INGET BIFALL TILL FRAMTID KALMARS MOTION

Framtid Kalmars motion om att utöka skyddsavståndet till vindkraftverk fick inget bifall i Samhällsbyggnadsnämnden. Utbyggnaden av förnyelsebar elenergi är viktigare än de boendes livsmiljö enligt Socialdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet. Inte heller Kalmaralliansen yrkade bifall på min motion. Läs mer på Framtid Kalmars webbsida.

Annons

15 reaktioner på ”INGET BIFALL TILL FRAMTID KALMARS MOTION

 1. Lotta 2022-01-30 / 22:23

  Visst är det märkligt att man kan hantera två ämnen så olika. När det gäller det sk klimatnödläget litar media på experterna och inte någon av de experter som har en annan åsikt får komma till tals utan benämns klimatskeptiker och blir inte inbjudna att torgföra sin åsikter. Nu har regeringen tagit beslut om slutförvar av uttjänt kärnkraftsavfall. Trots att mängder av experter uttalat sig om att förvaringen är säker så bjuder SVT in experter som är av annan åsikt. Borde inte de också benämnas som skeptiker och stängas ute från TV?

  Gilla

  • Thoralf A 2022-01-31 / 14:44

   Lotta, en mycket klok och logisk analys. Men vi vet alla svaret på frågan om varför SVT har olika tillvägagångssätt!

   Gilla

 2. turrim 2022-01-30 / 20:31

  Det är bra att moderater m fl skriver klartext till sina väljare. Vi bryr oss inte om din livsmiljö. Vi bryr oss inte om att värdet på ditt hus halveras. Vi bryr oss inte om att alla dina avbetalningar på huslånet är bortkastade. Miljöpartiet har sagt att det ska vara vindkraftverk ägda av kineser och då ställer vi upp utan protestera och utan att lyssna på elexperter.

  Gilla

 3. onkelbjrn 2022-01-30 / 16:55

  Man kan ju undra hur mycket skattepengar som har plöjts ner i vindkraften, allt från planeringsmöten till färdiga snurror.
  Tänk om man istället hade satsat en stor del av dessa på forskningen om planerbar energi.
  Är övertygad om att snurrorna kommer att ersättas om ett antal år med energikällor som fungerar i såväl storm som vid vindstilla väder, sommar som vinter.

  Gillad av 2 personer

  • Björn Pettersson 2022-01-30 / 21:00

   Föreslå vindkraftsverk i Bjursnäs så bli det nog annat ljud i skällan

   Gilla

 4. Andersson 2022-01-30 / 16:42

  Karlskrona 1913. Norra Kungsgatan – Hoglands park till vänster och dåvarande brandsstationen framme till höger och Fribergska huset i bakgrunden.

  Det var vid Fribergska huset som Vitus Andersson förtöjde sin eka. Men på den tiden lär det bara funnits en sjöbod på platsen.

  Gilla

   • Andersson 2022-01-30 / 15:29

    I Kalmar är väl allt väl förankrat?

    Gilla

 5. Otto 2022-01-30 / 13:36

  Har svårt att se hur det någonsin ska kunna bli regimskifte i illröda Kalmar. Johan hyllas som en gud och sitter säkert på tronen.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2022-01-30 / 14:35

   Just därför kan det vara bra om desto fler som inte vill rösta fram Johan istället röstar på Framtid Kalmar för att få en riktig opposition som granskar Socialdemokraterna in på skinnet.

   Gillad av 5 personer

 6. stigrydmark 2022-01-30 / 12:28

  Det tycks sitta en 7-klöver i Kalmar. Ditt förslag är ju miljö- och människovänligar vilket borde gynna ditt parti. Men landets väljare är ju inte mentalt röstberättigade, kanske gäller det även Kalmar.

  Gilla

 7. Roland Salomonsson 2022-01-30 / 11:47

  De som röstar bor i högsta grad i städer och tätorter och det är där mestadelen av elektricitéten förbrukas. DÅ ÄR DET SJÄLVKLART ATT VINDSNURRORNA OCKSÅ PLACERAS INNE I STÄDER OCH TÄTORTER!

  En snurra i varje rondell och vägkorsning!

  Gillad av 1 person

 8. Kalle 2022-01-30 / 10:50

  ## Vindkraften halverar värdet på deras hus ##

  ##
  Sven Willén och Görel Eldståhl Willén fick plötsligt se sin fastighet i Smedjebacken halveras i värde – på grund av planerade vindkraftverk.

  Och de är inte ensamma.

  Enligt en studie från KTH kan vindkraftverk sänka värdet på fastigheter med hundratusentals kronor.

  – Vi kan få snurrorna på en kilometers avstånd. Vi kan inte bo kvar om det blir verklighet, säger Sven Willén.
  ##

  https://www.expressen.se/dinapengar/bostad/vindkraften-halverar–vardet-pa-deras-hus/

  Sveriges energipolitik är ”blåst”.

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.