KAN DET BLI MER SVENSKT ÄN SÅ HÄR

Jag håller på med att digitalisera en del av min fars alla diabilder. Min far gick bort 2015 och jag har ca 10 000 diabilder att gå igenom.

När jag såg ovanstående diabild så tänkte jag ”kan det bli mer svenskt än så här”. Ju mer jag tittar på bilden desto mer nostalgisk blir jag. När jag la upp bilden på Facebook så gissade många att den var tagen i Dalarna eller Värmland eller längre norrut. Men den är från norra Kalmar län vid Södra Vi, där jag är uppväxt. Eller rättare sagt så ligger gården 5-6 km utanför Södra Vi och sjön som syns i bakgrunden är Krön.

Min far tog bilden våren 1992 med sin Leicakamera. Då var Sverige fortfarande Sverige! Sedan började katastrofen och sönderfallet i landet.

Då hade fortfarande Sverige inte drabbats av massinvandringen men den första riktiga massinvandringsvågen var på gång från Balkanländerna. Det var Carl Bildt som var statsminister sedan oktober 1991 och de borgerliga partierna som styrde landet med stöd av Ny demokrati.

Utan att överdriva för mycket så började vårt land förstöras under den borgerliga regeringen med Carl Bildt som statsminister. Det var Carl Bildts regeringen som i december 1991 upphävde det så kallade Luciabeslutet och därmed öppnades portarna på vid gavel till Sverige.

Vi som var vuxna på 80-talet eller på 90-talet vet hur Sverige var på den tiden. Dagens ungdomar har inte en susning om detta och förstår troligen inte vad jag menar med att då var Sverige just Sverige. Inte ett mångkulturellt inferno med mängder av nya typer av brottslighet, gängkriminalitet och inte minst medeltida religioner som ser ned på kvinnor.

Galna imamer, islamister, religiösa terrorister, gruppvåldtäkter, enklaver, klaner, sharialagar, hedersvåld och så mycket mer. Allt detta har vi strävsamma och tålmodiga svenskar berikats med under de senaste tre decennierna. Jag kommer aldrig acceptera det!

Det gör ont i mitt hjärta och det tär på mitt samvete att jag låtit detta pågå i tre decennier!

Men det som gör mest ont och det som gör mig enormt ledsen är att det svenska sovande folket uppenbarligen ännu inte vaknat, utan de tänker uppenbarligen fortsätta rösta på de partier som förstört Sverige. Socialdemokraterna och Moderaterna i första hand, de som innehaft statsministerposten men detsamma gäller de övriga partierna i sjuklövern. Inget av dessa partier kommer undan sitt ansvar.

Om det svenska folket hade lite självbevarelsedrift skulle de rösta bort dessa partier från makten i valet den 11 september.

För den som inte förstår det jag skriver borde kanske studera nedanstående diagram. Sedan 1980 har det beviljats 2 500 000 uppehållstillstånd i Sverige.

Annons

43 reaktioner på ”KAN DET BLI MER SVENSKT ÄN SÅ HÄR

 1. Högt hårfäste 2022-01-23 / 13:38

  Mycket fin bild!

  Jag blir nostalgisk när jag tittar på gamla foton och lyssnar på låtar från 80 och 90-talet. Det var en helt annan tid då.

  Gillad av 1 person

 2. Karl W 2022-01-23 / 07:11

  ”Vi som är äldre”. Sant, och det känns bittert att minnas, för minnen och fotografier är allt som finns kvar. Minnen. Hur vi gick till bonden för att fylla mjölkkrukan, hur vi åkte skidor på vintern genom skogen till skolan, hur klassrummet värmdes av en vedkamin, hur torparen körde häst runt byn för att samla in matrester som han gav sina grisar, att åka lövad vagn bakom hästen Brunte på midsommar, att åka skridskor på sjön på vintern och att segla och simma i den på sommaren, hur par-hästarna slet framför självbindaren, hur den nya Fordson fotogentraktorn sjönk i ett sur-hål, och hästarna drog upp den, hur by-kärringen kastade vedträn efter oss när vi spelade hatch-fiol, Hur brunnen frös på vintern, hur vi cyklade genom skogarna för att campa, medan de äldre var helt övertygade om att dom aldrig skulle få se oss igen, då det var det normala att se älgar, rådjur och rävar på skogspromenaden, då en trafikerad dag på Stora Landsvägen var ett tiotal bilar, och så i all oändlighet.

