VARFÖR RÖSTA PÅ FALSKA POLITIKER

Jag har tvingat mig att se 30 minuter och Anders Holmbergs utfrågning av Märta Stenevi.

Jag klarade ca 14 minuter av 28 minuter. Sedan var jag så förbannad över hur Märta Stenevi ljög och undvek att svara på Anders Holmbergs frågor. Jag blev dessutom lika irriterad på Anders Holmberg som inte pressade henne till att svara på frågorna.

När jag lugnat mig lite så försökte jag fortsätta lyssna men jag klarade bara knappt en minut till sedan var jag full av förakt och avsky över detta kvinnliga språkrör för Miljöpartiet!

Rösta inte på politiker/partier som inte svarar på programledarens frågor. De är så förljugna och falska.

Ett annat färskt exempel är ju Mikael Damberg och Khashayar Farmanbars krumbukter angående det höga elpriset och dess orsaker. De vill inte ta ansvar för orsakerna till varför Vattenfall och EON/Fortum beslutade stänga reaktorer. De försöker skriva om historien genom att glömma bort att man höjde effektskatten på kärnkraften efter att de vunnit valet 2014. Det är samma sak som Märta Stenevi gör i ovanstående intervju i Kvartal.

För att inte tala om Lena Hallengrens lögner om att det inte finns de dokument som Coronakommissionen efterfrågar men sedan finns helt plötsligt dokumenten efter att Lena Hallengren blivit KU-anmäld.

Vem kan ha förtroende för dessa ljugande statsråd. Rösta inte på politiker/partier som är falska och ljuger för väljarna.

Lena Hallengren borde avgå eller sparkas ut från regeringen!

När jag tog min motionspromenad under lördag eftermiddag så valde jag att lyssna på Kvartals senaste veckopanelsamtal. Återigen så var det mer eller mindre tre av tre som var vänstermänniskor om man nu kan säga att Janne Josefsson är vänstermänniska med sin bakgrund i 68-vänstern. En i panelen var Klara Lidman (MP).

Panelen fick frågan varför det går så dåligt för Miljöpartiet i opinionen?

Ingen av de tre i panelen tog upp den mest självklara förklaringen som alla diskuterar vid köksbordet idag. Elpriserna och priset på bensin och diesel. Nedstängningen av fyra kärnkraftsreaktorer undveks helt och hållet. Inte ens programledaren Staffan Dopping tog upp dessa viktiga faktorer. Alla var uppenbarligen livrädda för att lyssnarna skulle göra kopplingen mellan klimatomställningen och de höga elpriserna och drivmedelspriserna. Vilket hyckleri!

Jag skrev den ovanstående kursiva texten som kommentar på Kvartals webbsida och hör och häpna den godkändes och publicerades. Skönt att få gnälla lite. Nu har till och med Staffan Dopping svarat på min kritik. Positivt.

Annons

21 reaktioner på ”VARFÖR RÖSTA PÅ FALSKA POLITIKER

 1. Lotta 2022-01-24 / 09:55

  Nu har SVT Sport av alla tillsammans med SMHI dragit igång valkampanjen för att rädda kvar MP. Man har publicerat en artikel där man tar upp hur många färre dagar med snö det kommer bli om uppvärmningen kommer fortsätta mot 3 graders temperaturökning vid sekelskiftet. Den prognosen tror ju inte ens IPCC på längre. Man har ju så klart intervjuat några lättpåverkade idrottsmän också som sväljer allt med hull och hår.

  https://svt.se/sport/langdskidor/diggins-jag-har-fatt-erfara-hur-jobbigt-det-kan-vara

  Gilla

 2. Cosmik Debris 2022-01-24 / 00:18

  Säpo: ”Islamiseringen av Sverige är inte ett hot”

  Här berättar alltså vår säkerhetspolis att det pågår en islamisering av Sverige. Och gör inte ett endaste dugg åt saken? Vem behöver fiender med sådana vänner?

