JAG HAR FÅTT SVAR FRÅN SMHI

Det här är SMHI:s falska bild av verkligheten där man inte tar med landhöjningen i sin redovisning av havsnivåhöjningen i vad man kallar ”Klimatindikatorn”.

Grafen är enligt min mening manipulerad med att landhöjningen är borttagen och att man inte kan se den sänkning av havsnivån som skedde från 40-talet fram till 70-talet vilket kan ses i mätdata från mätstationer.

Nedanstående två foto summerar dock verkligheten väldigt bra. Ett foto från 1974 och sedan ett foto på samma plats 2021.

Det övre fotot från 1974 och det undre från 2021. I det övre fotot verkar det dessutom vara lågvattenstånd med tanke på de gröna stenarna.

Det skiljer 47 år mellan dessa foton. Är det landhöjning på ca 2,5 mm per år, det vill säga totalt ca 120 mm som är en bidragande orsak till förändringen?

Jag skickade igår en fråga/förslag till SMHI angående hur man redovisar havsnivåhöjningar eller rättare sagt bara lyfter fram prognoser om framtid havsnivåhöjningar men aldrig redovisar hur den historiska utvecklingen varit. Många gånger som tar man dessutom bort landhöjningen när man redovisar utvecklingen. Jag fick bland annat följande svar.

”Vi håller med om att det vore intressant att visa den historiska havsnivåhöjningen vid enskilda mätstationer, som du nämner har ju SMHI några av världens längsta mätserier över havsvattenstånd. Av den anledningen pågår det just nu ett arbete med att utveckla klimatindikatorn och göra den mer användarvänlig med fler valmöjligheter.”

Min uppfattning om klimatindikatorn idag (se diagram ovan), är att den är ett klimatalarmistiskt verktyg för att skrämma människor med en havsnivåhöjning som inte existerar i verkligheten på grund av den stora landhöjningen. Sedan fortsätter man i sitt svar.

”Är det den faktiska nivån på vattenståndet relativt land som du vill se (dvs medelvattenståndets förändring inkl. effekten av både landhöjning och havsnivåhöjning snarare än havsnivåhöjningen), så är det mätdata i höjdsystemet RH 2000 som du ska titta på. Som du nämner finns denna data att ladda ner via SMHI Öppna data (timvärden och minutvärden). Skulle det bättre uppfylla dina behov om här även fanns dataserier med årsmedelvärden i RH 2000 att ladda ner vid respektive mätstation? I så fall tar vi med oss den synpunkten till fortsatt utveckling av Öppna data tjänsten.”

SMHI har förstått precis vad jag önskar men de vill uppenbarligen bara göra dessa data tillgängliga via tjänsten ”öppna data”. Det innebär att man måste ladda hem data själv och sedan visualisera hur den verkliga utvecklingen ser. Jag svarade SMHI att önskar att man visar dessa data som grafiska kurvor på deras webbsida så att det är lätt för intresserade att se den historiska utvecklingen vid olika mätstationer längs den svenska kusten. Och inte minst att man kan länka till dessa grafer när man vill beskriva den verkliga utvecklingen i någon del av den svenska kusten. Jag fick följande svar.

”Ok, tack för din feedback och dina synpunkter.
Vi tar med detta i vårt framtida utvecklings och förbättringsarbete.

Hälsningar

Susanne, Kundtjänst”

Nu har jag inga större förhoppningar om att detta skulle förverkligas av SMHI. Det skulle ju motverka SMHI:s klimatalarmistiska agenda.

Kom ihåg att SMHI är en statlig myndighet som bekostas av skattebetalarna!

Annons

10 reaktioner på ”JAG HAR FÅTT SVAR FRÅN SMHI

 1. Cosmik Debris 2022-01-27 / 00:52

  Angående gårdagens Uppdrag Granskning.

  Att renovera Tjärna Ängar för en (1) miljard kronor får Ebberöds Bank att framstå som en lysande affär. Att renovera ett getto för en miljard kronor när sannolikt minst 60% av ”hyresgästerna” är bidragsförsörjda, analfabeter och kriminella somalier med minst en standardavvikelse – är att sparka skattebetalarna rakt i ansiktet.

  Gillad av 3 personer

  • Hacke 2022-01-27 / 09:08

   Och överst på gödselstacken tronar naturligtvis en stinkande sosse som ser till att mata det bidragsindustriella monstret till kövningsgränsen. ”Det är häftigt att betala skatt” som en av springnotans värsta avarter inom folkförrädarpartiet uttryckte det.

   Gilla

 2. Karl 2022-01-27 / 00:12

  Ska bli roligt att läsa om miljötokarnas ide´er för att fånga upp koldioxiderna som släpps ut runt antarktis och södra oceanien ,blir det med plastpåsar som dom kommer att jaga koldioxiden med, och i så fall får man hoppas att hela ligan åker ner för att göra ett dagsverk för en gång skull vilket de aldrig har gjort någon gång. Var vänlig ta med flytväst.

  Gilla

 3. Anders G 2022-01-26 / 21:30

  Linköpings kommun stoppar bidragen till Ibn Rushd, äntligen!

  Gilla

 4. ivarandersson 2022-01-26 / 18:55

  SMHI vill bara presentera sin bild av verkligheten i stället för att presentera verkligheten. Detta är att ljuga på ett omoraliskt sätt. Verkligheten visar inget klimathot men SMHIs bild av verkligheten behövs för att vidmakthålla klimathotet. Det är verkligheten som alltid gäller.

  Gillad av 1 person

 5. Hacke 2022-01-26 / 14:13

  Du äger som vanligt Thoralf!
  SMHI försöker få upp byxorna från anklarna efter förmåga och avslutar med smått klassiska till-intet-förpliktigande; ”Vi tar med oss detta i vårt framtida utvecklings- och förbättringsområde”.
  Skada att ett sådant här angeläget och avslöjande gräv inte når större spridning. Regimaktivisterna i myndigheter och statliga verk kan härja efter behag i trygg förvissning att medlöparna i gammelmedia tittar bort. Om dessa nu till äventyrs skulle få en stund över från uppdraget att granska folket åt makten.

  Gillad av 4 personer

 6. Fredrik Östman 2022-01-26 / 13:52

  Som Evan Sayet sade: Al Gore är en fantastisk man, som har lyckats basera en 50-årig karriär på ett akut hot.

  Gillad av 1 person

 7. Janne.A 2022-01-26 / 12:45

  Varför sitter det bara fåntrattar på statliga myndigheter,ingen nämd ingen glömd.
  Kan det bero på hög lön ingen prestation konstiga resultat eller inga alls.

  Gillad av 1 person

 8. stigrydmark 2022-01-26 / 12:01

  Tack för att du är en nagel i ögat för många!

  Gillad av 3 personer

 9. Kalle 2022-01-26 / 11:54

  För femtio år sedan varnades det för klimatkatastrof inom tio år med ungefär liknande katastrofsnack som idag femtio år sednare.

  ## Tänk vilka visa män, redan 31 år innan Greta föddes viste de att vi bara hade 10 år på oss att hejda klimatkatastrofen! ##

  https://petterssonsblogg.se/2022/01/26/50-ars-jubileum/

  Blablabla Det bodde ingen miljökatastrof som förvarnats om för 50 år sedan. Blablabla

  Ett butet löfte från miljrörelsen. Det börjar bli många generande brutna löften/förutsägelser efter alla år om klimatkatastrofer.

  Vår planet som susar fram i världsrymden är nog tillräckligt förlåtande mot människosläktet. Vi frodas ju fortfarande trots ALLA konstiaga larm hit och dit.!!!

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.