och okunniga ministern Annika Strandhäll förbättrar ju inte oddsen för ett uppvaknande. Hatet mot de konservativa odlas säkert inom denna relation.

Magdalena Anderssons stenar kommer få ligga kvar under detta valår. Hon sågar inte av den gren som Socialdemokraterna sitter på, i synnerhet inte ett valår!

PS

Inte ens på stenen ”elenergipriser” har lyckats vända på någon sten. Inte ens smygtittat. Svenska folket har råd med skyhöga elpriser då Sverige är ett så rikt land enligt Socialdemokraterna.

Annons

31 reaktioner på ”VÄNDA PÅ ALLA STENAR

 1. tompas11 2021-12-26 / 12:07

  Vänd på alla stenar, finn de ovaccinerade. NU!

  Gilla

  • stigrydmark 2021-12-26 / 12:21

   Här har du en. Väljer fängelse före vaccinering.

   Gilla

 2. Ludvig 2021-12-26 / 07:14

  Håller med Kenny när det gäller C-ledaren.

  Gilla

 3. Kenny 2021-12-25 / 16:01

  Ingen är perfekt, och Magda är inte min statsminister.! Jag oroar mig mycket mer för rödskrikerskan i C som retar upp mig till vansinne med sitt korkade ointelligenta verklighetsfrånvända prat!! Mycket farligt när såna får utrymme i medier.

  Gillad av 4 personer

  • Sven d.ä. 2021-12-25 / 20:03

   Rödskrikan har tappat sitt bett. Det är Andersson vi ska oroa oss för, hon är farlig.

   Gilla

 4. Kalle 2021-12-25 / 15:59

  En del sossestenar är sååå tunga och förrädiska att det blir ståplats i Nybroviken istället!!!

  God Jul och Gott Nytt År till alla sverigevänner!!!

  Gilla

 5. peo 2021-12-25 / 15:28

  Om en dömd gärningsman inte kan betala skadestånd så får ju brottsoffernämnden göra det. Det vet du väl?

  Gilla

  • Thoralf A 2021-12-25 / 15:55

   Jag tror du behöver läsa på lite i ämnet. Det är bara i vissa fall som det betalas ut av samhället.
   När jag satt i riksdagen var det ca 3 miljarder kronor som samhället försökte driva in från dömda brottslingar. Många brottsoffer får aldrig en krona av skadeståndet som är utdömt och andra får bara delar av skadeståndet.

   Jag har blivit tilldömd skadestånd vid några rättegångar för brott jag blivit utsatt för men i de fall den dömde vägrat betala så har jag inte fått en krona från samhället utan kravet ligger hos Kronofogdemyndigheten som försöker få ut pengarna.

   Varför tror du vissa partierna vill ändra på lagen så att brottsoffren alltid skall få pengarna?

   Gillad av 5 personer

   • onkelbjrn 2021-12-25 / 19:10

    Tidigare har det varit som så, och jag gissar att det fortfarande är så, att om man som brottsoffer går till kronofogdemyndigheten för att få en utmätning så måste man först betala en avgift. Detta oavsett om kronofogden sen lyckas plocka in några pengar eller ej. Så vill det sig illa kan det kosta mer än det smakar.

    Gilla

  • ivarandersson 2021-12-26 / 09:27

   Du Peo och vänsterfolket värnar brottslingarna men skiter i brottsoffren. 800000 kr fick brottslingen för att han blev släppt något för sent. Brottsoffren måste gå via kronofogden för att eventuellt få någon ersättning. Rutten moral du företräder Peo.

   Gilla

   • Benny 2021-12-26 / 11:59

    Peo är sosse och sådana har haft rutten moral de senaste 30 åren, minst! Det allra mest märkliga är att han försvarar den ruttna moralen med näbbar och klor!

    Gilla

 6. Fredrik Östman 2021-12-25 / 14:52

  Kan hon inte bara krypa tillbaka under stenen hon kom ut ifrån igen?

  Gilla

 7. Christer 2021-12-25 / 14:03

  Kanske skulle ha uppgett att uppgifterna finns att läsa på Rebecja Uvell,s blogg

  Gilla

 8. Andersson 2021-12-25 / 13:39

  Die lustige Witwe [latrodectus idiota]?

  Gilla

 9. Thor 2021-12-25 / 13:25

  Jag tror mer på tomten än på Magdalena Andersson.

  Gilla

 10. peo 2021-12-25 / 13:24

  Du menar alltså att väldigt många brottsoffer har invandrarbakgrund.