  Gillad av 3 personer

  • Bergman 2022-01-23 / 09:04

   Underbara minnen från en tid i byn och med dess pojkstreck innan ”byn” blev ”orten” med dess våld och förstörelse. Det var en tid då kvinnan alltid röstade som hennes man.

   Gilla

 3. Eva Dillner 2022-01-22 / 20:29

  ”Det gör ont i mitt hjärta och det tär på mitt samvete att jag låtit detta pågå i tre decennier!”
  Det är inte ditt fel att folk inte velat lyssna. Jag läser din bok, och om det är någon som lagt ner hela sin själ på att upplysa folket så är det du. Det ska du ha en enorm eloge för.
  Man kan också tänka att utan alla insatser att berätta, och berätta, och berätta, kanske vi alla skulle sova under en sten. Jag kan förstå att det känns tröstlöst att mer inte har hänt, men det kan vara så att när det väl vänder, så går det fort. Det liksom bubblar över och går inte att stoppa.
  Det är alltid mörkast innan gryningen.

  Gillad av 5 personer

  • stigrydmark 2022-01-23 / 00:14

   Kanske kommer SVT i en framtid att låta mycket gamla svenskar få berätta om sina minnen, precis som överlevande judar från Förintelsen.

   Gillad av 1 person

  • Hacke 2022-01-23 / 09:14

   ”…men det kan vara så att när det väl vänder, så går det fort. Det liksom bubblar över och går inte att stoppa.”
   Precis så har man hört många vittna om hur de upplevde det när gamla DDR föll ihop som ett korthus. ”Det gick så oerhört fort och utan att man riktigt förstod vad som hände”.
   Vi får hoppas att likheterna med originalet stämmer även när det gäller upplösningen här hos oss.

   Gilla

   • Eva Dillner 2022-01-23 / 11:18

    Ja, många av oss som pratar om ”the botten is not nådd yet”. Spånar om vad det är som kommer stjälpa lasset, vad blir ”the tipping point”? Genom historien är det ofta en mindre händelse som sätter dominobrickorna i spel.

    Gilla

 4. Cosmik Debris 2022-01-22 / 17:37

  Vad händer när svenska skattebetalares välfärdsmiljarder inte längre blir tillgängliga för muslimska och afrikanska parasiter?

  1.Parasiterna flyttar hem till Afrika och Mellanöstern
  2.Parasiterna blir laglydiga och skaffar sig ett låglönejobb
  3.Våldet kommer att eskalera för att till slut bli helt okontrollerbart

  Rätt svar är: 3 (2 är helt uteslutet)

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2022-01-22 / 18:25

   En parasit är en objuden gäst. Ordet kommer från grekiskans para, ”vid”, och sitos, ”mat” eller ”föda”. Studiet av parasiter kallas parasitologi. Hos forntidens greker användes uttrycket ursprungligen dels om religiösa tjänstemän som betalades genom att de uppbar helpension, dels om medföljare till högre ämbetsmän som medbjöds i officiella sammanhang. Ordet fick med tiden en lägre mening av snyltgäst.

   Zoologiskt menas med parasit en organism som lever vidhäftad vid en annan organism (ett värddjur eller en värdväxt) och tar sin näring ifrån denna. Värdorganismen kan fortleva och eventuellt överleva parasiten men kan också duka under när den inte förmår föda både sig själv och parasiten.

   Gillad av 5 personer

 5. Skogsmulle 2022-01-22 / 16:06

  Fantastiskt fin bild. Kan bara hålla med – Detta var mitt SVERIGE på 90-talet ✌🙏. Må de som förstört denna idyll straffas. Det har faktiskt hänt förr och jag hoppas och tror det kommer att hända igen 💪

  Gillad av 1 person

 6. Cosmik Debris 2022-01-22 / 16:04

  Jens Ganman: Vårdad till döds av somalier
  https://jensganman.substack.com/p/vardad-till-dods-av-somalier

  Vid ett bord intill satt fyra kvinnor i åldrarna tjugo till fyrtio och pratade. De såg ut att komma från Mellanöstern och Afrika.
  De där som satt därute? Vilka är de? Jobbar de här eller?

  Jobbar!? De jobbar INTE. De kan inte. De är vi som varit här länge som får jobba – istället för dem. Vad vi än säger till dem eller visar slutar det med att vi andra får göra det. De vet inte hur man gör och de förstår inte svenska.”

