8 reaktioner på ”KLIMATHELVETET

 1. Benny 2022-01-05 / 16:26

  Har alla glömt Northland där skojare försvann med 14 miljarder som saknades i konkursen? Konkursboet med inventarier såldes senare för 500 miljoner! Northvolt kan lika gärna vara ett ännu större bedrägeri!

  Gilla

   • Thoralf A 2022-01-05 / 18:07

    Skulderna var 14 miljarder kronor men det innebär inte att någon skojare försvunnit med 14 miljarder kronor. Det innebär att de som sålt utrustningen och investerat i anläggningen och inte fått betalt blir blåsta på betalningen.

    Gilla

   • Benny 2022-01-05 / 21:26

    Undrar du inte själv var alla pengar som investerare och privatpersoner satsade i det här tog vägen? Tillgångarna var ju inte i närheten av pengarna man tog in och malmen var inte lönsam att bryta egentligen utan förutsatte världsmarknadspriser som var rena fantasierna! Så nog tog man in en massa pengar som sen bara ”försvann” i fickorna på de som organiserade bluffen. Som sagt känns exakt som upplägget för Northvolt…Ja, vi får väl se vidare utveckling! Kanske batteribilar inte alls är på modet om några år när även vanligt folk kommer på att klimathysterin bara är en bluff!

    Gilla

   • Thoralf A 2022-01-05 / 22:12

    Batterier och elbilar kommer bli intressant att se hur det utvecklar sig. Svensken är ju rätt lättlurad när propagandan sätter igång.

    Gilla

 2. Lotta 2022-01-05 / 12:07

  Läste på Samnytt att Lorentz Tokskvatt gärna tar åt sig äran för att man sett till så att 4 Kärnkraftverk fått stänga i förtid. Undrar i vilken verklighet tokskvatten lever i? Har han förmågan att inse att hans lilla extremistparti har totalt förstört att tidigare väl fungerande elsystem? Jag blir så förbannad.

  https://samnytt.se/mp-toppen-jag-tar-hemskt-garna-cred-for-nedlagd-karnkraft/

  Gilla

 3. Laglydig 2022-01-05 / 00:17

  Det är skrämmande att det inte alls debatteras att våra pensionspengar används på detta sätt. Samtidigt som en del av AP fondernas kapital investeras i dessa ”klimatprojekt” så skall vi inte glömma bort att en mycket stor andel också används för att köpa obligationer med lång löptid med en garanterad avkastning nära 0 % under många år framöver. Allt medan inflationen stiger…

  Och en sak till. Dessa gemensamma pensionsmedel skall dessutom delas mellan oss som sparat ihop kapitalet och de som av oklara anledningar ”flytt” från något (absolut inte ekonomiska faktorer… hmmm…).

  Den stora frågan är när inträffar ”the tipping point” och då menar jag den verkliga ”tipping point” d v s när en majoritet av svenska folket inser att de blivit grundlurade och inte har något kvar!

  Gillad av 5 personer

Kommentarer är stängda.