  Gilla

  • Thoralf A 2021-12-25 / 15:12

   Du har alldeles rätt när det gäller gängskjutningar och det är bara personer med invandrarbakgrund som håller i vapnen. Når någon svensk skjuta så är det t.ex. polismannen Andreas Danman eller någon som skjutits av misstag. Så jag skulle kunna påstå att gängkriminaliteten är hundraprocentigt invandrarrelaterad.

   Gilla

   • peo 2021-12-25 / 15:22

    Anhöriga till mördade brottsoffer har rätt till skadestånd, är det det som du förespråkar?

    Gilla

   • Thoralf A 2021-12-25 / 15:24

    De anhöriga vill ju inte ens vittna i de brottsmålen.

    Och vem skall betala de skadestånden?

    Gilla

  • Lotta 2021-12-25 / 15:25

   @Peo
   Vem är du egentligen? Jag vet ingen som skriver så många sjuka inlägg som du. Har du funderat på att söka hjälp?

   Gillad av 1 person

   • Thoralf A 2021-12-25 / 15:41

    En riktig betongsosse som tror att han är smart. Det är min uppfattning men det är bra att peo skriver kommentarer för då förstår alla andra hur trögtänkta och indoktrinerade som sossar och vänsterfolk är. Så jag hoppas att peo fortsätter med sina kommentarer.

    Gillad av 2 personer

   • Sverigevän 2021-12-25 / 22:22

    Säker på att du kan dra dem alla över en kam så där Thoris? 🙂

    Gilla

 11. onkelbjrn 2021-12-25 / 13:23

  Jag tror inte man har varken tid eller ork att vända på stenar. Nu är det valår. Nu kommer man att ha fullt upp att berätta för menligheten om alla satsningar som man vill eller har för avsikt att genomföra, såsom minska brottsligheten, arbetslösheten, invandringen och öka satsningar på rättsväsende, sjukvård mm. Och givetvis kommer inget att bli bättre med en socialdemokratisk statsminister i ytterligare 4 år.

  Gilla

 12. Hacke 2021-12-25 / 12:57

  Magdalena Andersson och övriga i sosseriet kan häva ur sig precis vad som helst av löften och lögner i trygg förvissning att aldrig bli granskade eller ens få minsta besvärande följdfråga av statsunderstödd media med public service i spetsen.
  Övrig media vill man förbjuda precis som i vilken totalitär stat som helst.
  Sossar i kombination med deras regimtrogna media är garanten för demokraturens fortlevnad. Tyvärr tror jag denna axelmakt av ondska och folkförakt kommer att överleva ännu en mandatperiod. För trots alla totalhaverier under innevarande period lyckas inte den impotenta s k oppositionen utgöra ett verkligt hot ens under mellanvalsperioden. Det är riktigt illavarslande.

  Gillad av 1 person

 13. Tony 2021-12-25 / 12:33

  Har avlyssnat Mikael Wigerts intervju med Elsa Widding, och det är bara att konstatera att
  hon tycks ha mer förstånd än alla ministrar som sitter i regeringen har tillsammans.
  Jag förstår också varför SVT inte vill göra en intervju med Elsa i direktsändning, att få
  in en kunnig och påläst person som henne är rena mardrömmen för klipp o klistra gänget
  på SVT när man inte kan ändra om vad personen verkligen säger, och inte vad SVT vill
  ha det till!

  Gillad av 1 person

 14. stigrydmark 2021-12-25 / 11:59

  Det är obegripligt hur Magdalena Andersson och sossarna fått högre stöd. Människor är så naiva att man tror att Magdalena kommer att lösa Sveriges kriminella problem, ngt man misslyckats med under de senaste 7 åren. Nu ökar och fördubblas kriminaliteten i flera typer av brottslighet. Alla vi med sunt förnuft vet att vi tyvärr kommer att få rätt.
  OT: läser på Fria Tider hur Mattias Karlsson igen vänder sig till fienden/Expo med anledning av att en Eva varit emot vaccinpass. Det är förståeligt varför många vänder SD ryggen.

  Gilla

 15. Christer 2021-12-25 / 10:07

  Man behöver bara läsa hur olika privatskolor behandlas för att förstå var sossarnas lojaliteter finns.
  Välordnade skolor som släpper ut massor av välutbildade elever är ett hot , enligt regeringspartiet .
  Medan helsnurriga muslimska skolor med kriminella ledningar premieras med höga bidrag .
  Ur led är tiden .
  Åtminstone fram till valet -22.

  Gillad av 1 person

  • tompas11 2021-12-25 / 19:32

   Ja och tyvärr även efter valet 2022.

   Gilla

Kommentarer är stängda.