  Gillad av 1 person

  • Hacke 2022-01-23 / 09:52

   Stämmer. ”Jag kan stå ut med alla olika nationaliteter som kommer och går här hos oss. Bara inte somalier.”
   Detta säger en till mig ganska närstående kvinna som i övrigt är påfrestande pk. Men på den här punkten kan hon tydligen varken försköna eller hålla tyst eftersom hon själv dagligen drabbas i sitt arbete inom åldringsvården.
   Kanske måste det gå så långt att vi alla personligen kännbart drabbas av mångkulturen för att inte bara ta bladet från munnen utan också agerar på valdagen. Att döma av utvecklingen i samhället och vardagen torde här gömma sig ett hav av potentiella röster att ösa ur.

   Gilla

   • Eva Dillner 2022-01-23 / 11:21

    Tror du observerar helt rätt, så länge man inte personligen drabbas, valsar merparten av folket vidare i Let’s Dance. Kanske inte planerat med det syftet, men genom att placera invandrare i förort, eller i landsbygdshåla, undvek man att reta upp majoriteten av befolkningen. De trodde på gammelmedias bildsättning och kände sig goda

    Gillad av 1 person

  • Anders G 2022-01-22 / 23:02

   Thoralf, när muslimerna blir 30-40 proc så är maktövertagandet inte långt borta. Se vad som hände i afghanistan.

   Gilla

 7. Bert Juhlin 2022-01-22 / 14:52

  En fråga ang digitaliseringen av din fars ”diabilder”: vilken teknik använder du – flatbäddsscanner, dedikerad diascanner, kamera-tripod-ljusbord eller … … ?

  Gilla

  • Thoralf A 2022-01-22 / 15:52

   Flatbäddsscanner som kan scanna 4 diabilder varje körning. Epson perfection V500

   Gilla

 8. Bert Juhlin 2022-01-22 / 14:07

  De största skurkarna vad det gäller tillblivelsen av det MULTIKULTURELLA SVERIGE är Olof Palme och David Schwarz. Den senare startade eländet på 1960-talet genom en serie debattartiklar i DN.

  P.S.Härlig bild, precis så som jag minns det gamla Sverige från trakterna mellan Vena och Vimmerby!

  Gillad av 1 person

  • MickeP 2022-01-23 / 03:31

   Helt korrekt!

   Förringar dock inte efterföljande politikers ansvar, Carl Bildt som gav med sig för Bengt Westerberg och Birgit Friggebo för att få äran att bli SM, Ingvar Carlsson på liknande grunder, Fredrik Reinfeldt (av sig själv benämnd ”stridshingsten”, men vars rätta namn borde vara ”den som ville vara mer sosse än sossarna själva”), lögnaren som påstod sig gå vid svenska folkets sida trots att han skaffade sig sina visioner på 10 000 meters höjd helt omedveten om vad som hände på marken – i verkligheten. Därefter Löfvén – klåparen som inte dög till ngt annat än att göra som andra sade åt honom. Och sist, men inte minst, Maggan Haggan som tror att hon kan göra precis vad som faller henne in.

   En skön samling regeringsföreträdare. Inte sant?

   Inte konstigt att landet är i det tillstånd det är.

   Micke P

   Gillad av 1 person

 9. Kalle 2022-01-22 / 13:46

  Denna artikel beskriver också ett sverige!!!

  ## 20 procent färre vårdplatser i Sverige, men vi har en hel samhällsklass som sysslar med trams ##

  ## SJUKVÅRD. Sedan 2006 har 5.000 vårdplatser försvunnit i Sverige, enligt data från Sveriges kommuner och regioner, rapporterar SVT. Det motsvarar en femtedel av vårdplatserna på svenska sjukhus. ##

  ## En vårdplats är en säng som är bemannad.##

  ## Varför har offentlig sektor ett sådant överflöd av administratörer, konstiga projekt, bistånd, migration och utbildningar som sällan utgår från verksamhetens verklighet? ##

  Se diagramen om antalet vårdplatser och IVA jämfört med EU i artikeln.

  https://petterssonsblogg.se/2022/01/22/20-procent-farre-vardplatser-i-sverige-men-vi-har-en-hel-samhallsklass-som-sysslar-med-trams/

  Vi är sämst i klassen på många områden nuförtiden. IVA platser är också lååångt under snittet inom EU. Likadant är det med antalet poliser och skola.

  Hur kan det komma sig att sverige har blit så dåligt med tanke på att vi har de högsta skatterna???

  Vad faen får vi för skattepengarna är den numer klassiska frågen!!!

  Thoralfs fars bild visar på ett mycket vackrare Sverige, något att drömma om!!!