  Samtal med Säpo om IS-terrorister
  https://swebbtube.se/w/q2SQ7yXqagbiY9kvkbNBHH

  Gillad av 3 personer

  • stigrydmark 2022-01-24 / 10:22

   Katerinas Magasin har en utmärkt artikel på sin blogg, rekommenderas, där hon med rätta spyr galla över SÄPO

   Gillad av 1 person

 3. Sven d.ä. 2022-01-23 / 22:53

  VARFÖR RÖSTA PÅ FALSKA POLITIKER

  Inte riktigt så. Vi röstar på partier, sedan får vi de politiker som partierna valt ut. Du vet ju själv hur det fungerar.

  Du gjorde en magnifik kampanj i senaste valet. Du fick mer än dubbelt så många personröster som Bäckström, och nästan 10 gånger mer än Oskarsson. Bäckström och Oskarsson kom in i Riksdagen.Flest personröster fick Åkesson, fast han inte behövde några röster.

  Det demokratiska systemet fungerar inte.

  Gillad av 3 personer

  • Thoralf A 2022-01-23 / 23:59

   Vi vet ju vilka personer/politiker som partierna satt på sina listor. Än så länge har vi inga ”blinda” listor.

   Gilla

   • Karl W 2022-01-24 / 03:46

    Men det finns ändå nästan ingen möjligheter att folkstyra och välja riktning. Man röstar på ”paket” Det finns bara så många att välja från, alla lika dåliga. Vad Sverige behöver är ett politiskt system där olämpliga politiker kan avlägsnas, oberoende av mandattider, om dom inte följer folkviljan. Det utan fallskärmar och feta pensioner. I ett system värdigt namnet demokrati kan de som berörs av ett beslut styra beslutet. Så är det inte i Sverige.

    Gilla

   • messkalle 2022-01-24 / 05:30

    Valsedlarna äro givna och även den blanka valsedeln på ”ditt” parti är ingen bortkastad röst såvidar partiet kommer att få mer än 4%. Thoralf kommer att deltaga med en kommunal valsedal för Framtid Kalmar.. Bra – och får en plats i kommunfullmäktige. Vad hindrar dig Thoralf att ställa upp i riksdagsvalet i en valkrets. Miljöpartet fick fyra ledamöter i riksdagen genom personval. Leila Elmi, en ung somalisvensk var en av dessa, oerfaren okunnig som med klanröstning i en invandrartät valkrets blev vald 2018.
    – Vad hindrar digThoralf att ställa upp i riksdagsvalet? Då kanske du kan bli rösten som vågar visa vägen för Framtid Sverige. Ref, Amineh Kakabaveh

    Gillad av 1 person

   • Thoralf A 2022-01-24 / 07:45

    Kravet på 1500 underskrifter för att ställa upp i riksdagsvalet och dessutom pengarna.

    Gilla

   • messkalle 2022-01-24 / 05:42

    P.S. Bidrar med följande info från en välunderättad källa; Regeringskansliet och Rosenbad kommer att utrustas med nya gardin. IKEA leverar den nya produkten Lena som är en mörkläggningsgardin

    Gillad av 2 personer

 4. folksam2010 2022-01-23 / 21:40

  Bra recension då skall jag inte utsätt mitt höga blodtryck och tippa på detta

  Gilla

 5. Leif 2022-01-23 / 18:40

  Förr kunde enskilda personer bli lurade av sol-och-vårare,
  nu blir vi alla lurade av sol-och-vindare.

  Gillad av 3 personer

 6. worldpress99 2022-01-23 / 17:13

  Ja du Thoralf! Det är många som går på MP:s affärsstrategi! Kan man lura de lättlurade så pass att dessa röstar på MP så har strategin lyckats! En riksdagsmannalön är inte fy skam. När du väl är där kan du pressa de maktkåta sozzarna så pass att du kan få en plats i regeringen, och då ökar lönen. Väljer man sen ett Stenevispråkrör och folk fortfarande inte fattar, så nja……….

