SOCIALDEMOKRATERNAS MEDIEFIASKO I KALMAR

I november 2019 beslutade Gota Media att lägga ned Östran och Nyheterna som var socialdemokratiska tidningar men med ett ständigt vikande prenumerationsunderlag. Men som till stor del ändå hållits igång genom det presstöd man erhållit. Några dagar efter beskedet så stoppades utgivningen.

Den socialdemokratiska ledarskribenten på tidningen Peter Akinder blev arbetslös men det ordnade kommunstyrelsens ordförande Johan Persson (S) snabbt tillsammans med det socialdemokratiska partiet. Helt plötsligt blev Peter Akinder istället Samhällsbyggnadsnämndens ordförande. Här kan vi snacka om socialdemokratisk vänskapskorruption. Men det fanns en annan stark kandidat till denna position som sidsteppades av Johan Persson och som väckt en del ont blod inom Socialdemokraterna, i synnerhet kvinnorna.

Men det var inte det enda uppdraget för Peter Akinder. Han blev även ordförande för den nya nättidningen Hela Östra Småland som Socialdemokraterna startade, som ersättning för den nedlagda tidningen Östran/Nyheterna. Den nya nättidningen startade med buller och bong under hösten 2020, mitt under Coronatider, vilket borde varit goda förutsättningar för en nättidning.

Men bara någon månad tidigare hade gratis nättidningen Dagens Kalmar startats med journalisten Anders Blank som huvudansvarig. Hela Östra Småland var dock ingen gratistidning och manövrerades snabbt ut av de gratistidningar som fanns och av Gota Media.

Socialdemokraternas Hela Östra Småland överlevde bara i 8 månader. I juni 2021 så slog tidningen igen sin webbsida. En misslyckad satsning då antalet som ville betala för tidningen var ytterst begränsat. Jag undrar hur mycket av partistödspengarna som gick upp i rök för Socialdemokraterna i denna satsning?

Under våren 2021 sjösatte Socialdemokraterna i Kalmar också en ny satsning som man kallade Kalmar Framåt live med sikte på valrörelsen 2022. Under stort buller och bång så marknadsfördes att man lyckats värva radioprofilen Magnus Krusell från P4 Radio Kalmar som programledare för satsningen. Magnus Krusell meddelade också att han blivit medlem i det Socialdemokratiska partiet. Lyssna på Socialdemokraternas presskonferens.

”Radioprofilen blir socialdemokrat och kommer att bygga upp en mediekanal åt partiet med fokus på valet 2022.” 

”Enligt uppgifter ska Magnus Krusell själv kommit med idén till kommunstyrelsens ordförande Johan Persson (S). Det var då han också ska ha sagt att han ska bli medlem i partiet. Satsningen är med fokus på valet 2022.”

Läs artikel.

I en artikel i Barometern fick Johan Persson (S) följande fråga.

”Det senaste året har ni ­startat en nättidning, en ambitiös blogg om samhälls­bygge och nu en egen mediekanal. Finns en ­desperation i detta?

– Vi är inte desperata. Vi vill ha ett direkt samtal och berätta om vad som görs. Detta gör vi i flera olika kanaler, det grundläggande är att få till ett gott samtal med Kalmarborna.”

Det första avsnittet av Kalmar Framåt live sändes den 23 april 2021. Det följdes av ytterligare några program men inte så frekvent som jag hade förväntat mig. Den 15 juni sändes det femte avsnittet som var en kort intervju med Anna Thore (S). Sedan dess har inget mer avsnitt publicerats. Det blev totalt 5 avsnitt eller totalt ca 65 minuter med medieprofilen Magnus Krusell i denna mediesatsning från Socialdemokraterna i Kalmar. Uppenbarligen så måste det ha blivit någon konflikt mellan Socialdemokraterna och mediekändisen Magnus Krusell. Han kanske inte fick det välkomnandet han hade räknat med eller så var styrningen för hård.

Vilka kostsamma fiaskon för Socialdemokraterna i Kalmar!

Socialdemokraterna har ännu inte satt sin kommunvalsedel inför valet 2022. Johan Perssons taktik har ju alltid varit att få med nya kändisar på valsedeln. Kommer nu den nye medlemmen Magnus Krusell finnas på valsedeln eller blev det en fnurra på tråden?

