NY ALARMISTISK WEBBSIDA HOS SMHI

SMHI har kommit med ett nytt verktyg för att alla kustkommuner skall kunna se framtida havsnivåhöjningar. Nu har man till och med förlängt sina prognoser ändra fram till 2150 för att höja det alarmistiska budskapet. Framtida medelvattenstånd.

Nu anger man till och med en höjning på 2 meter av medelvattenståndet i Malmö till 2150. Till detta skall sedan givetvis temporära höjningar beroende väder och vind på en dryg meter också läggas till, vilket innebär mer än 3 meters havsnivåhöjning i Malmö. Även om detta scenario anges som mindre troligt så finns det med i det alarmistiska budskapet.

På den nya webbsidan kan man se hela 7 olika scenarier som bygger på IPCC:s senaste rapport AR6.

Det jag finner mycket märkligt är att SMHI fokuserar enbart på minst sagt osäkra och alarmistiska prognoser men aldrig att de redovisar den faktiska och historiska utvecklingen av havsnivåerna i landets kustkommuner. Jag har ställt frågan till SMHI och väntar på ett svar från ansvariga men det brukar dröja. Jag kommer givetvis publicera svaret.

Jag brukar ju redovisa den faktiska utveckling i Karlskrona vid Kungsholmsfortet, något jag gjorde för bara någon vecka sedan i ett blogginlägg när jag uppdaterat med även 2021 års medelvattenstånd.

Här nedan är det diagram över medelvattenståndets utveckling i Karlskrona sedan 1887 med årsmedelvärdet och det 30-åriga glidande medelvärdet.

Då skall vi veta att enligt klimatalarmisterna har vi haft en uppvärmning med ca 1 grad under ovanstående tidsperiod och ännu mer i den norra delen av hemisfären och framförallt Arktis.

Här kommer de 7 olika scenarier över medelvattenståndets utveckling i Karlskrona fram till 2150. Det är bara att välja vilket av dessa man vill tro på eller inte tro på!

Trots att IPCC skriver i rapporten AR6 att de scenarier som kallas 8,5 inte är troliga på grund av de åtgärder som redan vidtagits för att begränsa koldioxidutsläppen så fortsätter SMHI med att ta med dessa i sina prognoser.

Vi skattebetalare kommer att få betala ett högt pris på grund av detta då mer eller mindre alla kustkommuner följer dessa prognoser slaviskt och betraktar dem som sanningar. Vilket får stora ekonomiska konsekvenser och problem för all nybyggnad som ligger kustnära.

Inom Kalmar kommun pratar man dock med kluven tunga. Man bygger både universitet och hotell i hamnen men då lägger man prognoserna åt sidan men för privatpersoner gäller något annat.

Jag kallar det för hyckleri!

Annons

14 reaktioner på ”NY ALARMISTISK WEBBSIDA HOS SMHI

 1. Varjager 2022-01-26 / 09:12

  Reblogga detta på Varjager's Weblog och kommenterade:
  Enbart propaganda för att försöka rädda MP. Klockrent

  Gilla

 2. Laglydig 2022-01-26 / 03:00

  Eftersom jag tidigare i livet haft en professionell karriär inom finansbranschen så känner jag igen typen av diagram som SMHI producerar.

  SMHI:s diagram är misstänkt likt små nystartade bolag som dyker upp i slutet av stora uppgångar (1987, 2000 och 2021) och som visar deras prognostiserade dramatiska försäljningsökning de kommande åren när de drog in pengar från småsparare. I samtliga fall gick bolagen i KK några år senare.

  Känns Modus Operandi igen? Alarmistmaffian snor stålarna och skattebetarna får betala notan!

  Gilla

 3. Ann-Charlotte 2022-01-25 / 21:37

  Skåne borde vara mindre om det jag lärde i skolan var sant.

  Gilla

 4. Skogsmulle 2022-01-25 / 20:44

  Denna klimathysteri tar aldrig slut. De kommande 8 månaderna kommer det skattefinansierade SR/SVT pumpa ut skräcknyheter om jordens undergång, på grund av de så kallade klimatförändringarna. Alldeles för många suger åt sig dessa påhitt och målet är givetvis att rädda MP kvar i Riksdagen. Ytterligare fyra år med detta partis möjligheter att påverka landet vore absolut förödande. Jag tror det skulle innebära spiken i kistan, mitt kära Sverige.

  Gillad av 1 person

  • Ölandsbonde 2022-01-26 / 13:10

   MP får säkert 6% i valet. Glöm inte att över 400.000 förstagångsväljare kliver in med sin okunnighet och vurmande för klimatet. Sedan är det ca 300.000 nysvenskar som får vara med och styra för första gången i ett riksdagsval.

   Gilla

 5. Calle 2022-01-25 / 19:18

  Ja ena veckan skall klotet brinna upp, nästa dränkas. Rena domedagsprofetior, inte konstigt att så många yngre, okritiska drabbas av psykisk ohälsa.

  Gillad av 1 person

 6. Sven d.ä. 2022-01-25 / 18:53

  En prognos för 2150. Det är 128 år i framtiden. Detta kan inte vara seriöst. Går man 128 år bakåt i tiden, då hade man ingen aning om hur 2022 skulle se ut.

  Gillad av 1 person

  • Karl W 2022-01-26 / 07:24

   Och samtidigt kan dom inte göra förutsägelse från den en dagen till den nästa korrekt.

   Gillad av 1 person

 7. Ò Hyra 2022-01-25 / 16:36

  Sverige är pinsamt, man skäms att erkänna att man är svensk utomlands.
  Jag pratar hygglig tyska och om någon frågar var jag kommer ifrån brukar jag svara Island och då får man en vänligt leende som svar och behöver inte svara om ”tillståndet”.

  Gilla

  • Lars 2022-01-26 / 08:49

   Tyskarna vurmar för migranter och vindkraft så de har väl sitt tillstånd de med..

   Gilla

   • Thoralf A 2022-01-26 / 08:52

    Det tyska tillståndet!

    Tyskland har under många år varit motorn i Europa men nu är Tyskland snarare bromsklossen!

    Gillad av 1 person

 8. Ò Hyra 2022-01-25 / 16:28

  Jag är trygg i mig själv och mitt hat gentemot mänskligheten och all skit den ställt till med. Min kärlek ger jag till djuren som är oskyldiga till världens ondska.

  För övrigt tycker jag inte om blodpudding och ”lappar”.

  Gilla

 9. Ò Hyra 2022-01-25 / 15:51

  SMHI och SVT har gjort en ”undersökning” som visar att skidsäsongen kommer att minska med en månad. SMHI som inte kan spå vädret två dagar i förväg, och så MP-talibanerna på SVT i samarbete.

  Som en ironi snöade så mycket i Kitzbühel att man fick jobba hela natten för att kunna köra det legendariska störtloppet, och en dokumentär i SR från Antarktis rapporterar om enorma mängder snö.

  Det löser SVT på ett elegant sätt genom att stoppa en mikrofon under näsan på aningslösa/okritiska svenska vintersportare med frågan:

  Hur känns det att vintersäsongen kommer att minska med en månad?
  Och idrottsnollorna sväljer betet liksom en stor del av svenska folket.

  Det är så ”oberoende” SVT jobbar.

  Gillad av 1 person

 10. Ò Hyra 2022-01-25 / 15:10

  En amatörs undran. Varifrån ska allt vatten komma? Dom arktiska områdena verkar ju små i förhållande till dom enorma oceanerna.

  Gilla

Kommentarer är stängda.