  Gillad av 2 personer

 7. onkelbjrn 2022-01-23 / 16:31

  Märta Stenevi, ja vad ska man säga. Kvinnan kanske rent av tror på det hon säger.
  En annan lustig sak med henne var ett uttalande för en tid sen där hon medgav att det nog inte var så bra att lämna regeringen.
  Nej, det är klart, då kan man ju inte längre fortsätta att göra livet surt för allt för många människor.
  Ytterligare ett exempel på att man saknar konsekvenstänk.

  Gillad av 2 personer

 8. Kalle 2022-01-23 / 12:38

  ## HAR VI EN RÄTTSSTAT OM BEFATTNINGARNA FYLLS MED IDIOTER? ##

  Jag [Dick Erixon, Samtiden] har funderat mycket på hur det kan ha blivit så, att svenska staten föraktar hederliga och laglydiga människor men älskar att belöna kriminella, våldtäktsmän och mördare.

  https://samtiden.nu/2022/01/har-vi-en-rattsstat-om-befattningarna-fylls-med-idioter/

  Nej vi har ingen rättstat om de inte vill eller kan svara på våra (journalisternas) frågor. Politikerna redogör inte vad de gör men det är våra skattepengar som avlönar dem. Därför vill vi ha svar direkt på vad de sysslar med utan omsvep. Det betalar vi allmänheten dem för, idioterna!!!

  Nu vägrar sossarna inför valet alltmer att ställa upp i olika frågeprogram och bli intervjuade. De smiter från svåra, för dem, frågor.

  MEN politikerna/politrukerna brukar ha tid för att ställa upp i allehanda förlöjligande program bara det inte innehåller politiska frågor. Idioterna vill göra sig folkkära till valet i höst!!!

  Gillad av 5 personer

  • Benny 2022-01-23 / 19:46

   Svaret på din fråga är att det är medvetet! Det kriminalindustriella komplexet i Sverige är numera en födkrok för alltfler inom den s k ”rättsstaten” och därav den här politiken som ska skapa än mer kriminalitet och mer ”jobb” för de berörda! En mycket farlig utveckling och en total upprensning är nödvändig av det korrupta systemet.

   Gilla

 9. Bengt Höglund 2022-01-23 / 12:37

  HUR kan väljarna fortsätta att rösta på dagens nationsförstörande politiker? Nya krafter måste få komma in i Riksdagen så att ”förstörarna” inser att Folket fått nog!

  Gillad av 3 personer

  • Karl W 2022-01-24 / 04:04

   Väljarna fortsätter att rösta på dagens nationsförstörande politiker (politik) därför att det egentligen inte finns några valmöjligheter och systemet är så designat sedan över 100 år för att förhindra förändringar. Sverige har i över 100 år i praktiken haft ett sovjetsocialistisk enpartisystem där den verkliga makten är inbyggd permanent i byråkratin och utredande och styrande byråkrater. Jag läste någonstans att bara under Löfvens tid tillsatte han 17 partilojala byråkrater. Sverige behöver direktval av personer, och möjligheter till avlägsnande av personer, som representerar i riksdagen, och som har möjlighet till att direkt agera mot enskilda byråkrater. Ministerstyre, vilken nu inte är tillåtet. Det nuvarande politiska systemet skapades för en värld som inte längre existerar. Då var politiker hederliga och ansvarsfulla. Inte så längre.

   Gillad av 1 person

 10. stigrydmark 2022-01-23 / 10:21

  Ja, MP framkallar kväljande olustkänslor och Holmberg visar att när 70% av de anställda röstar MP har man inte förmågan till objektiva program.

  Gillad av 4 personer

 11. Hoppalong 2022-01-23 / 09:32

  När Holmberg frågar om dieselpriserna är för höga så svarar MP-damen att i framtiden skall alla köra elbil och ladda till billiga elpriser. Inga följdfrågor överhuvudtaget.

  Gillad av 7 personer

  • Andersson 2022-01-24 / 05:54

   SVT: I Sverige har antalet elbilar ökat explosionsartat …..

   Gilla

Kommentarer är stängda.