Lite märkligt att lokalmedia inte följt upp Socialdemokraternas misslyckade mediesatsningar!

Annons

12 reaktioner på ”SOCIALDEMOKRATERNAS MEDIEFIASKO I KALMAR

 1. Lars 2021-12-27 / 20:04

  Sverige behöver ett återvandringsparti i riksdagen – Alternativ för Sverige.
  Thoralf, kommer dem få över 1% i nästa val?
  Kommer du stå på torget nästa år med Afs och Framtik Kalmar?

  Gilla

  • Thoralf A 2021-12-27 / 20:07

   Om Gustav Kasselstrand kommer till Kalmar så kommer jag givetvis vara med. Jag stödjer AfS i riksdagsvalet och jag hoppas att AfS kommer stödja Framtid Kalmar i kommunvalet i Kalmar.

   Framtid Kalmar kommer stå på stan i Kalmar under hela valrörelsen!

   Gillad av 2 personer

 2. Mångkulturell 2021-12-27 / 18:27

  Det vore inte fel att döpa om torget med ett namn från Islam, då många muslimer bor i Kalmar och högaktar sina sina uttydare.

  Gilla

 3. Stentmannen 2021-12-27 / 17:30

  Och så har vi det här med lapparna. Små människor som kastar lasso i fjällen.
  Till stor del lever dom på bidrag och ockuperar en hel landsdel i norr.

  Vore det inte bättre att pensionera hela bunten och ta hutlöst betalt för fiske och ripjakt?
  Så att landsdelen kan bidra till landets ekonomi.

  Gilla

 4. Högt hårfäste 2021-12-27 / 17:09

  Det är häpnadsväckande!

  Gilla

 5. Hacke 2021-12-27 / 13:48

  ”DIREKT. Regeringen vill utvidga möjligheten till tillträdesförbud.
  Personer ska kunna portas från simhallar och bibliotek. SVT sänder direkt.”

  Detta tillsammans med en bild på Morgan Johansson toppar regim-tv:s hemsida. En skamlig ickenyhet som säger allt om propagandan, tillståndet i landet… ja, så mycket skit samlat i en och samma ”toppnyhet” att man blir mållös.

  Gilla

 6. Otto 2021-12-27 / 13:43

  Kalmar är synnerligen inavlad, det måste vara rekord och ingen reagerar!

  Gilla

 7. Kalle 2021-12-27 / 11:58

  ## Folkvald kyrkopolitiker i Malmö delade video på koranbränning##

  ##Christine Gyhagen, ledamot i Malmö pastorats kyrkofullmäktige, har delat en video på sociala medier som visar hur flera personer bränner koraner utanför en kyrka.##

  ##Under videon lyder texten “Klockorna ringer och Koranen brinner! God jul!”.##

  ## Nu anser Claes Block (S), kyrkofullmäktiges ordförande, att hon bör avgå.##

  ## Nima Gholam Ali Pour, gruppledare för Sverigedemokraterna i Malmös kyrkofullmäktige, anser inte att ledamoten borde avgå. Däremot menar han att det är olämpligt att en kyrkopolitiker uttrycker kritik mot islam på det sättet.##

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/folkvald-kyrkopolitiker-i-malmo-delade-video-pa-koranbranning

  Gilla

 8. Hacke 2021-12-27 / 10:04

  Sossarna gråter hela vägen till tvångsfinansierade regimorganet public service.
  Enskilda satsningar som skulle attrahera det gruvligt svikna folket och som dessa dessutom frivilligt skulle vilja betala för kan det f d folkrörelsepartiet glömma.
  Folkets röst finns idag uteslutande hos den fria media som dessa demokraturens kreatur nu gör allt för att att släcka ned och helst förbjuda. (S)mutsigt är bara förnamnet.

  Gillad av 1 person

 9. ivarandersson 2021-12-27 / 08:57

  Sossarna satsar på icke-hållbara projekt och slösar som vanligt med pengarna.

  Gilla

 10. Champagne Supernova 2021-12-27 / 00:41

  Du nämner Dagens Kalmar och hur länge kommer tidningen att överleva?

  Gilla

Kommentarer är stängda.