  Gilla

  • stigrydmark 2022-01-23 / 00:04

   Under en följd av år har invandringen/år motsvarat ett Hälsingborg. Om vi haft tänkande ansvariga politiker skulle varje samhällssektor fått årliga förstärkningar. Det är väl mest synligt inom vården, men bostäder, poliser, fängelser, rättsväsendet och elutbyggnad är andra ex. som släpar efter.

   Gilla

 10. Sven d.ä. 2022-01-22 / 12:01

  Jag skulle tro att det ser ut ungefär på samma sätt, men ack så förrädiskt. Bara några kilometer därifrån så ligger Vimmerby. Ytterligare ett Mogadishu på svenska landsbyggden.

  Svensken åker in och handlar livets nödtorft och förfasas. Men sedan ut i den lantliga idyllen och glömmer snabbt. Allt känns bra. Man fortsätter att rösta in Socialdemokraterna i kommunal och riksdagsvalen.

  Gilla

 11. Hacke 2022-01-22 / 10:13

  Tack Thoralf för att du delar med dig av dina fina foton och tankar. En andlöst vacker bild av ett Sverige vi minns och samtidigt en så hjärtskärande kontrast till det mångkulturella helvete vi möts av överallt idag.
  Vi vet vilka de ansvariga landsförrädarna är till bärsärkagången och ödeläggelsen av arvet från våra förfäder. Må dessa utan undantag brinna i helvetet när vedergällningens stund är inne.

  Gillad av 1 person

 12. Bergman 2022-01-22 / 09:58

  Den senaste tidens utveckling i vår omvärld har nu medfört att Försvarsmakten flyttar militära resurser inom landet dit man anser att de skall göra nytta.

  Men vad gör man när våra politiker, med eller utan militär, ändå släpper in 100 000 främmande personer utan förankring i Sverige och låter dessa främlingar bosätta sig här och med emfas hjälper dem till rätta med råd och dåd och med våra pengar? År efter år!

  Regementen i all ära men idag är idag vare sig vi är i Boden eller på Gotland. Gotland blir för övrigt ändå inte säkrare än Almedalen där tomma tunnor skramlar en vecka om året. Nej, var är mobiliseringen vid inkommande på Arlanda och inkommande vid Öresundsbron? Jag sluter givetvis helhjärtat upp bakom försvaret av Sverige, men jag ser också det totalt omöjliga i den uppgiften så länge våra politiker ändå har öppnat gränserna hit för olika folkslag från Afrikas Horn med dess allra närmsta eller något mera avlägsna omgivningar.

  Slamras det med tomma tunnor och uppvisas det endast plakat med bilder på bössor och kanoner för att dölja att nationen Sverige försvinner i rasande takt och rakt framför ögonen på oss? Det beror på att vi inte har något verkligt försvar eller ens vilja till försvar över huvud taget. Tvekar man om det påståendet är det ju bara att sticka näsan utanför dörren någonstans i Sverige för att se landets försvinnande.

  Har jag förlorat mig i grubblerier så till den mild grad att jag är oförmögen att skämmas för mina funderingar?

  Gillad av 4 personer

 13. Ludvig 2022-01-22 / 07:11

  Håller med fullständigt.

  Gillad av 1 person

 14. Lars 2022-01-22 / 06:07

  Varenda ord Thoralf skriver är sant. Och så väl beskrivet med klarläggande statistik med graf. I det historielösa Sverige känns denna tid avlägsen och för evigt försvunnen. Det behövs politiker som tar tag i denna typ av frågor. Törs knappt skriva det här – men kan Mattias Karlsson landsbygdsinitiativ vara ngt i rätt riktning? Tankar kan sprida sig från torpet i Småland till caféerna på Södermalm. Frågor som denna måste ju drivas brett, beslutsamt, insiktsfullt och långsiktigt. Det är ju ett helt folk som skall fostras och omvändas ifrån socialismens alienation.

  Gilla

  • turrim 2022-01-22 / 07:47

   Minns dalaupproren och Dackefejden.

   Gillad av 1 person

   • Bergman 2022-01-22 / 17:20

    Tja, och skåningarnas uppror mot svenskarna efter freden i Roskilde med efterföljande grymheter av svenskarna mot de tidigare danskar som tvingats byta nation genom att några maktmänniskor skrev bokstäver på ett papper. Det var en tid då t ex Sölvesborg utsattes för de mest brutala grymheter från svenskarna och som är ofattbara för oss och att acceptera att de en gång begåtts av svenskar. Fast motståndet är ju som bekant åter aktuellt i staden.

    Men några mil bort ligger Ronneby. Kommer ronnebyborna att resa sig mot statens och stadens nuvarande förtryckarregim mot stadens invånare? Nils Dacke, svensk och katolik, ville inte hänga med i de snabba svängningarna från Stockholm på den tiden, men kan han gå igen i Ronneby?

    Gilla

  • Gunnar Karlsson 2022-01-22 / 12:19

   TURRIM,

   Jag tror du glömde Slaget vid Svolder….

   //Gunnar

   Gilla

   • Bergman 2022-01-22 / 19:39

    Fast slaget vid Svolder utkämpades väl i Danmark och mellan danskar och norrmän om man vill göra det enkelt för sig? Men det var ju för en tid sedan och jag erkänner att jag inte är tillräckligt insatt i historien.

    Gilla

 15. onkelbjrn 2022-01-22 / 03:32

  Eftersom jag själv gillar gamla bilder så skulle jag ha tyckt det var kul om min pappa efterlämnade så många bilder.
  1992 hade förfallet redan pågått ett tag. Åtminstone i storstäderna. Mellan Tensta och Rinkeby i Stockholm finns ett dal liknande område som redan då kallades Bekaadalen. Redan då var polisen tvungna, då man körde in på jobb i Rinkeby att vara minst 2 patruller, där den ena patrullen fick vakta den andres bil, som annars hade riskerats att slås sönder. Utanförsområdena började byggas upp redan i slutet av 80-talet. Men situationen var ju klart bättre då och hade någon ansvarig dragit i handbromsen så hade vi haft en annan situation i landet.
  Nu är det försent att dra i handbromsen. Nu måste vi i med backen och ge full gas.

  Gillad av 1 person

 16. Staffan Sundqvist 2022-01-22 / 02:29

  Om det finns någon rättvisa kvar på Jorden så ska Reinfeldt och alla hans medlöpare ställas inför Riksrätt. Straffet kan bara bli ett: Livsstraff. Löfven och hans anhang oavsett kön ska gå samma väg. De bär sig åt som rovriddare. Men, deras dagar är räknade: Mene mene tekel ufarsin!

  Gillad av 2 personer

 17. Hm 2022-01-22 / 01:11

  ”Det var Carl Bildts regeringen som i december 1991 upphävde det så kallade Luciabeslutet och därmed öppnades portarna på vid gavel till Sverige.”

  Visserligen, men det berodde ju på Bengt Westerbergs utpressning. Han hotade att spräcka regeringen om inte Socialdemokraternas Luciabeslut ändrades. Den flygande hallänningen har/hade sina sidor men när det gäller invandringen är, enligt mig, Westerberg mer klandervärd än Bildt.

  Gillad av 3 personer

  • Thoralf A 2022-01-22 / 07:27

   Du har så rätt i din slutsats.

   Gilla

 18. Cosmik Debris 2022-01-22 / 00:19

  KAN DET BLI MER OSVENSKT ÄN SÅ HÄR?

  NEJ. UT. NU!

  Gillad av 2 personer

 19. stigrydmark 2022-01-21 / 23:31

  Vi som är äldre, speciellt har nog detta fina foto som en sinnebild för det fina, gamla Sverige som aldrig kommer tillbaka. Bilden idag blir mer formen av en kuliss. Vi vet att där bakom döljer sig sönderfall och förruttnelse. Svenska hjärnskadade politiker har under decennier pumpat in ett gift i samhällskroppen. De ser och har ändå inte sett vad de gör med vårt land. Många politiker ha inte normala förståndsgåvor, vilket också gäller en stor del av befolkningen.
  Den som medvetet har och nu medverkar till landets undergång borde fråntas rätten att rösta.

  Gillad av 4 personer

 20. Overkligt 2022-01-21 / 23:08

  Situationen hade varit hanterbar om det inte vore för Reinfeldts sjuka tankar som fick omsättas i verklighet när han tillträdde 2006. Hur hade Sverige sett ut idag om inte han hade blivit statsminister? Sannolkt väldigt annorlunda.

  Gillad av 4 personer

   • peo 2022-01-22 / 07:14

    Har man kännedom om ett så allvarligt brott har man skyldighet att polisanmäla det, annars är det skyddande av brottsling.

    Gilla

   • Thoralf A 2022-01-22 / 07:36

    Reinfeldt har anmälts för landsförräderi! Det gjordes 2009 av SDU.

    Gillad av 1 person

  • ac carlsson 2022-01-22 / 09:23

   Reinfeldts medlöpare sitter fortfarande med i moderaternas ledning, vill vi verkligen ha en regering där dessa krumelurer, med Ulf Kristersson i ledningen, får makten?

   Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.